» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
20 / 667
»»

billy ::

Poglej malo gor, sem že jaz dal tale link ;)

Smorny ::

/me stupid. :8)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Boljše dvakrat pa da ljudje vidijo, kot pa da nonstop sprašuje to kar lahko z enostavnim googlom najdejo.

blackmumba ::

Pozdrav !
Kolega kupuje notebooka do max 220 ksit. Kdo od vas je pred kratkim dal toliko za prenosnik in je z njim zadovoljen.
Namenjen nebo igricam. Pogoj je Centrino tehnologija. Tema je zelo dolga in nevem kako bi uporabil iskanje da bi našel pravega za to ceno.

Hvala za pomoč

klemen22 ::

T42 da ima7200 disk??? Pa kaj maš t42P?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

TribesMan ::

Ne? Imam navadnega... tudi tega se da dobiti s 7200 diskom... no... dalo se ga je dokler so ga prodajali...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Gambino ::

Pozdrav !

Zanimam se za naslednji prenosnik:

15.1'' ( XGA+ 1024x768 )
Intel Pentium M Centrino 1.6GHz
512MB SODIMM DDR PC2700 333Mhz
60GB 4200 2,5"
DVD-R/-RW
ATI RADEON Mobile 9700 64MB oz 9600 64MB
integrirana AC'97 (Realtek ALC655)
LAN 10/100, intel PRO/Wireless 2100/2100A
modem V56k
3xUSB 2.0, parallel, VGA-Out, S-Video (TV-Out), Firewire, Mic-in, SPDIF, Line-out, 1x PCMCIA (tip II-CardBus)
čitalec kartic: 4-v-1 (MS, MMC, SMC in SD)
baterija: 8-cell Li-ion (4400 mAh)
dodatno: 4 EASY Launch tipke (Internet, E-Mail, WLAN, osebne nastavitve)
tipkovnica: slovenska-potiskana
dimenzije: 330x280x33(DxŠxV) v mm
masa: 2,6kg
garancija: 24 mesecev

CENA: 200.000SIT
http://www.pcplus.si/racunalniki/prenos...

Ali je vredn tega dnarja, al se dobi na tržišču kaj bolšega za ta denar.
Kakšni so to procesorji Banias in kakšna je razlika me GK 9700 64MB in 9600 64MB. Kakšna je kvaliteta plastike tega prenosnika ?

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem

JohnyB ::

če se ne motim je omenjen prenosnik kupu mtosev in nek obstaja tema glede tega

naj bi bil qut za ta denar samo grafa ni not 9700 ampak 9600 ....
Apple iMac

Zheegec ::

Mobility 9700 je nekaj takega kot 9600PRO na desktopu. Pač malo starejše stvari so notri - Banias recimo, če gledamo samo komponente je to kul cena, če gledaš pa pol še kvaliteto ohišja, tipkovnice pa monitorja, pa to ni ravno super zadeva. Pač sprobaj, pa boš videl, kako ti ustreza.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Notebook Prestigio 1520 Intel Pentium 1.86

- Procesor:CPU Intel Mobile Pentium-M 750 1.86GHz
(533MHz, 2MB) S478 box
- Ram:DDR2 SDRAM, 512MB
- Trdi disk: HDD Mobile 80GB SAMSUNG 5400rpm, 8MB cache
- Zaslon:15.4" WXGA
- Wlan:brezžična povezava:INTEL PRO/Wireless
2200BG Network Connection Network Adapter
IEEE 802.11b/IEEE 802.11g
- Firewire
- Mini PCI
- DVD RW:DVD&plusmn;RW
- Grafika: Intel 915 GM 128mb
- Modem 56k, Mrežna 10/100
- 6 Cell baterija

CENA: 235.000 SIT

Mnenje o nakupu tega prenosnika ? Ve kdo ali je grafična integrirana ?

integrirana intel 915GM

dgacnik ::

Zdravo,
sem pred nakupom prenosnika. Zanj bi odštel nekje do 250k. Do danes se si nagledal par model. Imam pa še nekaj vprašanj na katere žal ne najdem odgovora. Ali grafične kartice kot so x300 in x600 so dosti bolj požrešnjejše ele. energije kot navadne integrirane? V sami hitrosti se pa vrejetno ne morejo primerjat?
Zanima me če so velike razlike med AMD Turion , Semprom? ALi se lahko amd-jevi proc. primerjajo z intelovimi?

Če imate kakršne koli predloge o notesniku bi se priporočil.

