» »

Drivers za zvočno, Problemi z realtek zvočno!

Drivers za zvočno, Problemi z realtek zvočno!

AS-Cyrus ::

Lp
Imam Realtek ALC850 zvočno vgrajeno na nforce epox 9nda3j matični in imam problem. Mikrofon snema zelo tiho in dosti nerazločno.

Ko je bla matična nova sm normalno namestil realtekove driverje za zvočno in mikrofon je delal odlično vendar sem imel neke probleme z suroundom pa sm nekako namestil nforcove driverje za zvočno. Pred kratkim sm opazu, da imam neke probleme s preveliko obremenjenostjo procesorja zaradi zvočne in zato sm driverje zbrisal (add or remove programs - nvidia sound drivers) in nazaj namestil realtekove.
Zdaj zvok deluje vredu, imam pa ta problem z mikrofonom.
V volume controlu sm glasnost mikrofona dal na maximum in advanced (možnost advanced imam samo pod mikrofonom) omogočil mic boost, ker drugače se ne sliši res nič. Ostalih možnosti tu nimam, da bi kej spremenil.

Potem sem šel še v "sound and audio devices" v control panel in opazil, da pod jezičkom audio -> sound recording nimam možnosti advanced (sivo je) prav tako pod voice -> voice recording. Je pa posod izbran Realtek AC97 Audio. Zdi se mi, da sm včasih lahko šel tuki pod advanced in dobil dodatne nastavitve.

Pod device manager pod sound, video and game controllers imam:
-audio codecs
-legacy audio drivers
-legacy video capture devices
-media control devices
-mpu-401 compatible midi device
-realtek AC 97 audio
-standard game port
-video codecs

Drugače sm Realtek diverje že večkrat odstranil in probal s starejšimi ali novejšimi verzijami vendar je vedno isto,

Sumim, da je mogoče ostalo nekje še neki ostankov nforce driverjev, ker drugače res nevem kaj bi blo narobi.
Če mate kak predlog, mogoče tut kake nove driverje, da stvar popravim bi bil zelo vesel.

Plz help

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tronote m85 zvok

Oddelek: Zvok in slika
278206 (2395) simongrega
»

Zvočna kartica Genius Sound maker value 5.1 problem

Oddelek: Zvok in slika
213607 (2402) Riff