» »

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.

Baja ::

pri preverjanju z w3c validatorjem mi za vsak fajl javi tole.

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.

The Unicode Byte-Order Mark (BOM) in UTF-8 encoded files is known to cause problems for some text editors and older browsers. You may want to consider avoiding its use until it is better supported.

sem iskal po googlu pa nisem nasel nic zanmivega, zato me zanima ce ve kdo kaj vec o tem. se posebaj kateri so ti "older browsers" ki povzrocajo probleme.

sem opazil da ko nalaga stran se takoj pokazeta neka dva cudna znaka, ampak stran se nalozi (pravilno) in znaka izgineta. evo screenshot

ma to kaj v zvezi s tem BOM-om ?

rokpok ::

Baje byte-order-mask pri UTF8 nima kakšnega posebnega pomena... Kaj pa če ga odstraniš?
Rad bi bil pingvin.

Baja ::

kolko mi je uspelo izvedet z neta, je stos samo v tem, da ce odstranis BOM potem editorji (ne vem ce vsi) ne spoznajo fajla kot utf-8. ce pa je BOM pa nekateri editorji ne prikazejo prav vsebine ??? who knows.

dokler vse dela se ne mislim ukvarjati s tem. vprasanje je blo bolj iz radovednosti.

mogoce bi blo dobro se omeniti, da se tista dva znakca pojavita za delcek sekunde in izgineta.

krho ::

Nista 2 ampak so 3je AFAIK.
BOM = byte-order-mark. Editorju pove, da gre za UTF-8 datoteko. Za utf-8 sicer ne vem, če so pomembni., so pa pomembni pri UTF-16,UCS-2 in UTF-32 oz. UCS-4, kjer je važno, na kakšnem računalniku (little endian, big endian) je bila datoteka shranjena, da se znaki pravilno odkodirajo.

Kakor vem FF prav tako pa IE datoteke čisto lepo prebavita, tako da se ne sekirat kaj preveč. Boš pa imel grozne težave v PHPju.;((
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Baja ::

krho, a lahko poves kaj vec o zadnjem stavku. mislis pisanje utf-8 datotek s php-jem? mas kaksen link, kjer pise kaj vec o tem?

krho ::

PHP je butast;(( še vedno tudi verzja 5.1 ;(( ;(( . Pošlje utf-8 BOM brskalniku, kar pa zna delati probleme, pri pošiljanju seje, svojih headerjev, piškotkov. Dobiš napako Headers already sent.

enak problem zna povzročiti enter za ?>, če includaš, requestaš eno php datotteko v drugo.
Jaz se držim načela: brez BOM v PHP skriptak, in ?> sta zadnja znaka v php datoteki.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 napaki pri HTML5 validaciji! Kako jih odpraviti?

Oddelek: Izdelava spletišč
9703 (417) slitkx
»

PHP problem z header() funkcijo

Oddelek: Programiranje
13863 (682) BigWhale
»

Problem s šumniki v statičnem meniju v wordpressu

Oddelek: Izdelava spletišč
61022 (934) foppa
»

[java] problem pri pretvarjanju datoteke v string

Oddelek: Programiranje
5872 (762) pujs
»

PHP file_get_contents problem

Oddelek: Izdelava spletišč
5914 (822) Ziga Dolhar

Več podobnih tem