Hvala

Znamka: Prestigio
Model: Nobile 1570
Procesor: Intel Pentium M 1.7 Ghz, FSB 533MHz, Cache 2MB L2
Zaslon: 15'' TFT LCD SXGA+ (1400 x 1050)
Pomnilnik: 512 MB DDR II 533 MHz (razširljiv do 2 GB, 2 slota)
Trdi disk: 80 GB 5400rpm
Optična enota: DVD+/-RW snemalnik
Grafični vmesnik: nVidia NV43M (GeForce Go 6600) 128 MB
Povezljivost: mrežna kartica 10/100/1000 Mbit LAN, fax modem 56K V92, Intel PRO/Wireless 802.11g
Vmesniki: TV out, 5.1 Channel Surround zvočna kartica, USB 2.0 3x, mini Firewire 1x, PC Card Type II, čitalnik Memory Stick, MMC/SD spominskih kartic
Baterija: Lithium Ion (5.4h)
Dimenzije: 2,87 kg
Operacijski sistem:
Garancija: 2 leti

CENA:280.000 SIT

Rabim mnenje za ta računalnik, kakšna je sama kvaliteta le tega. Je vreden tega denarja ali se na trgu dobi kaj bolše za ta denar. Kakšna je grafična Go 6600 128MB, ali je boljša X700 128MB?

x700 in 6600 sta nekje isto zmogljivi kartici. V enih igrah je boljša 6600 in obratno...

Zheegec ::

@dgacnik: Turion64 so zelo dobri procesorji, z lahkoto jih primerjaš s Pentium M, samo da so malo cenejši. Če ne rabiš za igre si oglej kakšnega HP NX6125 s Turion64, če rabiš za igre dobiš v tem cenovnem kakšnega Acerja 3023WLMI z x600 ali pa kaj podobnega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

@ALIEN3001: Hvala za post. Po pravici povedano se nekako ravno odločam med tema dvema.
Prenosnika ravno ne bom imel za igranje iger...vendar od viška nikdar glavna ne boli:D

Našel sem še en zanimiv prenosnik od acerja:
http://www.nakupovanje.net/customer/pro...

V primerjavi z 3022:

Razlika je predvsem v grafični, vendar verjetno ni med njima tako velike razlike, ali je? Nevem pa v čem je razlika med proc.-jema? Oba sta 1.6GHz s tem, da en je ML30 drug pa ML28.

Hvala za pomoč!

LP Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dgacnik ()

www.amd.com za primerjavo med procesorjema in www.google.com za primerjavo med grafičnima

nurmaln ::

@dgacnik

Sicer ne vem kje si dobil te podatke ampak garantiram ti da as3022 sigurno nima Turion proca ampak Sempron. Čes se morš odločit med Sempron in Turion pa se definitivno splača dat kakšnega jurja več za turiona, pa počakej še kak teden ker so že objavljeni tud as5023wlmi k bojo mel ML32 namesto ML30

Joj ja. Zmoto sem se. Mislil sem HP-ja NX6125. ML32? Kja to pomeni večja frekvenca?

@nurmaln: torej priporočaš raje acerja kot HP? Jaz sem sicer oba v trgovini mal pogledal.... Zaslon na Acerju me prav za prav ne moti...kr slika je drugače dosti čistejša kot pri vseh ostalih. Je pa res, da mal odseva samo, če popravici povem se sprva sploh nisem zavzel, dokler se nisem spomnil, da je nekdo nekaj povedal na forumu o tem kako se vse not vidi:D

Torej izbor se je omejil na ta dva:

Acer Aspire 5022WLMi oz. tist kaj si nurmaln reko: 5023

Hp NX6125 py419EA

LP Dejan

Višja oznaka Turion proca lahko pomeni višjo frekvenco ali več L2 cache

Mislm da sta HP in Acer nekje v istem rangu s tem da že kar nekaj časa navijam za acerje zaradi crystalbrite zaslona. Sam uporabljam prenosnik s tem zaslonom in acerjev AL1951b monitor, ki ima enak zaslon in sem več kot navdušen.

