» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
221 / 241
»»

starfotr ::

Novemu operaterju daš pooblastila, da v tvojem imenu prekine naročniško razmerje pri starem operaterju.

Ker, če tega ne narediš in sam prekineš, potem pride do tega izgubiš številko, ki je potem ne moreš prenesti. Folk se tako lahko zakolje.

broken/link ::

ni res.
lahko preneseš številko in sam odjaviš. operaterja pa lahko pooblastiš, da to naredi v tvojem imenu, da je pač vse skupaj lažje in se izogneš tej papirologiji.

FoxKnox ::

V vsakem primeru moraš obvestiti isp da odstopaš od pogodbe zaradi podražitve.Tega novi isp ne more storiti on samo uredi prenos.
Brez odstopne izjave se potem stari isp izogne datumu brezplačne prekinitve in to računa.
Preklopi se običajno izvajajo konec meseca, zato je najbolj pametno napovedati odstop z datumom zadnjega v mesecu že sredi meseca. Jaz sem za en mesec tudi plačal dve mobilni naročnini, ker sem prenašal s prvim dnem v mesecu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

Če odstopiš v roku, jih ni treba nič obveščat.

Ravno tako je bedarija sam nekaj odjavljat, ker to uredi novi ISP.

MrStein ::

FoxKnox je izjavil:

Preklopi se običajno izvajajo konec meseca, zato je najbolj pametno napovedati odstop z datumom zadnjega v mesecu že sredi meseca. Jaz sem za en mesec tudi plačal dve mobilni naročnini, ker sem prenašal s prvim dnem v mesecu.

Prenos številke se izvede kadarkoli, v roku nekaj dni. Če si mislil konec in začetek pogodbe, pa je drugo.

Glede prenosa, iz t-2.net (enaka pravila veljajo za vse):

Postopek prenosa mobilne številke praviloma začnemo takoj, ko prejmemo pravilno izpolnjen obrazec skupaj s kopijo potrebnih dokumentov.

Številka je v omrežje T-2 priklopljena najkasneje v treh delovnih dneh od začetka postopka prenosa številke. Točen datum prenosa določi operater dajalec številke.

starfotr je izjavil:

Če odstopiš v roku, jih ni treba nič obveščat.

Seveda je treba. Lepo piše:

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo,

Kako naj vedo, da odstopaš zato, ker se ne strinjaš s spremembami? Kaj pa če gre za navaden odstop?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Preberi si kaj.

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo, lahko v skladu z določilom 2. odstavka 129. člena ZEKom-1 v 30 dneh od objave sprememb brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopijo od naročniške pogodbe. Ta pravica ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov (npr. vračilo terminalske opreme, ki je bila prejeta v uporabo ob sklenitvi pogodbe). Odstopno upravičenje je možno uveljaviti do začetka veljave spremenjenega cenika.

Nikjer ne piše, da jih moraš karkoli obveščat zakaj odstopaš. Važno je, da je vse narejeno v roku. Če to naredi nov operater v tvojem imenu, who cares.

MrStein ::

Saj to, da moraš dihati tudi ne piše. To eni sami ugotovijo. Bolj odebeliti, kot sem že, žal ne gre.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lahko jim za ziher pošlješ še faks in telegram. Ali pa file na disketi 3,5 in 5,25 ali na 8, da bo ja zaleglo.

sbawe64 ::

Poslal mail z vprašanjem.
Dobil odgovor, da bi jih moral obvestiti o razlogu preklica.Ker tega nisem storil, dobil obračunan "dodatek", kot bi prekinil kdarkoli prej/kasneje.

30 dni od 31.5 2021 je minilo, tako da sem popušil.Kdor tega ni storil (jih obvestil, da prekinja zaradi spremembe splošnih pogojev), prav tako.

