Forum » Zvok in slika » Pretvorba iz WMV v divx
Pretvorba iz WMV v divx
Lucifix ::
Doma sem naredil en filmček, ki pa je windows shranil v WMV končnico. Žal pa se ta film ne predvaja na računalnikih, ki imajo starešjo verzijo programa Microsoft Media Player.
Mi lahko kdo svetuje, v kateri format je najbolj priporočljivo pretvoriti video, da bo gledljiv na čim več računalnikih in s katerim programom (ki naj ne bi bil prezahteven) se lahko to pretvori?
Ps: se pa kar mudi, ker sem na tesno s časom - darilo namreč
Mi lahko kdo svetuje, v kateri format je najbolj priporočljivo pretvoriti video, da bo gledljiv na čim več računalnikih in s katerim programom (ki naj ne bi bil prezahteven) se lahko to pretvori?
Ps: se pa kar mudi, ker sem na tesno s časom - darilo namreč
CaqKa ::
v mpeg 1
s katerim programom pa zdaj nebi vedel.
ali pa.. tmpegenc recimo. (aja samo ne iz wmvja..)
s katerim programom pa zdaj nebi vedel.
ali pa.. tmpegenc recimo. (aja samo ne iz wmvja..)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
#000000 ::
Ja posledica vsakega pretvarjanja videa je izguba kvalitete tko pač je. Edin če ne delaš z win burek mejkerjem, in narjeno izvoziš v nestisnjen AVI kerga potem konvertaš v kar ti paše, divx pa dans predvajajo vsi 'novejši' hišni DVD-ji LP
Lucifix ::
Saj je spremeljivo, da izgubiš nekaj kvalitete, sam nekaj v mejah normale seveda. Ravno zaradi tega pa iščem en primeren program, ki bo to naredil kvalitetno in dokaj hitro. Sedaj sprobujem enega Fx MPEG Writer, ki je naredil 10% v slabi uri - film pa zasede komaj 9 minut.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD-video in ostali formatiOddelek: Zvok in slika | 2241 (2065) | fulgur |
» | iz video na DVD in kvaliteta zajema TV tunerjevOddelek: Zvok in slika | 2526 (2029) | zcetrt |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5510 (4338) | m1h4 |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3440 (2343) | teoo |
» | Video obdelava..prosim pomoc!Oddelek: Zvok in slika | 1613 (1265) | Spock83 |