Boky ::

A je kdo kaj gledal zadevo ki jo ima Interspar v akciji?
Nek Tronote 02. Po spominu je not tole:

- Procesor: Intel Pentium M 1.6
- Zaslon: 15'' 1024 X 768 (verjetno)
- Pomnilnik: 512 MB
- Trdi disk: 60 GB (za to ceno verjetno 4200)
- Optična enota: DVD+/-RW snemalnik
- Neka on borad grafika
- 2 leti garancije

Vem da je kupovati prenosnik v Interšparu malce tako tako, ampak me vseeno zanima vaše mnenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boky ()

Tko kot si rekel, špar ni glih idelana trgovina za nakup prenosnika. Tudi če bi imeli not samo IBM, Acer in HP je čisto vseeno ker nimajo ljudi ki bi se na zadeve spoznali, ti ustrezno svetovali in pomagali če naletiš na kakršnekoli težave.

Po drugi strani je Tronote ena zadnjih garažnih blagovnih znamk prenosnikov, ki se še nekako drži na trgu. Tako kot so izginile vse druge tudi Tronote prenosniki ne bodo ušli isti usodi, kar pa lahko za porabnika pomeni probleme, ker je vprašanje kako bo z garancijo, rezervnimi deli...
Sicer je res da jih zakon obvezuje da dele zagotavljajo 3 x dlje kot je garancija za napravo ampak kako pa bo je vprašanje.

Na splošno se je pametno izogibat prenosnikov ki se imenujejo *note, ker se načeloma najbolj špara pri ohišju, tipkovnici, zaslonu, ker vsi večji proizvajalci kupujejo procesorje, rame, diske in ostale komponente občutno ceneje, lokalci pa to razliko pokrijejo s cenenimi ohišji, tipkovnicami...

Sej vem da sm zdej čist spluvu ampak tko pač je.

Ja glede Tronote prenosnikov imam zanesljive info. Prav za prav sem prejšno leto delal v Comtronu v proizvodnji, kjer smo le te tudi sestavljali ipd. Tam sem spoznal kr nekaj ljudi iz SERVISA. Že takrat ko sem delal tam, so v reklamacijo sprejeli več kot 30% prodanih prenosnikov. Pred dnevi sem srečal prijatelja, ki dela na servisu in ker sem pred nakupom novega prenosnika sem ga malo povprašal o teh prenosnikih. Njegovih besed raje ne bi citiral vendar lahko povem, da mi je povsem odsvetoval nakup le-teh. Razloga vam ne bi ravno pojasneval vendar, ko ga pogledaš ti je vse jasno:D Mogoče sem malo nesramen, samo žal je tako.

@nurmaln: kako dolgo ti pa zdrži baterija na Acerju?

LP Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dgacnik ()

PRESTIGIO 1530 8-O

15" LCD TFT 1400x1050 SXGA+
Intel&reg; Pentium&reg; M Processor (1.86 Ghz, FSB 533MHz, Cache 2MB)
512 MB SO DIMM DDR2 533 MHz
60 GB
dvoslojni DVD zapisovalnik
ATI X700 128 MB
Mreža 10/100/1000
Modem 56k V.92
Wireless Intel PRO 2200BG
AC 97 5.1. Decoding (6channels) Direct Sound Compatible
Priključki 4 x USB 2.0, TV-Out, IEEE 1394 USB/Firewire TV- izhod
Razširitvena mesta 1x PCMCIA Type I/II
2,55 kg
Posebnosti 3-in-1 čitalec kartic

CENA:270.000 SIT

Mnenje glede na cena/zmogljivost ? Kakšna je kvaliteta ohišja in tipkovnice ?

1530 sem videl (malo uporabljal) vceraj na faxu ko sem enmu modelu nastavljal WiFi access na eduroam... Zadeva je po specifikacijah huda... to je pa tud vse. Ohisje in predvsem tipkovnica sta... čudna, mehka in škripajoča. Računalo je tud precej debelo (vsaj 1cm debelejsi od mojga IBM T42) pa tud tale podatek o teži (2.5kg) je malce lovski. Jest bi reku da je ene 3kg bolj realna ocena.

Pa še neki... zadeva se dere. Bili smo v knjižnici in tip je surfal po netu. Ventilator na CPUju je delal skoz (medtem se na mojmu compu ni zalaufal niti enkrat) pa še prav nemarne zvoke spušča. Pa disk 4200 rpm... bah... Ekran je pa dost dober. Ubistvu edina stvar ki mi je bla vsec na tisti kisti...

Pač vreden svojega denarja in prav nič več... Če iščeš nadomestek za desktop mašino bi bil kr dobra izbira.

LP

TribesMan

Zanimivo da je 1520 model poplno nasprotje tega kar si rekel za 1530.

Sliši se ga skoraj nič ne. Z ušesom sem moral it na 10cm razdalje, potem sem komaj slišal. Greje se tudi nič ne. Debeli je povprečno, težki pa tudi. Škripa nič ne, pa tudi tipkovnica je čist ok na dotik.

