» »

Nakup knjige "po povzetju" iz tujine

Nakup knjige "po povzetju" iz tujine

Microsoft ::

Rad bi kupil knjigo iz tujine in sicer tako, da placas pac postarju ali pa na posti, ko dvignes paket. Sedaj sem namrec delal to s kreditno kartico, sam mi ni vec do tega, ker je prekomplicirano. Kartica ni moja, pol morm pa fehtat, je pa glupo, ker mam svojga denarja dost za te stvari.

Gre za knjigo, ki jo ima tudi Passadena, ampak je u picko maternu draga.;(( Gre za knjigo, ki ma 500 strani. Pred tem sem kupil knjigo z 1300 strani istega zaloznika (MS Press) in je bla za dva jurija cenejsa. Amapk da bi dal za 500 strani tolko, me pa razfuka.

Zdej iscem po svetu: Amazon.com, MSN, Quantom, Barnes&Noble. Cene so nekje 20 ~ 30 $, kar je nekje 6000. Kar pomen, da mi ostane se nekje 8000. Glede na to, da za carino (al neko sranje) das nekje 2000, pa potem se za prevoz 10$, kar je spet 2000, je na koncu razlika nekje 4000. Kar je full vlko pri taki knjigi.

Ker si pa ne bi rad po neptrebnem ustvarjal racuna na vsaki strani, me zanima, ce mi lahko kdo ze kar v naprej pove, ce in kje ponujajo kupovanje stvari po povzetju. Na MSNju sem nasel knjigo za 23$, kar je kul, sam nevem, kake vrste narocila je purchase order.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matek ::

Ne gre to kar tako po povzetju - poštnina je relativno draga in pošiljatelj ne more dobiti garancije, da boš ti res plačal. Znotraj Slovenije se to da izvajati, ker gre za kratke (posledično poceni) razdalje, na katerih se dostavljajo pošiljke, tako da poštnino tistega procenta folka ki naroči in ne plača lahko pošiljatelj krije. Če pa nekaj pošiljajo iz Amerike, pa je kot prvo draga poštnina, kot drugo pa pade zaupanje (ena Slovenija, kje je to), tako da pomoje oni predpostavijo, da je večja možnost zavrnjene pošiljke. Potem je še pa tu nakazovanje denarja v tujino, ki ga mora opraviti pošta, ko ti plačaš pošiljko po povzetju, itd...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fahrenGONE ::

Lahko jih je sram pri nas, da imajo take cene. Skoraj 10.000 vec kot nakup v tujini.

Microsoft ::

Ma tole je skoda no. Kaj pa je kak nacin, da si zrihtas tako kreditno kartico, ki jo podpirajo te trgovine? Ker sem nekje menda slisal, da mores bit zaposlen, da lahka mas tako kartico. Sam to nevem, ce ravno drzi.
Ker sicer je problem lahko resljiv. Pac reces v banki, naj ti dajo tako kartico in omogocajo take vrste nakupa iz tujine pa je.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Microsoft ::

Iskreno se opravicujem za tale post. Zamenjal sem dokaj podobna naslova knjig in dokaj razlicni knjigi. Prva in druga. Prva je tisto, kar iscem, druga pa tisto, kar sem gledal.
Sorry.

Neglede na to, bega, da stane knjiga pri nas 13.750 SIT, v tujini pa ~7500 SIT.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

dolegar ::

Hja, zrihtaj si svojo kartico. Če imaš svoj račun in še nimaš službe... lahko sabo pripelješ "voucherja", ki garantira banki, da krije v primeru, da ti nebi mogel... problem rešen.

Ziga Dolhar ::

Microsoft, poglej si po temah glede "kreditnih kartic" [bolje -- debetnih, ampak v searchu boš več našel pod kreditnimi]. Jaz sem dobil Mastercard na podlagi par mesečnih plačil preko študentskega servisa, tko da ni problem.

Če si v Ljubljani, pejdi v NLB-jevo glavno stolpnico, po "hodniku" čist do konca, in na levi [mimo gotovinskega poslovanja] najdeš neko "brezgotovinsko poslovanje". Meni je tam gospa lepo urihtala vse potrebno in poslala vlogo na mojo matično banko.
https://dolhar.si/

metalc ::

Plačilo po povzetju je še dosti bolj komplicirano kot s kartico, sploh pa nakazovanje v tujino. Zato tuje spletne trgovine ne podpirajo drugega kot kartic in mogoče še Paypala, ki ga pa itak tudi plačuješ s kartico.

Dobi si svojo (vprašaj na banki, kjer imaš račun) ali pa pri komu od staršev (ali drugemu, ki ti zaupa) nabavi dodatno. Članarina bo pol manjša, zato pa bo tisti dobil skupni račun za vse "svoje" kartice in točno vedel, kaj vse z njo počenjaš.

Primoz78 ::

Se strinjam z metalcem...jaz tudi kupujem prek amazona kar z Mastercard kartico...ker ce bi delal nakazilo v tujino se takoj nabere se 1.000 - 2.000 SIT stroskov..., pa se 2-3 dni se zavlece zaradi nakazila.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

metalc ::

Pa ko že primerjaš cene, tista v tujini največkrat še ne vključuje DDV (lokalnega, če naročiš iz EU ali našega, ki ti ga ob dostavi naknadno zaračunajo in zraven nabijejo še cel kup drugih "storitev", ki skupno celo presežejo DDV), ter seveda poštnine. Tudi evropski Amazoni nas (če se ni v zadnjega pol leta kaj spremenilo) ne štejejo v "Evropo" s cenejšo poštnino, ampak pod "rest of the world" in da te spodbudijo k nakupu čimveč robe, ti poštnino zaračunajo iz fiksnega dela ("pakiranje") in cene po vsaki bukli. Tako da, ko vse to sešteješ, sploh ni nujno, da je kaj bistveno ceneje kot pri nas.

Microsoft ::

Sem zdele pogledal. Za tako standardno knjigo si dal za carino v prvi polovici prejsnega leta nekje 1600 SIT, potem in tudi danes pa 800 SIT.

Bom pa vprasal doma in povedal, kolko je stal paket, ki smo ga dobil predvcerajsnem, da vidmo, kolko te "vmesne" stvari res stanejo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tear_DR0P ::

tisto je pri CDjih
knjige pa so pri nas tudi do trikrat dražje, zato se naročanje iz tujine splača tudi z najdražjo poštnino
kreditno pa lahko res dobiš tudi z nekom ki jamči zate - mislim da mata tako visa kot mastercard občasno akcije, kjer lahko družinskim članom odpreš račun/kartico
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java] za zacetnike

Oddelek: Programiranje
196153 (4838) matematik1
»

C# povezave

Oddelek: Programiranje
62030 (1863) delfy
»

PHP in Java

Oddelek: Programska oprema
61245 (1193) OwcA
»

javascript knjiga

Oddelek: Izdelava spletišč
61545 (1528) pitagora
»

Katera php kniga?

Oddelek: Izdelava spletišč
91211 (1100) TICKO

Več podobnih tem