» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
30 / 248
»»

wifi4all ::

@brane2:
1. kaksna je potem 'max' penetracija VDSLa, da bo omrezje (telekom, t-2) vzdrzalo?
2. kaksne nacrte ima telekom za v prihodnje, ce se VDSLa ne bo lotil, ADSL2+ pa tudi ne?

malo cakam kaj bo z VDSLom za pravno osebo... telefon MORA delat, internet pa tud, ampak telekoma nocem podpirat v nedogled, da bo sral kot se bo NJEMU zahotelo.... !
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

antonija ::

Telekom ima nacrte iste kot do sedaj: cim manj delat in cim vec denarja naropat. Nove tehnologije so pa za kapitalisticne bavbav-e, ne za delaven solidaren narod.

P.S.: To je samo mnenje pisca posta in ne predstavlja uradnega stalicsa telekoma lsovenije in/ali drugih vpletenih strank:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sznn ::

Naredil sem napako, ker nisem popisal stvari, ki sem jih vrnil Telekomu. Tisti, ki vam bo Telekom javil, da vas je preklopil in pride iskat opremo, sestavite seznam opreme, ki jo boste vrnili in jo dajte v podpis tehniku. Zraven pripišite, da ste vrnili opremo, ker vam je telekom javil da vas je preklopil na T-2. Po današnjem članku vidim, da telekom kao odklopi stranko (14 zakonskih dni), vzame opremo, vam še naprej računa za storitev, ki jo ne morete uporabljati, vendar je še vedno priklopljena (jaz vidim z druge linije, da imam Siolov account še aktiven). Če tehnik ne podpiše da je prejel od vas opremo nazaj, tudi ne morete trditi da ste jo res vrnili, torej se lahko spet poigrava z nami. Če pa vam tehnik podpiše, da ste vrnili opremo, imate v rokah argument proti telekomu

Mogoče ne bom čakal dolgo ampak glede na današnji članek v financah že vidim kam pes taco moli. Zato res svetujem vsem popis vrnjene opreme in podpis s strani telekomovega tehnika, da jo je prejel in da so vas preklopili na T-2.

LP

S

AlienGT ::

Pa kaj se tale Šalamon nekaj posebej razburja? Tudi sam sem bil s strani T1 odklopljen konec novembra, obvestil o tem T2, pa še do danes nisem priklopljen na T2, pa moje zgodbe ni v časopisu. A zdaj bomo pa zgodbo vsakega kekca po cajtngu vlačili. Btw, kot sem že v forumu napisal T1 seveda veselo izstavlja račun in naročnino za december.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Mirtma ::

Verjetno se je obrnil na pravi naslov in hkrati pristal, da se njegovo ime objavi. Menim, da je prav, da se takšne stvari objavljajo. Tudi to je ene vrste pritisk na izvajalce (T2 in Telekom), da se stvari uredijo!

d0rK ::

Ce zdej potegnemo crto pod vsem je nekak tkole?

Na priklop se caka minimalno 6 tednov?
Hitrosti se vedno niso postimane, ali pac?
Ko bo stevilo VDSL uporabnikov naraslo lahka pricakujemo velike probleme?

Prosim za cimprejsni odgovor. V koncni fazi me zanima, ce se mi sploh splaca zajebavat se s T-2.
Hitrosti nej bi ble porazne, 6 tednov za prikljucitev je tut cela vecnost...Nej me skrbijo se problemi, ki bodo prisli
z navalom novih uporabnikov?

Tody ::

Jupi ne dela mi več t2.net :) Priklicat jih seveda nisem mogel, pa ne da sem bil kej orng ustrajen.
Poleg tega ima t2 zelo dober koldear pri njih je 13.12 SREDA pri vseh ostalih je TOREK :) Sej jim bi pisal pa vem da imajo že tako veliko dela :D

djurodrljaca ::

Saj so popravili datum na 14.12.

Jih pa probavam dobit na telefon že kakšne 3 ure pa imajo zasedeno.

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Tudi jaz. Support je za en kurac.

krisb ::

Dejte provat s Skype-om. Jih sicer se nisem dobil na linijo, ma je vsaj "ceneje" kot z GSM.

