» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
365 / 667
»»

CoreySteel ::

Nejc, hvala za pomoč!
Tale zadnji mi je še najbolj všeč, pa še to srebrno željo (sicer samo bolj na pol) izpolnim :D

Še enkrat hvala.
Twitter: @CoreySteel_

Zgodovina sprememb…

NejcSSD ::

joker16_7 je izjavil:

Iščem laptop do nekje 380 EUR (preostalih 70 EUR bom namenil vgraditvi SSD-ja v DVD enoto). Kot že sama cena pove bo to prenosnik za vsakodnevno rabo, edini pogoj je slovenska tipkovnica (nakup iz tujine + SLO nalepke torej odpade).

Hvala!

Najboljše kar sem sam našel:
- http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...

Ne tega refurbished vzemat.

Zelo podoben mu je tale:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...
+ 2 leti garancije
+ večji disk
+ mat zaslon

- ločena grafična (sam bi gledal integrirane že zaradi avtonomije baterije)
- 18€ iz budgeta
- Acer (osebno mnenje)

Druga opcija:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

+ procesor 4. generacije (manjša poraba,posledično večja avtonomija), večja avtonomija tudi zaradi integrirane grafične
+ večji disk
+ Lenovo

- resolucija (vendar za ta budget bo treba narediti nek kompromis)

Sam bi se odločil za 2. Čez čas dodal notri še 4gb rama, SSD kot praviš boš že sam in imaš odličen prenosnik :)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

joker16_7 ::

Najprej hvala za odgovor Nejc.
Ali obstaja še kakšna opcija z ločeno grafiko? Glede na to, da se laptop jemlje za daljše obdobje in da procesorja kaj dosti boljšega od zgornjih dveh v tem cenovnem rangu ni, bi blo super če ima laptop ločeno grafiko, ker se bo potem lahko laptop uporabljal še kakšno leto dlje kot sicer (upajmo da bo fizično zdržal in ne bo crknilo kaj pomembnega že mesec dni po garanciji).

Zadeve kot so avtonomija, zaslon in disk so sekundarnega pomena. Najbolj pomembna je kombinacija CPU + GPU in seveda kvaliteta (če se sploh lahko objektivno oceni).

Trenutna izbira je tako tole:
- https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...

Iščem torej še kako podobno varjanto ali je to top kar se da dobit?
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: joker16_7 ()

Zakaj rabiš ločen GPU? Tista geforce 720M je bolj žalost.
Če ne igraš iger bo povsem dovolj integrirana grafična(tudi filme v visoki ločljivosti itd..).
Boljšega od tistega Lenova zgoraj(2. opcija) ne najdem pri nas.

Če pa igraš iger pa zberi denar oziroma kupi stacionaren računalnik.
Ker za ta budget "gaming" prenosnika ni.

Tomson ::

@joker16

Za to kar potrebuješ je tale predlog od NejcaSSD povsem na mestu. Tisti Lenovo G50 je zelo dobra opcija. Če želiš pa ločeno grafiko boš moral pa povečat budget (na 500€), ali pogledat v tujino, za 400€ dobiš npr. Acer E1-572G z Radeon 8750M grafiko. Ampak ne pričakuj čudežev, takšen dober budget prenosnik za igre računaj, da se začne pri 700€.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

joker16_7 ::

Žal ni več sredstev kot cca 380 EUR + dokup SSD-ja za cca 70 EUR.

NejcSSD:
PC ni zame, ampak za enega strojnega tehnika, ki ga bo poleg vsakdanje rabe uporabljal za zrisat kako skico v AutoCAD-u ali mogoče za odpret kak narejen SolidWorks. Grafično nič kaj zahtevnega, ampak gola integracija Intela bo verjetno prešvoh. Pozabi na kakršnekoli igre, vsekakor pa je tudi švoh ločena grafika boljša kot integrirana Intelova.

