Forum » Operacijski sistemi » Vector linux in ADSL
Vector linux in ADSL
IceIceBaby ::
Jo,
mi lahko kdo pomaga. Na eno staro mašino sem naložil Vector linux. Vse dela kot je treba, edino z ADSL nastavitvami imam nekaj problemov. ADSL nastavim v konzoli z adsl-setup, in se potem povežem z adsl-start. Ko poženem adsl povezavo mi KDE network monitor javi, da je povezava aktivna. adsl-status v konzoli tudi pokaže da je povezava "up and running on interface ppp0"
Problem je v tem, da mi noče delat niti web browser niti pingat ne morm kakšne remote kište. Uglavnem, interneta ni sploh.
V čem je fora ? S hardverom je vse uredu, pod windowsi povezava dela.
edit: povezan sem prek switcha direkt na adsl modem.
mi lahko kdo pomaga. Na eno staro mašino sem naložil Vector linux. Vse dela kot je treba, edino z ADSL nastavitvami imam nekaj problemov. ADSL nastavim v konzoli z adsl-setup, in se potem povežem z adsl-start. Ko poženem adsl povezavo mi KDE network monitor javi, da je povezava aktivna. adsl-status v konzoli tudi pokaže da je povezava "up and running on interface ppp0"
Problem je v tem, da mi noče delat niti web browser niti pingat ne morm kakšne remote kište. Uglavnem, interneta ni sploh.
V čem je fora ? S hardverom je vse uredu, pod windowsi povezava dela.
edit: povezan sem prek switcha direkt na adsl modem.
- spremenil: IceIceBaby ()
iNN ::
Ce ti ifconfig pokaze ppp0 potem net more delat. drugace pa se enkrat poskusi z adsl-connect.
==
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] Noče se povezati z ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2111 (1580) | sverde21 |
» | mreža linux - windows (ne pinga)Oddelek: Omrežja in internet | 1411 (1304) | TICKO |
» | Shorewall Računalnik na katerem je inštaliran po vklopu noče na netOddelek: Omrežja in internet | 1442 (1322) | Mr.B |
» | net in gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1496 (1362) | Poldi112 |
» | slackware 9.0 in adslOddelek: Operacijski sistemi | 1183 (1048) | pajac |