» »

Crknu-zasteku pc,ni slike!

Crknu-zasteku pc,ni slike!

Racunalnik ::

Athlon 1.6
matsonic plata
mx2 32ram
512ram

Danes je bil pc prizgan v Xpjih in cez 3 ure sem prisel da bi ga izklopil(pc ni delal cisto nic-samo prizgan je bil)in vidim pac da se je monitor izklopil,premaknem misko da bi se prizgal in nic,probam se tipke totalno nic.

Izklopim pc,pocakam 30 min ga prizgem in monitor se noce prizgati,disk lucka zablokirana(sveti nonstop)in pa pc za piska
PiiiP,PIPPIP(1x in zatem 2x zaporedoma).

Zamenam graficno in ni hotelo sprva delat,nato sem dal ven rame,baterijo zbrisal bios.

dam vse nazaj z drugo grafiko na istem agp vodilu samo je 8 mb brez 3dja in se pc normalno zboota brez piskanja in disk melje.

No problem je v tem da se monitor toliko casa ne prizge dokler pc ni ze skoraj cisto c Xpjih(modra slika in nato prides v XPje).
To ni normalno in niti nevem kaj bi to bilo.

Graficno staro sem dal potem nazaj in je bil pc spet zablokiran.ponovim postopek in dam nazaj novo grafiko 8mb in pc spet dela,ampak nemorem niti v bios ker se slika ne prikaze do Xpjev ko so nalozeni.

Ni mi jasno kako lahko crkne grafika ob ne delu pcja in pa ta drugi problem kako se slika ne prikaze prej kot pa v xpjih ko so nalozeni.

Se da v bios mogoce preko XPjev pridt?Ker sem zbrisal bios in ga je treba z optimizirat pa ga nemorem ker nimam slike.

Racunalnik ::

Kasneje sem malo studiral da se monitor priziga na signal in ce se v XPjih prizge potem tega signala ne dobi v biosu.

Za vsak slucaj sem potegnil bios cip ven,nic ni bilo bolje,nato sem se spomnil da je lahko kartice za katero sem 70% da je crknla,poskodovala agp slot.Vzamem graficno za PCI slot in monitor se tokrat prizge tudi v bios nacinu.

Nevem pa kako je to mozno da se unici tudi agp slot.
Pc ma vse najnovejse driverje in bios.

Zanimivo je da sedaj ko dam shutdown se samo reseetira in ga mores na knof ugasnt,pred pci kartico se je pa normalno ugasal.
To se vse skupaj kr nekaj zmisljuje,pa nimam standby funkcije vec(je zamegljena).

Kdo ve kaj je treba v biosu aktivirat da se ugasa pc v XPjih?Ceprav sem pred menjavo kartice tudi brisal bios oziroma se so povrnile orginal nastavitve pa je zadeva delovala.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110932 (9523) inbox
»

Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13413345 (11717) ThomasSGS
»

Črte - nepravilnosti čez ekran [Nedelovanje grafične?]

122004 (1758) wooted
»

čudna slika ob vklopu računala

19882 (712) mit3k
»

'winxp & nvidia = monitor neče v standby z xp driveri'