» »

Obisk sodnega izterjevalca

Obisk sodnega izterjevalca

apachee ::

Torej danes me je obiskal sodni izterjevalec. Ker me ni bilo doma, me je babica poklicala na mobitel in sem se potem z njim menil. Pač mi je rekel da se gre za eno izterjatev, katero sedaj vem za kaj se gre, saj sem lani dobil domov odločbo sodišča, katere pa nisem plačal in da naj se oglasim pri njem.

Torej zanima me kaj lahko pričakujem od njega, kak je kaj postopek pri njem, pač vse vaše izkušnje z njimi.
Pač da vem ali bo to razgovor v stilu Hollywodskega mafijskega filma lai je kaj bolj človeško?

Gre se pa zaradi neplačanega nakupa v vrednosti 150k sit.

Za vse vaše odgovore se vam iskreno zahvaljujem.
You can't win without The Finn!

Brane2 ::

Za to bi se resno obrnil na odvetnika, ne pa iskal nasvete "pet do dvanajstih" na ST.

Razen če ti ne bo tu odgovoril kak odvetnik. Če gre za profija (kar najbrž je slučaj) se bo tip pač držal zakonov in mu verjetno nimaš kaj dosti praskat. Tip bo samo izvršil to , kar je sodišče že določilo.

Kar se samega postopka popisa zadev tiče, je dobro imeti priče s sabo pa tudi poznati postopek ugovora, če bi ti tip rad popisal kaj kar ni tvoje n poznati svoje pravice v smislu, kam sploh lahko vstopijo in kaj lahko popišejo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Fora je v tem da je rekel naj se oglasim pri njem v pisarni v mestu. Dal mi je naslov in tel. št.

Nič ni bilo govora da mi bo kaj popisoval in fora je v tem da mi sploh nima kaj popisovat ker nič ni na moje ime pisano. Vse je od staršev.

Torej?

p.s Star sem pa 26 let in dejansko nimam nobene take lastnine, ki bi bila pisana na moje ime.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: apachee ()

Brane2 ::

Torej vprašaj za nasvet odvetnika. Daj tistih par kSIT (če sploh kaj) za preprost nasvet.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Arthur ::

mi smo dobili izterjevalca zaradi neplačanega RTV-računa. nikogar ni bilo doma, in je pustil naslov. šel sem torej na RTV, kjer je bil tip tako prijazen, da mi je odpisal tistih 40k zamudnih obresti, tako da sem pri izterjevalcu plačal samo glavnico.

ne verjamem preveč, da se da izmazat kaj bolje. plačaj kar moraš in to je to.

In glavnica je oz koliko je znašala tebi pri 40k dolga?

Arthur ::

malo štorast sem prej razložil. torej:

glavnica RTV ~ par tisoč, manj kot 10.
obresti RTV za cca. 10 let ~ 40k (teh so me oprostili)
sodni stroški + izterjevalec ~ se ne spomnim točno, ampak kar precej, nekaj 10k.

kar sem plačal, so bilo torej večinoma sodni stroški.

še vedno pa lahko vprašaš kakšnega strokovnjaka, samo ne odlašaj predolgo, vsak obisk izterjevalca stane 16k.

Ej super za te info. So mi full vredne. Hvala ti res!

Če ve kdo še kaj več, njegov odgovor je več kot dobrodošel.

Arthur še 1x ti res lepa hvala!

AndrejS ::

Tako je to... vsi bi nekaj imeli plačal pa ne bi noben. Potem pa jokajo ko pridejo izterjavalci.

Khmm ...

Prvo kot prvo nikjer nisem in ne mislim "jokat" !!! Ne vem sicer KJE si ti v mojih postih začutil da se jočem? Mislim da si edini.

Nadalje stvari niso vedno črno bele, kakor si ti predstavljaš. Ne skrbi, te bo že življenje izučilo!

In na koncu, kar se je skuhalo se je. Sedaj bom pač pojedel kar sem pomagal zakuhat. Temu dejstvu ne oporekam in sem ga kar se da z dvignjeno glavo sprejel. Plačal bom in tudi mislim plačat. Vse kar sem hotel je da se pripravim na prvo srečanje z izterjevalcem, ker to pač ni stvar ki se dogaja pogosto. Zato me je pač zanimalo kake so kaj vaše izkušnje, nič drugega. Nikjer ni pisalo kako naj se ga rešim oz. da bi jokal!

To je to mislim da sem odgovoril tvojemu odgovoru.

