Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
matejcek88 ::
ja nevem acer se mi zdi kr priznana.. ce sodeluje s ferrarijem.. pa tudi v slo je kr podpora.. sicer pa tudi osebno uporabljam lenovo(ibm)....
popo985 ::
Pozdravljeni!
Kopujem nov prenosnik v rangu do 1000 eur. Za vsestransko uporabo, obvezen HDMI, igre bolj športne(Nba, Pes, Fifa, morda kakšna strategija), 15" zaslon, kompaktno ohišje, izgled ni pomemben, baterija pa da zdrži okoli 3 ure.
Gledal sem Dell 1555
in pa hp elitebook 8530p (C2D P8600, 4GB Ram, 250 GB HDD, ATI Radeon 3650, 15.4" 1280x800,...) za 1000 eur (ponudba od zasebnika).
Zanima pa me, če kvaliteta hp-ja odtehta ceno proti Dell-u. Prav tako pa sem dobil ponudbo za slednjega HP-ja z 500 Gb trdnim diskom, P8700 procesorejm in ločljivostjo 1680x1050 (15.4") za 1150 eur(pač bi napraskal še teh 150 eur, če bi se splačalo).
Kaj se mi najbolj splača kupiti in mogoče še kakšen drug predlog?
Hvala in LP.
Kopujem nov prenosnik v rangu do 1000 eur. Za vsestransko uporabo, obvezen HDMI, igre bolj športne(Nba, Pes, Fifa, morda kakšna strategija), 15" zaslon, kompaktno ohišje, izgled ni pomemben, baterija pa da zdrži okoli 3 ure.
Gledal sem Dell 1555
in pa hp elitebook 8530p (C2D P8600, 4GB Ram, 250 GB HDD, ATI Radeon 3650, 15.4" 1280x800,...) za 1000 eur (ponudba od zasebnika).
Zanima pa me, če kvaliteta hp-ja odtehta ceno proti Dell-u. Prav tako pa sem dobil ponudbo za slednjega HP-ja z 500 Gb trdnim diskom, P8700 procesorejm in ločljivostjo 1680x1050 (15.4") za 1150 eur(pač bi napraskal še teh 150 eur, če bi se splačalo).
Hvala in LP.
tomzy95 ::
hp se ti splača kupit, za 800 eur dobiš soliden prenosnik . Jaz uporabljam model hp 6830s , ima 3gb ram-a, 298 gb trdega diska, 17 palčni zaslon , 2.0 mhz procesor.
CCMbrother ::
HP strogo odsvetujem. Ždijo na svojih lovorikah iz preteklosti in prodajajo škart robo. Če ga kupiš in ti brez servisa zdrži vsaj eno leto, ti dam za pivo ;)! Po kvaliteti sta se mi prikupila Dell in Toshiba.
Zgovorna statistika je, da smo v službi nabavili 30 prenosnikov, od tega je 7-mim v 14 dneh odletel disk ;). Tudi delovanje HP prenosnikov, ki so prišli v moje roke, je milo rečeno žalostno. Množična proizvodnja na kitajskem dela svoje. Nestestirana konfiguracija, slabo napisani gonilniki in potratna programska oprema, ki pride zraven. Ne kupim niti printerja te znamke!
rdecaluc ::
Za enkrat mi pavilion dobro služi (knock on wood ..), ni me še razočaral. Razen parkrat mi je vista šteknla.. ampak tisto je os bug.
Est modus in rebus. ,typos
JayKay ::
Studio 1555 je kvaliteten prenosnik. Izdeva je super, tipkovnica je fina, za zaslon te ločljivosti ne morem reči kaj dosti, odvino kateri panel dobiš, je pa približno takšen kot na inspiron 1545.
Zheegec ::
Zgovorna statistika je, da smo v službi nabavili 30 prenosnikov, od tega je 7-mim v 14 dneh odletel disk ;). Tudi delovanje HP prenosnikov, ki so prišli v moje roke, je milo rečeno žalostno. Množična proizvodnja na kitajskem dela svoje. Nestestirana konfiguracija, slabo napisani gonilniki in potratna programska oprema, ki pride zraven. Ne kupim niti printerja te znamke!
