Forum » Pomoč in nasveti » Povezava dveh računalnikov
Povezava dveh računalnikov
cekr ::
Vem, da se je o tem že pisalo, toda jaz sem prišel šele sedaj do tega problema.
Kako se najenostavneje poveže dva računalnika z mrežnima karticama. Zanima me cel postopek.
Imam en normalen rač. in enga prenosnega.
Kako se najenostavneje poveže dva računalnika z mrežnima karticama. Zanima me cel postopek.
Imam en normalen rač. in enga prenosnega.
Can ::
Za začetek v obeh mašinah inštaliraj mrežni kartici. Poveži ju z kablom (koaksialni(50 OHM) ali utp), za koaksialni rabiš 2 T člena in 2 zaključna upora.Pri UTP potrebuješ HUB/SWITCH, če boš imel le dva računalnika se izogneš HUB-u z Uplink(Cross) kablom. Pri UTP povezavi mora lučka(če jo kartica ima) sedaj že svetiti sicer je kabel zanič!
V omrežni soseščini inštaliraj - Odjemalec za Microsoft networks in TCP/IP protokol. V nastavitvah TCP/IP nastavi IP na enmu PC-ju npr. 192.168.1.1 na drugmu 192.168.1.2 in na obeh masko 255.255.255.0 Resetiraj računalnika in veselo uporabljaj mrežo!
V omrežni soseščini inštaliraj - Odjemalec za Microsoft networks in TCP/IP protokol. V nastavitvah TCP/IP nastavi IP na enmu PC-ju npr. 192.168.1.1 na drugmu 192.168.1.2 in na obeh masko 255.255.255.0 Resetiraj računalnika in veselo uporabljaj mrežo!
JeDo ::
Ali pa si ogledaš članka na strani :
Protokoli v win98
iskal sem še en članek pa mi ga ni uspelo zbrskati mislim da bo ta zadovolj glede protokolov & vsega!
lp JeDo
Protokoli v win98
iskal sem še en članek pa mi ga ni uspelo zbrskati mislim da bo ta zadovolj glede protokolov & vsega!
lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>
<br>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava dveh računalnikovOddelek: Omrežja in internet | 4437 (4297) | euro |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9604 (6540) | bastadu |
» | LanOddelek: Omrežja in internet | 1014 (877) | OldSkul |
» | Ne dela pa ze 7 dni se ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1413 (1259) | McClane |
» | tcp/ip problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2370 (2059) | tac |