@krisb Sem včeraj klical s SkypeOut. Po dolgih dnevih se mi je na T2 oglasil nekdo, potem me je vrglo ven, ponovno pa nisem mogel vzpostaviti zveze. Me je metalo ven, javljalo, da številka ne obstaja..l

Ursus01 ::

sznn: Samo v vednost. Tvoja ideja je vse prej kot odlična. Vendar opozorilo. Popis opreme že. Ampak tudi, če bi ti ga telekomovec podpisal, ti to kasneje ne bi POPOLNOMA NIČ pomagalo. Zakaj ne? Ker morajo biti vsi papriji v takšnem stilu overjeni pri notarju. Tako izkušnjo sem imela ne dolgo nazaj....ne sicer s telekomovo opremo....ampak vseeno.

BTW. Telefon mi že cel dopoldan ne dela....Gor piše connect server. Kaj nardit? Z mobitela jih ne mislem klicat, ker mi je nazadne10 minut muska igrala.

AtaStrudl ::

Ogo,

1pF na 30MHz je cca -j5300 ohmov, kar je zanemarljivo glede na karakteristicno impedanco parice, ki je nekje med 100 in 200 ohmi. Verjetno je precej vec odbojev na prehodu iz debelega na tanki kabel, pa na regletah kjer so parice razpletene itd...

Nezascitene linije nikakor ne bi rad imel, kabli v zemli niso nobena garancija proti spicam.

Se pa strinjam z nekaterimi predhodniki, da bodo presluhi verjetno precej vecji problem kar se tice kvalitete prenosa.

Ce bi fibre napeljali vsaj 100 do 200m do userjev (fiber to the curb) bi bili vsi ti problemi prec.
Vsaj v mestih, kjer vecinoma ze obstaja "kabelska kanalizacija" (cevi) to ne bi smelo biti
prehud problem.

Ce tole berejo T2jevci: lahko bi svoje (potencialne, upajoce) userje vsaj malo informirali o stanju
postopka, n.pr. vsakih 14 dni kak emajl...

Z!

perci ::

sznn: Samo v vednost. Tvoja ideja je vse prej kot odlična. Vendar opozorilo. Popis opreme že. Ampak tudi, če bi ti ga telekomovec podpisal, ti to kasneje ne bi POPOLNOMA NIČ pomagalo. Zakaj ne? Ker morajo biti vsi papriji v takšnem stilu overjeni pri notarju. Tako izkušnjo sem imela ne dolgo nazaj....ne sicer s telekomovo opremo....ampak vseeno.

Ah dej no. Po tej logiki bi moral, ko prevzemam v štacuni robo, vsako dobavnico overit pri notarju?

Res bi lahko obveščali o dogajanju. Vsaj na svoji spletni strani, bi lahko imeli ažurnejše novice, morda bi tudi sami odprli forum, v katerem bi sodeloval kakšen njihov tehnik ali guru, da bi malo videl problematiko in pomiril duhove. Sicer predvidevam, da spremljajo tudi tale forum, pa vseeno. Bi vsaj zgledalo, da jim ni vseeno.

Seg ::

Meni je danes Telekom vzel opremo oz. me odklopu, podpisat Telekomovcu nisem dal žal nič. Me pa zanima kok cirka traja dejansko, da pride T-2 in te priklop?! Aja še to, tehnik je reku (doma je iz Postojne), da tam T-2 dobr dela in da ni nobenih problemov.

Misak ::

Okej, po 5 dneh delovanja, je zadeva še vedno super proti prejšnjemu Siolu. Kar se tiče tistega zvonenja v prazno, so zadeve porihtali. Kaj pa drugi?

Me pa zanima tisto o nepodpisu delovnega naloga s strani Telekomovca, ki ti pride opremo pobrat. Se lahko zgodi, da ti rečejo, da je nisi vrnil? Pomoje, da ne. Uglavnem, zadeva mi laufa res super, prav tako telefonija (prvi dan še nekaj problemov s kvaliteto zvoka), ki se mi ta trenutek zdi odlična! TV-ja pa nimam. Overall: zelo,zelo zadovoljen :)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

|bLaD3| ::

POZOR: Obveščamo uporabnike telefonskih storitev, da bo v sredo, 14.12., med 4:30 in 6 uro zjutraj prišlo do dveh 5-minutnih prekinitev v razmaku približno pol ure zaradi vzdrževalnih del. Hvala za razumevanje!

:))

tec ::

Mogoce ze kje napisano, sam iskanje nic ne najde.

