» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
303 / 667
»»

FlyingBee ::

to Hoferjeva zadeva za 600 EUR, 17,3" mat zaslon
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3...

Zgodovina sprememb…

liverpool32 ::

ja je ja.... v bistvu me je zanimalo če bi kdo pač tako ocenil to brez, da bi vedel da v hoferju prodajajo..

boolsheat ::

Aja, ja kar dober deal za nekakšen budget laptop za igre.

aha, ja ne bi bilo slabo, če ne bi vedeli, ampak sem pač že napisal

ampak v čem je štos? je izdelava slabša, so ventilatorji glasnejši, ... zakaj taka razlika v ceni, ali je le tako, ker si Hofer to lahko tudi privošči, glede na sistem, ki ga ima

Zgodovina sprememb…

Pa saj tak hud wow tudi ni... Recimo Asus K55VJ: i5-3210 ter GT 635M za 580EUR res pa je, da brez W8.

Zgodovina sprememb…

ja, samo w8 avtomatsko doda 100 EUR k ceni pri ASUS-ih, pa 15" je tale in 635 mislim, da je slabša od 730, ki je Kepler 640

To je res, ima pa kar konkretno boljši i5 proc, ter to da je 15" je IMO prednost. :D

glede 15" je mogoče res ali pa ne, oziroma popolnoma subjektivno ... i5 pa ni konkretno boljši, je samo i3 z turbo mode ... ampak to so zdaj podrobnosti glede posameznih komponent ... vprašanje je zakaj ASUS za grobo oceno 100 EUR več ali še več, ker 17" so vedno dražji od 15" z enakim HW interno

Zgodovina sprememb…

saj to je tudi mene zanimalo kaj nekdo ki se razume v te zadeve meni o tej hoferjevi ponudbi... zakaj je razlika v ceni? in te stvari

i5 je boljši med 10 in 30%, kar mogoče ni konkretno nekaj pa je. Je pa res, da se ta razlike težko opazi.

Dromar ::

Glej, Medion ti je v osnovi Lenovo v drugačni preobleki z manjšo trgovsko maržo. Njihovi laptopi in tudi stacionarci so vrhunski, za isto ceno ne boš nikoli našel boljšega pri nobeni konkurenci pod istimi pogoji.
Imaš 3 letno garancijo, originalne Windowse in še kakšne bonbončke za povrhu - jaz sem dobil 1 leto Kasperskyja zastonj, punca na stacionarcu pa osnovni Corelov paket.
Stacionarci imajo tako denimo zelo kakovostna ohišja in so nasploh zelo zelo tihi, ker imajo tihe napajalnike in ventilatorje, tako da proti moji kišti, ki sem jo pri Dinokompu brez Windowsov sestavil za 80€ več s sicer boljšo grafo (ampak polovico manjšim diskom), laufa veliko veliko tišje.

Moj laptop, ki sem ga lani kupil pri njih mi ni povzročal nikakršnih težav - ima vrhunsko tipkovnico (meni je to zelo pomembno, ker veliko pišem), matiran zaslon, zelo dober trackpad. Fino je tudi, da imaš na spodnji strani za razliko od kakšnega HPja loputice, ki jih lepo odšraufaš in tako v parih minutah dostopiš do rama, procesorja, diska in lahko tako menjaš kako komponento, nadgradiš, spucaš prah ali zamenjaš termalno pasto, brez da bi uničil garancijo s tem. Pa dobro hlajenje ima. Večkrat uporabljam laptop za renderiranje kakšnih 1080p videov dolgih okrog 5-10min iz Premiera in se sicer vklopi ventilator, nikoli pa se še ni pregrel.

Če so ti komponente všeč, kar lepo pojdi v Hofer.

zalo se nagibam k nakupu. zakaj si hofer lahko privošči to ceno? zaradi znamek medion?

zraven je še mini USB-adapterjem za sprejem DVB-T-TV in daljinskim upravljalnikom z baterijama...

Pač hofer proda brez neke marže, bolj je point, da ljudje pridejo v trgovino kjer potem nabavijo še kopico druge robe. Ponavadi pa imajo ZELO skopo zalogo, ki je razprodana še isti dan zjutraj. Če misliš kupit ne čakat dolgo, ker boš ga boš težko dobil.

