» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
27 / 245
»»

MTm2H37rqt7B ::

Ze ze, to razumem. Ampak, vprasanje ostaja, kaj bom morla spet placat...

SasoS ::

Če naročiš ISDN vmesnik imaš zraven tudi analogni vmesnik ker je na switchu. Na T-2 strani piše da dobiš ISDN vmesnik ALI IP telefon brezplačno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

MTm2H37rqt7B ::

Aha, superca... najlepsa hvala za odgovore!

FRAN ::

kronik,
mi imamo sedaj dva analogna telefona na eni številki. Drugi telefon uporabljamo v nadstropju hiše. Naročil sem internet in IP telefonijo. Pri T-2 bom dobil IP telefon in še en vmesnik za delovanje analognega telefona, ki bo ostal v nadstropju hiše. Oba telefona bosta delala na isti številki.
FRAN

SKull ::

Meni zadeva deluje (začuda) vendar nikakor ne uspem prepričati mojega routerja da bi se povezal z IPjem ki so mi ga določili na njihov gateway (največja škatla z modro lučko) Če na isti port priklopim računalnik direkt z enakimi parametri kot router zadeva deluje. A je komu uspelo povezati svoj router na njihov gateway. Imam VRG 142 gateway.

Kje si dobil IP gatewaya?

SKull ::

Ethereal >:D

biasko ::

Ali tole

2. Za VDSL dostop do interneta in storitev telefonije. Za uporabo internetne telefonije si uporabnik izbere ali IP telefonijo, ali pa ohrani svoje obstoječe PSTN/FAX/ISDN naprave. Uporabnik prejme brezplačno naslednjo opremo:

* Uporabnik bo uporabljal IP telefon:
V uporabo prejme VDSL modem in en IP telefonski aparat. V primeru, da ima VDSL modem le en izhod, dobi uporabnik v uporabo tudi CPE napravo (omrežno stikalo).

* Uporabnik želi uporabljati PSTN/FAX terminalno napravo ali ISDN terminalno napravo:
V uporabo prejme VDSL modem in CPE napravo (omrežno stikalo).

Opomba:
Uporabniki, ki imajo protivlomno napravo, povezano na telefonsko linijo, morajo izbrati varianto s PSTN/FAX vmesnikom!

slučajno pomeni da lahko sedaj naročim samo internet brez IP telefonije in mi bojo VDSL priklopili takoj? Ali je to samo oprema ki jo boš potem dobil, ko bodo začeli priklaplajti to možnost, ko jih bo telekom nehal zaje...?

To nima veze s telekomom. To je za priklop obstoječih naprav na IP linijo.

wifi4all ::

a ima mogoce kdo (delujoc) v LJ net pri T-2, navaden telefon pa pri Telekomu?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

banzaj ::

Po precej mukah so mi fantje od T-2 priklopili čudo od prenosne tehnike, ki se z porodnimi težavami počasi postavlja v delujoče stanje. Priklop je potekal hitro, cca 15-20 min in so končali. Ker nisem imel mrežne inštalacije do tv somi STB pustili in odšli. Gor sem obesil še linksys wrtg router in je zadeva delovala cca pol dneva, nato se je pojavil na telefonu napis "LINKDOWN" in dva dni misterije, po zamenjavi modema zadeva "deluje". Telefon me vrže iz pogovora po cca 1,5 minute, ko začne utripati lučka link na modemu.

TV so mi oživili po enem tednu, ko so mi zamenjali STB-je, internet ni ravno brzina. Imam občutek, da si je nekdo na telekomu vzel čas, da bi me prepričal kako napako sem naredil. Upam da ne, rešitev pa bo prava najbrž šele po izgradnji optičnega omrežja.

En telefon je zastonj, je pa bedast kajti ko vpišeš v phonebook številke in imena , ti ob dohodnem klicu pokaže ime, ko pa brskaš po imeniku pa vidiš samo številke. Kako bi bilo če bi telekom izdal imenik brez imen in naslovov. Težko! Dones ko ima vsak vse cifre v imeniku se ne mislim obremenjevati še s tem. Preko neta pa zaradi gesla ne morem do telefona, da bi videl še kako dodatno nastavitev!