Danes dobil odgovor od T2, da jim je telekom zavrnil priklop, ker ni rezerve prostih vodov. Pravijo tudi, da bo priklop predvidoma mozen v naslednjem letu.
Kaj tocno to pomeni? Zdej sem cist v tezki situaciji, ker sem tik pred selitvijo pisarne in se mi je zdej vse ustavlo, ker tam se nimam dostopa.
Hvala

antonija ::

Za ADSL majo ziher proste vode>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

crashbx ::

A kdo ve kaj je z Centralo v Drulovki pri Kranju. OD t-2 sem dobil odgovor da je telekom dal negativn odgover pri poizvedbi. Pol na telekomu so mi rekl da se nekj niso prklopil v omrezju kasnej pa da je centrala prenasicena. A kdo kej ve ce misljo to popravt ?
imported

Brane2 ::

Sem sveži uporabnik T-2 neta ! :D

Izkušnje:

Najprej povzetek končnega rezultata:

Trenutno mi laufa stvar s hitrostjo 10/0.8 kot mi jo je reportal tip v centrali. Revno glede na naročen paket 20/10 ampak bogovsko glede na dosedanji paket 4/0.5 pri SiOLu.

T-2jev monter se je prikazal z refleksijskim merilnikom razdalje in stvar pravi, da je med mano in centralo 2.140 m kabla !!! 8-O

Baročenih imam tudi še 5 VoIP številk in TV paket, kateremu se bom zaradi počasnejše povezave odpovedal (in vrnil Aminota :( - stvar je videt bogovsko, škoda...).

IP telefončki so videti super, niso pa še aktivirani, ker sem komajda net uspel usposobiti ob 17h, tako da za to nisem imel še časa.
Imam statični IP, hitrosti še nisem testiral.

Domnevam pa, da mi jo bo ratalo s parimi triki še nekoliko zvišat.

Kratek povzetek moje zgodbe:

Zahreva za razvezano zanko je na podlaggi moje podpisane pogodbe prispela na Telekom 19.11, ki se je ves ta čas jajcal in ni vrnil odobritve vse do sredi prejšnjega tedna. Določenim Tkjevcem sem skakal po glavi in tako so napovedali moj preklop v ponedeljek ob 12h.

V ponedeljek-12.12. zjutraj pokličem T-2 in povem, da me bo TK odklopil in prosim, če lahko sam prevzamem T-2jev gear, da ne bom čakal še njihovega terenca. Stvari so se začele zapletati na T-2 in v tisti gužvi med slabo utzreniranimi študenti je bilo kar nekaj zajebov, a to smo preživeli. Tega tu ne navajam v kritiko T-2, bolj v opozrilo strankam, da vsako stvar preverijo. Pač treba je razumeti, če je personal v gužvi in takrat se delajo tudi napake.

Primeri:

Prosim, če lahko prevzamem sam svojo robo. Povedo mi da tega ne prakticirajo več zaradi parih "talentiranih" strank.
Zagotovim jim, da bom pač sam kril morebitno škodo in da se mi mudi. NA koncu se zmenimo in čakam, da mi sprogramirajo in prinesejo robo.
NAročen sem imel 20/10 paket, 5 telefonskih številk, od tega dve za analogni telefon in TV paket. V pogodbi je pisalo, da dobim na posodo še en IP telefon, zatoo sem s seboj prinesel naročilnico za dodatna dva. Trije IP telefoni + dva obstoječa analogna naj bi priklopil in psotavilk na 5 številk.
Prinesejo mi robo v vrečkah, podpišem prevzem, a glej ga zlomka, zraven ni niti enega telefona ! Kako naj uporbljam IP telefonijo brez telefona ?
O.K. Počakam, prinesejo mi dva dodatno naročena telefona. Kaj pa tretji- tisti, ki ti ga posodijo ? Hja tega je treba tudi naročiti ! O.K. napišem še naročilo za to in počakam še tega. Med čakanjem na telefon se zabavam v priuejtnem pogovoru s študentkama za sprejemnim pultom.

Dobim še ta telefon in odbrzim v delavnico. Pridem ravno ob 12:15h, hkrati s telekomovcem, ki mij je prišel zarubit ADSL modem. TIp opravi svoje v 5 minutah in jaz v naslednjih 10-tih razpakiram in zmontiram robo in jo prištekam na linijo. Roba ne dela- modem se nikakor ne sinhronizira.

