Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

N75 ::
Trenutno sem na Telekomu, kjer sem zadovoljen z delovanjem tako interneta kot mobilnih zadev - praktično brez težav. Edina stvar, ki "šepa" je cena.
T2 mi je poslal ponudbo (očitno klicarijo naokoli in poskušajo pridobiti nove stranke) za 1000/1000 + 2x TV + 3x telefon za slabih 70€ (30€ manj kot trenutno za Telekom za podobno storitev samo net je 500/500).
Torej razlika v ceni je mamljiva, po drugi strani sem pa trenutno zadovoljen in ne bi rad nič spreminjal in me zanimajo malo vaše izkušnje...
- Kako ste zadovoljni s T2 internetom?
- so kakšni problemi, če imaš svoje serverje, VPN, statični IP ?
- izkušnje s T2 mobilno telefonijo?
- TV vezava, enako kot neo preko VLANa ali je kako drugače?
- sam TV vmesnik (sploh za nekoga, ki je navajen na neo-ta) ?
Ni nujno da boš imel hitrost polno 1000/1000 odvisno katera optika je, vsaj včasih je blo tako, za paket 1000/200 je blo na Telekom optiki 600/100 .
Za server doplačilo 2€ statični IPv4, IPv6 je še vedno dimamičen ki pa se ne spreminja pogosto, in pa svoj router.
Mobilna telefonija, če ni pokrito s T-2 gostuje na A1, veliko kasneje se je dobilo volte in vowifi, ne dela IPv6, slabše kot Telekom, ampak telefonijo lahko imaš tudi drugje npr. A1 .
Mislim da TV vmesnik priklopiš kamorkoli samo da je internet, tudi preko mobilnih podatkov.
TV vmesnik je boljši, nima glasovnega upravljanja.

PINki ::
Če misliš uporabljati mobilno omrežje, obvezno nastavi omrežje na ročno izbiro -> A1, drugače boš večino časa nedosegljiv, če boš na T-2 omrežju.

__Devil__ ::
T2 internet deluje dobro odkar imamo optiko od okrog decembra 2022. Prej 4g lte 1MB hitrost, zdaj 500/100 mbit. Je kar razlika
So pa vsako leto višje cene. Zdaj že 60EUR za optimum paket z 2x tv in 1x mobi paket. Ali se lahko kar tako menja operaterje kot za telefone na 2 leti? Menja se samo router/modem?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()

Gregor P ::
Da, lahko; če ti seveda infrastruktura to omogoča. Tisti recimo, ki imajo le T-2 optični kabel do hiše, to naredijo recimo malo težje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Horas ::
Gostujejo v omrežju Telekom.
A je to taki problem? Cene so baje enake.
t2 gostuje v a1 že nekej časa.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Mare2 ::
Gostujejo v omrežju Telekom.
A je to taki problem? Cene so baje enake.
t2 gostuje v a1 že nekej časa.
Tako je. Na žalost je pri meni slab A1 signal. Tudi volte včasih prekinja. Bom moral it na Telekom.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Vanadium ::
T-2 mobilna je popolnoma ne konkurenčna, če pa že imaš v paketu še mobilno pa to daš nekomu, ki res ne rabi veliko. Mojo številko sem dal sorodniku, ki bolj kot ne rabi samo za to da se javi, kliče pa minimalno tako da zakupljenih količin nikoli ne porabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()

mihagr ::
Vanadium, ali mi lahko na enostaven način razložiš kaj je narobe s t-2 telefonijo.
Imam pri njih dve številki, kada rabim pokličem, ali me pokličejo, sms, mms, viber internet pošta delujejo. Ko gremo v Dalmacijo, kmalu po prestopu meje preklopoi na nekega hrvaškega ponudnika. Skratka ne vem kaj mi nebi delalo -kadarkoli. Cena naročnina in vsi pogovori, sma, itd. 10€ za oba telefona.
Hvala že vnaprej za tvojo obrazložitev.
Imam pri njih dve številki, kada rabim pokličem, ali me pokličejo, sms, mms, viber internet pošta delujejo. Ko gremo v Dalmacijo, kmalu po prestopu meje preklopoi na nekega hrvaškega ponudnika. Skratka ne vem kaj mi nebi delalo -kadarkoli. Cena naročnina in vsi pogovori, sma, itd. 10€ za oba telefona.
Hvala že vnaprej za tvojo obrazložitev.