Očitno sem pričakoval preveč, da če daš odpoved v roku 30 dni od 31.5 2021, da se samodejno upošteva https://www.t-2.net/spremembe-splosnih-... .
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

FoxKnox ::

sbawe64 je izjavil:

Poslal mail z vprašanjem.
Dobil odgovor, da bi jih moral obvestiti o razlogu preklica.Ker tega nisem storil, dobil obračunan "dodatek", kot bi prekinil kdarkoli prej/kasneje.

30 dni od 31.5 2021 je minilo, tako da sem popušil.Kdor tega ni storil (jih obvestil, da prekinja zaradi spremembe splošnih pogojev), prav tako.

Očitno sem pričakoval preveč, da če daš odpoved v roku 30 dni od 31.5 2021, da se samodejno upošteva https://www.t-2.net/spremembe-splosnih-... .

Starfotr

Koliko nepotrebnih besed, ker določenih stvari ne razumeš......

miko22 ::

Ampak še vedno oglašujejo enake cene paketa?!

mayne ::

Pri kolegu so priključili T2 preko Telekom optike. Na t2 modem bi rad priključil svoj router v bridge načinu na portu4. Na podpori so mu javili da to ni možno, da si naj forwardira porte če to potrebuje.
Ima kdo več podatkov o tem, zakaj to nebi bilo možno?

mzakelj ::

mayne je izjavil:

Pri kolegu so priključili T2 preko Telekom optike. Na t2 modem bi rad priključil svoj router v bridge načinu na portu4. Na podpori so mu javili da to ni možno, da si naj forwardira porte če to potrebuje.
Ima kdo več podatkov o tem, zakaj to nebi bilo možno?

Je možno. Če je dobil še HUAWEI zaključek ( če je bro ) potem samo mac od modema prepišeš v router in povežeš vlan2000 na tiste porte katere uporabljaš za tv. Ostale pa za net porabiš. Sploh v bistvu ne potrebuješ njihovega modema. Sam ga nimam že od začetka ko so mi priklopili BRO.

Ganon ::

Wi-Fi: 2,49 EUR na mesec

Je to šala?

Vanadium ::

@Ganon: ne to je davek na nevednost... Pa da ne boš mislil folk ga plačuje, če pa narediš računico v dveh letih maš pa že soliden router za ta denar....

DjTonic ::

WiFi je v večini paketov že vključen. Če pa imaš samostojen net ali najbolj budget paket pa pač doplačaš za to storitev, če si nisi sam spodoben priklopit enega routerja.

Glede odjav pa, je mesečno teh migracij zelo veliko in vsak mesec ista pesem. Pri spremembi pogojev je pač potrebno zadevo ustrezno skomunicirat. Akos daje jasna navodila, operater nima nič s tem, da bi vsem po vrsti častili brezplačen preklic, saj nekateri preklicujejo zaradi selitve, neuporabe, ipd. To je pravica naročnika, ki jo lahko uveljavlja, če se znajde ali pa ne. Če prej nisi tega zahteval ali se pozanimal, ne potem jokat. Novemu operaterju se gre samo za pridobitev naročnika in ni njihova naloga, da te pouči na kak način se izogneš stroškom prekinitve. Lahko te obvestijo, ni pa prvotno to njihova naloga, da ti polagajo besede v usta. To je stvar naročnika, da se izjasni kaj želi.

Vanadium je izjavil:

@Ganon: ne to je davek na nevednost... Pa da ne boš mislil folk ga plačuje, če pa narediš računico v dveh letih maš pa že soliden router za ta denar....

V redu, ampak zakaj bi dokupil router, če veliko ljudem zadostuje že modem? Ti omogočajo brezžičnost, da jo ponudnik zaklene za plačljivo storitvijo, je navadna svinjarija. To je danes čista osnova.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Zato ker lahko, ker je folk neveden. Sej je isti ku*ac kot pri zavarovanjih in bančnih računih pa še marsikje drugje. Probajo ti ga uvalit zelo globoko, na tebi pa je da pustiš kako globoko

quadro933 ::

Zdravo.

A mi lahko napišete, kako je kaj s T2 mobilno telefonijo? A to laufa? Pri meni doma ni signala T2, je samo A1 in Telekom.

