» »

VB proglemček

VB proglemček

strel ::

Mam 3 datacombe.Prvi ima data source Adodc1 , drugi Adodc2 in tretji Adodc3.

Ko izbereš vrednost iz prvega datacomba, bi se v drugem datacombu morale zbrati samo vrdnosti,ki spadajao k izbrani vrednosti prvega datacomba.

Samo nebi rad še enkrat izvajal SQL stavka, ampak sfiltriral Adodc2,da bi imel samo ustrezne vrednosti.
------------------------------------
Adodc2.Recordset.Filter = DBCombo1.BoundColumn & "=" & DBComboOE1.BoundText
Adodc2 ima sedaj prave vrednosti samo ni haska!!!!!

ko refill-aš datacombo ni uspeha!!!
;(

Monster ::

čuj tole negr kr tak probi odpret pa zapret bazo, da se refreša projekt al neki..
najbolje pa je da mi senšaš projektn na mail, pa bom probu sm rešit v miru:P:P
Ka zaboga...

Jo ! Najprej hvala za odziv ...

Lej sej recordset od ADODc-ja se "sfiltrira" sam Datakombo ma še kr iste vrednosti. Lahko ti to sranje tudi pošlem ša se mal poigraš ...8-)

Zzzzzzz ::

Pet nasvetov:
1. Ne delaj preko ADODC kontrole. Sej ne mormo bit vsi istega mišljenja, ma meni se ne dopade.
2. Poskusi preko DataEnvironment. Tam narediš Connection in 3 Commands (za vsak combo eno). Prva komanda ti naloži prvi kombo, druga drugi s parametri glede na prvega in tretja tretjega s parametri glede na drugega. To je bolj preprosto (vsaj zame), če le nimaš kakih hudo naprednih stvari.
3. Delaj preko navadnega ComboBoxa.
4. Če ti ne gre, lahko pošlješ, da vidm kaj se dogaja.
5. Moj e-mail

Zvonko

Monster ::

ja ej ne tega uporabljat(kot je reku zvonko), raje vzemi neke druge emetode naprimer DAO 3.5 3.6 3.x vgalvem) pa pol deli po if stavku al case pa primerjaj rezultate se ni tko ztežko pa še mogoče mal hitreje je :))
Ka zaboga...

Zdej se s temle zajebavam, ker iščem najbolj pametno rešitev za takele pičkarije. Prej sem to delal z običnimi kombi pa pol za vsako spremembo pišem nov SQL stavek pa polniš kombe sam to ni preveč hiter,preveč kode je pa se mi zdi da če to dela prek mreže bo preveč prometa.

Zato se mi tile datacombi zdijo fajn,sam data envir.. se mi pa tut ne zdi fajn , ampak bom poskusu s tem.

Sam najbol kul bi pa blo če bi lahko za data source reku da je DBcmbSREDSTVO.BoundText parameter pa bi ga sam refreshu

npr
SQL = "SELECT PARAMETRI_1.ID_SREDSTVA, PARAMETRI_1.OPIS_PARAM_1, PARAMETRI_1.PARAM_1_ID " & _
"From PARAMETRI_1 " & _
"WHERE (((PARAMETRI_1.ID_SREDSTVA)=" & DBcmbSREDSTVO.BoundText & "));"

Sam mislim da to še ne bo šlo mogoče kak kombo čez dve leti ...
:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[SQL] Referenca na parameter v proceduri

Oddelek: Programiranje
71379 (1092) Ahim
»

Branje slik jpg iz MySQL z PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
152391 (2009) a-ptuj1
»

[PHP]Zajem podatkov iz baze

354032 (3669) cobrica
»

problem v C#

211969 (1684) dvojka
»

Klicanje podatkov iz baze preko ID-ja v VB??

181292 (1084) erik

Več podobnih tem