» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
28 / 248
»»

srec_a ::

A kanal in POP TV sta zajeta v analogni obliki (zemeljski kanal) in nato pretvorjena v digitalno obliko, ostali kanali so satelitski in že zajeti v digitalnem zapisu. A kanal in POP TV imata tudi minimalni časovni zamik.

podbevna ::

Kakorkoli že, sliko na obeh zlasti pa na Aju bodo morali izboljšati. Za sekundni zamik mi je pa vseeno... Je bil že na Siol TV in ga skoraj nisem opazil. Edina priložnost, ko sem ga zaznal so bili športni prenosi, ko so pri sosedu začeli noreti že sekundo, preden sem jaz videl gol.

miskoslo ::

Zanima me MODEL modema, ki ga dobits od t-2....torej tisti del katerega vklopis na parico. Na forumu so samo neke slikce iz katerih se ne vidi model opreme.

Racko ::

SVLModem
SVL100D-LR
To pise gori, izdelovalec je pa SMARTCOM.

LP

podbevna ::

miskoslo ::

Vse lepo in prav samo vsi vemo da je smart com samo gor nalimal svojo nalepko. Iz brosur se pa ne vidi pravo ime naprave.

Trinitron ::

Mene pa zanima, če je kdo že v praksi sprobal, če dejansko lahko na treh različnih TV-jih delajo trije različni programi, brez da bi se kakovost zmanjšala? Na T-2 strani namreč piše da "je teoretično možno na en priključek priključiti do tri TV sprejemnike". Teoretično že, pa v praksi?

shmentan ::

na dveh televizijah mi dela
veni ~ vidi ~ vici

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shmentan ()

Pasha ::

Kaj bi lahko kdo ko ze ma T-2 internet, naredil bandwith internet speed test.

nam se prej povedal kir paket ma, pa rezultate testa.

in se osebna mnenja glede hitrosti in stabilnosti interneta.

hvala

Zgodovina sprememb…

TommyLee ::

Evo 5 min iskanja:

Delovanje:

Internet:

speedtest.si

Iskanje vmesnih naprav . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.13Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.41Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 972.86Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.40Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.07Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.46Mb/s

Pinging 84.255.208.131 with 32 bytes of data:

Reply from 84.255.208.131: bytes=32 time=7ms TTL=62
Reply from 84.255.208.131: bytes=32 time=8ms TTL=62

Ping statistics for 84.255.208.131:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 8ms, Average = 7ms

takole na občutek bi reku da so pingi ms ali 2 nižji od kabla ki sem ga imel prej (amis).

In še in še je vsega.

Edit: Tole niso moji testi, to so testi pobrani iz tem T-2!
www.dornik.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TommyLee ()

Grey ::

A nimaš ti za 1Mbit premajhen upload?

Pasha ::

toomy HVALA!!
zdaj vsaj vem kak je!!

grey za 1mb upload ma cist tko kot mora met.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pasha ()

wifi4all ::

a je T-2 vzpostavil tehnicno pomoc?

sicer se je dalo prebrati, da si te niti ne rabi:) ampak vseeno...

a so se kaksne stvari, ki jih ponujajo oz dajejo zraven (npr kot ima siol npr. servisne strani, etc)

ma ze kdo kaksen podatek, kolk folka jim je uspelo vklopiti (razvezan dostop)?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Sergio ::

Za tiste, ki imate t2, nekaj uporabnih telefonskih kod:

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

boris70 ::

A kdo ve a je zdj že omogočen skupni razvezan dostop?

Aja pa vsi k ste na dom prejel novo pogodbo, stara ni več veljavna tko k eni pravjo da je, kr sm se pozanimu.

LP Boriss
Boriss

Irmscher ::

Kakšni kabli pa grejo?

Od telefonske vtičnide do vdsl modela navadna telefonska žica? Potem pa od modema do switcha in naprej vse UTP kabel?

kitl76 ::

Aja pa vsi k ste na dom prejel novo pogodbo, stara ni več veljavna tko k eni pravjo da je, kr sm se pozanimu.

