» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
181 / 662
»»

rdecaluc ::

Garancijo imaš, seris ponavadi uveljavljaš pri njih, razen če je mednarodna garancija.. tipkovnica pa je večinoma tuja.
Est modus in rebus. ,typos

simba89 ::

Za Toshibo velja mednarodna garancija. Potrjeni iz strani njihove firme.
Najmanj mi diši ta tuja tipkovnica. A bi se dalo kje kupiti slovenske tipke za šumnike, oz. kako je s tem?

LeQuack ::

Slovenske nalepke dobiš za 3 Evre:
http://www.mimovrste.com/search?categor...

Sicer pa je nemška tipkovnica skoraj identična naši, poglej si na spodnji sliki:

http://www.bolha.com/oglas2771670/nalep...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Potem pa če je možna dostava v Slovenijo bom brez pomisleka naročil to Toshibo.

Jaz sem že naročil določene stvari iz Nemčije in Avstrije. Ena možnost je, da pošiljajo direktno v Slovenijo, na primer naslednji:
Digitrends
hifishop24.de
Comtech
notebook.de
...

Pri vseh teh variantah je potrebno predplačilo, ali prek kreditne kartice ali pa prek bank transferja (vorkasse). Pri bank tranfer izpolniš obrazec SEPA na banki in denar pride do njih v roki 1-2 delovnih dni. Poštnina nekje 20-30e.

Druga možnost je da naročiš poštno ležeče na najbližjo avstrijsko pošto, tu lahko izkoristiš tudi plačilo po povzetju (nachnahme), ko paket pride ga greš iskat tja. To možnost spet ne ponujajo vsi, je treba preverit pri vsakemu. Včasih pride celo ceneje, se pravi vožnja v Avstrijo in poštnina do Avstrije, kot pa bi prišla poštnina do Slovenije.
Quack !

Najlepša hvala za informacije.
Pri 800EUR ne bom kompliciral za tistih 20 30EUR poštnine.

PS.: A davka ni treba plačati?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simba89 ()

urosz ::

kaj pa se da naročiti iz tujine preko firme, ki je slo? ker so neki popusti se mi zdi v slo, če naročiš preko firme

Najbrž imaš v mislih to, da firmam ni treba plačat davka.

urosz ::

to ja

Davka seveda ni niti carine, če naročaš iz EU. Gre lepo direkt in ne mimo carine.
Za firme nisem siguren, dosti teh trgovin omogoča, da se registriraš kot pravna oseba, tako da je precej verjetno, da se da. Sicer pa po mojih izkušnjah se da z vsemi pogovarjati preko maila v angleščini, tako da da se ni treba lomt v nemščini :)

PS: ne se bat uporabit Google Translator za prevode raznih stvari, meni je kar prav prišel. Tudi recimo za branje mnenj o trgovinah na Geizhals.
Quack !

Zgodovina sprememb…

Gost ::

Lep pozdrav,

morda kdo spremlja, ali pridejo v roku meseca-dveh kaki novi pavilioni od HP-ja ali kaki novi DELL-i v Slovenijo?

Vidim, da ima večina laptopov še Visto. Kdaj lahko pričakujemo pa Windows 7 na večini laptopov (brez nepotrebnih upgrade-ov)?

lopov ::

Kolegica nabavlja laptop za delo - ilutrator, indesign, fotošop. Našla je tega: http://www.mimovrste.com/artikel/275019...
Na FS Slovenija so ji rekli, da dobi brezplačno nadgradnjo na W7. Mnenja?

Hvala in LP,
b.

To ni laptop to je nepremičnina.
Quack !

bond007 ::

3,4kg ma ... če ne bo veliko prenašala, je za njen namen čist kul. Desktop replacment pač ...
JSt bi sicer raj kaj takega uzel 17,3"ekran,3kg + dodaten 22" lcd...

@Gost: Na Hp slovenija mi je gospod rekel da pridejo pred novim letom v Slovenijo pavilioni, v nekaterih računalniških trgovinah jih že imajo, nekje pa pravijo da jih dobijo zelo kmalu.

Hair_Y ::

Da pridejo pavilioni je bil že izdan datum 1.11.2009, pa na hp-jevi strani ne duha ne sluha.
Druge trgovine pa prodajajo robo izdelano za druge trge - zadnji dve črki produkta.

A bodo za naš trg drugače konfigurirani ne vem (če bodo, bodo ziher spet neke oskubljene verzije
in pa visoka cena napram tujini).
ampak pustimo se presenetiti, ker bi ga tudi sam mel DV7

Leks ::

Nekoliko bolj oskubljena verzija dv7 je na voljo tukaj.