Je bil en kolega, ki je sicer zelo nezahteven uporabnik in mu je vrglo na Telekom omrežje. Sva pognala Speedtest pa je kazalo samo 9/1 hitrost. Meni je na A1 kazalo 90/25. Vem sicer, da so hitrosti T2 paketov na Telekomovem omrežju omejene na 20/5. A so še kakšni drugi problemi, mogoče s tujino?

lp

Jaz jo imam že cca 5 let. Načeloma deluje b.p., gostujem pa sicer vedno v telekomu. Tujina kar se gibljem torej ex yu, italija, avstrija deluje b.p., zdej pa vprašanje če bi jo vzel kot samostojno storitev? Ni šans, imam jo izključno zato, ker imam dve cifri v paketu (T4), raje se ozri po kakem bob-u, a1 ipd... Za isti ali manj denarja več dobiš nimaš jajcanja z ročnimi preklopi na omrežja... Dokler bo T-2 fural to žalost od svojega omrežja bo situacija pač žalostna...

Če se boš priklopil na stalno gostovanje v Telekomu, potem ne bo težav.

Vendar to pomeni, da ko greš čez mejo, moraš spet prestavit na avtomatsko, da ti bodo storitve delale v tujini.

Jaz sem sicer mnenja, da nikoli ne izberem ponudnika, ki ima nacionalni roaming. Saj je dovolj izbire pri ponudnikih, ki tega sranja nimajo.

To itak, sem v fazi izbire ponudnika za vse storitve (fiksne+mobilne), pa mi je tudi T2 prišel na misel. Sam vidim, da mobilne storitve niso najboljš porihtane, tud hitrost mobilnega interneta potem malo šepa, če imaš Telekomovo gostovanje. Bo treba kaj drugega izbrat.

Pa opaziš razliko med 20mbit in 100mbit ali več na telefonu? Ajt ok če ga uporabljaš kot dostopno točko pol že drugače pa dvomim. Na oranžni maxi je pa če se ne motim itak neomejeno... Oz 100/20

6151 ::

quadro933 je izjavil:

To itak, sem v fazi izbire ponudnika za vse storitve (fiksne+mobilne), pa mi je tudi T2 prišel na misel. Sam vidim, da mobilne storitve niso najboljš porihtane, tud hitrost mobilnega interneta potem malo šepa, če imaš Telekomovo gostovanje. Bo treba kaj drugega izbrat.

To je na tvoji bazni, v večini primerov je situacija obratna
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Vanadium je izjavil:

Pa opaziš razliko med 20mbit in 100mbit ali več na telefonu? Ajt ok če ga uporabljaš kot dostopno točko pol že drugače pa dvomim. Na oranžni maxi je pa če se ne motim itak neomejeno... Oz 100/20

Ja kar opaziš, ko gledaš youtube ali pa kakšen Netflix, pa ko otroci igrajo kakšne igre preko neta. Drgač pa imajo napisano tole v splošnih pogojih:

"V paketu Oranžni Maxi lahko naročnik zakupljeno količino podatkovnega prenosa koristi v T-2 omrežju,
ali pa v omrežju nacionalnega gostovanja, pri čemer pri slednjem velja privzeta omejitev hitrosti do
20/5 Mbit/s. Do mesečne porabe 50 GB se v T-2 omrežju hitrost prenosa podatkov ne omejuje. V
primeru, da naročnik v obračunskem obdobju doseže porabo 50 GB, bo T-2 naročnika obvestil o
doseženi količini in mu zmanjšal hitrost prenosa podatkov na 2/1 Mbit/s. V primeru preseženih 50 GB
v nacionalnem gostovanju se podatkovni prenos v nacionalnem gostovanju onemogoči."

Zakaj to omejujejo?