Slabo si se pozanimal in zavajaš uporabnike. Nova pogodba je bila poslana namensko samo zato če si se premislil in hotel hitrejši priklop na razvezanem dosopu, da jo izpolniš v nasprotnem primeru ostane stara pogodba aktivna. Vsi ki so dobili novo pogodbo na dom in je niso odposlali je za njih ostala stara pogodba aktivna. Če hočeš, da pogodba ne velja več moraš to pisno obvestiti T2 in jim povedati, da odstopaš od pogodbe, ker če to ne boste naredil vas bodo priklopili takoj ko bo mogoče. Sam sem pisno storniral pogodbo in tudi nazaj dobil dopis o prejemu storna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

Ginginova ::

Sergio, a si že sprobal te kode in recimo preusmeritev na telefonsko tajnico in podobne zadeve?
Pa kje si dobil ta navodila, a jih dobiš skupaj s telefonom?

Ogo

rudolfo2 ::

@OmegaBlue
Mene zanima ce je kaksen del opreme mozno namestiti na zid ?? AmiNet vem da ni,kaj pa ostalo ??

@TOALL
Najboljsi speedmeter testne strani so na tem linku:

http://home.cfl.rr.com/eaa/Bandwidth.htm

Serverji v New Yorku in Washingtonu so zelo natancni.Pa veliko uzitka.

slawc ::

Vprasanje o priklopu.

Je bil kdo v situaciji, da telefonskega prikljucka ni bilo v stanovanju? Je pa telefonska omarica na hodniku bloka (par metrov kabla). Kaj se zgodi v tem primeru? Ali so Telekomovci dolzni napeljat kabel v stanovanje?
LP, Slawc

DeletedUser ::

//Je bil kdo v situaciji, da telefonskega prikljucka ni bilo v stanovanju?
//Je pa telefonska omarica na hodniku bloka (par metrov kabla).

pr men je blo podobno, na hiši je omarica, v hišo pa še ni bil poternjen priključek

//Kaj se zgodi v tem primeru? Ali so Telekomovci dolzni napeljat kabel v stanovanje?

Sam (al pa dobiš nekoga) napelješ kabel iz stanovanja/hiše v/do te omarce.
Telekom je pa dolžan priklopit ta kabel v omarci in vzpostavt linijo.
Oni niso dolžni napeljevat kabla v stanovanje/hišo.

sirotka ::

napeljejo kabel, samo majo omejitev dolžine na 2m. Kako zdaj vsi dobivate to, matr men so pa rekl da ni prostih linij:\

jubox ::

@joegsm

V soboto so mi delavci T-2 namestili opremo za internet in IP telefonijo. Danes (29.11.2005) v torek ob 8.00 uri so prišli telekomovci in mi odklopli siol adsl in zraven odnesli ISDN vmesnik in adsl modem. Ob 16.00 uri sem prišel domov, vklopil komplet inštalacijo od T-2. Nastavil sem mrezno kartico na - avtomatsko iskanje IP in avtomatski dns. V winxp sem pod run napisal cmd in vnesel naslednji ukaz ipconfig/ release in nato še ipconfig/renew. Restartal sem cel PC in VDSL INTERNET DELLLLLAAA!!!

V soboto priklopljen na T-2. Imam naslednji problem: net na enem compu normalno laufa, potem pa ga izklopim in vklopim laptopa (nista vklopljena hkrati), kjer pa mi ne najde ip naslova. Naštimal sem kot piše v navodilih (avtomatsko iskanje, ipconfig/release, ipconfig/renew). Ali je kaj z mrežno?

