» »

Težave z povezavo na internet

Težave z povezavo na internet

Highlag ::

Odkar so mi na TM zamenjali paket se mi dogajajo z povezavo v internet dogajajo čudne stvari. :(

Modem deluje brez napake, vsaj tako kaže diagnostika, vendar se vsake toliko časa (lahko na uro ali pa 24ur) internetna povezava prekine.
Resetiranje modema ne pomaga, pač pa pomaga ponoven zagon dhcp klienta na moji (XP home) mašini. Ko je veza prekinjena moben program ne more dostopati do interneta.

V event logu ni nič čudnega, le napake o dhcp dostopu, ki se itak pojavijo potem, ko veze že nekaj časa ni.

Preden grem komu težit, me zanima, če je kdo doživel kaj podobnega?

Kako ugotovit kaj je narobe?
Never trust a computer you can't throw out a window

StratOS ::

Expire Date/ Time mogoče :8)
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Nisem ravno posvečen v teh zadevah lahko napišeš kaj več?:8)

StratOS ::

Poglej malo tole
Če imaš recimo modem in potem še ruterček (ali server mašina - PC) imaš na ruterčku ( oz. Server PC) opcijo pri DHCP Server Settings : Lease Time (Probaj dati na Forever oz. podobno :)

.. Upam, da je to to
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Nobenih Routerjev. Mrežna kartica je priključena na modem in to je to.

Kilgore ::

Oprosti Highlag, ker sem se obesu na tvojo temo, ampak imam pdb. težavo. Men se namreč podobno dogaja pri ADSLu. Včasih dela brez panike neprekinjeno, včasih pa povezavo prekine s sporočilom "Server has drop the conection". Po teženju Siolu so mi s telekoma pršli zamenjat modem, neki cajta je blo boljš, zdej ga pa spet serje, tko da dvomim, da bi blo od modema odvisn.

Mam drugač win98 in mi je kolega omenu, da bi blo možno, da mi dol vrže, ko se menja IP. Res še nikoli ni zdržal neprekinjeno 24 ur - v najboljšem primeru ga prekine po cajtu 23:59:59 - ampak zadnje čase ga dol meče tud na deset al pa pet minut, tko da dvomm tud, da je to zaradi menjave IP-ja.

A bi kdo vedu pomagat, ker na siolu tko al tko noben nič ne ve...

Hvala

Pri ADSL-u če nimaš fiksnegega IP-ja kot sem bral po 24 urah poteče IP številka in računalnik mora dobiti novo.
Očitno takrat pride do napake.

farko ::

Ne vem če bo držalo glede stalnega ip ker imam adsl in me ne meče neč dol imam pa naloćene xp tako da imajo vlogo tudi windowsi.Možnost da te meče dol je tudi kakšen program ali virus verjetn boš pa moral poklicat telekom da ti pogledajo linijo ker je možna tudi kakšna mala napaka na omrežju.
farko

Kilgore ::

Sej s telekoma so že bili, pa so rekel, da je problem v modemu. Bom pač še 1 x zatežil. Glede IP-ja sem pa že gor napisu, da najbrž to ni to... Aja, za Xp-je so mi rekel, da se sami reconectajo, če jih dol vrže, ampak o tem bi najbrž kdo drug vedu več povedat...

Hvala za odgovore

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kilgore ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nujno! Pomoc pri zaznavi CD-roma!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81597 (1416) pale
»

Win ME, particije NTFS in velike datoteke?

Oddelek: Operacijski sistemi
51019 (980) krho
»

Kateri porti se uporabljajo pri Windows Network?

Oddelek: Operacijski sistemi
81230 (1024) bradek
»

Sesuvanje winsov ali blue screen n-tič

182341 (2130) fictionel
»

Win2k mreža in zakaj vidim samo sebe?!

141065 (910) bastadu

Več podobnih tem