Tomson:
Del odgovora si že dobil, dodal bi le nekaj. Zakaj bi vzel Lenovo z integrirano grafiko in približno enako zmogljivim CPU-jem kot je Acerjev? A ni bolje (v dotičnem primeru) vzeti Acerja z odtenek slabšim CPU-jem in ločeno grafiko? Ostale specifikacije so pa itak praktično identične.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

krneki0001 ::

joker, na bolhi vzami Lenovo T410 z I5 procesorjem za 240 ali 250 evrov.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

ali pa T510 za 330 evrov
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

Razlika med njima je da ima t410 14" ekran, T510 pa 15"

Dodaj notri SSD 240GB za nekih 99 evrov
http://www.swedata.info/trg/detajl.php?...

Pa boš imel dobro mašino za nekaj časa. Lahko pa daš malo več za T410 ali T510, če ima nVidia quadro grafično kartico.

Magnezijevo ohišje od Lenovo T modelov je eno izmed boljših.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

boro2005 ::

V kratkem mislim nabavit prenosnik. Cena naj bi se gibala med 400-500€. Prenosnik bom uporabljal za poker, programiranje in kakšen film. Mal sm že brskal po spletu in me zanima kaj mislite o teh prenosnikih:

- http://www.computercenter.si/racunalnik...
- http://www.computercenter.si/racunalnik...
- https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Drugače je dobrodošla tudi kakšna druga ideja.

Ta druga opcija Acer E1-572 je v tem cenovnem rangu kar dobra varianta. Sicer pa je zelo dobra opcija tudi tale Lenovo Z510 za 560€.

CoreySteel ::

Btw, čeprav piše da Lenovo na zalogi, ga ni več... Ker sem ga včeraj naročil, ko je bil še en kos na voljo ;)
Twitter: @CoreySteel_

boro2005 ::

Cool. Corey dej sporoč k ga dobiš, če je vreden nakupa:)?

i33a ::

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje o HP PB 450. Predvsem glede zaslona, tipkovnice ter trajanje baterije.

dzimislaff ::

Lep pozdrav! Zanima me, ali ima kdo izkušnje z HP ProBook 650 G1. Gledam ta model: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist.... Se da odstraniti DVD-enoto in vstaviti SSD-disk brez kršenja garancije? Če pa pozna kdo kak prenosnik, ki je primerljiv ali - še bolje - boljši za podobno ceno (do 850 EUR), se pa priporočam. Hvala!

Zgodovina sprememb…

freesty ::

A ma kdo izkusnje z Asusovimi rog laptopi? Predvsem se zanimam za tegale:
http://www.notebookcheck.net/Asus-G53SX...

Rabljenega dobim za 500€. Se mi zdi soliden deal.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Dromar ::

Pozdravljeni!

Kupil bi nov laptop, velikost 15", uporabljal se bo za Word, gledanje filmov (ne HD) in brskanje po spletu, torej skrajno nezahtevna raba!
Limit 300€, lahko brez Windowsa, maksimalna cena 300€! Po možnosti druge znamke kot HP.

Prosim za nasvete.

Do 300€ neke hudo pametne izbire ni. Še največ kar lahko dobiš je Acer E1-532 ... V tujini od 250€, v Slo od 300€ dalje.

za Word in gledanje filmov lahko kupiš prenosnika s C2D procesorjem in 15" ekranom za nekih 150 evrov. Zadeva bo delovala brez problemov. Dokupiš še 2gb rama (da imaš 4 ali več) in ssd disk in si na 300 evrih, pa imaš mašino, ki bo dobro in hitro delala.

Recimo kak Lenovo T500 ali W500 (W500 so malce dražji - imajo zadnjo generacijo C2D procesorjev (L9400 ali L9600 - 6mb cache(, 1066mhz vodilo in že ddr3 ram in Radeon FireGL grafike)

Ti pa iz prve roke povem, da je W500 s C2D L9600 procesorjem celo hitrejši kot recimo T510 z I5-520M. Imel sem oba na testu (oba 8GB rama in 180GB SSD diska) in je W500 delal kako uro dlje z baterijo enake kapacitete (poraba procesorja je 17W, i5-520m pa 35W) Zagon sistema je bil hitrejši, poznala pa se je prednost I5 samo pri virtualizaciji. Kar se tiče vsakdanjih desktop aplikacij je bilo tam tam, ali pa je bil C2D hitrejši.

Pa še zanimivost W500 ima na 15,6" ekranu resolucijo 1920X1200.