Aja, zakupljene kolkičine, to je tudi svojevrsten hec. Čudim se vsaj dvem poznanim osebam, ki mi trdita, da imata 20,60 gb prenosa zastonj v eu, potem sta pa na hrvaškem morju in iščeta vse naokoli wifi zato, da lahko kličeta preko viberja, ali nekaj takega. Sama hvala in zato plačujeta 18€ naročnine.

polde66 ::
Če ti pa že doma na T-2 slabo vleče izbereš pod omrežja A1 in ne samodejno ter obvezno gostovanje ker drugače podatki ne delujejo(logično saj si v gostovanju). Imel boš pokritost A1 brez dodatnih stroškov. Če pa potuješ v tujino boš moral ročno zamenjati na drugega operaterja. To je vsa umetnost, ki jo veliko folka sploh ne šteka.
Da poenostavim T-2 omrežje ima svoje omrežje, ki pa ni povsod dovolj razširjeno in zato brez dodatnih stroškov za naročnikaT-2 gostuje pri A1 (prej telekom).
Če gre za neznanje uporabnika pri tem operater ni nič kriv.
Da poenostavim T-2 omrežje ima svoje omrežje, ki pa ni povsod dovolj razširjeno in zato brez dodatnih stroškov za naročnikaT-2 gostuje pri A1 (prej telekom).
polde

starfotr ::
T2 mobilna niti ni poceni niti ni dobra. Danes je toliko druge izbire in lahko vsak izbere boljšo in tudi cenejšo ponudbo. Ne vem zakaj vztrajat na tem polomu z nacionalnim roamingom.

bm1973 ::
A po 8 letih, kar sem imel T-2 mobile, še vedno niso uredili roaminga kot je treba?!?!?!
Svašta...
Svašta...

Ne štekam kaj niso uredili? Roaming je tak kot pri drugih operaterjih. Če nisi razumel imaš lahko v nastavitvah omrežja nastavljeno na antomatsko in se ti bo preklapljalo samo tako kot treba. Če imaš slab sprejem t2 signala ti bo avtomatsko ruknlo na a1, če te to preklapljanje v slo moti si sam nastaviš v nastavitvah omrežja na A1 ampak potem ni več avtomatsko imel boš pa stalni a1 signal v slo. In če greš v tujino se potem ne bo sam prestavil na gostujoče omrežje. Kaj je tu nerazumljivega? Točno tako kot vsak drug operater.
polde

Vanadium ::
@mihagr: Sicer ne vem kako je sedaj, ker sem cca 2 leti nazaj po skoraj 10 letih uporabe T-2 mobilne prešel najprej na bob potem pa na A1 in sem super zadovoljen. Sem pa kar nekaj zadev dal čez pri T-2 mobilni npr.: 1 leto pred prehodom k drugem operaterju, da se je po vsakem klicu telefon odjavil iz omrežja. Pol leta so prodajal bučke, da je do mojega aparata dokler nisem končno nekako prišel do enega višjega tehnika pa je prav spremljal mojo številko kaj se dogaja. Ampak to se je pač dalo preživeti ni bilo neke bistvene sile, obolel pa sem, ko se na hrvaškem ni hotel prijavit telefon 7 dni v nobeno mrežo za roaming. Sej mi je dol viselo da me noben ni mogel dobit sam fajn pa je če rabiš nujno poklicat koga, da ti google maps dela ipd ...
Pač izkušnja je bila vedno taka, da nikoli ne veš kdaj ti bo kaj takrat ko najbolj rabiš nehalo delat.
Pač izkušnja je bila vedno taka, da nikoli ne veš kdaj ti bo kaj takrat ko najbolj rabiš nehalo delat.

starfotr ::

Hvala za odgovor Vanadium. Izgleda, da imam jaz srečo, ker imam t-2 tv, internet, hišni tel. in dva mobitela neprekinjeno že od 2008, ko so napeljali optiko. Od takrat nočem nič spreminjati in zadovoljen sem.
Lp
Lp

MrStein ::
Ne štekam kaj niso uredili? Roaming je tak kot pri drugih operaterjih. Če nisi razumel imaš lahko v nastavitvah omrežja nastavljeno na antomatsko in se ti bo preklapljalo samo tako kot treba. Če imaš slab sprejem t2 signala ti bo avtomatsko ruknlo na a1, če te to preklapljanje v slo moti si sam nastaviš v nastavitvah omrežja na A1 ampak potem ni več avtomatsko imel boš pa stalni a1 signal v slo. In če greš v tujino se potem ne bo sam prestavil na gostujoče omrežje. Kaj je tu nerazumljivega? Točno tako kot vsak drug operater.
Pri drugih operaterjih je tako:
Vidiš razliko?
Preprosto dela. Ne rabiš nič nastavljati, preklapljati, vedeti in znati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sej tukej tud dela če imaš vklopljeno samodejno. Ne vidim razlike. Lahko pa še enkrat prebereš zelo počasi kaj sem napisal zgoraj.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