Kaj druge znamke pa ne štancajo na veliko na Kitajskem? Za Quanta computers si že slišal?
Diski pa tudi niso HPjevi in ima gotovo veliko znamk čisto iste diske notri kot HP... Se pa lahko zgodi kakšna slabša serija. Pri malo večjem vzorcu, kot pri tebi (nekje 100kom) kakšnih posebnih težav z novo serijo 451Xs/4710S pri tej količini še ni bilo, mogoče 1 pokvarjen.
Pri pokvarljivosti pač ni nekih posebnih razlik med top10 znamkami...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Leks ::
Tudi jaz nisem pristaš HPja, sploh prejšnje serije 68XX, 67XX. Upam da so se pri ProBookih popravili. Glas za DELLa (pravkar pišen z njega, 1525) star dobro leto in špila kot urca.
Kaj druge znamke pa ne štancajo na veliko na Kitajskem?
Dell ima recimo proizvodnjo tudi na Irskem. Dell prenosniki, ki sem jih naročal v SLO, so bili vsi izdelani tam.
Se niti slučajno ne morem strinjati...
BigBoss_ ::
Pozdravljeni!
Gledal sem Dell 1555
Hvala in LP.
Sam sem naročil in čakam na dobavo enake konfiguracije EliteBooka, kot si jo omenil nazadnje. Na enaa je cena kot jo omenjaš zgoraj, če pa izbrskaš še kodo za popust, lahko prideš na dobrih 1100€.
Tudi sam sem bil v podobni dilemi, kot ti (gledal sem prav ta Dell), a sem se na koncu odločil za HP-ja. Pretehtale so dobre izkušnje kolega s podobnim HP-jem, kvalitetno ohišje, baterija, garancija, ekran.
Predvsem ekran ima po mojem pri Dellu premajno ločljivost. 768 pixlov se mi zdi zelo malo. Če bi ga ponujali v kombinaciji z 1600*900 ali 1920*1080, bi se mogoče odločil drugače
Curious ::
Premišljujem o nakupu 13,3" prenosnika bolj za službene zadeve.
OS bo Win7, mora podpirati Aero, drugače mi je za grafično popolnoma vseeno (ne bo iger, CAD...), bi pa potreboval dokaj spodoben procesor, disk in dosti RAM-a (predvsem kakšna virtualna mašina).
Cena...najnižja možna za zgoraj omenjeno.
OS bo Win7, mora podpirati Aero, drugače mi je za grafično popolnoma vseeno (ne bo iger, CAD...), bi pa potreboval dokaj spodoben procesor, disk in dosti RAM-a (predvsem kakšna virtualna mašina).
Cena...najnižja možna za zgoraj omenjeno.
XS!D3 ::
Tudi jaz iščem nekaj 13", gledam pa rang okoli 1000EUR. Na računalniku ne mislim igrat igrc, vglavnem bo za office, net, programiranje, filme in še kakšna malenkost, zaželjena pa je čimboljša baterija. Všeč mi je sicer Sony Vaio Z serija, vendar stane precej več, tako da sem nekako gledal Sony Vaio SR serijo, MacBook Pro 13,3" in Dell Studio XPS 13. Ma kdo slučajno izkušnje s katerim od teh prenosnikov oziroma predlog za kaj drugega?
popo985 ::
Pri HP Elitebook 8530p imam na voljo dve opciji:
1. 500 GB z 7200 rpm in ločljivostjo 1200x800 za 1050 Eur
2. 500 Gb z 5400 rpm in ločljivosjo 1680x1080 za 1120 Eur
Kaj je boljše hitrejši disk za manj denarja ali boljša ločljivost. Sem pa slišal, da je možno z nekimi driverji ločljivost tudi izboljšat( sm nisem ravno 100%)???
Se pa še vedno odločam med Hp-jem in Dellom 1555
Hvala in LP.