Vm1999 ::

To vsi omejujejo v drobnem tisku. Tudi "neskončni" paketi imajo omejitev nekje pri 200gb.
Drugače pa rajši stran od T2 mobilne. Jaz imam za dva uporabnika, ki imata manj kot 30min na mesec.
Še to sem se zajebaval z nastavitvami, ker je bila poraba baterije velika, dokler nisem izbral 3G only.

buttcrack ::

Ravnokar opazil, da me dodaten HDTV vmesnik košta na leto 60€...
A je kakšna varianta se temu ognit. Na dolgi rok sem očitno že ene 3 naprave odplačal.
TV se mi zdi da ne podpira aplikacije :(

Mikrohard ::

Kupiš nek android box za ta denar in uporabljaš aplikacijo za 1.5€ mesečno.

Ali pa kupiš Chromecast in gledaš preko tv2go na TV.

roCkY ::

tv2go je na precej programih slabše kvalitete, kot je možno dobit, če je signal multicast (T-2 kablovje in oprema)

Pripneš PC na TV z HDMI pa je še kaj več kot na računu in nekaj manj kar je kodirano. ena od SW opcij

Snail ::

tv2go tud ne prenasa vseh kanalov.

Android box + app je best izbira, pol mas gor lahko tud druge zadeve ala youtube.

Adroid je crap v primarjavi z WINDOWS! .

V neuradnih windows aplikacijah nimaš timeshifta... ne poznam več nobenega, ki bi gledal TV v živo (z izjemo športa).

Windows ste pustili na hladnem! Nekateri gledalci TV smo večinoma že šli počet druge zadeve in tudi, ko bi bil kak čas za TV so reklame ponudnikov neoddane. Še plčljivih srevisov skoraj ne gledam več. Ko čez leta ne bo več trenutne penzion generacije bodo naročnine za TV odpadle...

Ja gleda se nekaj športa live. Pa še šport recimo sem trenutno na F1 uradni TV...

Potem so pustili Windows na hladnem tudi vsi velikani (Netflix, Youtube, Disney, itd). Streaming na Windowsih se gre pri vseh preko browserja.

roCkY je izjavil:

tv2go je na precej programih slabše kvalitete, kot je možno dobit, če je signal multicast (T-2 kablovje in oprema)

Pripneš PC na TV z HDMI pa je še kaj več kot na računu in nekaj manj kar je kodirano. ena od SW opcij

Tudi na multicast sprejemniku nisem zadovoljen s sliko, tako da ne vidim smisla doplačevat...

Frenky ::

Kako lahko na T2 modemu preverim, katere naprave so priključene gor? Pa če jim lahko dodelim statičen IP?
Se da kako preko Horizonta?

Ajnstajn` ::

MI lahko kdo sproba, ki ima T-2 in ima njihov wifi (ali pa tudi ne), če mu deluje recimo BBC news app na telefonu?

Opazil sem da mi kar nekaj appov ne dela preko wifija, normalno mi pa delajo če vključim podatke.
Enako je opazil tudi kolega ki ima isto doma njihov wifi.
Razlika med nama je, da on uporablja direkt njihov wifi in mu ne dela, jaz pa imam svoj router, kot acces point in imam enako tezavo.

Appi ki imajo težave:
BBC News (rabi nekaj minut, da odpre in tudi ko odpre, mi nič ne zloada)
AP News
Google translate APP
N26 mi loada 30 sekund, preden mi zloada
Crypto.com APP (sploh ne zloada, samo app se odpre)
Potem tudi opažam, da če recimo sliko pošlem na Viber-u, rabi sigurno 30+ sekund da začne pošiljat.

Druge stvari, kot youtube in podobno pa dela normalno. Probal sem seveda na večih telefonih in je stvar ista.
Me pa res zanima, če bo še komu nagajalo tole, ki ima T-2.
Če mi lahko kdo pomaga, ki ima T-2, če si samo zloada BBC News app in ga proba odpret in prelistat, če deluje normalno.
//

Gregor P ::

Sem naložil BBC News aplikacijo ter jo odprl in dela - odpirajo se mi novice in lahko gledam videe brez kakšnega daljšega zamika; prenos prek T-2 in domačega brezžičnega omrežja; edino morda, da uporabljam še TP-link extender, usmerjevalnik je pa od T-2, torej prav tako TP-link.