Edino kar me moti, so pretihi zvočniki ;)

drogo ::

ce bi mel kes bi kupil macbookpro
8-O 8-O 8-O

Zakaj pa appla?

Maš "PC" laptope iste konfiguracije ki stanejo manj: tukaj

Kater proizvajalec izdeluje bolj kvalitetna ohišja za prenosnike Aopen ali Uniwill ?

prestigio in solonote sta na AOPEN ohisjih...preveri sam kakovost...za tale Uniwill pa prvic slisim

Sliši se ga skoraj nič ne. Z ušesom sem moral it na 10cm razdalje, potem sem komaj slišal. Greje se tudi nič ne. Debeli je povprečno, težki pa tudi. Škripa nič ne, pa tudi tipkovnica je čist ok na dotik.

billy to da je tih je mogoce samo posledica tega da ima pocasnejsi procesor in slabso graficno (integrirano) ki ne pokurita tolk stroma in ne rabita toliko hlajenja. 1520 je tudi widescreen zato je lahko ze zaradi same konstrukcije narejen drugace (bolje)...
1530 je za moje pojme prevec glasen. Preglasil je mojega IBMa s tem da je bil vsaj 3m stran od mene...

Tipkovnica je bila cist OK? ne me hecat... Nisem se videl dobre tipkovnice na Prestigio laptopu. Vse po vrsti so totalno brez vsakega feedbacka o tem ali si pritisnil ali ne... pa zlo nekompaktno delujejo. Ma sej, moras najprej probat neki dobrega da lahko polj primerjas. Proti kvaliteti IBMa je Prestigio pač deleč zadaj, mogoče sem sam jest razvajen...

LP

TribesMan

No ja...povprečno sem se zmotil 2x na 50 udarcev, kar je relativno dobro za moje kolobracije po laptop tipkovnicah :)

Procesor je pa bil 1.4 celeron, ki se v idle mod, bolj "greje" kot penta...je pa res da je grafa integrirana...

Ko govoriš o IBM, a to misliš samo svojega, ali tudi tista "jajca" za 170k ?. ker tisti mi ne deluje nič kaj bolje (tipkovnica) od pretigio...mogoče ja res problem to, da nobenega nisem kaj dosti uporabljal...samo "skozi roke sta šla" :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

HP Compaq nx8220 Centrino 1.73G
http://www.dobratrgovina.com/index.php?...

oziroma tale:

HP Compaq nx8220 Cent. 1.86G/1680x1050
http://www.wbc.si/html_slo/html_slo_pre...

Ali sta ugodna ta dva HP-jeva prenosnika, men se zdita, kaj pa vam?

cojss ::

Sta dokaj ugodna. Pri prvem je edino malo diska in pa ni dvd-pekača, kar pa sploh ni problem, ker dvd pekač pri tej seriji je obupen, tako da je za bolj resno uporabo obvezen zunanji pekač na usb/firewire. Je pa zanimiv tadrugi model zaradi monitorja. Drugače stane v trgovinah tisti z 1280*720 okrog 330.000 sit, razlika med monitorjema je okoli 300€, tako da je ugoden.

lalan ::

Še tule.Zaradi prostorske stiske bo potreben prenosnik.Cena vsega z pripadajočo opremo naj bi bila do 400Ksit.
- rabil bi se za: internet, office, obdelavo videa iz domače miniDV, zapisovanje videa na DVD (po možnosti -RAM
-kaj je potrebno za internetno povezavo iz predsobe v drug prostor ;( po zraku;(
- ali se da tudi za tiskalnik urediti ;( po zraku;(
- Ali se z tistim kurzorjem ali kaj da delati isto kot z miško oz. kako se vi znajdete
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

Smorny ::

Miška je le miška. Mogoče v kakem Wordu je ne pogrešaš, če pa zalaufaš karkoli drugega pa je obvezna.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

@nurmaln: kako dolgo ti zdrži baterija na Acerju in kateri model imaš?

LP Dejan

manc, za 400k bi si mogoče lahko umislil dual core asusa.

Drugače pa Sony.

Hvala za pomoč.Vendar pa sem total noob na tem področju, pa me zanima, kateri acer oz. sony je to.
Ali je za moje zgoraj planirano delo sploh potreben tak strošek in na kaj je pri prenosnikih (namesto PC-ja) treba paziti (tu mislim SLO tipkovnica pa še kaj mogoče)
Za obdelavo videa na PC-jih priporočajo obvezno HDD z 7200 obrati, tile prenosniki v rangu 300-400 pa imajo 5400.Kako je z tem.Hvala za pomoč.