Aja pomoje nimaš kaj zaJbat z njim, dobra stvar za ta denar.

Zgodovina sprememb…

To ni ravno res - v Rogaški Slatini so imeli prenosnikov z i3 2370m 4gb 750gb Win7 15.6" mat, torej teh, ki ga imam jaz, na zalogi 20 in sem ga dobil še nekaj dni po tem, ko so jih dobili. In v Rogaški ni ravno najbolj prometna trgovina, tako da to, da imajo to samo za promocijo je navaden bullshit. Malo so imeli pač tistih gaming prenosnikov, to pa mislim da zato, ker je bilo prvič in so hoteli videt, če se bodo tudi tako ekstremno hitro pobrali - gamerji so ponavadi precej zavezani k znamkam in zato niso hoteli reskirat za začetek.

Za lansko novo leto sem tako pri njih kupil netbooka, ki je ostal na zalogi več kot 2 meseca in so ga potem znižali na 199€ iz 299€, pa je bil boljši od vseh iz BigBanga za 300... Sem ga pa potem prodal, ker Intel Atom ni za nikamor.

Hofer je ena največjih trgovskih mrež na svetu in je zelo kakovostna, tako da od Mediona hkrati kupijo desettisoče enakih laptopov naenkrat in jih dostavijo po vseh poslovalnicah po Evropi, cena pa je temu primerno nižja, medtem ko nek slovenski Comshop kupi posameznih modelov morda 50, če se ve, da bo res popularen pa verjetno kakšnih 500. Enostavno ni šans, da bo konkurenčen. Saj imajo tudi zgolj tuji trgovci v kakšni Nemčiji nižje cene. So pač večji in več kupijo, torej dobijo robo po nižjih cenah.

Nikar se ne bojte, v Hoferju so laptopi povsem solidni.

MrStein ::

Intel -> Medion -> Hofer
Nič posrednikov, ki bi nabili 5-15% na ceno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MaterVola ::

Prenosnik za 999 € sem videl prejšnji teden na Celovški :)

Potem pa sploh ne vem, kaj folk nabija nekaj v prazno na tem forumu. En je zadnjič napisal, da so nekje imeli 2 in je bilo to to. Se pa včasih zgodi, da kaka poceni tehnika res hitro izgine, tako da je pač fajn bit pred trgovino preden odprejo, za tega za 600 pa lahko greš po moje tudi jutri še, pa ga bodo še kje imeli, sicer pa imajo verjetno tudi kakšne prejšnje i3 modele še na zalogi, če ne kupuješ specifično zaradi 17", Win8 in ločene grafe.

Kak teden po tem ko sem vzel svojega i3 2370 so znižali prejšnji model z i3 2350m na 399 iz prej iste cene 479€, pa me je mal razjezilo, sam tak pač to je - hočem povedat, da se splača (tistim, ki ne rabite ločene grafe, ampak pač dober i3 laptop za male pare) poklicat na Hofer centralo in vprašat, če imajo kje kakšne stare zaloge, ker za 399 dobit i3 laptop z Windowsi je nepremagljivo. Že 480 je, 400 pa sploh.

Brias ::

@liverpool stojansto .....

Intel(R) Core™ i7-2670QM ( 2,2GHz )
8GB DDR3
NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 560M 1536 MB GDDR5
750 GB HDD
120 GB SSD
HD Display 39, 6cm 15,6" 1366x768 Pixel
Windows(R) 7 Home Premium

samo 2 leti garancije ... 3.5 KG

@ lansko/predlanski model @ medion.AT

799 eur ...

http://www.medion.com/at/prod/MEDION%C2...