Kaj je boljše hitrejši disk za manj denarja ali boljša ločljivost. Sem pa slišal, da je možno z nekimi driverji ločljivost tudi izboljšat( sm nisem ravno 100%)???
Hvala in LP.
Se niti slučajno ne morem strinjati...
No, zakaj bi bila neka velika razlika v pokvarljivosti. Pa s kako široko bazo prenosnikov imaš izkušnje (10, 100, 1000 prenosnikov vzdržuješ/prodajaš/servisiraš oziroma whetever že, da bi tako dobro poznal statistiko pokvarljivosti med posameznimi znamkami)?
Pri HP Elitebook 8530p imam na voljo dve opciji:
Hvala in LP.
Če je ta izbira vsekakor predlagam višjo ločljivost. Disk lahko kadar koli z lahkoto zamenjaš (ali pa namesto optične enote dodaš SSD), ločljivost pa za vedno ostane enaka - razen če kupiš nov prenosnik. Sam osebno bi izbral Elitebooka...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
simba89 ::
@J4n3000 in drugi.
Ja folk, ne vem kaj ga tko ser****. Če mislte računalnik uporablat za zgoraj navedene stvari, res ne vem kaj vas tko skrbi disk pa procesor pa ne vem kaj.
Potem je res važna samo baterija in velikost, majhnost.
En profesor na faksu je reku, jst za svoje potrebe imam 16GB velik disk vrh glave. Kar ima po svoje res, če nimaš ne vem kakšnih igrc, filmov, pa 3216465413 musk.
Ja folk, ne vem kaj ga tko ser****. Če mislte računalnik uporablat za zgoraj navedene stvari, res ne vem kaj vas tko skrbi disk pa procesor pa ne vem kaj.
Potem je res važna samo baterija in velikost, majhnost.
En profesor na faksu je reku, jst za svoje potrebe imam 16GB velik disk vrh glave. Kar ima po svoje res, če nimaš ne vem kakšnih igrc, filmov, pa 3216465413 musk.
ZaOstali ::
Kaj druge znamke pa ne štancajo na veliko na Kitajskem? Za Quanta computers si že slišal?
Diski pa tudi niso HPjevi in ima gotovo veliko znamk čisto iste diske notri kot HP... Se pa lahko zgodi kakšna slabša serija. Pri malo večjem vzorcu, kot pri tebi (nekje 100kom) kakšnih posebnih težav z novo serijo 451Xs/4710S pri tej količini še ni bilo, mogoče 1 pokvarjen.
Baterije za HPje se pa delno dela v Koreji, nadaljuje pa se v Kitajski.
Jaz sem z svojim HPjem zelo zadovoljen. Še ni bilo problemov. Mam pa HP COMPAq 615. Na srečo sem ga dobil 14 dni pred prodajo v Sloveniji. Po isti ceni seveda
4TecH ::
No, pa je prisel cas za fax in jaz rabim laptop =D Problem je v tem da sem se cez poletje zaljubil v Macbooka in mi to zdej otezuje nakup. Ne morem se odloct a nej se 2 mesca delam in kupim maca, al takoj pc. No od pc-jev bi nekako prisla upostev HP 4710s (me moti glossy pokrov) in Dell 1555 (dost debel zadaj). Katerega od teh bi priporocali - hocem battery life in alergicen sem na plasticna upogibajoca ohisja.
Najraj bi valda maca, ampak recimo v 4 letih bo zastarel in med tem bi pa za ta dnar dobu 2 (obicna) laptopa.
Help :S
Najraj bi valda maca, ampak recimo v 4 letih bo zastarel in med tem bi pa za ta dnar dobu 2 (obicna) laptopa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4TecH ()
Naabo ::
No, pa je prisel cas za fax in jaz rabim laptop =D Problem je v tem da sem se cez poletje zaljubil v Macbooka in mi to zdej otezuje nakup. Ne morem se odloct a nej se 2 mesca delam in kupim maca, al takoj pc. No od pc-jev bi nekako prisla upostev HP 4710s (me moti glossy pokrov) in Dell 1555 (dost debel zadaj). Katerega od teh bi priporocali - hocem battery life in alergicen sem na plasticna upogibajoca ohisja.