Zgodovina sprememb…

Winfast ::

Pozdravljeni!

Iščem prenosnik do velikosti 13" in do nekje 400€ za osebo, ki veliko potuje. Lahko je kakšen netbook ali pa tablica s tipkovnico.
Uporabljal se bo pa predvsem za internet, filme, slike.

Kaj priporočate ?

Lp

Egidij88 ::

Če ti je android zadosti, asus transformer. 13" spodobnega laptopa ne vem če dobiš za takšen denar.

Tale Hoferjev Medion za 299€ je precej dobra opcija. Je pa pravtako 10", če je dovolj ...

Winfast ::

Egidij88 je izjavil:

Če ti je android zadosti, asus transformer. 13" spodobnega laptopa ne vem če dobiš za takšen denar.

Ta laptop je za starejšo gospo, tako, da bi rajši Windowse. Včasih se je dalo za takšen denar dobiti te netbooke, vendar opažam, da tega skoraj ni več.

Kakšen Acer Aspire One ipd. dobiš poceni z WIN7. Ni pa nek powerhouse, nevem.

Če želi 13" je treba pogledat za ultrabooki, netbooki so med 10"-12" ... Ampak jih več ni toliko kot včasih. Cena 13" ultrabooka bo pa večja kot 400EUR, tako da je še najboljša opcija, kot že omenjeno, kakšen Asus Tranformer T100 za 300EUR. Za večji budget, dobrih 500EUR pa se dobi ultrabook Lenovo IdeaPad U330 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Če gledaš 12 col in rabljene, potem Lenovo thinkpad X201 ali pa thinkpad X201 tablet. Zadeva deluje odlično, I7 procesor, DDR3 ram, komot notri vtakneš SSD disk, ekran je touch na tabletu, tako da ga lahko uporabljaš tudi kot tablico.

Elemen_T ::

Sem se zagledal v tale notebook.

Specifikacije mi skoraj 100% ustrezajo. Ali sploh lahko dobim tako konfiguracijo za manj denarja? Pa še thinkpad...meni se res zdi win win.

Kaj mislite?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Elemen_T ()

Sweet. Še I7-4700HQ da bi bil :P

... RAM in SSD lahko sam dokupiš in mogoče kaj prihraniš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

miller31 ::

freesty je izjavil:

A ma kdo izkusnje z Asusovimi rog laptopi? Predvsem se zanimam za tegale:
http://www.notebookcheck.net/Asus-G53SX...

Rabljenega dobim za 500€. Se mi zdi soliden deal.

Imam G73. Enkrat letno ga moraš odpreti in očistiti drugače se ti pojavijo problemi. Drugače pa meni deluje odlično.

Dromar ::

Bila v trgovini in se je pupa odločila, da da raje nekaj več za to da bo lepši in nujno hoče original Windows. Pa tale je kovinski, to je njej super pomembno kar naenkrat
http://www.computercenter.si/racunalnik... tole se bo kupilo najverjetneje in me zanima kako je danes z AMD procesorji...
Rabi res samo za Word, filme in brskanje po internetu.

Zheegec ::

A4 procesor je več, kot dovolj. Vsekakor reči, da ti vgradijo še SSD disk namesto HDD. Tega HDD v prenosniku daš pa v zunanje ohišje.
Če izgled ni pomemben pa vzameš Lenovo G505S, ki je pač cenejši in seveda spet SSD :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hojnikb ::

skoraj 450€ za subpar procesor na ravni core2duo je kr huda. Tudi če je samo za lažje zadeve, za tak denar dobiš že i3..
#brezpodpisa

Zheegec ::

S kovinskim ohišjem pa Windows za cca 450€?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sem šel malo gledati Asus N550JK vs. Asus N56JR. Bi skoraj raje slednjega vzel, ker je black tipkovnica in zunanja stran ekrana. Pa boljša baterija in mogoče malenkost slabša grafa.

Magnezijeva ohišja imajo vsi T in W modeli prenosnikov od firme Lenovo

billgates ::

Pozdravljeni, zanima me pri nakupu macbooka če obstaja v sloveniji opcija konfiguriranja računalnika, ali naši trgovci to omogočajo?

billgates je izjavil:

Pozdravljeni, zanima me pri nakupu macbooka če obstaja v sloveniji opcija konfiguriranja računalnika, ali naši trgovci to omogočajo?