TV kanalov sem zasledil 96 po številu, na precej od njih je tema. XXX so zaščiteni z geslom, ki ga ve samo bog, on pa pravi da to ni za ljudi itd, itd...........

več jutri!

601639 če informacije držijo ;)

Sergio ::

Evo.

Traceroute iz T-2 na SiOL:

Tracing route to pop.siol.net [193.189.160.48]
over a maximum of 30 hops:

1 7 ms 7 ms 7 ms 1-192-255-84.dsl.t-2.net [84.255.192.1]
2 7 ms 6 ms 6 ms 129.209.255.84.in-addr.arpa [84.255.209.129]
3 7 ms 6 ms 6 ms 129.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.129]
4 7 ms 7 ms 7 ms 132.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.132]
5 12 ms 7 ms 20 ms six.siol.net [193.2.141.38]
6 7 ms 7 ms 7 ms 213.250.19.210
7 7 ms 8 ms 11 ms fep2.siol.net [193.189.160.48]
Trace complete.

In se v drugo smer:

1 1 ms 1 ms 5 ms 192.168.0.100
2 18 ms 12 ms 12 ms BSN-access.dsl.siol.net [213.250.19.90]
3 15 ms 12 ms 11 ms 213.250.19.129
48 ms 19 ms 213.250.18.85
5 15 ms 17 ms 14 ms 193.77.13.202
6 15 ms 15 ms 14 ms six.t-2.si [193.2.141.51]
7 15 ms 17 ms 15 ms 84.255.208.129
8 18 ms 15 ms 24 ms 84.255.208.131
9 19 ms 16 ms 15 ms 84.255.192.1
0 26 ms 22 ms 22 ms 84.255.196.213

Ocitno imata T-2 in Siol zdej peering. Juhej :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

sh4rk ::

A mislte da bi se dalo pr t-2 zmenit za paket 20/20 Mbps ?

Gwanaroth ::

Saj ti piše na t-2 strani:

"Višje hitrosti po dogovoru."

Največ kar ponujajo je 20/10, torej se moraš dogovorit z njimi.
Lights often keep secret hypnosis..

Mozno :) hvala za odgovor

miskoslo ::

Zanima me kako poteka avtentifikacija pri T-2 glede na to da ni vec PPPoE.

Prebral sem da dobis IP prek dhcp-ja, ampak mene bolj zanima na kaksen nacin lahko pri t-2 vedo kdo je uklopljen. Ali ste morali poslati kak MAC naslov ali dhcp da IP ne glede kdo se je priklopil.

Pa se za bolj tehnicno vprasanje ce morda kdo ve:
1. Kateri protokol se uporablja od "modema" do dslama? ali je to 802.3ah EFM
2. Ali je avtentifikacija po protokolu 802.1x? oziroma je sploh ni (se nanasa na zgornja vprasanja)

Avtentikacije ni, dhcp da IP, hkrati si pa zapiše MAC adreso tako da vejo kdo je vklopljen. Glede nato da (baje) lahko dobiš samo 2 javna IPja se nekako logira še kater dslam port je... :\

bradek ::

"Centrale v izgradnji" bojo operativne v roku 14 dni, potem pride drugi (vecji) val siritev.

vir: 0590 00 000

Neuradno: t2 je narocil vecjo kolicino opreme (settop boxi, switchi, routerji, adapterji...)

Ginginova ::

Če nimajo user/pass, potem po mojem imajo avtentikacijo za internet dostop narejeno kar glede na fizični port na DSLAMu. Torej recimo user port 8 na DSLAMu 2 v kraju Zgornji Kašelj je uporabnik ta in ta, ki ima paket ta in ta, ter škatle ustrezno poskrbijo za dodelitev IP naslova, prepustnost in varnostni paket.

Ogo

Zgodovina sprememb…

Markoo ::

MEDENA; Daj prosim te nena vec jokaj kak te niso vklopli pa saj nisi edini clovek pa 100 postov si ze napisal kak te niso vklopli daj dovol mas no! Pa idi nazaj na siol bojo drugi prej na vrsto prisli!

joegsm ::

HI!