Če si kaj bral to temo, ti mnogi HPja odsvetujejo, predvsem na račun S serije. Če si za vzdržljivo baterijo glej, da je le-ta 9-celična in če si se zagledal v macbooka, go for it ;) (mimogrede, macbooki imajo neverjetno vzdržljivo baterijo). Izbira je pa seveda odvisna tudi od namena uporabe...
Po pravici povedano, je nisem (bom zdej mogoce). Sem pa zasledil na drugih forumih, sploh panti naj bi bli kriticni na vecini HP. Samo kaj druzga se ostane? Sony ponuja premalo za svoj denar (2h baterije za 1,6kEUR ?), Toshiba, Acer in ostali sparajo na plastiki, Dell je se edini nekako ugoden in nima prevec kritik (poleg Appla). Samo a ne strlijo prou grdo une 9 celicne baterije?
Ja sej baterija v novih macih je najvecji plus zanje (pa alu ohisje). Me pa se neki zanima - mogoce kdo ve za kak program podoben undercoverju za pc (sledenje ukradenemu laptopu)?
Ja sej baterija v novih macih je najvecji plus zanje (pa alu ohisje). Me pa se neki zanima - mogoce kdo ve za kak program podoben undercoverju za pc (sledenje ukradenemu laptopu)?
Kaj pa HP Elitebook za nekje 1100-1200EUR?
Programe za sledenje leptopu je imel prvi IBM, najbrž jih še ima - oziroma Lenovo sedaj.
Programe za sledenje leptopu je imel prvi IBM, najbrž jih še ima - oziroma Lenovo sedaj.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Načeloma baterije ne štrlijo če so serijske, verjetno misliš dodatne kot so na primer pri thinkpadih. Večina elitebookov ima 8-celično, tako da pride v poštev zate (kot je že predlagal ALIEn3001). Res pa, da so cene teh višje kot onsovni Macbook.
Mimogrede, Macbooki niso (več) iz aluminija, verjetno misliš MB pro-ja.
Mimogrede, Macbooki niso (več) iz aluminija, verjetno misliš MB pro-ja.
Ja ni se mi dalo se Pro pisat =P Tistega, ki bi jaz vzel bi me prisel 1500, tko da ti so se vedno cenejsi. Se pravi, da ta velke baterije ne strlijo izven ohisje, ce so original?
Kaj takega pol recimo? Kaksna pa je razlika med w in p?
http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kaksen ima pa kaj realni battery life tole? Pa a ni nekam tezek?
Kaj takega pol recimo? Kaksna pa je razlika med w in p?
http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kaksen ima pa kaj realni battery life tole? Pa a ni nekam tezek?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4TecH ()
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
tole s 1680x1050
+1
Po ponudbi pri nas sklepam da je w serija precej težja od p, kar je verjetno zate zadosten razlog, da ne pride v poštev.
Mimogrede, mabooka ali macbook proja lahko vzameš najcenejšega in ga nadgradiš z (ne-applovim) ramom in večjim diskom kar je precej ceneje kot, če vzameš že original boljšega. Razn če nujno rabiš čim boljši procesor...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Naabo ()
Ok, ste me preprical, da si ga grem v pondelk nekam pogledat =) Se eno vpr. - kje bi lahko dobu ksne kvalitetne torbe? Recimo kaj takega?
Off: Razlika med najcenejsim MBP in drugimi modeli je tut v 2 graficnih karticah...
Off: Razlika med najcenejsim MBP in drugimi modeli je tut v 2 graficnih karticah...
tey007 ::
HP strogo odsvetujem. Ždijo na svojih lovorikah iz preteklosti in prodajajo škart robo. Če ga kupiš in ti brez servisa zdrži vsaj eno leto, ti dam za pivo ;)! Po kvaliteti sta se mi prikupila Dell in Toshiba.
zgleda da sem js dobu res dobrga hp.ja :). imam hp compaq 6710s, star 2 leti in 4 mesece, pa ga ZAENKRAT še nisem imel na popravilu (knock on wood). upam da tut ne gre in da se bo še tako naprej držal ;). uporaba je pa taka, da sem ga uporabljal usak dan, razen kadar me ni bilo doma. sedaj nekaj mesecev pa ga uporabljam približno na usake 2 dneva.. z njim delam svašta in svačega - od risanja z autocadom, do igranja z photoshopom, pa montiranja z pinnaclom ipd. zaenkrat se super drži, odkar pa imam w7 pa tudi šteka občutno manj kot vista ;). zgleda mam res srečo, ker mi še ni crknil (še enkrat knock on wood).
