» »

[c++] linux aplikacija client/server

[c++] linux aplikacija client/server

tyk ::

Lep pozdrav,

V zadnjem postu sem spraševal katero okolje za GUI naj uporabim v svoji aplikaciji, ker so mi bili vaši odgorvori v veliko pomoč se spet obračam na vas, za vso pomoč se vam v naprej zahvaljujem.

Zanima me kaj naj uporabim za client/server aplikacijo. Potreboval bi tako "stvar" ki bi omogočala RPC in obojesmerno komunikacijo. Izdelujem aplikacijo, ki se bo izvajala na "embedded" računalnikih. (Industrijski računalnik (www.arbor.com.tw (emCore n511)).) V ethernet mreži (preko switcha) bo povezanih od 6 do 11 takih računalnikov. Eden izmed njih bo imel funkcijo "serverja" ostali bodo "klienti". Server bo procesiral vso logiko aplikacije. Klienti bodo sprejemali uporabnikov vhod preko tipkovnice in miši in prikazovali grafiko. Sam strežnik bo brez grafičnega vmesnika. Administracija strežnika bo potekala iz katerega koli klienta.

Klient bo serverju pošiljal vhodne podatke "user input", server pa klientu rezultate procesiranja.

Torej razmišljal sem da bi komunikacijo vzpostavil preko datotek (NFS) ... klient bi mountal svoj del diska na strežniku(kjer bi bile nastavitve) in del kjer so nastavitve strežnika, in nek myProc direktorij kjer bi si klienti in strežnik izmenjevala podatke.( ta datoteka bi bila nekako vrsta QUEQE ). V tem primeru bi na strežniku ter klientu moral vzpostaviti (thread) ki bi vedno bral iz te datoteke. Zanima me kakšna je zanesljivost NFS in ali je možno in smiselno to implementirati.

Razmišljal sem o uporabi CORBE, ampak se mi zdi prekompleksna, in nekako nimam časa ta del predelat.

Pogledal sem si tudi SOAP (moti me to da mora na strežniku biti HTTP strežnik), linux RPC kar se mi tudi zdi prekompleksno.

Torej, iščem enostaven TwoWay Client/Server protokol, ki je enostaven za implementacijo in vzdrževanje in je neodvisen od platforme.

Hvala za vso pomoč,
Tyk

CCfly ::

Kaj pa XML-RPC ?
Drugače pa pač vzemi preprosto knjižnico, kot je npr. SDL (glavno da je samo ravnanje s socketi prenosljivo) in sestavi enostaven protokol.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
629872 (6768) čuhalev
»

Openvpn (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514598 (6165) Blisk
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333578 (2266) SasoS
»

Gmail podpira odslej tudi IMAP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8710720 (10720) Gandalfar
»

Windows domena prek routerjev

Oddelek: Omrežja in internet
201885 (1568) BlueRunner

Več podobnih tem