» »

slackware - internet

slackware - internet

smoke ::

pred 2 dnevoma sem si installiro slackware linux 10.1 . zaj me pa muci povezava z netom - neznam naredit povezave ! mam kablski net pri arnesu ! modem pa je na usb portu!
lp

Skrat ::

Kako ima slack postiman graficni vmesnik za mrezne nastavitve bo sicer moral povedati kdo drug; lahko pa odpres terminal (konzolo), se prijavis kot root in napises dhclient eth0. Ce ti je sistem prepoznal mrezno kartico in nalozil driverje ter ce imas racunalo prikljuceno direktno v kabelski modem bi zadeva morala delovat.
Free software is a matter of liberty, not price.

64202 ::

> slack postiman graficni vmesnik za mrezne nastavitve bo sicer moral povedati kdo drug

Nima GUI-ja :). Ce je DHCP dovolj, potem samo popravi /etc/rc.d/rc.inet1.conf (po spominu) in na prvemu interface-ju reci DHCP="yes". Pise v conf fajlu kako tocno to naredis.
I am NaN, I am a free man!

SasoS ::

če je modem na usbju si preberi kak how-to.

no em jaz sem se odlocil da se nem vec zafrkaval z usb-jem tak da grem zaj po kabel za mrezno ! ker sem slisal da je mogoce malo lazje vzopstavit net ce mam modem povezan na mrezno , je to res ?

Monster ::

...mnde je ja :) idi po to
Ka zaboga...

ok ql kabel mam ampak mi preprostno nea dela ! :o/ ko vse odstranim ip-je iz usb povezave(v winsih) pa preklopim na ethernet vpisem ipje dns servere itd stisnem ok, pise da sem povezan ampak v bistvu nisem povezan ! ce pa preklopim nazaj na usb pa vse dela :o/ ve kdo kaj bi blo narobe ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smoke ()

64202 ::

Si probal ven potegnit usb kabel pa modem resetirat?
I am NaN, I am a free man!

tnx 64202 resetiral sem ga pa zdaj vse lepo dela ! tnx se 1 x !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116994 (16239) Tilen
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401923 (1495) mte
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema

193707 (3391) Azrael
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

Oddelek: Omrežja in internet
211893 (1478) kajak33
»

RCA Cabel modem Tomson in IP nastavitve ?

71385 (1277) Fury

Več podobnih tem