Če koga interesira, sem danes v Hoferju nasproti POP TV-ja pri Žalah videl, da še imajo na zalogi 15" laptop z Intel Pentium, 4gb, 500gb, mat zaslon, superduper trackpad in fino tipkovnico z Win8 za 399€.

http://www.mimovrste.com/artikel/275052...

a so nori, niti grafične nima ločene
ok izdelava verjamem, da je super duper

resolucija zaslona nič posebnega, teža tudi ni super light

MrStein ::

i7 CPU v takem formatu so vsi od 1500 EUR dalje. Pa še SSD zraven...
(še sreča, da ni Apple, pol bi šele bil "ogenj v strehi" ;))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pri tem pa ni ravno smiselno imeti ločeno grafiko oz. verjetno niti ni prostora. Itak je pa Intel HD4000, sploh z clocki, ki jih ima v i7, soldino hitra. Resolucija je tako-tako pride 125DPI, kar je seveda precej več kot ima večina laptopov, ki ima 100PPI. Cena je pa glede na tujino kar nizka.

miraldi ::

Punca kupuje prenosnika. RAbi nekaj čisto osnovnega. Pač internet, kakšen film, poslušanje glasbe to je to.
Kaj se, da kupiti za čim manj denarja pri nas?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

D3m ::

Koliko velik zaslon imata v mislih?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Invictus ::

FlyingBee je izjavil:

a so nori, niti grafične nima ločene
ok izdelava verjamem, da je super duper

resolucija zaslona nič posebnega, teža tudi ni super light

Lahek in hiter prenosnik z dobrim ekranom pač plačaš. Ni pa nič dražji od podobnih škatel drugih proizvajalcev. Pač normalna cena za Slovenijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

D3m je izjavil:

Koliko velik zaslon imata v mislih?

Več kot 15 palčnega mislim, da ne potrebuje.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

broken/link ::

@miraldi:
teden dni nazaj naročil za kolegico: http://www.mimovrste.com/artikel/275050...

če pa ti je bolj povšeči asus: http://www.computercenter.si/computerce...

več imho ne potrebuješ, laptop bo pa tudi zadostoval še par let za omenjena opravila.

gregor_m ::

Dober dan

Prosil bi za pomoč pri izbiri prenosnika za očeta, cena do max 650€. Prenosnik se bo rabil za manj zahtevna opravila, toda aplikacije se morajo odpirati hitro, zato bom naknadno vgradil intel SSD (ta je izvzet iz cene). Uporabljal se bo Office in za pregled načrtov (AchiCAD, AutoCAD)
- prioriteta sta tišina in hladno delovanje
- iger se ne bo igralo nič, tako bo intelova grafika zadostovala
- mora biti 15,6"
- hudo kvaliteten zaslon ni prioriteta, ker se bo doma uporabljal zunanji LCD.
- baterija naj zdrži vsaj 3h normalne uporabe
- ker bo prenosnik tudi na terenu naj bo bolj robusten (kolikor je lahko za to ceno)
- brez operacijskega sistema

Za enkrat razmišljam o:
IBM e530
HP 4540s

DOOM_er ::

IBM - tudi tako na hitro po slikci mi ne deluje tako plastik fantastik kokr pa hp, plus tega se hpji radi pregrevajo.
Robots will steal your job. But that's OK

Zheegec ::

V praksi je HP bolj odporen na udarce, kar se ohišja tiče, malo manj kar se tiče zgornjega dela ekrana. Prav tako ima HP meni bolj všečno tipkovnico (probal oba).
Sam imam doma novega 4740S z i5, ločeno grafiko in SSD, segreva se ne nič (popolnoma hladen), baterija zdrži cca 5-6ur. 4540S bo zdržal nekje 4ure v praksi, sploh brez SSD.

DOOM_er - plastik fantastik pa je aluminijasto ohišje?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MrStein je izjavil:

i7 CPU v takem formatu so vsi od 1500 EUR dalje. Pa še SSD zraven...
(še sreča, da ni Apple, pol bi šele bil "ogenj v strehi" ;))

enostavno ne razumem ... 1600 EUR je 1600 EUR in seveda ni za primerjat kaj bi lahko za ta denar dobil od namiznih komponent ali pa celo prenosnik, ki je v vseh pogledih hitrejši http://www.medion.com/de/prod/MEDION%C2...