Če še koga zanimajo razlike med serijami HP prenosnikov si jih lahko prebere na temle linku.
W = workstation
P = performance...
W = workstation
P = performance...
forummaster ::
Kupujem prenosnik pa še sam ne vem zakaj:D Največ ga bom uporablju za intrnet, filme, muziko in šolo. Kero znamko priporočate??? HP, Sony, Dell, Toshiba...? Kj več jih pa ne poznam:D Vem sam da ne rabm 500GB diska, ker ga mam že 120Gb zdej preveč:D velikost ne vem 15 al 17... 15 je mal premejčkn, 17 je pa že kr prevelk za okol nost... Resolucijo bi meu mal boljšo za filme... Grafično ne bi meu integrirane, če je slučajno med kšnim predavanjem dougčs pa udarmo kšno FIFO:D Hehe... Za procesor pa nimam pojma... AMD al Intel??? Aja pa dobro baterijo, da ne bo po 2, 3 urah prazna... Aja pa računalnik mislm kasnej k dobim LCD uporabljat za predvajalnik tko da HDMI nujno... Kok rama -> 2,3,4GB??? A je še kj pomembnga??? Aja pa ohišje ne bi meu kšno plastično... Cena pa rečmo do NAJVEČ 750EUR... Lahko je tud mnj:P:D Predlogi...
lothar ::
Pozdravljeni, kupujem prenosnik do 800 evrov da b gor kšn modelirnik dal in da bi progarmiral. Ma se ne spoznam a mi lahko kdo kaj svetuje. Neki možmosti je :Prenosnik Lenovo ThinkPad SL500 2,2GHz (4414W7B)
Prenosnik HP ProBook 4510s 2,1GHz (NX431EA)
Hp glede na opis me zadostuje mojim potrebam. Razen če je treba za moje potrebe več odšteti.
Lp Lothar
Prenosnik HP ProBook 4510s 2,1GHz (NX431EA)
Hp glede na opis me zadostuje mojim potrebam. Razen če je treba za moje potrebe več odšteti.
Lp Lothar
kovse ::
Pozdravljeni, sestra kopuje nov prenosnik v rangu cca 600€. Potrebovala bi predvsem za študijske obveznosti(bolj pisarniško-pravna) ter občasno kakšno igrico, pa ne najnovejšo.
Fajn pa bi bilo če bi bil kvalitetne izvedbe ter čim bolj stabilen.
Lp Uroš!
Fajn pa bi bilo če bi bil kvalitetne izvedbe ter čim bolj stabilen.
Lp Uroš!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kovse ()
lopov ::
baterija sam 3 ure zdrži pr vseh prenosnikih?
lp lothar
3 ure je običajno za 15.4"/15.6"; Ko je baterija nova zdrži nekje od 3:20-3:40 in se kakšno leto kasneje ustali pri 3 urah. 17" modeli s standardno baterijo zdržijo okoli 2:20, 2:30. Kasneje je odvisno od uporabnika in sreče; nekateri se še po 3 letih pohvalijo z dolgo avtonomijo, nekateri pa krepnejo v 10. minutah.
Odvisno je tudi od števila celic baterije -- 6, 8, 9 celične, razlika je v velikosti (9-celična ponavadi že štrli ven iz laptopa), moči (al kako se reče, maš 4400, 4800mAh ...) itn. Najbolj običajne so 6, sledijo 8 celične.