Zheegec ::

ta dv7 ima tudi bigbang, je za slo trg - uradna garancija.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mahes ::

ripzor ::

Hej,
katerega izmed teh dveh prenosnikov priporočate : Hp Pavilion ali Dell studio ?

Ola. Za kateri prenosnik bi se odločili?

http://www.mimovrste.com/artikel/275005...

http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...

Oba sta zelo stara modela, noben ni več v prodaji že kar lep čas.
Hej,
katerega izmed teh dveh prenosnikov priporočate : Hp Pavilion ali Dell studio ?

Ravno se malo igram na dv7 in čeprav je luštna stvari bi izbral Della - škoda sicer da ima 5400Rpm disk, ampak je pa dosti manjši in lažji od HPja, pa ima višjo ločljivost ekrana.
Janez Janša, 29.04.2014

jinzo ::

@rapzor
Mimogrede, tak model Della je v comshopu kar cenejši ( jaz ga bom naslednji teden verjetno kupil ).

JayKay ::

ja pozabljaš da tisti v comshopu nima HD resolucije.

izredno priporočam Studio 1555. mam ga že od julija-nobenih težav. super zadeva. hd zaslon enkraten.
track pad je multitouch, ima vse in še več funkcij kot apple: giro scroll je zakon :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Stipex ::

Zaradi prenosljivosti si kupujem manjši in poceni prenosnik oz. netbook. Bolj se nakako ubadam ali kupiti 12" ali 13.3"? Ker dosti zrem v ekran (programiranje + vsakdanja opravila) mi je udobje vsaj malo pomembno (tudi kadar nisem za stacionarcem,zato odpade vse kar manjše od 12").
Odločam se nekako med Lenovo S12 in Lenovo U350 pa se ne morem odločiti.Cena je podobna.Prvi je 12" drugi 13.3"?

tofast ::

JayKay: Kolk se na linku vidi bi naj ta biv HD:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

včeraj so meli za tako ceno 1366x768. Sicer pa tak ni na zalogi.

tale na comshop ima narobe specifikacije in ceno. 1080p ekran ima samo tisti prvi z OS, pa še teh je čisto malo na zalogi.
Janez Janša, 29.04.2014

@JayKay
Meni so rekli, da ga bodo dobili v kratkem.
@ALIEn3001
Jaz sem jih pravtako prosil, da mi preverijo specifikacije in so rekli da je tako kot piše ( vsekakor nameravam tudi to od njih zahtevati, če slučajno ne dobim napisanega )

vsekakor vzet 1080p zaslon. sicer niam os. ampak 740 ni slaba cena.

Itak sem linux user, tako da mi to ugaja. Koliko pa kaj zdrži baterija JayKay ?

jaz mam 9 celično. 5 ur na sprejemljivi svetilnosti.

Volta ::

Torej, kupujem prenosnik tam v cenovnem razredu do 750eur. Uporabljal ga bom za razne programe, večinoma za delat kako muziko, seveda pa se mi kdaj zlušta kakšna zahtevnejša igra, tako da more bit poskrbljeno tud za to. Gor bo laufal W7, prenosnik more met 4GB rama, diska je dovolj 320GB, če le je ta novejši plater, ki laufa hitreje (že nekaj časa ne spremljam tega, tako da nevem če so tud na prenosnikih 320 in 640GB hitrejši), procesor more met Core 2 duo... Pa avtonomija bi blo super če bi bla tam 2.5 ure in navzgor.

Ekran mam dovolj 15.6 ali kaj podobnega. Gledal sem nekaj v tem stilu: http://www.mimovrste.com/artikel/275019...

Sam še nikoli nisem kupoval prenosnika in tudi računalniškega trga ne spremljam zadnjega pol leta, tako da bi prosil vse brihtne glave tu gor, če imajo kak pametn predlog (verjamem da mate kaj). Torej en močan prenosnik za razumno ceno :)

@JayKay
Meni so rekli, da ga bodo dobili v kratkem.
@ALIEn3001
Jaz sem jih pravtako prosil, da mi preverijo specifikacije in so rekli da je tako kot piše ( vsekakor nameravam tudi to od njih zahtevati, če slučajno ne dobim napisanega )

Meni je dobavitelj, ki jim robo dobavlja rekel, da imajo narobe. Kaj več pa ne vem, boš že videl kaj dobiš, mogoče bodo pa "cegli" v škatli. Vsekakor potem zahtevaj takšen ali boljši model za to ceno, kolikor vem imaš pravico po zakonu.
Janez Janša, 29.04.2014

tofast ::

Jaz tut sedaj zvedo od prodajalca da je napaka (comshop)...ejej ni kaj za dodat. Pa reko je da jih ni mogoče več naročit, razen kje kaka zaloga. Ne vem a mi je spet kake banane prodajo...:)

too good to be true. Sicer 1k EUR kot ma enaa za 994 je ravno prav. Seveda je občutno dražje kot Dell UK, ampak v slo prenosnika HD in takim spec ne dobiš ceneje.

