Forum » Pomoč in nasveti » 2xHDD (Linux + WinME)
2xHDD (Linux + WinME)
cahahopie ::
Glejte...
Mam 2 diska.
Na prvem - Prim.Master so Linux (Red Hat 7.1), na drugem - Prim.Slave pa WinME.
Zdaj bi pa rad meu tak narejen, da bi me na zečtk vprašal kateri OS želim zagnat, ker je prešaltavanje First Boot Devicov v BIOS-u preveč zamudno in bedno delo. Baje se tako da.
In še to... biosu mam prepoznana 2 diska, v Winsih pa samo tega s Windows sistemom. Je to normaln? Jaz mislim da je normalno. Samo... potrdilo hočem.
Mam 2 diska.
Na prvem - Prim.Master so Linux (Red Hat 7.1), na drugem - Prim.Slave pa WinME.
Zdaj bi pa rad meu tak narejen, da bi me na zečtk vprašal kateri OS želim zagnat, ker je prešaltavanje First Boot Devicov v BIOS-u preveč zamudno in bedno delo. Baje se tako da.
In še to... biosu mam prepoznana 2 diska, v Winsih pa samo tega s Windows sistemom. Je to normaln? Jaz mislim da je normalno. Samo... potrdilo hočem.
Binji ::
Je normalno. Ja da se ustimat z LILO al pa ce nardis boot.ini. Sam to ti nej pa rajsi kdo drug pove kaku.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
trot ::
Ej, zakaj pa ti ne greš kdaj na www.lugos.si in tam malo poiščeš?
Jaz sem našel nekaj, kar bi ti znalo pomagati. Diske je treba kao premapirat. Z lilotom naj bi menda nekak takole (če so win na hdb1):
other=/dev/hdb1
label=Windows
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
To je enkrat napisal predsednik lugosa.
Povej, če dela.
Lp, MH
Jaz sem našel nekaj, kar bi ti znalo pomagati. Diske je treba kao premapirat. Z lilotom naj bi menda nekak takole (če so win na hdb1):
other=/dev/hdb1
label=Windows
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
To je enkrat napisal predsednik lugosa.
Povej, če dela.
Lp, MH
Gh0st ::
cahahopie....check the PCG forum...
tam sem ti napisu kako in kaj.....
tam sem ti napisu kako in kaj.....
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1969 (1601) | Michael7 |
» | Novell Open SuSE Linux 10.1, problem z /dev/hdbOddelek: Operacijski sistemi | 1452 (1311) | simper |
» | Prehod iz kernel-2.4.26 na 2.6.10 in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1446 (1305) | Shaman |
» | Problemi pri inštalaciji linux RH 7.3Oddelek: Operacijski sistemi | 965 (824) | shock |
» | Brikanje diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1350 (1222) | cahahopie |