Hvala.
jure bovha

|bLaD3| ::

Nekoga je zanimal kok stane klic iz Telekom omrežja na T-2 omrežje..
**
Cene klicev v omrežje T-2 (na številsko območje 0590 00000 do 0590 99999) minuta 6,00 7,20 20 %

mitjasen ::

Pozdrav vsem
Mi lahko kdo pomaga v zvezi s tem routerjem od T-2?
Imam vood VRG 142 in nikakor ne moram vzpostaviti interneta na drugem računalniku.Enkrat je celo za hip vzpostavilo povezavo ,potem pa takoj spet prekinilo.Na mojem dela vse ok.Tudi mreže ne morem vzpostavit.
Pa še to,če je kak možen način da pridem do nastavitev routerja,probal sem že on nek IP ampak se ni nič zgodilo.Hvala

mitjasen ::

No v bistvu je gateway se mi zdi.

ELEKTROLJUB ::

POZOR: Obveščamo uporabnike T-2, da bo v sredo, 7.12., med 5 in 6 uro zjutraj prišlo do nekajminutne prekinitve delovanja omrežja zaradi vzdrževalnih del. Hvala za razumevanje!
LED svetloba je prihodnost...

alfasud ::

Pozdrav

@mitjasn

vood VRG 142 ni router je switch, toraj preko njega ne boš povezal dveh ali več računalnikov v LAN. Za ta namen potrebuješ pravi router, ki ga priključiš namesto enega računalnika, na njega (router) pa X računalnikov. Te lahko različno konfiguriraš (dinamičen ali fiksen IP).
Če se prav spomnim je T2 objubljal možnost priklopa DO 2 računalnikov/routerjev na ta switch. Preveri mrežne nastavitve druge mašine ki te heca.

Za tiste ki imajo IP-TV in IP-Tel. : IP telefon(e) lahko zaporedno vežete s STB napravo, saj imajo IP telefoni vhod in izhod:
vood (100-200) tv izhod --> IP tel1 --> IP tel2 --> STB. Zgleda da je vood nastavljen tako da to dela samo na izhodih ki podpirajo IP TV.

Še VLC test: 3 X TV (2 X VLC + STB TV) + cca 5/0,6 MB speedtest na paketu 10/2.

L.P.

Mene zanima tole:ADSL modem ima rdeco lucko ( ce linija dol pade )in zeleno ce je vse v redu.Kako je pri VDSLju ??

SasoS ::

Ne vem sicer zakaj je to pomembno ampak ima Link lučko ki gori če je link in utripa če ni oz. če vzpostavlja povezavo

Vsi ki cakate monterje naj povem da je robe zmanjkalo in da bo T-2 dobil novo posiljko sele v petek ce bo vse posreci.Pravijo da niso pricakovali taksen odziv.

:D

Ce koga zanima bolj natancno, kako 'v kurcu' nej bi bil t2 --- imam doma delujoco 20/10 mbit connection. Ce rabite kaksne pinge, trace route, hitrosti prenosa, itd... Povejte. Bomo stestirali.
on se ji zoperstavi.

wifi4all ::

@Sergio:
kako ti pa dela telefon - IN/OUT?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Ursus01 ::

Dons so mi monterji dostavl vso opremo. Prkloplen mam use, internet dela, lahko se oglašam na dohodne klice ven pa ne morem klicat. Drug problem pa je ta da imam poleg tega še isdn vmesnik patton in nanj priklopljen isdn telefon ki prav tako ne slivi pet posto. Kaj naj nardim da bosta zvonila oba hkrati in pa da lahko ven kličem?:\ :\

SasoS ::

Oba hkrati ne bosta zvonila, pretvornik rabi svojo številko. Za odhodne klice se pa pozanimaj na T-2 če so poštimali billing.

[x]

wifi4all: Vse dela cist lepo. Imam IP telefon, pa Patton ISDN gateway, na katerem imam prikljucene 3 ISDN telefone. Le-ti so pa zacel delat cist bp ko sem vpisal pravi MSN entry ( 20000386590xxxxx, kjer je xxxxx moja stevilka v omrezju).