Po neuspešnem klicanju na 059000xx počakam na naslednji dan. V torek tudi ne dobim nikogar na telefon (večno zassedeno), zato se odpravim T-2 in pač poskušam rešit problem. Vmes se zmenim še za statični IP (potrebna prošnja) in dobim za test dodatni modem.

So pa T-2jevci stalno bentili čez Telekom, češ da je vsega on kriv. Tehnik T-2 mi je reku, da telekom ni opravil preklopa, zato da stvar ne dela.
Ker je preklop opravil moj kolega. ga kar tam iz T-2ja pokličem in ga spoznam s trditvami T-2ja.

Tip je tolk zatulu v slušalko, da se je folk kar odskoču od mene- nekaj us stilu "KDO JE TO REKU ? Daj mi to opico na tel, da se zmeniva !"

V glavnem, TKjevci so mi obljubili, da so pač sneli prenapetostno zaščito. Da to itak počnejo na zahtevo T-2, ki pa to itak javno in pisno zahteva in ker roba na parici ni njihova, se zanjo ne sekirajo.

S T-2jevcem sva se trudila vzpostaviti zvezo z mojim še vedno priklopljenim modemom, a ni šlo. Rečeno je bilo, da je TK nekaj zajebal s preklopom.

Zato sem pač kolega poklical še nekrat in nek njihov človek se je v torek tik rped koncem šihta odpravil v centralo prečekirat zadevo.

Tip me pokliče nazaj in pravi "Vse je O.K. Preklop je bil izveden O.K. Sploh pa, pri njem nimam kaj za*ebat. "Pač izštekam drat iz ene omarice in ga vštekam v drugo."

Vprašam ga kako je lahko stvar O.K., če pa jaz nimam nobenega signala. Tipo ladno odvrne "ah, to je pa normalno. Pravila narekujejo, da ga vštekam v T-2jev gear, ampak ta je mrtev- ne daje od sebe nič. Stvar sem torej že prej vštekal, odvodnika ni gor, naprej pa se zmeni s T-2jem.

Tako eni kot drugi so zaprli štacuno in šli domov, ostal sem sam. Takrat pa mi je zavrelo.
Najprej sem poskusil oba modema in ko se ni nobeden sinhroniziral, sem na parico vštekal še svoj digitalni scope in opazoval kaj se dogaja. ker scope ima ethernet, sem slike zajel in zapekel na CD. Na slikah se lepo vidi, da modem vsakih cca 10 sekund nekaj sekund vpije in poskuša priklicati centralo, vendar odgovora ni. Edini "signal", ki ga dobim s parice, je radio ljubljana na srednjem valu (918 kHz). :D

Relevantne slike sem odnesel na CDju na T-2 skupaj z rezervnim modemom in tiipu pojanil, kaj se dogaja.

Poslali so na teren tehnika skupaj z merilnikom razdalje itd. Oba tehnika (TK in T-2) sta se v polni bojni opravi srečala na naši centrali in gledala pod prste drug drugemu (tako pravi T-2jev tehnik, ki se je takoj za tem oglasil pri meni). Tip pravi, da so Telekomovci kljub vsemu pustili v centrali napetostne odvodnike ! Poklical je svojega kolega in ta je aktiviral "LongReach" (nekaj v stilu večji doseg, vendar nižja hitrost) način dela centale in takrt se je moj modem sinhroniziral !

Poročilo s centrale daje report "10Mbit/836kbit" in to je to. Telefončke bom prištekal sedaj, sprobal pa jutri.
Temu ustrezno bo spremenil naročeni paket.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

wishmaster ::

T-2jev monter se je prikazal z refleksijskim merilnikom razdalje in stvar pravi, da je med mano in centralo 2.140 m kabla !!!

Brane2,Imaš zelo zelo veliko srečo da ti pri taki razdalji dela VDSL .

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

@Javon: Oglasi se enkrat sredi januarja :P

@Brane2: Torej je gor zaščita ali je ni? Se ti zaradi tega sinhronizira z manjšo hitrostjo?

