» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
182 / 662
»»

frodo12 ::

Pavilione prodajajo na spletni strani www.odnesi.si

www.odnesi.si/advanced_search_result.ph...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frodo12 ()

Gost ::

Torej mednarodne garancije za DELL-e ni?
Za HP-je sem pa ugotovil, da imajo mednarodno garancijo samo nekateri modeli (pavilioni je nimajo recimo).

trdoreh ::

Pozdravljeni,

kupujem prenosnik za sestro (vsakdanja raba - brskanje po netu), za max. 600€.

Kaj pravite na tega?
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Mogoče kaj drugega, kaj svetujete?

LP!

lopov ::

Zdravo!
Spet prosim za mnenje :) Kolegica si je na Mimovrste ugledala HP ProBook 4710s 2GHz. 17.3" z 1600x900, Ati Radeon HD4330 in 8 celična baterija. Da je brez sistema, 2Gb rama in 250Gb diskom ni ovira, se bo (po potrebi) dodalo/nadgradilo. Računalnik se kupuje za delo z Acadom.

Kar me moti je serija "S". Žal ne poznam nikogar ki bi tak računalnik posedoval, bi si ga v živo ogledal.

Edit - še link: http://www.mimovrste.com/artikel/275019...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

markic2 ::

Jan999:
Računalnik je za ta denar kr dober, z izjemo grafične s katero se ne bo dalo ravno gladko igrati igre, vendar si napisal da bo bolj za internetno uporabo tako da mislm da bo kar vredu. Glede serije tega računalnika ti pa lahko povem da je bolj tako tako, saj je celoten računalnik obdan z bolj ˝švoh˝ plastiko. Men osebno je bil ta računalnik na otip zelo šibak, vendar je to samo moje osebno mnenje, velik sreče pri kupuvanju računalnika...

Leks ::

@jan999
600e za takšno delo je too much, ampak če želiš, potem si oglej Lenovo N500, ima ločeno grafiko, ki lahko požene tudi kakšno igro.

@lopov
potem si raje oglej tale močnejši model in ne boš rabil nadgrajevati nx631ea.
Dobiš ga že za 660 EUR, kar te pride ceneje kot morebitne nadgradnje pri prejšnjem modelu.

lopov ::

10x!

trdoreh ::

Hvala obema!

LP!

vislavski ::

Hej pozdravljeni! Glede na to,da je tu kar nekaj znalcev bi mi mogoče znal pomagat :)

Iščem laptop,katerega bom uporabljal za igranje pokra. To pomeni da želim čimvečjo resolucijo (tudi 1080p če se kje slučajno najde) in pa izhod za dva monitorja se pravi vga in hdmi izhod is a must. Ekran je lahko velik od 15 do 17 inčev. Pomembna stvar je ta, da ne želim imeti glossy ekrana. Sicer sem bral nekaj o filtrih,ki odbojnost zmanjšajo,mogoče kdo ve kaj več o tem? Dal bi največ 800EUR s poštnino vred. Tujina ni ovira. Pa še eno vprašanje: če imam prižgan laptop in zraven priklopljen še en ekran,ali je možno imeti dve različne resolucije monitorjev naekrat? Ker verjetno laptop ne bo imel fullhd ekrana,zraven pa mislim imeti 24inčen monitor s 1080p.

Gledal sem že:
Dell studio
http://cgi.ebay.co.uk/Dell-STUDIO-1555-...

Hp 4710s
http://www.mimovrste.com/artikel/275019...

in pa Sony Vaio
http://www.vshop.si/299/podrobnosti/Son...

Če veste za kaj bolj ugodnega kr z besedo na plan!! :)

stojko1 ::

vislavski od teh prenosnikov .... ki si jih naštel

dell da
hp niti v sanjah !
sony vaio ... pogojno , slaba grafa

in pa vprašanje zakaj ne glossy ekrana ?
stojko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stojko1 ()

vislavski ::

Glossy ekran ne,ker mam doma že enga asusa z glossy in je poleti zelo moteče..glede na to,da grem poleti večkrat na kavo z laptopom in rad sedim zunaj,me ta zadeva preprosto preveč moti..če bi obstaju kakšen filter oz. shield varjanto ki se nalima čez bi šlo,drugače res ne. Je še kakšen drug dober za to ceno?

billy ::

Glossy ekrani niso pri vseh enaki, ni potrebno zadev predalčkat, še posebja ne, če nekdo vidi glossy ekran od HPja, Asusa, Acerja..ki sodijo med bolj podn.