V soboto so mi delavci T-2 namestili opremo za internet in IP telefonijo. Danes (29.11.2005) v torek ob 8.00 uri so prišli telekomovci in mi odklopli siol adsl in zraven odnesli ISDN vmesnik in adsl modem. Ob 16.00 uri sem prišel domov, vklopil komplet inštalacijo od T-2. Nastavil sem mrezno kartico na - avtomatsko iskanje IP in avtomatski dns. V winxp sem pod run napisal cmd in vnesel naslednji ukaz ipconfig/ release in nato še ipconfig/renew. Restartal sem cel PC in VDSL INTERNET DELLLLLAAA!!! Prav tako dela IP telefon. Vso zadevščino sem še priklopil na moj router in v nastavitvah routera namesto PPPoP izbral dinamični IP in pritisnil "clone MAC adress". In sedaj mi dela komplet VDSL preko routera brez kakršnihkoli problemov!!!

Adijo siol in telekom. Samo tako naprej T-2!!
LP, joe

sirotka ::

hja no...in kako dela?

Grey ::

No no...lepo, da napredujejo. Januarja se bo pa najbrž že splačalo presedlati na T-2.

dmok ::

Kolega so priključili danes in je dobil STB AmiNET110, http://www.aminocom.com/products/ipstb/aminet110.html ostala oprema pa mislim da je enaka že opisani.

Lokacija Slovenska Bistrica, približno 1000m zračne razdalje od centrale. Naročil pa je 2 * TV in internet 1M/256k. Slika na TV je OK (sam pravi da je lepša kot na KTV), internet dela tako kot mora. Dveh TVjev hkrati nisva preizkusila ker nima dovolj dolgega kabla za priklop drugega STBja.

d.

Ginginova ::

Zanimivo tole. Nekateri dobivajo Amino-jeve STBje, zmožne predvajati samo MPEG2 stream-e, skratka podobne STBje, kot jih ima Siol, spet drugi pa reči od i3, ki zmorejo tudi MPEG4/H.264 format. :|

A obstoja kak ključ, zakaj nekdo faše eno (Amino) in zakaj drugi spet faše drugo (i3)? :\

Postaja pa jasno, da so verjetno vsi programi v MPEG2 formatu že zaradi kompatibilnosti z vsemi STBji in ne v MPEG4 kakor so nekateri pričakovali glede na i3 STBje, ki so jih nekateri prejeli. :8)

Mi pa Amino izgleda manjši od unih i3 škatel. Pa za daljinca vem, da se da sprogramirat, da postane univerzalec, torej da se da z njim upravljat tudi TV. :))

Ogo

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda ::

TV na T-2:
Mislim, da je večina formatov MPEG2 za TV, ker so "native" oddajalcem (programom). To je dobro, ker ni potrebno de- in re-kompresirati video streama. Vsaka taka operacija vzame malo kvalitete. Cilj je, čimbolj oštra slika, čimbolj podobna originalu, kot oddajajo!!:|

Jaffa ::

Jp, prejšnji teden je tud en kolega iz SB reko, da mu pridejo priklopit.

@dmok, kera ulica to ?

KTV S.B. pa pustmo. :))
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

roCkY ::

A ni še nobeden TV spedeov na PC in pogledov kakšni so formati??

GucciSLO ::

Kako je pa s teletekstom na T2 TV? A dela?

dmok ::

@dmok, kera ulica to ?

Prvomajska.

Kako je pa s teletekstom na T2 TV? A dela?

Kolikor sem videl včeraj - dela.

d.

Tody ::

bah to je ista grdoba kot od siola, upam vsaj da ma malce bolj uporaben umesnik, ker tisti od siola je tok počasno neuporaben da prej vstanem pa premaknem kanal :)

hrcek ::

Vprasanje?