MrStein ::
Če ti pa že doma na T-2 slabo vleče izbereš pod omrežja A1 in ne samodejno ter obvezno gostovanje ker drugače podatki ne delujejo(logično saj si v gostovanju). Imel boš pokritost A1 brez dodatnih stroškov. Če pa potuješ v tujino boš moral ročno zamenjati na drugega operaterja. To je vsa umetnost, ki jo veliko folka sploh ne šteka.
Zakaj potem ročno izbiranje?
Zakaj "neznanje uporabnika"?
Motiti se je človeško.

1 t2 mobilna je vključena v paket, zakaj pa jo nebi izkoristil?
Saj imaš pakete brez mobilne. Ne vem zakaj bi kupil in plačeval nekaj, kar je zanič.
Saj, če nastaviš A1 omrežje je čisto ok zadeva. Tudi jaz sem dobil številko v paketu in sem ženi naredil prenos številke. Je pa bil paket trojček bolj smiseln, če si želel višjo hitrost interneta, ker so dajali dobre popuste na trojčke. Za samostojen internet paket je bila prenizka hitrost in predrago napram ponudbi trojčka.

marS ::
Meni deluje vse. 4 telefoni, internet, TV. Pred leti je bilo nekaj težav pri roamingu, sem imel težave ker se mi ni v tujini hotel povezat pa sem moral izbirat ročno. Sedaj, zadnjih nekaj let teh težav ni. Edino kar sem doživel odkar so preklopili na A1 (pa vsake toliko se mi spet dogaja, ne vem zakaj, tudi tehniki na T-2 nekaj mutijo...) bilo kje sem v SLO, na trenutke nedosegljiv, in dobim v minuti SMS da me je neka številka klicala. To da sem bil nedosegljiv mi pravijo tisti ki so me klicali. Ne vem, mogoče gužva na trenutke na A1 pa spuščajo najprej samo svoje? Kaj pa vem.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/

miko22 ::
Meni deluje vse. 4 telefoni, internet, TV. Pred leti je bilo nekaj težav pri roamingu, sem imel težave ker se mi ni v tujini hotel povezat pa sem moral izbirat ročno. Sedaj, zadnjih nekaj let teh težav ni. Edino kar sem doživel odkar so preklopili na A1 (pa vsake toliko se mi spet dogaja, ne vem zakaj, tudi tehniki na T-2 nekaj mutijo...) bilo kje sem v SLO, na trenutke nedosegljiv, in dobim v minuti SMS da me je neka številka klicala. To da sem bil nedosegljiv mi pravijo tisti ki so me klicali. Ne vem, mogoče gužva na trenutke na A1 pa spuščajo najprej samo svoje? Kaj pa vem.
Torej vse deluje, le občasno si nedosegljiv. Dobra.

J.McLane ::
Tudi meni na Telekomu se kdaj zgodi, da dobim sms da sem bil nedosegljiv, čeprav je telofon na istem mestu, kjer kao nisem bil dosegljiv. SMS pride znotraj ene minute in ni problema pokličem nazaj in je. Takih dogodkov je recimo 5 na leto.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Pri T-2 je to nekaj "normalnega". Moja je bila večkrat nedosegljiva kot dosegljiva dokler ji nisem nastavil ročno omrežje na A1. Sedaj je OK.

DV_cam ::
Sem že več kot 10 let pri T-2. Moram reči da v vseh letih ni bilo omembe vrednih težav. Vse deluje kot mora. TV vmesnik je dosti boljši kot ostali, ki sem jih probal pri sorodnikih / prijateljih. Mobilno omrežje vedno uporabljam kot gostovanje in ni nikakršnih težav. Pred leti so imeli gostovanje pri telekomu, sedaj pa pri A1. Nisem opazil razlike. Na splošno dobro izkušnje in ugodna cena.
DV_cam

Orias ::
Nekaj mesecev uporabljam T-2 mobilno telefonijo (službeni telefon). Meni deluje vse vredu. Se mi je pa nekajkrat že zgodilo, da dobim obvestilo o neodgovorjenem klicu, pa čeprav takrat uporabljam telefon (maili, brskanje po netu,....). Enkrat sem se celo z enim pogovarjal in ko sem nehal govoriti, sem opazil obvestilo o neodgovorjenem klicu. Nasplošno nimam nekih večjih pripomb, glede mobilne telefonije. Bolj zadovoljen sem kot z Telemachovo mobilno telefonijo.