ampak, kdo bi dal 1600 EUR za tistega na mimovrste? Apple je vsaj Apple

alphasaphir ::

poglej si izdelavo, komponente (ips zaslone poišči pri konkurenci), težo, možnost docking priklopa, ki se ga da izkoristit kot priklop sekundarne baterije in tako pridobiti čez 20 urno avtonomijo, nadgradljivost z umts, dodatnim msata diskom, 3 letno garancijo brez doplačil in ti bo mogoče jasno zakaj je lenovo serija X2_0 referenca. Referenca je nekaj kar je boljše od tistega s čimer primerjaš. Če pa iščeš največ muzike za malo denarja pa go for medion! Kdo je večinski lastnik mediona? Lenovo. Delajo različne serije in modele. To da si ti ne znaš razložit zakaj je dobro imet 3 letno garancijo NEXT BUSINESS DAY na kraju, je tvoja stvar. Ko imaš pa firmo in ti pokvarjen računalnik dela minus je pa druga zgodba. Prav tako ti stacionaren računalnik prav malo koristi, če ga moraš vlačit naokoli. In ja takrat je zelo pomembno ali prideš z 1.8kg težkim prensonikom ali z 3kg kišto iz hoferja. Lenovo se tega zaveda.

alphasaphir ::

Pa še to: X, W in T serija se pogosto kupuje na firmo. Tam ni tako zelo pomembno ali nekaj stane par 100€ več, če je firma uspešna. Maš pa L serijo od 480€ v tujini. In še enkrat, če laptop uporabljaš za multimedijo ti seveda ni jasno zakaj. Mi pa imamo na firmi 15 lenovotov T in X serije, z 9 dockingi in dodatnimi zasloni in enega DELL workstation, 4 thinkstationi. Veš kolko bi našparali z hoferjem? Samo je support odločilen. Pravtako priklopi, kvaliteta in nastop.

no saj, zato pa sem vprašal

broken/link je izjavil:

@miraldi:
teden dni nazaj naročil za kolegico: http://www.mimovrste.com/artikel/275050...

če pa ti je bolj povšeči asus: http://www.computercenter.si/computerce...

več imho ne potrebuješ, laptop bo pa tudi zadostoval še par let za omenjena opravila.

Kateri je pa boljši/kvalitetnejši?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

kamuee ::

hp 4740S LINK, to ti je za moje pojme najboljša izbira, stane 700eur z miško in kaspersky-antivirusnim 710eur kar je za moje pojme best buy. S tem nimaš kej zajebat, imaše 4540s je isti sam da je 15,6 col displey pa 4GB rama namesto 6GB kot pri 4740s, tko da izbiromaš kr ok za te dnarje. Doma imam same HP-je ene 5 kosov, v zadnjih 10-ih letih in morm rečt da to dela, kvari se nč če spodobno delaš z njim. Priporočam ti edino SSD 840 PRO 128/256GB od samsunga, so najboljši in najzanesljivejši, bolj od INTEL-a ali OCZ.

Glede na to da se bo lufau autoCAD gor je proporočljivo da ima prenosnik čim več RAM-a!!

Pa core i3 ni za AutoCAD laufat. Mora bit vsaj core i5-ka. To je minimum.

imam na šihtu i5-ko za autocad pa gledam diapozitive na 2013 autocad-u.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

Zheegec ::

i3 je za autocad popolnoma ok. Zakaj bi bil i5 magično minimum, glede na to da je zelo podoben i3 po hitrosti
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Perso89 ::

Pozdravljeni,
iščem poceni prenosnik (do nekje 400€) za pisarniško rabo (pisanje v wordu, brskanje po internetu). Skratka nič zahtevnega. Gledal sem Compaq Presario CQ58-250ms, ki ga imajo v šparu (ja vem, ne kupuj računalnika, kjer kupuješ zelenjavo) za 320€. Pred nekaj leti sem že imel HP-ja in mi je dvakrat crknil po garanciji, zato se bojim da bi se morda sedaj zgodilo kaj podobnega.
Skratka rad bi nezahteven računalnik, ki mi bo naslednjih pet let dovoljeval pisanje v wordu in brskanje po netu.
Compaq Presario CQ58-250MS:
AMD dual core E1-1200
320gb sata 5400rpm
4gb ddr3
AMD radeon 7310

Kakšni predlogi?
Hvala, LP

Ne, tega E1 ne priporočam, zelo počasen CPU namenjen manjšim napravam netbook-om in nettop-om.

