» »

Printer v skupni rabi

Printer v skupni rabi

urbybaby ::

Vprašanje: na mreži imam printer v skupni rabi. Ker pa nočem, da bi vsi printali na njega me zanima ali se da določit kakšno geslo ali kaj podobnega. Hvala za odgovore

Microsoft ::

Ja desno kilknes na printer, izberes Properties, potem tab Security pa dodas oz. odstranis tiste uporabnike, katerim zelis dat moznost, da printajo.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Hvala za odgovor, ampak ko to naredim, kar si napisal, ni nobenega tab-a security. Imam XP in samsung CLP 550. A mi lahko poveš kje točno se ta security nahaja. LP

ToniT ::

Najprej izklopi simple file sharing.
Explorer->tools->folder options->view in tam nekje na koncu imaš kljukico pri simple file sharing - odstrani jo.

To je to! Hvala

"Ja desno kilknes na printer, izberes Properties, potem tab Security pa dodas oz. odstranis tiste uporabnike, katerim zelis dat moznost, da printajo"

Poskusil, ampak ne morem dodati nobenega uporabnika, ki je na mreži. Povezal sem direktno laptop in moj računalnik vendar ista pesem. Tam je ena opcija check names, vendar mi nobenega ne najde.

Problem je tudi lokacija iskanja, ker mi išče userje v bistvu po mojem računalniku in ne po mreži.

Kakašen koristen nasvet?

Aha, pol mas workgroup. Heh, ena moznost je, da tiskalnik pomineujes$ z dolarjem na koncu, pa se ga potem ne vidi, ceprav je sheran. Tistim, katerim je tiskalnik namenjen, ga dodaj, ostali ga pa itak ne bodo vidli. Ce bi to slo.

by Miha

Kako pa bi se to rešilo z "domain"?

Mislis, ce mas domeno? Potem v AD lepo dodas printer, ga sheras in dodas uporabnike iz domene, za katere hoces, da bodo lahko uporabljal printer.

by Miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna raba

Oddelek: Omrežja in internet
222325 (2196) Mitja.GTI
»

kako nastaviti oddaljen dostop

Oddelek: Operacijski sistemi