» »

w2k, ICS in mreza

w2k, ICS in mreza

Kaiser ::

Imam spekter problemov glede sharanja interneta po mrezi. O tem sem ze jamral, tokrat ponovno.
Nastimal sem si ICS od windowsov, pa je potem na clientih treba nastimat da nimajo fiksnega IPja in potem internet dela. Ce pa hocem prenasat fajle iz enega racunalnika na drugega se pa ne vidita, ce nimam nastimanega fiksnega IPja na clientu. Kaksna je resitev, da bi mo delali obe stvari. Na tem podrocju nisem tolk doma...
No, problem se je pojavil, ko sem se nekaj igral s sygatom in mi ni vec hotel sprejet registracijske kode (astalavista), ker sem instaliral 3.0 in nato cez 4.0. In zdej Sygate nekako ve, da je bil instaliran neglede na to ce ga odinstaliram. Kam se to zapise? Kaksna ideja???

Quickbeam ::

Jo to sploh ni noben problem, le prave nastavitve rabiš. Lahko imaš vseskozi določen ip ali ne, v obeh primerih se da nastavit da dela mreža in ics. Kako pa si oglej na tej strani.
Najprej je opic icsja, spodaj na strani si pa izbereš os in tip povezave.

Kaiser ::

Dela po navodilih s tiste strani, tnx!

Kaiser ::

No, zdej so pa spet problemi tu. Na server sem nanovo nalozil W2K in instaliral ICS po navodilih s tiste strani. Na clientu pa spet ni interneta. Ko prizgem IE na clientu se spodaj za pol sekunde prikaze Connecting to... in Web site found, waiting for reply potem pa mi pokaze tisto belo stran Web site could not be found... Ce pingam v dos oknu kaksno stran (yahoo, recimo) jo najde in pinga brez problema.
V IE-ju na clientu imam nastavitve za LAN vse odlkljukane. Poizkusil sem tako samodejno nastavitev IPja clienta (z ukazom ipconfig se vidi da je racunalniku dodeljen IP) kot tudi rocno (192.160.0.1 server in 192.168.0.2 client). Na clientu je gateway in pri. DNS serverjev IP, vse drugo je izklopljeno.
Kaj bi lahko bilo se narobe?
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2008 NAT DNS forwarding

Oddelek: Operacijski sistemi
191824 (1649) Swiwer
»

WinXp share internet-obup

Oddelek: Omrežja in internet
352059 (1545) boštjan
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
614989 (4217) Microsoft
»

Internet connection sharing! WTF???

Oddelek: Pomoč in nasveti
201755 (1451) CaqKa
»

Internet connection sharing

Oddelek: Omrežja in internet
321817 (1319) Quickbeam

Več podobnih tem