Če že imaš Windows-e potem dobiš za 400€ že prenosnik z i3 procesorjem.

Perso, če iščeš nekaj čimcenejega, se ozri za procesorji b960, če si pa pripravljen dat nad 400e pa brez pomislekov i3 procesor.

@miraldi: na to vprašanje ti pa ne znam odgovoriti. če imaš kje opcijo videti oba se potem odloči na podlagi tega, kateri ima boljši ekran in tipkovnico. bo tako najboljše :)

OK. Thx.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Dobra stvar, IMO en boljših za to ceno. :)

Review tega modela(sicer z močnejšim CPU):
http://www.notebookcheck.net/Review-Fuj...

Askrat ::

Kaj menite o tem:

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C28-1HM&...
http://www.cyberport.at/?DEEP=1C31-22U&...

Iščem nekaj za znanca, računalnik bo v uporabi le za splet, word, preproste igre, kakšen film - torej za vsakdanje stvari. Ravno zato nekaj s procesorjem B980.. Prosim še za kakšen dober predlog..Torej v rangu do 320€.

hvala ;)

kmetek ::

dejte nehat limat od cyberporta, če ne pošiljajo v slo fizičnim osebam.
askrat: zakaj ne kaj v rangu do 200€?

mikey04 ::

Vidim da je padlo nekaj pohval na tegale ASUS-a. Nekako mi je najbolj simpatičen za moje predvidene potrebe (internet, filmi, par programov za programiranje (elektrotehnika), miksanje glasbe (cubase), miksanje filmov..). Tudi če bi RAM-i postali problem, če prav razumem, se da preprosto dodati še dodatnih 4gb.

So kakšne slabe lastnosti, katerih ne vidim? Mogoče priporoča kdo kaj drugega v tem rangu? Dal bi tam do cca. 600€.

OptimuZ ::

mickey04 tale asus je do 600€ trenutno best-buy. Ima delno ALU ohišje, dobro grafično kartico, 24 mesecev garancije in je kompaktno narejen. Ima prosto režo, podpira razširitev pomnilnika do 16 GB (1 prosta reža). Kar vzami tega na mimovrste :)

Od Comshopa sem dobil SMS, da imajo 10% popusta na Applove laptope, pa bi ga morda vzel in me zanima, kakšna je zdaj torej cena, ker ne vem, od katere osnove naj odštejem.
Na spletnem mestu je 1180€, kar je ravno nekje toliko kot bi bil z 10% popusta v normalni trgovini, torej sklepam, da je to zdaj ta cena?
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...
Pa še eno stvar bi potem vprašal, namreč ne vem, če se tudi v Comshopu dobi še študentski popust povrhu, kakor se dobi pri avtoriziranih prodajalcih (recimo www.epl.si) ali se popusti ne seštevajo al kako je pač s tem?
To bi mi znal verjetno odgovoriti ti, kmetek, ne? :D

Zadnja stvar je pa bolj ali manj namenjena vsem... MacBooka bi vzel za xCode (torej RABIM Appla!), uporabljal bi ga pa še za montažo videa v iMovie/Vegas/Final Cut Pro (bom videl, če me bosta Applova bolj prepričala, no), Photoshop in ogromno, ogromno tipkanja.
Zanima pa me glede tega, katerega se bolj splača potemtakem kupit - MacBook Air-a ali MacBook Pro-ja. Air ima SSD, Pro ima pa boljši procesor. Če bi se še dalo odpret Pro-ja in vgradit lastnoročno SSD disk, bi vzel takoj Pro-ja, zdaj pa imam pač zaradi tega dilemo. Dražjega modela si NE morem privoščiti, tako da druge verzije, ki imajo oboje, odpadejo.

Hvala vsem za odgovore :)

Groove ::

Saj SSD se da vgraditi v PRO-ja...
EDIT: seveda moraš vzeti HDD ven.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Groove ()

SSD seveda lahko daš v MBP...
««
303 / 667
»»