Se mi pa dogaja, da imam občasne težave z usmerjevalnikom, da kdaj za kakšno minuto ali dve zašteka omrežje; a zanimivo ob tem pa se to ne zgodi na extenderju, kjer ni težav z dostopom do praktično istega sicer "razširjenega" omrežja (torej vir je usmerjevalnik); pa tudi naprave, ki so (istočasno) s kablom povezane na usmerjevalnik nimajo težav.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

Sem naložil BBC News aplikacijo ter jo odprl in dela - odpirajo se mi novice in lahko gledam videe brez kakšnega daljšega zamika; prenos prek T-2 in domačega brezžičnega omrežja; edino morda, da uporabljam še TP-link extender, usmerjevalnik je pa od T-2, torej prav tako TP-link.

Se mi pa dogaja, da imam občasne težave z usmerjevalnikom, da kdaj za kakšno minuto ali dve zašteka omrežje; a zanimivo ob tem pa se to ne zgodi na extenderju, kjer ni težav z dostopom do praktično istega sicer "razširjenega" omrežja (torej vir je usmerjevalnik); pa tudi naprave, ki so (istočasno) s kablom povezane na usmerjevalnik nimajo težav.

Mi poveš ime usmerjevalnika?
//

Kot zapisano TP-link; točen model je pa TL-WR840N

SumTingWong ::

Jaz imam Innbox U92 (wifi6), pa normalno vse našteto dela (samo Cryptocom app nisem probal).

Gregor P je izjavil:

Kot zapisano TP-link; točen model je pa TL-WR840N

Tega mam tudi jaz istega, samo mam nastavljen kot acces point.
Mislil sem, katerega maš od T-2 ?
//

Zgodovina sprememb…

Ta TP-link je od T-2, priklopljen via Netgearov switch na ta belo T2 škatlo, ki je na optiki, mislim da je to Innbox F60, prej se imel pa Milana.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Resil zadevo, mogoce bo komu pomagalo v prihodnosti.

Restore defaults settings na modemu. Ampak ne ročno, ko sem sam resetiral modem rocno, je delovalo kako minuto, potem pa ne več, kot da bi se nalozil kak update, ki bi nekaj povozil. Poklical sem support in ko ga oni na daljavo restorajo, pa dela.
//

TheUnderd0g ::

Zdravo.

Imel bi eno vprašanje: marca nam poteče vezava za paket oranžni diamant (XDSL 40/20 Mbit/s). Za omenjen paket se trenutno plačuje cca 70€. S samim delovanjem storitev smo zadovoljni, bi pa radi nekaj prihranili, glede na to, da se ob sklenitvi razmerja plačuje cca 40€. Kakšne možnosti imamo sedaj, poleg menjave ponudnika (prehod k Telekomu na paket Neo A)?

NejcSSD ::

Vsekakor k drugemu operaterju na dve leti. Vsakič imaš ugodnosti kot nov naročnik
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

TheUnderd0g je izjavil:

Zdravo.

Imel bi eno vprašanje: marca nam poteče vezava za paket oranžni diamant (XDSL 40/20 Mbit/s). Za omenjen paket se trenutno plačuje cca 70€. S samim delovanjem storitev smo zadovoljni, bi pa radi nekaj prihranili, glede na to, da se ob sklenitvi razmerja plačuje cca 40€. Kakšne možnosti imamo sedaj, poleg menjave ponudnika (prehod k Telekomu na paket Neo A)?

A1. Na že tako nizke cene paketov zdaj ponujajo še -50% za prvo leto. Brez vezave.

TheUnderd0g ::

Hvala obema.

Maximus ::

TheUnderd0g je izjavil:

Zdravo.

Če nisi sam v gospodnijstvu, "preneseš" paket na nekoga iz gospodinjstva.
Iz vidika T-2 je nov odjemalec in so potem popusti/ugodnosti kot za novo stranko.
««
221 / 241
»»