V živo ogledat, pa se potem odločit.

enrique ::

Zdravo,

ali bi mi lahko prosim kdo pomagal pri nakupu prenosnika do 500EUR
Zahteve:
-17inčni monitor
-naj bo brez operacijskega sistema
-ni pogoj da je lahek saj bo le doma

Gledal sem nekaj takega kot je na spodnji povezavi, bi izbrali kaj boljšega za te EUR?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

sn0wball ::

Že velikokrat je bil omenjen Dell 1555 Studio in njegova različica s Full HD zaslonom

Glede na to, da ga veliko uporabnikov Slo-techa priporoča, me zanimajo še kakšni obširnejši komentarji...

Hvala, lp...

edit: Nekdo je v prejšnjih postih napisal, da ga bo kupil pri Comshopu. Pravkar sem jim poslal e-mail in so odgovorili, da obljubljene pošiljke niso dobili in jo dobijo mogoče šele konec meseca.

edit2: kolikor gledam v SLO, se ga pa ne dobi z Win7. Z nakupom samostojnih Win7, pa tudi njegova cena že kar narase...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sn0wball ()

bond007 ::

@enrique: dobiš tegale ceneje kot tistega acerja, pa je lažji in ima 4GB rama, hdmi, esata, pa še nadgradit se ga da v prihodnosti: podpira do 8GB rama, pa 1066 fsb procesorje. Ima tudi kamero, mikrofon, altec lansing solidne zvočnike. Je pa res, da zraven dobiš licenčno visto ...

enrique ::

Hvala za odg. in nasvet!
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: enrique ()

Imaš ZS!

stojko

Hud je že, ampak ta 6 celična bateriaj zdrži pomoje glih ene 2 ure...

@stojko1
dober, a malo predrag, mogoče če ga spravijo pod 900EUR.

kmetek ::

lol še en ki misli da so marže 20%

pri retail modelih in tistih kje se trgovci držite ppc, lahko pridete na takšen procent.

EDIT: sem dal povpraševanje in dobil ceno 919e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

sanja svinja kukuruz pri prenosnikih......

jinzo ::

@kmetek
Lahko lepo prosim nehaš s svojimi izpadi ? Dejstvo je, da se da take stvari v tujini kupiti ceneje - in so si naši sami krivi, da se ne znajdejo ( prodajalci mislim, ne kupci ).
Tak da, lahko izpustiš izpade oa bomo vsi srečnejši.

JayKay ::

6 celična baterija zdrži 3 ure pri normalnem delu. Vsaj tak poročajo na forumu.

abhorsen ::

Odločam se med
a) http://gcomputers.net/upload/index.php?...
b) http://geizhals.at/eu/a453029.html / http://geizhals.at/eu/a452159.html
pa me zanima kaj predlagate.
Priključenga mislim imet na 22' monitor. Uporablaj pa se bo večinoma za igranje iger in gledanje filmov ter neki malega za faks.
Zdaj pa me zanimajo manjše podrobnosti, ki ščasom gredo vse bolj na živce, kot so npr. zvok filmov/muzike, glasnost ventilatorjev pod polno obremenitvijo, gretje prenosnika...

pile81 ::

živjo
prosim vas za pomoč: do tega petka, torej do ju3 moram za sestro izbrat prenosnik, ki ga bo uporabljala predvsem za faks (brucka pač, kot da ji namizni pc, ki ga ima ni dovolj - ampak pustmo zej to). Fino bi blo da bi zadeva imela HDMI, ker bi se ga dalo potem priklopit na LCD tv za gledanje filmov!
Se pravi iščem prenosnik za rabo v officih, gledanje filmov, muska, internet, igric pa ne špila!

problem je tudi ker sem omejen na Big bang in Com shop!

res vas lepo prosim za pomoč, ker ko sem sam nazadnje kupoval PC je blo tak, da če si mel AMD 3000+ Athlona , pa 6600GT grafo si bil car :). Tak da sem v tej poplavi procesorjev, grafik in na sploh prenosnikov zdej čist zmešan:)

Aja buget bi bil tam nekje okol 600 €

Hvala za pomoč!

abhorsen:
predlagam ti asusov prenosnik k70IO http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
Jaz ga imam in mi vse igre delajo na high, ventilator je neslišen razen ob 100 obremenitvi grafične kar je pa zelo redko... Glede segrevanja prenosnika ti lahk povem da ne bo nikoli niti malo segret ker je pr men bil tud po 2 do 3 dni bil v eno prižgan pa ni bil nič segret tudi pri igranju iger, kar je značilnost te serije asusa.... ima tudi hdmi priključek... Za gledanje filmov mi je enkraten, niti ne rabim preklopiti na lcd ker mi je ekran super in 17,3 inch je dovolj veliko za gledanje in uživanje v full hd filmih... Zvok je kar sprejemljiv, nič ne hrešči vendar tudi ni čutiti nekega basa...

