Forum » Omrežja in internet » Cisco Switch in VTP/VLAN Membership Policy Server
Cisco Switch in VTP/VLAN Membership Policy Server
miskoslo ::
Zelel bi postaviti mrezo s cisco opremo s tem da bi uporabil moznost VTP in dinamicnega dodeljevanje VLAN-ov na doloceno MAC adreso.
To bi nekako zgledalo tako, da ko bi uporabnik vklopil svoj mrezni kabel na switch bi le-ta pogledal njegovo mac adreso, jo primerjal z bazo podatkov in na podlagi nje dodelil uporabnika v dolocen VLAN.
Mal sem pobrskal po netu in videl da bi za to rabil VMPS, ki bi tekel na switchu. Problem je ker to tece sam na tahudih switchih (beri $$$).
Zanima me ali obstaja kaksna drugacna moznost dinamicnega dodeljevanje Vlan-ov, glede na mac adreso s katero uporabnik dostopa do switcha. Seveda me zanima resitev, ki bi omogocala da vse konfiguriras na enem mestu in se nastavitve same prenesejo po mrezi do switchov.
pa recmo da so na voljo cisco switchi ranga 2950
To bi nekako zgledalo tako, da ko bi uporabnik vklopil svoj mrezni kabel na switch bi le-ta pogledal njegovo mac adreso, jo primerjal z bazo podatkov in na podlagi nje dodelil uporabnika v dolocen VLAN.
Mal sem pobrskal po netu in videl da bi za to rabil VMPS, ki bi tekel na switchu. Problem je ker to tece sam na tahudih switchih (beri $$$).
Zanima me ali obstaja kaksna drugacna moznost dinamicnega dodeljevanje Vlan-ov, glede na mac adreso s katero uporabnik dostopa do switcha. Seveda me zanima resitev, ki bi omogocala da vse konfiguriras na enem mestu in se nastavitve same prenesejo po mrezi do switchov.
pa recmo da so na voljo cisco switchi ranga 2950
aleksander10 ::
Miskoslo,
Za te zadeve lahko uporabiš dot1x avtentikacijo (802.1x), s katero lahko dinamično na podlagi več parametrov razvrstiš napravo v pravi VLAN. Zadaj lako uporabiš Cisco ACS (radius/tacacs+) ali MS IAS ali FreeRadius server.
Več informacij pa najdeš kar na www.cisco.com
Alex
Za te zadeve lahko uporabiš dot1x avtentikacijo (802.1x), s katero lahko dinamično na podlagi več parametrov razvrstiš napravo v pravi VLAN. Zadaj lako uporabiš Cisco ACS (radius/tacacs+) ali MS IAS ali FreeRadius server.
Več informacij pa najdeš kar na www.cisco.com
Alex
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28014 (8880) | fpopla87 |
» | Network switch (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16023 (13939) | Poldi112 |
» | VLAN za telebaneOddelek: Omrežja in internet | 8673 (6801) | SeMiNeSanja |
» | CISCO Catalyst 2950Oddelek: Omrežja in internet | 1530 (1132) | x.sci |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4918 (4437) | SasoS |