NavadniNimda ::

Wishmaster: mislim, da imamo Slovenci srečo, da je Telekom v preteklih letih vlagal v spodobno infrastrukturo. Zato imamo sedaj večinoma 0,6 mm parice (večina Evrope 0,4 mm), torej je signal ustrezno višji. Torej tisti denar, ki smo ga zmetali za ISDN, se je kljub vsemu večinoma porabil v korist vseh nas. Kar je čisto kewl!8-) :))

kitl76 ::

@Brane2 nekaj bi te vprašal kako boš pa plačeval to T2- aju glede na to, da uplaod ne dosega niti 1 Mbit. Ti bodo to kaj odračunavali?

DeletedUser ::

Brane2:
kaj je s tem "LongReach" ?
a mora cel dslam operirat na tem načinu al lahk to vklaplajo samo za posamezne
porte? je kej reku? je to ze vdsl2?

MEDENA ::

brane2 :Zanima me če mi lahko nekdo pride stestirat mojo hitrost ker mi ni jasno čemu dosegal upload nekje 850kbit/s :\

Brane2,Imaš zelo zelo veliko srečo da ti pri taki razdalji dela VDSL .

Ja, se mi je zdelo da je bil tip kar malo živčen. :D

Od teh dveh modemov se mi je sconnectal samo eden. Dela pa.

Sicer pa imam še kakega "keca u rukavu". Upam, da bom hitrosti lahko še izboljšal.

Uradna razlaga T-2:

Prej, ko je bila zaščita gor, se stvar sploh ni sinhronizirala.

Sedaj, ko je ni, pa dela, vendar na meji zmogljivosti in dosega.

IMHO eni in drugi malce jedu go*na- tako T-2 kot TK.

"Partner" jim pride prav, ko se je treba zgovarjat na koga drugega.

Mislim, da se TK prav nič ne trudi olajšat T-2ju življenje in če ravno v pravilih ne piše, da jih ne smejo zajebat na določen način, se bodo pravil seveda držali. >:D

T-2 jih pa cepa po drugi strani. Ker je za posege na parici odgovoren TK, jih T-2jevci sprehajajo po terenu ko golobe. :D

Za vsasko stranko pet posegov, montaž in demontaž, ki so podobne špijunskim igram. Kdo bo koga zaje*al kje in kako to potem prikazati pred stranko.

TK je močnejši in ima izkušnje, ampak folk ga ima poln ku*ac. T-2 je iskana roba, a kaj ko so se precenili in v teamu nimajo kupov pravih hardverašev, ki bi lahko bili s kiji in sekirami kos TKjevim ekipam kjerkoli na terenu. Poleg tega se zdi, da si maso glavobolov naredijo sami in za to sploh ne rabijo TK. Ta stoji zraven in umira od smeha.

A kot je videti, T-2 kljub vsem zajebom proda ogromno. če ga začetne napake ne bodo pobrale (ni verjetno), bo raztural.
Seveda bo takrat večjidel cenovne razlike izpuhtel, a to so pač zakoni trga.

Zgodovina sprememb…

Brane2: dej še men kak adut da mi bo delal 2mbit/s :D

Wishmaster: mislim, da imamo Slovenci srečo, da je Telekom v preteklih letih vlagal v spodobno infrastrukturo. Zato imamo sedaj večinoma 0,6 mm parice (večina Evrope 0,4 mm), torej je signal ustrezno višji. Torej tisti denar, ki smo ga zmetali za ISDN, se je kljub vsemu večinoma porabil v korist vseh nas. Kar je čisto kewl!8-)

Nisem ravno ziher da je 100% tako. Deloma mogoče že. Moja parica je bila položena že dolgo, dolgo pred ISDNom.
Če so si šefi od tega denarja pozabili kaj vzeti za kurberaj in avte in je to pomotoma končalo v bakru, se ne mislim razjokati od sreče.

So pa po drui strani zmetali ogromne vsote za robo, ki je pol letela naravnost v smeti.

Brane2 nekaj bi te vprašal kako boš pa plačeval to T2- aju glede na to, da uplaod ne dosega niti 1 Mbit. Ti bodo to kaj odračunavali?

NE vem še. To se je za zmenit.

kaj je s tem "LongReach" ?
a mora cel dslam operirat na tem načinu al lahk to vklaplajo samo za posamezne
porte? je kej reku? je to ze vdsl2?

Mislim,d a gre samo za posamezne porte. Gre za način z nižjo hiitrostjo, vendare večjim dosegom. Ne, to še ni VDSL2.