Do neke mere ja.
Recimo lahko povečaš količino pomnilnika, velikost ssdja ...
Pozanimaj se za točen model. Katerega imaš v mislih?

imi ::

Za hčerko (15 let) kupujem prenosnik. Želje so i5 procesor, SSD disk, FULL HD ločljivost - 15,6" zaslon, po možnosti kvalitetno aluminijasto ohišje. Ali se da ta konfiguracija dobiti za 800 - 900 EUR? Nagibam se pa k ASUS ali Lenovo prenosnikom.

amacar ::

imi je izjavil:

Za hčerko (15 let) kupujem prenosnik. Želje so i5 procesor, SSD disk, FULL HD ločljivost - 15,6" zaslon, po možnosti kvalitetno aluminijasto ohišje. Ali se da ta konfiguracija dobiti za 800 - 900 EUR? Nagibam se pa k ASUS ali Lenovo prenosnikom.

In kaj dela hčerka, da rabi takšen računalnik? Oz sploh rabi prenosnik?

Nič posebnega - rabila ga bo za prosti čas (internet, fotografija), ter za srednjo šolo - word, excel, powerpoint.

Večina prenosnikov ima namreč resolucijo 1366 x 768, kar se mi zdi premalo (ne vidiš toliko informacij na zaslonu), SSD disk pa občutno pohitri delovanje celotnega sistema.

Sicer ima že doma desktop računalnik, sedaj pa si je enostavno odločila da si bo za svoj "prišparani" denar kupila prenosnik. Ne sprašujte zakaj....

Pomojem ima tole čist dovolj (po potrebi na 8gb poveča): http://www.computercenter.si/Lenovo-Ide... + doda mx100 (256gb?)

tole je že dražje: http://www.computercenter.si/racunalnik... + doda mx100 (256gb?)
tole (i7 + zgleda dobra baterija): http://www.computercenter.si/racunalnik...

Če lahko pa naj kupi v tujini.

Kako pa je sedaj s temi Acer prenosniki - se je kvaliteta kaj izboljšala? Pred nekaj leti niso sloveli po zanesljivosti in kvaliteti izdelave.

billgates ::

NejcSSD je izjavil:

billgates je izjavil:

Do neke mere ja.

V mislih imam osnovni model macbook proja retina, zanima me pa upgrade ravno kar si omenil, se pravi ram na 8 giga in ssd na 256gb

ProBasic ::

Elemen_T je izjavil:

Sem se zagledal v tale notebook.

Specifikacije mi skoraj 100% ustrezajo. Ali sploh lahko dobim tako konfiguracijo za manj denarja? Pa še thinkpad...meni se res zdi win win.

Kaj mislite?

OK nekaj podobnega bi imel tudi jaz samo mogoče kak EUR majn :D

krikoman ::

Zdravo

Kupujem prenosnik do nekje 550eur in nekaj časa nisem gledal kaj se dogaja na trgu. Budget do 550EUR, raje še manj, pomembno je ohišje in surova proc moč (programiranje uc, Xilinx Vivado, pa mogoče kakšna obdelava videa, visual studio)
Fizično sem sprobal nekaj razstavljenih prenosnikov in ugotovil, da za tako ceno imajo načeloma Lenovo najboljša ohišja in tudi tipkovnice. Zato sem se osredotočil predvsem na to znamko.

Lenovo g510 i5-4200m
Lenovo g510 i7-4700mq procesor trga, skrbi me ohišje
Lenovo ThinkPad edge i5-4200m ne morem ugotoviti ali je to ohišje kaj boljše od npr. g510 serije
Lenovo ideapad z510 FullHD moj favorit, videl v živo in tipkovnica definitivno top za to ceno, ohišje tudi zelo vredu
Lenovo ThinkPad edge i7-3632qm spet dilema o ohišju

Pa še nekaj iz slo:
Lenovo g510 i5-4200m
Lenovo ideapad z510 hd
Lenovo g710 i3-4000m mika me 17", skrbi me, da bo procesor prešibak, kar dobra tipkovnica in ohišje

Glede na to, kako klavrna ponudba je pri nas bi poizkusil kar v tujini. Prosim za pomoč, kaj bi vi izbrali oz. predlagali?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krikoman ()

Jup, tisti Lenovo Z510 za 444€ je v tem price rangu bestbuy glede na tvoje želje ...

billgates je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

billgates je izjavil:

Do neke mere ja.

