Forum » Hlajenje in modifikacije » Temperatura narastla namesto padla
Temperatura narastla namesto padla
BEGINER ::
Problem je sledec: Imel sem BOX hladilnik na mojem AMD T-Bred 2700+@220x10. Danes sem kupil COOLERMASTER PIPE TOWER 7. Ga zamenjam, lepo namazem termalno pasto, se prej pa malo pobrusu hladilnik. Dam gor in glej ga zlomka °C narastejo. in sicer.Prej z BOX hladilnikom idle: 35°C, full load 45°C. Zdej pa idle 41°C, zazenem Brun test in comp takoj zmrzne. Zdej me pa zanima v cem je poante tega da dam take denarje da se mi proc se bolj greje?
Kako ga ohladit z istim hladilnikom? Mi lahko razlozite postopek zamenjave, najbolj me zanima nanos termalne paste? Nanesu sm eno TITAN termalno.
Trenutna temperatura CPU: 43°C, CPU dioda pa mi kaze 64°C, temperature pobrane iz EVEREST in SPEEDFAN.
Slika in opis PIPE TOWER 7
Kako ga ohladit z istim hladilnikom? Mi lahko razlozite postopek zamenjave, najbolj me zanima nanos termalne paste? Nanesu sm eno TITAN termalno.
Trenutna temperatura CPU: 43°C, CPU dioda pa mi kaze 64°C, temperature pobrane iz EVEREST in SPEEDFAN.
Slika in opis PIPE TOWER 7
- spremenil: BEGINER ()
Burnu sm ga ene 30-45 sekund, pa sm raj izklopu ker je temperatura CPU narasla na 51°C, CPU dioda pa neverjetnih 85°C. Kaj ta temperatura diode sploh pomen?
Shark-357 ::
možnih je več napak...ko si brusil nisi zadevo lepo zdrgnil se pravi hladlnikl ni raven in je stik z jedrom slab,predebelo namazana pasta,odkrušeno jedro...Povedal bi še to da tale titanova pasta je zelo slaba še celo navadna bela silikonska se bolje obnese..
Tkole bo reku. Jedro je celo, nic okruseno. razen na jedru je bil neki majhen kvadratek viden, probal sem drgniti z nohtom, pa ni sel dol. Hladilnik sem pa brusil z tistim ta najbolj finim bruspaperjem - 1000.
Mozno da je problem v termalni, Kako je najbolje namazat termalno, s cim, na katero stran. Ce mi lahkopomagate tu, ker mislim da bo res termalna kocljiva zadeva v tej moji neuspesni zamenjavi hladilnika.
Mozno da je problem v termalni, Kako je najbolje namazat termalno, s cim, na katero stran. Ce mi lahkopomagate tu, ker mislim da bo res termalna kocljiva zadeva v tej moji neuspesni zamenjavi hladilnika.
Termalno pasto naneseš direkt na jedro procesorja in to zelo na tanko če imaš kako kartico pri roki je to še najboljša varjanta...
Se pravi nanesem jo samo na tisti majhen kvadratek na procesorju(jedro) in NE na hladilnik. Dam majhno pikico gor in razmazem z kartico ali cem podobnim. In to bo to?
Kera termalna pasta je dobra. Ima kdo slucajno kksno dobro rabljeno za prodat ali posodit. Kolk pa kej stanejo nove, tiste boljse?
Kera termalna pasta je dobra. Ima kdo slucajno kksno dobro rabljeno za prodat ali posodit. Kolk pa kej stanejo nove, tiste boljse?
Pyr0Beast ::
Stisn gor nekaj paste če je silikonska, potem pa hladilnik samo gor šopn.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Točno tako samo na jedro procesorja ne na cel hladilnik
Naj pasta po večini naj bi bila Arctic Silver 5 stane pa 2K
Naj pasta po večini naj bi bila Arctic Silver 5 stane pa 2K
Kera termalna je bolsa zdej:
Artic Silver 5 ali Artic Silver Ceramique. Prva je 99,9% cisto srebro. Tadruga je 100% neprevodna. Artic silver 5 deluje optimalno po 200 urah, medtem ko Artic Silver Ceramique po 10 urah. Kero nj vzamem. Cena ni vazna, itak so male pare.
trenutna temperatura je 41°C.
Nj mi kdo prosim pole link al pa kksne slikce z neta, kako se tocno lepo nanese termalna pasta, kako more vse lepo zgledat. Tocn postopek zamenjave hladilnika za AMD.
Artic Silver 5 ali Artic Silver Ceramique. Prva je 99,9% cisto srebro. Tadruga je 100% neprevodna. Artic silver 5 deluje optimalno po 200 urah, medtem ko Artic Silver Ceramique po 10 urah. Kero nj vzamem. Cena ni vazna, itak so male pare.
trenutna temperatura je 41°C.
Nj mi kdo prosim pole link al pa kksne slikce z neta, kako se tocno lepo nanese termalna pasta, kako more vse lepo zgledat. Tocn postopek zamenjave hladilnika za AMD.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pastaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5531 (950) | fujtajksel |
» | Katera termalna paste je najboljša??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4439 (2782) | boolsheat |
» | Razlike termalnih past v praksiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1997 (1609) | Vexto |
» | Ali poliranje hladilnika ovira hlajenje procesoraja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1578 (1080) | Wad@ |
» | TERMALNA PASTAOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1934 (1545) | Bungee- |