» »

Adsl in grmenje....

Adsl in grmenje....

Poletnik ::

Zdravo.

Na novo imam Adsl in me zanima kak je s tem v primeru neurja in neviht. Ker mi je modem kar nekaj krat "skurlo" me zanima kak je z adslom. A je nevarnost da mi zunanji modem slkuri? a naj izklapljam kabel ob nevihtah?!

Hvala za odgovore.
http://www.norestrani.com

ShowDown ::

Ne se sekirat...itaq ni tvoj.:D

Kaj ni moje? Modem bom potem moral kupit al kok če mi tega scvre....

jurre ::

ne, modem je od siola! ni tvoj in ce ti kj skuri ti lepo oni zamenjajo:D to ni kabl:P

#000000 ::

Ja če ti je telekom postavil modem pol je od telekome in če crkne pokličeš in ti ga morjo zamenjat (tud če ga strela zadane) vsaj tko naj bilo. za kej več pa poklič če imaš adsl prek siola 0801000 in povprašaj tam. LP

ShowDown ::

Hec na stran....možnost da ti ga skuri je. Tak da če si malo paranoičen ga ven štekaj. Samo se ne preveč obremenjevat ker je siolov modem.:D

Ok, nism vedal da je od telekoma modem. Ok potem. Hvala

falotXP ::

Ne. če imaš kak SOLO ipd. paket modem ni SIOL-ov ampak tvoj in ti odgovarjaš oz. kriješ vse kar se z njim zgodi in ne spada v 1 letno garancijo!!

ADSL mam prek volje tak da morm pogledat oz. mi povejte kak je s tem?

H4rVeSteR ::

modem ti loh skur al prek utičnce za štrom al pa prek tel kabla. poleg tega da ti loh še mrežno pa še kej na plati odleti zarad tega
PS: preverjeno, vidu plato k jo je odnesl prek tel kabla za ADSL modem

moj nasvet=> k začne pokat popul vse kable vn ,k plate običajno ne menjajo, če je na njej vidna fizična poškodba
***I have a dream***

Saladin ::

Ko smo že pri tem - Kaj pa on/off gumbi na podaljških in razdelilcih, se lahko na njih zaneseš namesto da puliš kable ven?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Brane2 ::

Folk, ne se zaj* s tem, sploh ne , če imate solidno računalniško robo.

Who cares, čiugav je modem za 30 kSIT, Če vam lahko čezenj zakuri računalniške robe za 10x ali 100x več ?

Res je (no, vsaj pri meni) da je zadeva priklopljena porek Etherneta, ki je bolj izoliran od recimo USBja, a ta izolacija je za direktni udar strele mala malica.

Ravno nekaj dni nazaj je znancu udarila strela v tel linijo v delavnici in mu preko ADSL modema zakurila praktično vse, kar je imel prištekanega...

Imejte ustrezne zaščite in zavarovanja ali pa izklapljajte zadeve...
On the journey of life, I chose the psycho path.

veteran ::

Res je (no, vsaj pri meni) da je zadeva priklopljena porek Etherneta, ki je bolj izoliran od recimo USBja, a ta izolacija je za direktni udar strele mala malica.

No, pri direktnem udaru itak nič ne pomaga. (en kolega je to doživel, ckrnilo je vse, kar je bilo električnega v bajti, tudi odklopljene stvari, v eni sobi mu je še žice izbilo ven iz ometa)

Je pa res, da so direktni udari zelo redki. In da ob večini prenapetostnih sunkov pocrkajo zaščite, komponente pa preživijo...

veteran ::

Ko smo že pri tem - Kaj pa on/off gumbi na podaljških in razdelilcih, se lahko na njih zaneseš namesto da puliš kable ven?

Ne. Ker so kontakti na stikalu preblizu. Večina poceni razdelilcev je celo takih, da na stikalu prekinja samo eno žico, kar pomeni, da imaš lahko fazo v razdelilcu pri ugasnjenem stikalu. In če imaš eno povprečno slovensko ozemljitev (ozemljitev kar zvezana z nulo), zna biti zabavno! ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenapetostna vtičnica

Oddelek: Kaj kupiti
121391 (882) solatko
»

Strela skurila mi vse naprave

Oddelek: Zvok in slika
4910796 (8138) RC37
»