V mislih imam osnovni model macbook proja retina, zanima me pa upgrade ravno kar si omenil, se pravi ram na 8 giga in ssd na 256gb

Ja ni problema. Potem dobavijo model z več rama in večjim SSDjem.
Kukr pa vem je pa popust(učitelji,študenti) pa velja samo za osnovni model.

destiny ::

imi je izjavil:

Nič posebnega - rabila ga bo za prosti čas (internet, fotografija), ter za srednjo šolo - word, excel, powerpoint.

Večina prenosnikov ima namreč resolucijo 1366 x 768, kar se mi zdi premalo (ne vidiš toliko informacij na zaslonu), SSD disk pa občutno pohitri delovanje celotnega sistema.

Sicer ima že doma desktop računalnik, sedaj pa si je enostavno odločila da si bo za svoj "prišparani" denar kupila prenosnik. Ne sprašujte zakaj....

Ne bom predlagal specifičnih modelov, lahko ti pa dam splošne napotke. Izogibaj se prenosnikov z dodanimi grafičnimi karticami. Za fante, ki igrajo najnovejše igre je to "a must", drugače pa le povzroča več vročine, ki jo mora odvest hladilni sistem (kar ponavadi pomeni glasnejše hlajenje) in zmanjšuje avtonomijo prenosnika. Pred nakupom si model prenosnika oglej v živo, da te ne bo presenetil glasen hladilni sistem, slaba tipkovnica in pa patetični zvočniki (točno to je fasala žena, ko sva ji kupila Sony Vaio za dobrih 1000€ preko interneta in si prej zadeve nisva v živo ogledala). Torej poudarek naj bo na dobrem ohišju, tipkovnici, zaslonu in pa spodobnem zvočnem sistemu, da ne bo muzika slišat kot bi prišla iz PC speakerja. SSD je nuja, se ga pa da pri večini prenosnikov naknadno vgraditi (razen pri določenih Applih in ultrabookih). Sam se navdušujem nad Lenovo Thinkpad serijo (niso pa to najbolj girlish prenosniki), Macbooki in pa morda še Asus. S slednjim nimam izkušenj, jih pa precej hvalijo po netu (določene modele).

ST-777 ::

Za prosti čas (internet, fotografija), ter za šolo (word, excel, powerpoint) ni smiselno kupovati dragega prenosnika. Še posebej zato, ker bodo že letos na tržišču prenosniki z naloženimi Windowsi in ceno do 250 €.

"Bogata paleta izjemno poceni prenosnih računalnikov naj bi bila na voljo že proti koncu leta. Čeprav se bodo maloprodajne cene tovrstnih prenosnikov v Evropi gibale med 200 in 250 evri, bodo ti vsaj glede na strojno opremo precej cenejši od zdajšnjih naprav.

Ohišje poceni prenosnih računalnikov naj bi v debelino merilo manj kot 25 milimetrov, na njem pa bo nameščen Microsoftov brezplačen operacijski sistem »Windows 8.1 with Bing«, ki bo združeval prednosti operacijskega sistema Windows 8.1 in prirejenega spletnega iskalnika Bing." http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Mah tole bodo bedni "atomčki", 250€ bo pa za najcenejši in najbolj oskubljen model, ki bo v bistvu netbook in več tudi ni vreden.

mirancar ::

za cheap denar od 200-500 eur se najbolj splačajo rabljeni thinkpadi in elitebooki, drugo brez veze gledat
imaš mnogo odlično ohranjenih z do 1 leta garancije, win7 licenca, ...

Qushaak ::

Ali sploh obstajajo "non MacBook Pro" prenosniki velikosti 15", ki bi imeli quad core (8 niti) procesor)? Če pa je notri še kaka diskretna grafika (preferirana Nvidia) pa še toliko bolje?
««
365 / 667
»»