Laptop z integrirano grafiko (Intel GMA3x/4x) naj bi porabil manj kot model z diskretno grafiko (ati, nvidia). Je pa po mojih izkušnjah tako, da so modeli s slabšo (= manj požrešno grafiko) opremljeni tudi s slabšo baterijo in končaš s približno enako avtonomijo kot požrešnejši, a z boljšo baterijo opremljen model. 3 ure pa konc :)
Novo oz. nadomestno baterjo lahko nabaviš (tudi) od "no-name" prodajalcev/proizvajalcev (recimo ebay), a je totalna loterija. Tudi z novo & originalno baterijo je tko-tko, garancija je (običajno) samo 6 mesecev, stane pa bistveno več kot neoriginalna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Leks ::
@Kovse
Mislim da je še vedno najboljši v tem razredu Lenovo N500 NS76QZY, drugače preveri tudi SL serijo
Mislim da je še vedno najboljši v tem razredu Lenovo N500 NS76QZY, drugače preveri tudi SL serijo
muzičar ::
Zdravo.
Iščem prenosnik za max. 700EUR .
Zaenkrat je favorit HP 4510S [VC431EA].
Sam načeloma mi proc ne diši najbl pa mal me mot 1 leto garancije. Ve kdo za kkšno bolšo opcijo mogoče?
Hvala, LP
Iščem prenosnik za max. 700EUR .
Zaenkrat je favorit HP 4510S [VC431EA].
Sam načeloma mi proc ne diši najbl pa mal me mot 1 leto garancije. Ve kdo za kkšno bolšo opcijo mogoče?
Hvala, LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: muzičar ()
Tale rdeč 4510S zamuja kolikor vem, konec naslednjega tedna naj bi prišli, ali pa kasneje.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
kmetek ::
rofl, vi kar mislite da so marže na laptopih visoke? ne vem, morda imajo nekatere trgovine magične cene, ampak 50EUR popusta pri 750EUR podlage, no fucking way. Še 3% na katerikoli laptop je preveč.
marko610 ::
Tudi jaz nameravam kupiti nov prenosnik.
Našel sem: http://geizhals.at/eu/a451754.html
Prenosnik ima zelo dobre komponente, me pa zanima pri kateremu ponudniku bi ga naročil da bi imel slovensko tipkovnico(za isto ceno)?
Zanima me tudi kaj menite o tem prenosniku?
LP
Našel sem: http://geizhals.at/eu/a451754.html
Prenosnik ima zelo dobre komponente, me pa zanima pri kateremu ponudniku bi ga naročil da bi imel slovensko tipkovnico(za isto ceno)?
Zanima me tudi kaj menite o tem prenosniku?
LP
LeQuack ::
Če ga boš naročil iz Avstrije ali Nemčije ne bo imel slovenske tipkovnice. Če ga boš naročil v Sloveniji bo dražji. To so načeloma tvoje izbire.
Quack !
blackbfm ::
A je katera trgovina v lj in okolici kjer imajo dobro izbiro Dell prenosnikov. To kar gledam na netu je bolj slabo vse skup, modelov je zelo malo pa še to take specifikacije ki mi sploh ne odgovarjajo. Rabil bi nek srednje zmogljiv prenosnik s 17" zaslonom.
Cela poanta Dell računalnikov je, da si ga lahko narediš po svoji želji. V USA to zelo lepo deluje, na njihovi strani si sestaviš laptop po želji in ga dobiš čez nekaj dni. V Sloveniji pa je Dell brez pomena in je isto kot vsi ostali laptopi, tipski modeli.
Quack !
simba89 ::
Ali se sm men zdi ali je tole trenutno kr špica prenosnik.
link
Sem pa gledal iste prenosnike kot na linku ki ga je dal marko610,
ampak sem opazil da imajo vsi AMD jeve procesorje, ki naj bi se bolj segrevali.
link
Ali se sm men zdi ali je tole trenutno kr špica prenosnik.
link
Za slabih 800€ (vključno s poštnino) dobiš tole:
http://geizhals.at/eu/a453029.html
Več kot pol kilograma lažji, boljši procesor pri isti grafični, eSata, ....
Quack !