Ob prenosu 2.5 MB/s down in vec kot 700 KB/s up ni blo niti malo trzanja kvalitete in zamujanja. Cist bp.

borut25: pingi do kam? Povej, pa ti nardim oz objavim na forumu.

--------------------------
x -- Odstranjen del o tragičnem junaku --Omy
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

Ursus: Poskusi v ISDN naprave vpisat pravi MSN (glej zgoraj). Ce pa to ne dela, te pa najbrz se niso dali v billing. Poklici jih na helpdesk pa jim povej.
on se ji zoperstavi.

Ursus01 ::

Sergio. Ko praviš da maš tri isdn telefone pa še ip telefon....pa maš sam eno številko? a ti vsi naenkrat zvonjo? kako pa isdnja usposobiš? jst sm namreč isto msn popravla. pa še zmeri ni nič.

2 stevilki. Prva zvoni na IP telefonu, druga na ISDN telefonih.

Da bi zvonilo povsod, mislim (MISLIM!) da se da, ce ti bi tehniki tako skonfiguriral. Poklici jih pa vprasaj, tocno pa ti zal ne vem povedat.
on se ji zoperstavi.

Racko ::

Matic0 ::

Imam T-2 internet + TV in me zanima, če se da priklopit KISS DP558 ter z nim snemat programe na disk. KISS ima tud EPG, ki pa potrebuje za delovanje broadband connection. Če prav razumem switch razdeli signal primeren za internet, TV in tel. na 3 ločene dele.(v predvajalnik mora it signal za TV, predvajalnik ima samo en ethernet vhod). Bi EPG vseeno deloval? Je možna drugačna rešitev? Je že kdo probal z omenjemi predvajalniki?
(Bi poslal na informacije ampk sm na zadn odgovor čaku 1 mesc!!!).

sznn ::

EPG deluje ampak moraš nastaviti na composite output in zadevo direktno snemat s TVja ali STBja, če ga boš priklopil na 558.
Jaz sem na 558 nastavil pri Siol TV na composite izhod in pač pustil amino da dela na kanalu, ki sem ga hotel posneti, ko me ni bilo doma.

LP

Ginginova ::

Saj mene pri vseh teh STBjih, tako Siolovih in kot izgleda tudi T-2jevih, moti, da nima nekega timerja v katerem se bi dalo štelat, da se sam vklopi na nek kanal, drugi termin pa spet na nek drug kanal in tako naprej, ...
Slednjo funkcionalost imajo recimo skoraj vsi SAT TV sprejemniki. Še tisti iz leta 1991, ki ga imamo doma (Pace) to ima. Tako lahko naštelam tako SAT TV sprejemnik, kot video, da mi posname nek program ob določenem času.
Ta novodobna IPTV krama pa tega nima. Fej in fuj. :(

Ogo

sleby ::

predvidevam, da se pri t-2 tv ne da snemat enega kanala, gledat pa drugega?

antonija ::

Bebi, ce si dovolj blizu centrale in je s tvojo parico vse v redu lahko dobivas 3 signale hkrati. Torej lahko gledas en kanal, drugega snemas, tretji se pa pretaka po zici zato da se bolje pocutis... al ga pa gleda tretja oseba.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mirtma ::

@ antonija - vendar moraš verjetno za to plačati tri naročnine na televizijo?!

@ all - Ali bodočega uporabnika (mene) kdo obvesti (T-2 ali Telekom) po prvem Telekomovem 15-dnevnem roku, da je (ali ni) možno izvesti priklop in da bo v naslednjih 15. dneh ;) Telekom to tudi izvedel?

Brane2 ::

ne, kot že rečeno, to je v sklopu osnovne naročnine. Dovoljuje ti sprejem do treh različnih programov hkrati, če imaš seveda zadosti hiter link...
On the journey of life, I chose the psycho path.

antonija ::

Jst sm pa mislu da so 3je signali za 3kSIT, sam STBje je treba placat...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Brane2 ::

Saj tko sem mislu...
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
28 / 248
»»