Forum » Pomoč in nasveti » Grafa crknla?
Grafa crknla?
Flamer ::
Takole se je nekako zgodilo: Brat je okoli 2.00 ugasnil PC in sel spat, zjutraj je PC znova prizgal, in na ekranu so ze se takoj po zagonu pojavile 4 rdeče pokončne črte. Torej, ni mi jasno kako se lahko kar naenkrat začnejo pojavljati artefakti, kartica še navita ni bila. A lahko kdo pojasni tale dogodek?
P.S: Grafa je Sparkleova GF 4 Ti4200 (64MB).
P.S: Grafa je Sparkleova GF 4 Ti4200 (64MB).
Sami ::
Ali si kartico preizkusil na kakšnem drugem compu?
Lahko, da se je kaj skurilo, se pregreva...itd.
Lahko, da se je kaj skurilo, se pregreva...itd.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Evo, probal sem še na drugem PCju, rezultat je isti. Pregrevat se pa nima kaj, če pa kaže črte že takoj o zagonu, ko je GPU še čisto hladen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Flamer ()
Sami ::
Poglej, da ni na grafi kakšen napihnjen kondenzator, kaj zažgano, očisti jo...če pa to ni razlog pa je z grafo verjetno konec.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Nn, nič ne zgleda napihnjeno, to sem že prej gledu, sem tut jaz sumil kaj podobnega. Zažgano pa tudi ne zgleda nikjer, tako da...
OK, torej, menda sem jaz malo poenostavil zadevo. Bojda mu je grafa zjutraj delala, in ko je sel v špil, so se mu začele pojavljati na zaslonu raznobarvne pike. PC je nato izklopil, grafo šel razpihati, in ko je grafo nazaj not vtaknu, so se začeli pojavljati zgoraj omenjeni artefakti.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Navijanje GPU-ja in črte na zaslonu (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 8545 (7910) | einstein :P |
| » | PC ugasnil in po ponovnem zagonu ne deluje več.Oddelek: Strojna oprema | 2169 (1908) | francek1 |
| » | Dell C840 - crkuje - ali vredno popravljati?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (1051) | ant |
| » | je to pokvarjena grafična?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1541 (1008) | DrMrky |
| » | Spet, Powercolor 9800SE?? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5244 (4004) | PCman |