Mah mene "skrbi", ker je na predračunu "Prenosnik DELL Studio 1555 Črna", in ne tudi specifikacij. Pa še na firmo je, kjer so zakoni malo drugačni. Bom se moral malo bol pozanimat, kako je v takem primeru po zakonih.

Edini minus ki je moje mišljenje je, da je pri Dellu grafična ATI 4570 512MB
pri HP Pavilion pa ATI 4650 1GB DDR3.

s 4570 se da špilat recimo NFS Shift, medium nastavitve pri 720p resoluciji. Kaj drugega pa nisem niti testiral.

Kaj pa GTA 4 :D

d_dunka ::

pozdrav,
odločam se za nakup ASUS K50IN P8700, pa me zanima mnenje - ja kak "catch" zakaj je tako poceni glede na konfiguracijo??
www.comshop.si/Article.asp?articleid=64...
hvala in lp

pozdrav,
odločam se za nakup ASUS K50IN P8700, pa me zanima mnenje - ja kak "catch" zakaj je tako poceni glede na konfiguracijo??
hvala in lp

Zato, ker imajo (spet) napako na svoji strani in nima P8700 procesorja. T6600 ima če se prav spomnim. Ostalo je pa klasika, pa nima kaj veliko priključkov. Sicer niti ni slaba stvar.
Janez Janša, 29.04.2014

Zato ker ma zanič grafično kartico.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...
Quack !

Kaj pa GTA 4 :D

po info iz foruma, bp.

Sicer pa, če ma kdo koga v UK, naj si tam kupi Dell-a. Nova verzija ima i7.

kmetek ::

pozdrav,
hvala in lp

Zato, ker imajo (spet) napako na svoji strani in nima P8700 procesorja. T6600 ima če se prav spomnim. Ostalo je pa klasika, pa nima kaj veliko priključkov. Sicer niti ni slaba stvar.

ni res
VEČ MODELOV K50IN je

Prenosnik ASUS K50IN P8700 (K50IN-SX077L)

Ali ima mogoče kakšna Toshiba v rangu za 1000EUR full HD ekran?
Tukaj ste dali samo Della, ki pa ima zame premalo zmogljivo Graf. kart

Visikoločljivostni zasloni so bolj domena poslovnih linij (Thinkpad, Elitebook, Latitude), ti pa navadno nimajo ravno gamerskih grafičnih kartic. So tudi izjeme vmes seveda, recimo spodnji.

Tukaj je nekaj primerkov do 1000EUR z full HD in dokaj solidnimi grafičnimi:

16" in 16.4":
HP Pavilion HDX16-1310EA (NW739EA)
Sony Vaio VGN-FW51JF/H
Sony Vaio VGN-FW54M

17"+:
Acer Aspire 8730G-654G32MN, Radeon 4650
ASUS X90SV-UZ084C
Acer Aspire 8735G-664G50BN, Core 2 Duo T6600 2.20GHz
Dell Inspiron XPS M1730
ASUS N90SC-UZ008V

Najcenejša Toshiba s to resolucijo je Qosmio 18.4" za 1300EUR:
Toshiba Qosmio G50-12E
Quack !

Zgodovina sprememb…

Hvala za izčrpen odgovor.

d_dunka ::

Zato ker ma zanič grafično kartico.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...

ja se mi je zdelo da bo to to, nikjer nisem našla nobenih testov...
priporočate kaj podobnega, procesor bi rada imela nad 2,4, rabim ga večinoma za photoshop in premiere...

Gost ::

A za DELLe ali HP-je velja garancija v Sloveniji, če ga kupiš v tujini? Ponudba na balkanu je ... preprosto balkanska.

Se opravičujem, ker verjetno se sprašuje eno in isto že celo temo, ampak 181 strani je precej.

Hmm.. pomoje da ne. Ampak, popravit pa ga lahko daš brez garancije.
««
181 / 662
»»