Upam da sem ti pomagal.

marko
dopisal:
pile81:
sicer nisem zasledil kakšne velikosti naj bi bil prenosnik ampak predvidevam da če je za faks potem kaki 15inčov. Tale prenosnik bo več kot predober za to kar si napisal pa še barvo prenosnika lahko izbira;). http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

upam da sem bil v pomoč...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: markic2 ()

Zheegec ::

pile81: Toshiba L500-1GF?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

pile81 ::

kaj pa to: ASUS K70IJ T4300

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pile81 ()

pile81: ja ta prenosnik je kr kul z izjemo grafične, ki je slaba za igre ali kake težje naloge za grafično...

škoda, ker si omejen na BB, tam imajo tudi tega PRO64 za 699e, ki se ga dobi tudi za 650e.
Po specifikaciji je zelo dober prenosnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

moj nasvet za prenosnik : bigbang toshiba l505-111 petarda za ta denar ...... definitivno boljša zadeva od dv7 in dv6 (ne glede na to da imajo skoraj isto konfiguracijo sam disk različen(dv7 ima 7200 obratov )
težave boste imeli z dv7.... glede na verjetnost
stojko

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Zakaj bi bile z dv6 pa dv7 težave? Konfiguracija enaka, edino FW še ima, dv7 ima 7200Rpm diske... vse ostalo pa enako.
Če trdiš da se kvarijo, imam zaenkrat drugačne izkušnje :) Je pa res bolj stvar okusa, ali L505 ali dv6...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

sss ::

Se splača nabavt popolnoma nov prenosnik, ki ga je Mobitel včasih nudil v svoji ponudbi?

IBM SL500+
Fizične lastnosti:

teža: 2, 9 kg
velikost: 37 x 358 x 260 mm
zaslon TFT 15, 4" WXGA
Celeron M575 (2.0 GHz)
Microsoft Windows Vista Home Basic
delovni pomnilnik 2 GB
trdi disk 160 GB
optična enota DVD + - RW DL
GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA
HSDPA do 7, 2 Mb/s, HSUPA do 1, 4 Mb/s *
bralnik pomnilniških kartic: (SD, MMC, MS)
PCI Express vhod
4 x USB 2.0 FireWire
Bluetooth, WLAN
HDMI
vgrajena kamera

Sicer so specifikacije bolj kot na zanič ampak zadevo dobim za 200EUR

ant ::

Če ne drugega procesor zamenjaš in je super mašinca

vzemi ga, za net in podobno je čist dovolj, če ga ne boš imel povej ga jaz vzamem :D

sss ... vzemi zadevo
stojko

Gost ::

Vidim, da bodo kmalu tudi i7 procesorji precej v razširitvi pri prenosnikih. Kdaj se lahko pričakuje kake srednje level modele laptopov z i7-720qm?

Zaenkrat je v Sloveniji za dobiti samo Paviliona od HP-ja.

yabuk ::

Hej v t novi bigbengovi reklami sem gledal HP Paviliona DV6 (link tukaj)

Zanima me kakšen se vam kj zdi? - kolk časa nj bi baterija delala če je 6 celična? Negova debelina je pa njveč 43mm, a je to debel? K bi res rd enga elegantnga pa zmoglivga za neko tole ceno..

Tnx za odgovore

najbolje je da stopis v katero od bigbang trgovin in si ga ogledaš.
stojko

ali comshopovih, imam ga razstavljenega.

samo da imate vi model z t4300 procesorjem , bigbang pa t6600 !!!za isto ceno! logično je da bodo ljudje kupovali t6600 proc ker je boljsi

p.s. ostala konfiguracija pa je ista
stojko

Zgodovina sprememb…

To je res...nisem opazil, ni sile bom pa skonto dal pa je ;)

denabiker ::

@enrique: dobiš tegale ceneje kot tistega acerja, pa je lažji in ima 4GB rama, hdmi, esata, pa še nadgradit se ga da v prihodnosti: podpira do 8GB rama, pa 1066 fsb procesorje. Ima tudi kamero, mikrofon, altec lansing solidne zvočnike. Je pa res, da zraven dobiš licenčno visto ...

kakšna pa je kaj kvaliteta slike pri prvem (BrightView, 17.3" TFT)? Bojim se, da je bolj boga. Če se ne motim sem enkrat videl tak zaslon in je bilo precej slabo v svetlem prostoru.