Brane2 :VSEM ODGOVARJAŠ SAMO MENI NE!!!!!! >:D

NavadniNimda ::

Sej mene je skenslal, torej si lahko še zadovoljen!:D :))

Brane2: dej še men kak adut da mi bo delal 2mbit/s :D

MArsikaj se da že z upadenjanjem inštalacije po bajti. Lepo napeljane, čimkrajše žice itd.

Potem so tu ojačevalniki signala, vendar SAMO v smeri proti modemu. Se pravi, narediš modemu občutljivejša ušesa- "da bolje sliši".

Lahko bi ojačevalč tudi signal od modema proti DSLAMu, a s tem bi si zelo hitro, pravzaprav ekspresno nakopal obisk kakih inšpektorjev in podobnih tipov. Te naprave oddajajo veliko RF motenj, za katere je parica prav nadležno dobra antena. Ker so v kablu na tesno skupaj žice mnogih paric, bi s tako ojačanim signalom sesul vse okolišnje A/V/DSL prenose, mogoče pa tudi kaj skuril na dSLAMu. Modem da od sebe par V signala.
Če bi to ojačil 10x, si dobil že norih +/-30V recimo, ki bi zelo konkretno motili VSE iokrog sebe, pa ne samo na kablu, sploh če se ne bi trudil s filtri. Tako bi si prav na hitro pridelal solidno kazen.

Če pa šibak signal, ki prihaja iz parice in ima samo recimo par mV, ga lahko ojačiš 100x, pa bo še vedno v rangu manj kot 100mV. Se pravi, sprejeti signal bo 100x večji (20db več), še vedno pa z njim nimaš kaj skurit- in kar je še pomembnejše- ostalv bo v tvoji škatli. NE bo motil sosedovega interneta, TVjke ali komu povzročil raka.

Seveda bi to lahko naredil že čip v modemu, a tam je vse integrirano v en čip (ne me vprašat, kako vem :D ), ki se greje in domnevam da tudi precej šumi, zato so njegove meje ojačanja signala verjetno precej nizke.

Zato mislim, če se da, nabavit en modem in se z njim igrat.

Zgodovina sprememb…

Eh bajta, jaz sem v bloku....Če ne bo delal 2mbit/s jih ne mislim plačevat 10.000 SIT ampak recimo kakega jurja manj.

Ginginova ::

Brane2 ne zavajat ljudi. Delujoči ojačevalniki za VDSL v praksi ne obstajajo, v teoriji pa so izredno zahtevna reč, ki se teoretično namesti nekje na sredini poti do uporabnika. Na koncu poti lahko ojačuješ le šum.
V sami bajti si najbolj izboljšate instalacijo, če eliminirate morebitno "štukarjenje" kabla. Na vsakem mestu štukanja se VDSL signal izgubi. Namesto 15ih štukanih kablov, se potegne eden sam. Izven bajte, pa je vse itak domena Telekoma in ne vas.

Ogo

Kdo potem v blokih preverja štukanje ?

Brane2 ne zavajat ljudi. Delujoči ojačevalniki za VDSL v praksi ne obstajajo, v teoriji pa so izredno zahtevna reč, ki se teoretično namesti nekje na sredini poti do uporabnika.

Eno je kaj dobiš v štacuni, drugo pa, kar obstaja. Recimo ojačevalniki za ADSL OBSTAJAJO, ampak ali si že kdaj kakega videl v prodaji ?
Obstajajo in "delajo". Zakaj se ne uporabljajo v praksi ? Ker naredijo štalo ostalim in ker kršijo veljavne standarde, vsaj tiste, ki ojačujejo izhodni signal.

Na koncu poti lahko ojačuješ le šum.

Kjerkoli že, na koncu, začektu ali sredini ojačuješ lahko signal in šum. Drugo pa je, koliko je katerega v končnem rezultatu.

Res je, lepo bi bilo postaviti ojačevalnik na sredino, vendar to ne iz praktičnih razlogov ne gre.
KAr pa ne pomeni, da ti ojačevalnik pri samem modemu ne koristi. Če lahko uporabiš kak kakovosten nizkošumni ojačevalnik ki ima manjši šum od vdelanega ojačevalnika, bo lahko rezultat boljši. Saj ne rabiš veliko, ravno toliko da prideš recimo za 10/0.8 na 10/2 ali da si izboljšaš zanesljivost prenosa (manjši error rate).