Asus sem misli, na Acer... tega recimo

Al pa takšen Sony

Glede diskov je pa malo problemček ja...ponavadi ne dajejo serijsko not. V tem primeru ti svetujem, da vzameš kakšnega MSI in se zmeniš, da ti namontirajo 7200rpm disk. Vem, da se za MSI da zmenit brez problema...recimo za Sonyja bi prišlo doplačilo za 60G 7200 disk okoli 20 tisoč, za 80G nekje 30, za 100 pa 50.

Aja..še MSI

Paziti verjetno ni potrebno na nič, edino to nisi povedal...kako važen faktor ti je avtonomija baterije in kakšen zaslon želiš?

vsakodnevno uporabljam

AS5024WLMi (ML34, 2x512MB, 100GB-4200rpm,X700-128) in mi ob moji uporabi (stalno odprtih cca 10 x excel, outlook, FF + ostalo) zdrži cca 2,5 uri z wireless

TM4502WLMi (P-M 1,5GHz, 1x1024MB+1x256MB, 100GB-5400rpm, r9700-64MB ob enaki obremenitvi cca 3 ure 15.

Zaslon imam sedaj 17 CRT in bi rad, da bi bil na prenosniku vsaj tako velik.Aavtonomija baterije pa naj nebi bila toliko važna, saj bi prenosnik up. doma zaradi prostorske stiske.(Saj je pri uporabi najbrže lahko priklopljen na štrom).
Sedaj imam ADSL od siola.Ali mora biti kabel iz modema priklopljen direkt na prenosnik, ali se da drugače in kaj potrebujem v tem primeru?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lalan ()

Aha..torej 15.4" LCD je nekaj takega kot 17CRT..to je torej to :)

Hja...glede na TALE test...je nov core duo prava stvar za multimedijo... odvisno tudi katere programe misliš laufat...oz kaj si mislil pod "obdelava videa"

kabel od modema daš direktno na prenosnik

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

Kako pa je po tem z netom, ko si na terenu oz po hiši?
Pod obdelavo mislim urejanje videa iz kamere z Ulead studio video in podobnimi.

Najbolje da si urediš brezžični dostop potem. Kako in kaj s tem, vprašaj rajši drugje ali pa pobrskaj po tej temi, če je že kaj napisano.

Rabiš pa samo en WiFi router, potem pa si na prenonisku nastaviš brezžično povezavo (je že vgrajen v vsak spodoben prenosnik) in kjer boš imel signal, tam boš na internetu :)

ipkovnica je bila cist OK? ne me hecat... Nisem se videl dobre tipkovnice na Prestigio laptopu. Vse po vrsti so totalno brez vsakega feedbacka o tem ali si pritisnil ali ne... pa zlo nekompaktno delujejo. Ma sej, moras najprej probat neki dobrega da lahko polj primerjas. Proti kvaliteti IBMa je Prestigio pač deleč zadaj, mogoče sem sam jest razvajen...

Ne, nisi razvajen. S tvojo trditvijo se kar strinjam. Pač je velika razlika v kvaliteti celote med npr. T43ko, ki jo mam jest in pa enih prestigiotih in tronotih ki jih precej srečaš na FRIju.

Ja pisda....halo....T43 najcenejša pride 400 tisoč, *note pa 140 tisoč...hvala bogu da je boljša tipkovnica, drugače bi bilo sploh neumno kupiti nekaj kar stane 4x več :)

Tipkovnica je le ena od reči ki so precej boljše. Sicer se da tut z tronotom preživt samo ko si enkrat na IBMu je pa druga pesem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

Itak, tud marcedez za 10 mio je boljši kot pa C3 za 2.5mio...

Bi pa bilo nekaj drugega če bi prišel IBM isto kot tronote...potem pa ja, ko pa je razpon v ceni tako velik pa je pomoje bedarije dajat komentarje tistim ki sprašujejo kakšen je tronote za 150k, človek pa mu odgovori da tipkovnic ni takšna kot na ibm (za 400...)

billy tud R50 za 160kSIT ima popolnoma enako tipkovnico kot T4x... IBM daje na vse laptope enako tipkovnico.
Pa pogovarjamo se o Prestigiu ki kosta 260kSIT... če se ne motim ;)

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

««
20 / 667
»»