Zgodovina sprememb…

Kvaliteta zaslona - pač glossy je (ampak se da zunaj tut uporabljat, ker je res zlooo svetel - ima led backlight), barve so kr solidne za moje pojme (mogoče črna ni čist črna ), je pa pač tn matrika - tko kot večina lcdjev pri prenosnikih vidni koti so povprečni. Predlagam, da si pogledaš podobn model v bigbangu (tisti ima malo boljšo grafično), ampak ekran je enak...
Porabi pa cel prenosnik okoli 13W idle z pržganim ekranom (na min - kar se še vedno čist solidno vidi oz še skoraj preveč za ponoči), kar je za 17,3" prenosnik z tako konfiguracijo kr kul. Probal sem tut Trackmania United, pa kul dela na 1600*900, čeprav je grafična - 4500hd bolj švoh. Wireless super vleče, edino usbjev bi lahk mel več (samo 3X, pa še to je en kombiniran z esata). Baterija zdrži nekje 3 ure, procesor mam undervoltan na 0,9V pri 2ghz in ventilator se res zelo redko pržge (idle je 38 stopinj), ko pa se vklopi pa dela kakih 5-10 sekund pa se spet izklopi (maš pa možnost v biosu nastavit da skoz na min dela)...

Percusso ::

Vidim, da bodo kmalu tudi i7 procesorji precej v razširitvi pri prenosnikih. Kdaj se lahko pričakuje kake srednje level modele laptopov z i7-720qm?

Tudi moje vprašanje za vas, ki sleditem tem zadevam:

kdaj bodo 4-jedrni procesorji standardno vgrajeni v mid-level okrog 1000 EUR (in manj) modele?

1,2,3 mesece?

Enako za Win 7, saj so še vedno večinoma priloženi Windows Vista, kdaj bi se po pričakovanjih prodale obstoječe zaloge, bo trajalo do prihodnjega leta?

Pa hvala za odgovore!

ti pričakuješ i7 za 1,2,3 mesece v SLO za 1000EUR? to je kolega nemogoče.. vem da bi si vsi želeli in tudi jaz osebno ampak to je utopija . v letu 2010 pa zagotovo
se z p8600(8700 itd) procesorjem ne dobis danes stroja pod 1000eur ,da se ne pogovarjamo o i7!! kaj pa p9xxx ali pa quad ali pa extreme to ste pa pozabili ....
kar se pa tiče win7 .... vsi dajejo ven zadeve z win7(se posebej x64!!!!) in nič več win vista ... mal poglej trg(SLO+EU) (spletne trgovine + bigbang + comshop itd )

cene z notebook i7 procesorji se gibljejo okrog 1700-xxxx eur(anglija, nemčija....) ; pričakujem osebno da bo cena padla takrat ko bodo proizvajalci začeli vgrajevati serije p86(7)00 in pa kako 9xxx serijo v prenosnike pod 850 eur . takrat bo cena v svetu padla na procu i7 samo v sloveniji pa prvo žogo ne,kasneje pa.

slovenija ni player na trgu prenosnikov in logika tudi nikoli ne bo (2mio prebivalcev... kot da nas ni ) ....

Če pogledate profil kupcev prenosnikov v Sloveniji : 75% kupi prenosnik do 700-max 800 eur (čim ceneje pravijo in pa kake integrirane grafe + procesor v stilu t4200 ali t4300...to zadostuje za net+pisarniško delo , 20% si reče dal bom malo več za dobro grafo in dober procesor pa si izbere prenosnika nekje do 1100-1250 eur , potem pa imas samo 5%ljudi ki pa bi multimedijo in hudo grafo in procesor pa kupi prenosnik nad 1250 eur ... to je realnost .... če nimam prav naj me kdo popravi(pa se mi zdi da imam) . in potem mi vržemo notri i7.... ma dejansko manj kot 0,5% ljudi bi kupilo v SLO to zadevo .... se potem sprašujemo zakaj taka cena .. ja logika iz ekonomije je jasna vsem S in D delata svoje(ponudba in povpraševanje)

to je to ,mnenja drugih dobrodošla
stojko

JayKay ::

679.00 funtov
Intel(R) Core™ i7-720QM Mobile Processor (1.6GHz, turbo up to 2.8GHz, 6MB L3 Cache)
Genuine Windows(R) 7 Professional, 64bit, English
Microsoft(R) Works 9.0 / English - (Does not include Microsoft(R) Word)
1 year of coverage included with your PC
McAfee(R) Security Centre - 15 Month Protection - English
15.6in Widescreen High Definition (1366x768) WLED with TrueLife
4096MB 1333MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [2x2048]
320GB (7,200rpm) Serial ATA Hard Drive
512MB ATI Mobility Radeon HP 4570
Fixed Internal DVD+/-RW Slot Load Drive including Software
Primary 6-cell 56 WHr Lithium Ion battery
Dell Wireless 1397 Mini Card (802.11 b/g)
No Bluetooth Upgrade
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera
Internal UK/Irish Qwerty Keyboard

če koga zanima nakup se da pod ustreznimi pogoji vse zmenit. janurja pridem v slo.
konfiguracijo je možno spremeniti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

JayKay ... ko bi bilo to kot pri tebi v UK tudi v SLO dandanes
upajmo pa da bo vsaj v letu 2011
stojko
««
182 / 662
»»