Zgodovina sprememb…

Sergio ::

(Vem, da bom to kasneje obžaloval.)

Medena, kako testiraš upload?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

clarity99 ::

v informacijo: na t-2ju so mi rekli (ko sem jih koncno uspel enkrat priklicati) da ne podpirajo priklopa tvojega IP telefona, ce ga ze imas, ker jim baje lahko delas motnje, oziroma ne vejo kako konfigurirati, oziroma, ce jim ga tja prineses, pravijo da imajo dovolj dela ze z svojimi zadevami.

Skoda, ker bi bilo kaksen Asterisk prav fajn priklopit gor. Cisto obupal se nisem, poskusam najti nacin da zvem to neumno geslo za priklop na njihov SIP server. Cain SIP MD5 cracker pravi da bo trajalo se 2.8e+018 let. ;-)

Ehh...

To ni T-2jeva pogruntacija. Tu vsa roba ki kako ustreza standardom sploh še ni tako dodelana in ti ljudje se matrajo, da najdejo poceni kombinacijo, ki dela dobro. Zato ne marajo takih eksperimentov...

sergio: bittorent do konca pa download na min...110K/s je meja.

Ginginova ::

Brane2, pokaži mi delujoč primer teh magičnih VDSL ojačevalcev, pa ti bom verjel :))
Veš fantje iz Telekoma, Iskratela, Siemensa, pa tudi iz T-2 še niso našli teh magičnih in poceni škatlic, ne za ADSL, še manj za VDSL.
Glede prenosne hitrosti, pa je najpomembnejše razmerje signal:šum. In ko na drat rukneš 20 dB ojačevalec, za 20 dB ojačaš tudi šum na dratu in dosegel nisi nič, razen tega, da tudi šum bolje sprejemaš.

Ogo

Sergio ::

Medena: Dobro ves, da to ni reprezentativno, ane? Dej lej tkole naredva. Postav si recimo zacasno IIS, gor vrz en 100 MB velik fajl. Nato mi pa poslji URL do fajla na PM. Tako bova testirala t2-t2 povezavo. OK? Pa ti sporocim rezultate.

Ne mi merit uploada s torrenti madonadusnazaj.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Evo Sergio je sprobal...1mbit/s i finito :\

sleby ::

jz mam kabl stukan vsaj 3x (jz vem, da je 3x mogoce je se kje:)) pa mi vdsl dela tko k more:)
sem pa testiru tko, da sm frendu na adslju poslal en file in se je uploadal z 225kB/s. donwload pa iz quaddown 1175kB/s.

a je kle se kdo, ki je dobil siemensov gigaset a120 in mu DELA?

dejanslo ::

@MEDENA: ti pač ne gre, mi je močno žal. svojo težavo si izrazil, ok.. ni pa ok, da težiš (ja, težiš) s tem nonstop.. teži t-2 - oni so tisti, ki ti lahko pomagajo (valjenje krivde na TK ni razlog, da se težava ne odpravi, je pa opravičilo za kratkotrajne motnje za katere so dolžni, da jih odpravijo tako ali drugače. pojem kratkotrajno je seveda relativen), ne mi. če pa se bo našla kakšna revolucionarna rešitev, ki bo jo lahko uporabnik izvedel sam in bo tvojo parico nardila vsemogočno, si pa lahko ziher, da boš jo lahko prebral tudi brez tvojega nenehnega pritoževanja nad 1Mbit uploadom. veseli bomo, če boš se uspel zmenit, da boš plačal nižjo naročnino in nam boš povedal, kako ti je to uspelo ter kaj si dosegel. ampak le, če boš povedal to enkrat in ne boš zraven jamral, da bi moral plačat še manj.. jaz osebno ti ne bi znižal naročnine, če so izmerili, da so pri tebi možne večje hitrosti. niso oni krivi, če vse skupaj neznansko pade zaradi tvoje napeljave po bajti.. na tvojem mestu bi zahteval ponovno meritev in če bi ta tokrat pokazala 1mbit ul, bi se pogajal za nižjo naročnino.. seveda sedaj nimajo časa za tebe, zato pa.. live with it
There`s More Than One Way To Do It
««
30 / 248
»»