» »

pomoc pri izboru graficne kartice

pomoc pri izboru graficne kartice

dado89 ::

Sem v dilemi kar se tice nakupa graficne kartice. Odlocam se med WinFast GeForce A6600GT TD (http://www.mimovrste.com/katalog/produc... in Gainward GF6600GT Ultra/1960 (http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Zanima me pa tudi na kaj je najpomembneje gledat pri graficni (pomnilniski takt, takt procesorja, pomnilnisko vodilo .....) . Hvalezen bom za vse vrste nasvetov . Ze vnaprej hvala . :)

Jan987 ::

tedve kartici sta pomojem isti sam jest ti svetujem da vzameš prvo k je leadtek mal bl znana firma pa še mal bl tihe naj bi ble

dronyx ::

Jaz sem kupil gigabyte 6600GT in sem naletel na problem, ker se je grafična kartica zelo pregrevala. Problem je namreč v tem, ker ima ta grafična kartica pasivno hlajenje brez ventilatorjev v računalniku pa sem imel vgrajen tunel, ki je ves pretok zraka speljal preko procesorja in mimo grafične kartice.

Z vgrajenim tunelom se je grafična segrela ob normalnem delovanu na 80 stopinj, ob igrah z 3d pospeševanjem pa celo prek 100 stopinj. Čeprav ima tovarniško nastavljeno mejo pri kateri zmanjša hitrost pri zame neverjetnih 145 stopinjah se mi je zdelo to le malo prevroče.

Ko sem vzel tunel ven in se je petok zraka usmeril tudi v ostali del PC se temperatura ne povzpe več prek 85 stopinj, običajno pa je tudi bistveno manjša.

Morda zgolj v opozorilo na kaj vse moraš paziti ko kupuješ grafično kartico. Brez ventilatorja je sicer neslišna, samo kaj ti to pomaga, saj običajno take grafične uporabljaš pri igrah, ki temperaturo v nekaj minutah lahko povečajo za nekaj deset stopinj. (moja občajno za 20 stopinj)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
505727 (4806) muzičar
»

Grafična

Oddelek: Kaj kupiti
251917 (1466) luxus
»