Forum » Omrežja in internet » Prijava xp-jev v sambo
Prijava xp-jev v sambo
bors ::
Ima kdo kako idejo, zakaj se mi xp-ji nocejo avtomastko pri zagonu prijaviti v sambo - z win98 vsa rec povsem deluje. Je v xp-jih (home verzija) kje kaka nastavitev, da naj to naredi? Sicer pa, do direktorija sambe lahko dostopam - me ob kliku nanj vprasa po uporabniskem imenu in geslu - vseeno pa ne morem posezt po printerju .. pa tudi, za uporabnike tistih xpjev bi bilo posebej prijavljanje verjetno prevec motece. LP
Spc ::
Naredi userje v sambi:
Administrator
Guest
uporabniško ime z katerim si logiran na xpje
vsi userji morajo biti brez passworda v sambi.
Administrator
Guest
uporabniško ime z katerim si logiran na xpje
vsi userji morajo biti brez passworda v sambi.
bors ::
Najlepša hvala Očitno je bila finta le v geslu v sambi - ko sem ga izbrisal, je reč začela delovat.
Kaj, ko bi fantje tle uredili še kak bife? Z veseljem bi častil pivo
Kaj, ko bi fantje tle uredili še kak bife? Z veseljem bi častil pivo
Spc ::
Zadeva je takšna, da ko 2000/xpji/2003 dostopajo do file sharing-a dostopajo tako:
\\računalnik
Usename: uporabnik
Password: Geslo
Če na sambi ni enakega username-a potem ne sprejme zadeve in moraš noter napisati user/pass ..
Po defaultu pa ti 2000/xpji/2003 dostopajo tako, da avtomatično vzamejo user/pass trenutnega userja, ki je zlogiran na 2000/xpji/2003.
\\računalnik
Usename: uporabnik
Password: Geslo
Če na sambi ni enakega username-a potem ne sprejme zadeve in moraš noter napisati user/pass ..
Po defaultu pa ti 2000/xpji/2003 dostopajo tako, da avtomatično vzamejo user/pass trenutnega userja, ki je zlogiran na 2000/xpji/2003.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako priklopiti NAS na Linux računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (1045) | black ice |
» | SambaOddelek: Programska oprema | 2438 (1730) | kiFni |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2006 (1778) | hruske |
» | postavitev linux serverja (hardcore :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1628 (1399) | BigWhale |
» | SAMBA -helpOddelek: Pomoč in nasveti | 715 (600) | Brane2 |