» »

nokia 8210 in povezava s comp.

nokia 8210 in povezava s comp.

alien-w ::

Kot morda veste ima nokia 8210 IR sprejemnik. Zanima me, kako narediti IR povezavo z racunalnikom. V katero lukno vtaknem kabel in kako naredim kabel?!

miranpozar ::

Poglej v navodila plate, kje je IR konektor (če obstaja) in kakšni so razporedi pinov (GND, TX, RX,...). Kupi konektor, IR modul, kabelček, vse skupaj pravilno poveži in spajkaj, nastavi v BIOSu podpore za IR (ali pod COM2 vrati - IrDA, ipd.), inštaliraj v Windows podporo za IR, dobi softver za Nokio in to je to.
Seveda pa lahko IR konektor kupiš v računalniški trgovini. Obstajajo taki za priklop na plato (več tipov, zato pazi) in takšni, ki jih vtakneš v COM port. Cene so od 5.000 pa do 15.000 SIT.
Pri meni zadeva dela cool (isto Nokia 8210) tako z PCjem kot s Palmom.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

alien-w ::

hmm... zabavno... sej bi sam spajkal, samo se mi 1.ne da, pa 2.bi me prslo skor tolk kot ce bi komplet kupu, zato me zanima, kje si ti kupu to, pa katerega imas? Pa a je COM al direkt na plato!? Uporabljas Logomanagerja?

miranpozar ::

V vsaki malo boljši rač. trgovini ti ga morajo zrihtat. Če ne bo šlo, me kontaktiraj pa bom pogledal, če lahko jaz kje dobim kakšnega.
Uporabljam onega na COM portu. Je sicer dražji od "on-board" variante, a je vsaj univerzalen.
Logomanager? Don't need it...

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141806 (1592) bastadu

Zakaj

Oddelek: Pomoč in nasveti
10960 (820) BC3