Cakam na razcepnike zdej me pa zanima ce tastari hocjo po vsej sili imet se telefon a se men splaca oz kok casa bi trajal da bi potegnu svojo linijo in imel vse t2 se pravi 2 parici do bajte. Kolk casa teledrekovci rabjo da potegnejo drat in da priklopim t2 a se mi bl splaca cakat razcepnike?
->hrcek

zu_dr ::

hrcek drata za t-2 verjetno ne bojo vlekel.

jak0b ::

no...vidim, da vas je že par na t-2, da ste se že asimilirali in da lahk dobim mal pomoči.
1. kako naj vežem 2 računalnika nain ip telefon na ta swich/router vood 142. kam naj priklopim kaj, ker je nekdo omenil, da je treba vse skupaj pravilno zvezati
2.ko nalagam z bitcometom vse ostalo stagnira, sicer sm bolj nov v teh vodah ampak mislim da so to nastavitve routerja. kako ste prišli vanj, jz se že cel dan trudim, prebral sm že kopico strani in nasvetov, pa mi še ni uspelo...
3.zj bi rad tut prek tega routerja mel mrežo med dvema računalnikom, ampak hoče neko geslo. kaj za vraga je to geslo
nadaljna vprašanja pa sledijo, ko opravimo z temi:)) ;((

polde66 ::

jakob, ko si kupil router si zravn dobu navodila in namestitveni cd. Navodila so zato da jih človek mal prelista prebere in potem ne zastavlja nepotrebnih vprašanj. Če bi odprl navodila bi notr zasledu da maš nastavitve za router na http://192.168.2.1. (najverjetneje)
po navodilih izpolniš gesla al karkol že je, pri securetxy pa vklopiš zaščito ali pa ne. Če jo nimaš te ne sprašuje za nobenim geslom, prote za emulo, pa bittorent si je pa treba v routarju odpret. kako pa ve samo tvoja knjižica z navodili, ker mi ne vemo kakšen router uporabljaš.
skratka vse informacije in kar te zanima je v navodilih, samo čas si morš vzet.
polde

rognaj ::

@polde66: jak0b sprašuje nekaj drugega!

1. kako naj vežem 2 računalnika nain ip telefon na ta swich/router vood 142. kam naj priklopim kaj, ker je nekdo omenil, da je treba vse skupaj pravilno zvezati

Po spominu (nisem doma): telefon na sredino, levo je PC, desno TV.

2.ko nalagam z bitcometom vse ostalo stagnira, sicer sm bolj nov v teh vodah ampak mislim da so to nastavitve routerja. kako ste prišli vanj, jz se že cel dan trudim, prebral sm že kopico strani in nasvetov, pa mi še ni uspelo...

Prvič je tudi meni vse zmrznilo (cel računalnik z BitCOmmet vred), sem resetiral in za test dokončal začeto, potem nisem več vlekel in ne vem, kako bo.

3.zj bi rad tut prek tega routerja mel mrežo med dvema računalnikom, ampak hoče neko geslo. kaj za vraga je to geslo

Ne vem, mam svoj router in sem ga končno skonfiguriral, da dela BP.

srec_a ::

V navodilih za telefon piše vse. Prvič moraš v telefonu pogledat njegov ip in preko njegovega web serverja nastaviti določene parametre. To se da narediti tudi preko menu sistema na aparatu. Piše tudi kako morajo biti nastavljeni parametri, da priklopiš drugi računalnik v telefon in da ti deluje kot bridge do njihovega boxa. Vezava j epotem taka da gre utp kabel v telefon in nato iz telefona v drugi računalnik.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Sergio ()

deniss23 ::

a ne naredijo vse to monterji...a mora vsak sam doma vse spojit..al kako to gre?

Mau neumno vprašnje a imajo kakšen nadzor porabe telefonije na webu.

Ne še, bodo pa baje servisne strani z vsemi klici, dohodnimi, zgrešenimi...

nekdo123 ::

Poglejte to foro!

Prvi dan delovanja T-2 homepageta sem poslal povpraševanje, da želim ADSL v razvezanem dostopu (torej ISDN obdržim - pač rabim).