Sedaj pa bi te prosil in ostale tebi podobne da ne smetijo foruma z odgovori podobnimi tvojemu. Zanimajo me le konstruktivni odgovori. Če ga premoreš potem le. Če pa ga ne potem pa prosim SU!

Vice ::

Če nimaš nobene lastnine pa se nezgodno zavaruj, in zavarovalno polico pusti pri izterjevalcu, tako ti ne bodo nič rubili pa tudi plačati ti ne bo treba.

p.s. S sabo je potem dobro imeti kakšno srednje trdo gumo za med zobe. ;)

Scarface ::

Ce bos take srece kot jst, bos samo za obisk izterjevalca moral placati 60k in ce k temu pristejes se svojih 150k + sodni stroski te bo kr dost prslo. Recimo blizu 300k....zal..:\

PS: Take so moj e izkusnje....iz glavnice 60k sem moral placati use skupaj 200k..
Been there, done that....

V-i-p ::

No, apachee, naj ti jaz malo razložim zadeve. Sem včasih "službeno" sodeloval z sodnimi izterjevalci. Ni tak strah in trepet, kot se na prvi pogled zdi. Če se boš ti lepo z njim menil, se bo tudi on s tabo. Samo nesramen ne smeš bit, pa grozit, itd... Lej, z njimi se da vse zmenit. Ne mislit, da je njemu v interesu rubit pa prodajat pol tiste stvari pod pol cene, ko itak ne more prodat. Njemu je v interesu plačilo. Lepo pojdi do njega, povej mu kakšna je situacija, pač reci nimam službe, zmeni se da plačaš na obroke, pa pol tisto redno plačuj in je. Sigurno ti bo dal na obroke, nič bat. Ali pa se skušaj domenit, da ti na popisni list napiše NRP (nerubljivi predmeti) pa bo, samo to je bolj tako tako, rajši ga prosi, če mene vprašaš za obročno plačilo, no, ali pa vse naenkrat, če lahko, ti veš. Vse se da pa zmenit, sigurno...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Barakuda1 ::

Za to bi se resno obrnil na odvetnika, ne pa iskal nasvete "pet do dvanajstih" na ST.

Načeloma jaz svetujem enako, tokrat pa menim, da odvetnik ni potreben.

Stvar je že v fazi izvršbe, kar pomeni, da odvetnik pravzaprav ne more več narediti ničesar.
Lahko sicer formalno kaj zavlačuje in komplicira, realno pa kaj več kot to ne bo naredil. Škoda denarja, resno.

Sodni izvršitelj je tako in tako vezan na zakon in ne more početi stvari mimo sodne odločbe.

Če ima namen dolžnik plačati (tako vsaj razumem post od apachee) pa sploh ne vidim problema.

V-i-pov nasvet je tukaj povsem na mestu. Se mu v celoti pridružujem.

tx-z ::

offtopic: Kdo je sploh sodni izerjevalec? ..ne v tem primeru,nasplošno..nevem kdo je to:\
tx-z

Barakuda1 ::

Sodni izterjevalec ne obstoja.

Očitno gre za napačno rabo naziva.

Gre za izvršitelje, ki svoje delo opravljajo na podlagi zakona.

korenje_ver2 ::

pobiral ti bodo vse kar se sveti ter bodo to prodajal na drazbi, vse dokler ne bodo dosegl cene vsaj 150k sit. nazaj ne dobis nic.
ce bos vse skril, ti bodo vzel avto ali pa celo hiso. baje je tako... v glavnem modre lucke od policijskih avtov se bodo svetlikale pred tvojo hiso... ce bos pa se hiso prepisal na drugo osebo, gres pa v zapor. sicer ne vem kaksna je dnevna vrednost zapora... 1000 sit za dan zapora?

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Vsekakor je zapor velik strošek za državo...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Brilko ::

Kuk sem jst gledu na tv enkrat je tam cirka 10-15k menda...

A-L-E-N ::

Kolk jst vem po novem ni vec dnevno 10k al kolk je bilo...Zdaj moras sedet pa se placat neporavnan dolg...Ni vec eno ali drugo.

Naj me kdo poprav ce se motim.

Tilen ::

Tega z zaporom več ni. Blo pa je 10k/dan.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

V-i-p ::

korenje_ver2: tvoj podimek je povsem na mestu. Menda ne misliš, da bo kdo poslušal tvoje kozlarije s tako čednim "dodatkom" k imenu? V tvojem postu je toliko laži, da kar glava peče.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111184 (9217) Zmajc
»

Tezave z "morebitnim delodajalcem"

Oddelek: Loža
132325 (1683) Invictus
»