Forum » Pomoč in nasveti » ventilator
ventilator
Jan987 ::
Zanima me, kako bi lahko ventilator (slot) ki je priklopljen direktno na napajalec dal na 5 ali 7 voltov ker je na 12 zelo glasen. Ima samo 2 žički (rdečo in črno)
dela ::
rdečo ventilatorjevo priklopi na rumeno molex, črno ventilatorjevo pa na rdečo molex pa maš 7v.
rdečo ventilatorjevo na rdečo molex, črno ventilatorjevo pa na črno molex, ki je poleg rdeče pa maš 5v.
kakšne barve pa so ventilatorjeve žice, pa ni važno. To je samo za to da vidiš kaj je faza, kaj pa nula.
Če ne razumeš, poglej sem
rdečo ventilatorjevo na rdečo molex, črno ventilatorjevo pa na črno molex, ki je poleg rdeče pa maš 5v.
kakšne barve pa so ventilatorjeve žice, pa ni važno. To je samo za to da vidiš kaj je faza, kaj pa nula.
Če ne razumeš, poglej sem
c0dehunter ::
@offtopic,
Kaj če bi dal tak ventilator na moj motor, kjer je napetost 12V? Moralo bi delat. Kako pa poskusiš koliko V ima ventilator?
Kaj če bi dal tak ventilator na moj motor, kjer je napetost 12V? Moralo bi delat. Kako pa poskusiš koliko V ima ventilator?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pasivno hlajen napajalnikOddelek: Strojna oprema | 1183 (1057) | Mobidick |
» | Stikala za ventilatorjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2784 (2296) | T0RN4D0 |
» | Šalterji...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1693 (1550) | T0RN4D0 |
» | Hlajenje z zalman ventilatorji...Oddelek: Strojna oprema | 1456 (1264) | frenk |
» | Utišanje gorbaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1187 (1061) | Bockor |