3 tedne po tem mi pošljejo v podpis pogodbo, kjer označim željene storitve (poudarjam, da sem vse označil tako, da ISDN obdržim in tisti del za pooblastitev odjave ISDNja nisem izpolnil). Zadevo pošljem nazaj in nič. Čakam. Berem ta forum in preberem, da imajo probleme z razcepniki (ker sem poslal zadevo v imenu podjetja mi tudi niso poslali v podpis nove pogodbe, ker mi ponujajo odklop ISDNja).

Kot jaz poznam postopek, ti po podpisu prve pogodbe pošljejo še drugo, kao "resnejšo", kjer so rezultati meritev oddaljenosti ter možen izbor paketov (ki se lahko razlikuje od željenega).

In kaj se zgodi danes???? Pokliče me monter T-2 opreme, da bi se oglasil za zmontirat njihovo opremo!

Mene je skor kap! Pa ga vprašam, če so zdej že rešil problem z razcepniki in pravi da NE!!!! Pokličem na T-2 (0590 linija), opišem gospodični vso zadevo... 10 minut on hold... se javi in reče, da je res čudno. Da vidi da sem izbral razcepljen dostop in da ji ni jasno zakaj sem v postopku ZA ODKLOP ISDNJA IN ADSLJA TER PRIKLOP SAMO VDSL-JA!!!!

Pa kwa, a majo tako beden program, da jim pusti obkljukat odklop ISDNja, če obkljukaš da ga OBDRŽIŠ????

Sicer je rekla, da je takoj napisala zadevo naprej in da UPA DA ME JUTRI TELEKOM ŠE NE BO ODKLOPIL. Na srečo imam kolega na Telekomu, katerega sem prosil, da v primeru da nalog obstaja naj ga odstrani!

Ja ljuba duša T-2, tako se pa ne moremo it!!!!

Samo upam, da jutri ne bosta sledila odklopa ADSLja in ISDNja (oz. upam, da vsajm preverijo, če dejansko podpis obstaja).

Ne skrbi. Telekom te ne bo odklopil brez podpisa. Isto so se zmotili pri meni, a jaz sem potem pristal na polno razvezan dostop. Kasneje me telekom ni hotel odklopiti (niti niso povedali zakaj), sem rabil kakšen teden da sem t-2 dopovedal da manjka pooblastilo in ga nato faxiral tja...btw: "druge" pogodbe ni dobil nihče pomoje. Baje da T-2 sploh ne naroča meritev ampak samo zračno razdaljo...

SasoS a ni to pooblastilo na zadnji strani pogodbe a je treba še kej ekstra.

Matic0 ::

Včeraj sm postal nov uporabnik storitev T-2 (Internet, Telefonija, Televizija). Moram priznati, da me televizija ni posebno navdušila. Polovica kanalov je nezasedenih, slika je nekje odlična, nekje pa izredno slaba (POP-TV, Kanal-A). Mogoče kdo ve ali nameravajo to popravit ali ne? In ali imajo v planu izdelavo kakšnega uporabniškega vmesnika za STB? Takega kot ga ma Siol TV.
Drugače pa moram pohvalit internet saj deluje izredno stabilno in brez prekinitev. Hitrost za 10mb/2mb pa je tut taka kot je oblublena.

podbevna ::

A ti imaš tudi zanič sliko na A in POP? Sem mislil, da je le pri meni. Je pretemna in slaba.

Bo treba malo zatežiti na T2, da zrihtajo.

Drugače pa delajo skoraj vsi programi.

A so kaksni podnapisi na Discovery channel in podobnih?

Matic0 ::

Programi na žalost nimajo podnapisov (Discovery Channel). Mogoče v prihodonosti, glede na to da ma Siol TV to. Nasplošno menim, da bi se mogl po Siol TVju zgledvt (Uporabniški vmesnik, podnapisi,...)

joJ :\\ upam da bodo to kmal ustimal

|bLaD3| ::

Ah, ne more bit to vse na samem začetku.. moje sosed ma SiOL TV pa tud na začetku ni imel podnapisov oz. imel je zlo podobne probleme kot jih imajo uporabniki T-2 storitev.
««
27 / 245
»»