Forum » Navijanje » chipset@2.0V
chipset@2.0V
overheat ::
Pri vseh navijanjih sem nastavil voltažo chipseta na 1.8V.No zdej vprašanje: ali loh kej škodi chipsetu če nastavim njegovo voltažo na 2.0V.Chipset je dobro hlajen!!
hello :)
TommyLee ::
Če maš hladilno rebro, ter vsaj 8x8 vent, ki piha na čipset nebi smelo bit problemv.
www.dornik.si
hehe začasno piha v čipset zalmanov 80mm ventilator ki je postavljen na grafično katrtico in ga zelo lepo hladi.No kot sem reku to je začasno doklet si ne nabavim kak manjši ventilatorček pa ga s sekundnim gor prpopam.
gofra ::
Odsvetujem, ker:
- ...sklepam, da čipa nisi brusil. Čipi na teh Epox-kah so precej ukrivljeni (uf mater, pa če nisem to danes že trikrat napisal) in kot takšni tvorijo precej malo stične površine s hladilnikom nad njimi (moja 8rda3i je imela manj kot tretjino površine čipa!).
-...sklepam, da hladilnika nisi jemal s čipa. Pod hladilnikom je ponavadi tovarniško dodana lepljiva brozga, ki ji pravijo "thermal compound" (phej, tega imena si ne zasluži). Nje toplotna prevodnost je precej klavrna, sploh v primerjavi s kako vsaj povprečno termalno pasto
-...sklepam, da hladilnika nisi menjal. Tovarniški hladilniki imajo ravno tako pokrevljeno dno. (Če boš imel srečo, ti bo morda celo uspelo dobiti konveksen hladilnik in konkaven čip ali obratno :P) Zakaj takšna površina onemogoča overclock oz. zakaj je overclockanje s takšnim hladilnikom nespametno ti je najbrž lahko jasno že iz prve alineje. Poleg tega ti hladilniki niso bogsigavedi kvalitetni. Svetujem vsaj nakup pasivnega Zalmana (okrog tisoč sit).
-...sklepam, da hladilnik ni aktivno hlajen. Ob dobrem stičišču med hladilnikom in čipom to niti ne bi bila težava, v nasprotnem pa le nekoliko manj, zakaj hlajenje hladilnika samega je spet brezvezno, če se toplota s čipa nanj ne prenaša dobro.
Če povzamem - uporabi boljši hladilnik, zbrusi hladilnik, odstrani "termalno podlago" in jo zamenjaj s termalno pasto, uporabi direktno aktivno hlajenje (tisti piš z Zalmana morda res pomaga, pa vseeno, prepričaj se!), zbrusi čip...>hierarhično v tem vrstnem redu (v primeru, da se odločiš kak korak spustiti).
In nikar ne pozabi: da je hladilnik na čipu hladen največkrat pomeni, da se toplota s čipa nanj ne prenaša dovolj dobro! Hladilnik mora biti topel!
1.8 V bo dovolj za začetek, verjemi ;)
- ...sklepam, da čipa nisi brusil. Čipi na teh Epox-kah so precej ukrivljeni (uf mater, pa če nisem to danes že trikrat napisal) in kot takšni tvorijo precej malo stične površine s hladilnikom nad njimi (moja 8rda3i je imela manj kot tretjino površine čipa!).
-...sklepam, da hladilnika nisi jemal s čipa. Pod hladilnikom je ponavadi tovarniško dodana lepljiva brozga, ki ji pravijo "thermal compound" (phej, tega imena si ne zasluži). Nje toplotna prevodnost je precej klavrna, sploh v primerjavi s kako vsaj povprečno termalno pasto
-...sklepam, da hladilnika nisi menjal. Tovarniški hladilniki imajo ravno tako pokrevljeno dno. (Če boš imel srečo, ti bo morda celo uspelo dobiti konveksen hladilnik in konkaven čip ali obratno :P) Zakaj takšna površina onemogoča overclock oz. zakaj je overclockanje s takšnim hladilnikom nespametno ti je najbrž lahko jasno že iz prve alineje. Poleg tega ti hladilniki niso bogsigavedi kvalitetni. Svetujem vsaj nakup pasivnega Zalmana (okrog tisoč sit).
-...sklepam, da hladilnik ni aktivno hlajen. Ob dobrem stičišču med hladilnikom in čipom to niti ne bi bila težava, v nasprotnem pa le nekoliko manj, zakaj hlajenje hladilnika samega je spet brezvezno, če se toplota s čipa nanj ne prenaša dobro.
Če povzamem - uporabi boljši hladilnik, zbrusi hladilnik, odstrani "termalno podlago" in jo zamenjaj s termalno pasto, uporabi direktno aktivno hlajenje (tisti piš z Zalmana morda res pomaga, pa vseeno, prepričaj se!), zbrusi čip...>hierarhično v tem vrstnem redu (v primeru, da se odločiš kak korak spustiti).
In nikar ne pozabi: da je hladilnik na čipu hladen največkrat pomeni, da se toplota s čipa nanj ne prenaša dovolj dobro! Hladilnik mora biti topel!
1.8 V bo dovolj za začetek, verjemi ;)
ta pasivni hladilnik k je zdej gor original od epoxa je bekren in je sigurno tok kvaliteten kot tist zalmanov če ne še bolj.Hladilnik je hladen ker vanj piha 80mm zalmanov ventilarot,brez njega se pa nemogoče segreje.Tko da mislim da je hladilnik lepo prpopan na čipset in mi ga ni treba brusit in ne vem kaj še...vseeno hvala za odgovor!!
gofra ::
Tko da mislim da je hladilnik lepo prpopan na čipset in mi ga ni treba brusit in ne vem kaj še
Ma jasno jasno, po želji, če zadevici zaupaš in verjameš, da deluje potem super. Vseeno pa se mi zdi 2.0 V nekoliko previsoka napetost za vsakdanjo uporabo, kaj pa vem? Koliko pa pridobiš z povišanjem iz 1.8 na 2.0 ? Sam namreč izredno malo...
ne vem koliko pridobim ker še nisem probu.In mislim da tud ne bom vse dokler si ne nabavim vodni blok tud za čipset.Ne bom preseravu.Že zdej dobljeni rezultati so več kod dovolj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14272 (8251) | Buldožer |
» | zalman 7000 al/cu ali Thermaltake Silent BoostOddelek: Kaj kupiti | 1600 (1445) | dxx |
» | sapphire radeon 9800 pro težaveOddelek: Strojna oprema | 1262 (914) | ferdo |
» | Kje kupiti mofset coolerčke ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1273 (971) | TribesMan |