» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
179 / 662
»»

kreki ::

Kateri program boš uporabljal za mixanje???
Če boš imel glasbo na računalniku raje kupi vsaj 250Gb diska.
Sam sem imel prejšnji računalnik 1.6 Duo in 2Gb rama in ni delovalo čisto gladko.

Priporočam da daš vsaj 600EUR da ti bo vse 100% delalo.
Priklopljen na šštrom.

tim111 ::

Za mixat uporablam Traktor. Glede prostora ni tok problem ker imam tud prenosni trdi disk, čeprou ja ene 200 bi prou pršlo :D Ja sej glede procesorja ja... nism vedu če nej kr 1,6 al rajš več... tko da ok, bom rajš več :D bom probu najdt kej primernga :) Hvala obema za pomoč!

mailer ::

Konec meseca naj bi kupil svoj prvi prenosnik. Gledal sem tegale:

PRENOSNIK LENOVO VALUE LINE N500 [NS76QZY]

Procesor Intel Core 2 Duo T6400 2,0Ghz L2 4 MB
Spomin [MB] 4096 667MHz DDRII
Ekran 15,4"
Max. resolucija 1280x800 (WXGA)
HDD [GB] SATA 320 5.400 rpm
Grafični podsistem NVIDIA GeForce 9300 se 256MB
Optična enota DVD?RW DL

Mreža
* 1x 10/100/1000 Ethernet
* 56k modem
* 802.11a/g/n
* Bluetooth

Ostale karakteristike
OS Free DOS
Video kamera 1,3 MPix

Čitalec kartic
* MMC
* MMCplus
* Memory Stick Duo
* Memory Stick Pro Duo
* SD
* SDHC (SD2.0)
* xD

Baterija Li-Ion 6 celična
Barva Siva/Črna

Priključki:
D-sub 1
RJ45 1
RJ11 1
Audio In/Out 1
USB 2.0 4
HDMI 1

Reže:
Reža za razširitev:
* Express Card/54 slot
* ExpressCard/34 slot

Masa [kg] 2,75

Danes pa sem v nabiralnik dobil bigbang katalog v katerem je:

Lenovo G550L:
Core 2 duo T6500 2,1 GHz
ram 4GB DDR 3 1066MHz
disk 320GB
grafika Nvidia GF G105M 512 MB
zraven je še vista home premium in 1 leto garancije.

Gledal sem po internetu in take konfiguracije za omenjen model ni saj imajo drugi 3gb rama in procesor dual core. Kolikor vem je ram DDR3 pakiran po 3 ploščice skupaj. Kolikšna je razlika med GF 9300 256MB in GF105M 512MB. Pa tudi 1 leto ima manj garancije kot model N500?

Za katerega naj se odločim?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Leks ::

Izbira je odvisna tudi od cene za katero dobiš en in drugi model. Potem koliko ti pomeni licenca Windows.
primerjava grafik

Licenca mi veliko ne pomeni bi raje imel kar free dos, bolj mi je pomembna garancija in procesor pa ram in grafika, zanima me samo če ta model ki ga v bigbangu prodajajo sploh obstaja.

simba89 ::

Zanima me ali je naslednji računalnik vreden svoji evrov.
Iz kataloga Big bang:

Toshiba L550-11C

Prosesor: Intel core2 Duo P8700 2,53 GHz
Pomnilnik: 4GB
Trdi disk: 500 GB
Zaslon: 44cm, ločljivost: 1600:900
gr. kartica: ATI Radeon HD 4650 1GB
Wlan
LAN
HDMI
BGA
eSATA
spletna kamera, čitalec kartic
Win Vista Premium
Garancija 2 leti

Cena: 1100 evr

@mailer
N500 ima 2 leti garancije za fizične osebem, G550 pa 1 leto.
Preveri v BB kodo tega model G550, nekaj podobnega kot je pri N500 koda NS76QZY.
Potem pa se posluži googla in boš videl, kje se še prodaja.

LeQuack ::

Zanima me ali je naslednji računalnik vreden svoji evrov.
Iz kataloga Big bang:

Toshiba L550-11C

Prosesor: Intel core2 Duo P8700 2,53 GHz
Pomnilnik: 4GB
Trdi disk: 500 GB
Zaslon: 44cm, ločljivost: 1600:900
gr. kartica: ATI Radeon HD 4650 1GB
Wlan
LAN
HDMI
BGA
eSATA
spletna kamera, čitalec kartic
Win Vista Premium
Garancija 2 leti

Cena: 1100 evr

Ve Nemčiji ga dobiš za manj kot 800€ plus ene 25€ poštnine.
Link: http://geizhals.at/eu/a453029.html
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

To je vse lepo in prav. Kaj pa ko se kaj sfidži. A potem pa pošiljat nazaj v Nemčijo/Avstrijo in se jajcati s tem?
A ima kdo izkušnje z nabavo iz tujine?

A nima TOSHIBA mednarodno garancijo ? Če jo ima potem ne bi smel biti problem z uveljavljanjem pri nas.
Pokliči na INEA servis in vprašaj ali bi ti ga vzeli v popravilo.

kobra111 ::

Lep pozdrav.

Jaz se tudi zanimam za tole tošibo in me nekaj stvari zanima. Ker vidim da je v nemčiji 300€ ceneje bi tudi sam naročil od tam. Zanima me samo kako je kaj s tipovnico. Ali se da nastaviti na slovensko?. Druga stvar so priloženi software programi. Ali so izključno v nemščini (recimo vista). Ali se da izbirati jezik?

Hvala.

kmetek ::

Kakor vidim nista ista modela, ali pač?

Zheegec ::

V disku je samo razlika, kolikor je videti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Samo v disku ja. Sicer pa se da nastaviti na slovenščino, tako da tisti umlauti na tipkovnici postanejo čćžšđ.
Software pa mislim, da je kar angleški.
Quack !

Mene pa bolj skrbi sam transport.
Ker če gre to z navadno pošto, nikol ne veš kdaj kakšen paket kam pade al pa kakšn drug paket na tvojga :S

kobra111 ::

Imam še eno vprašanje glede taga naročila iz nemčije. Ve mogoče kdo, katera od tistih trgovin pošilja tudi v slovenijo?. Ker sem gledal in vsi ne pošiljajo..

Mene pa bolj skrbi sam transport.
Ker če gre to z navadno pošto, nikol ne veš kdaj kakšen paket kam pade al pa kakšn drug paket na tvojga :S

A to te pa ne skrbi kako je prišel iz Kitajske v Nemčijo ali pa iz Kitajske v Slovenijo?
Quack !

zivalca ::

Hej. Zanima me kateri prenosnik priporočate, če je budget okoli 500EUR?

Jaz priporočam prenosnik za 500EUR :)
Quack !

zivalca ::

:) Sem malo gledala; morda TOSHIBA Satellite L300-2CR? :)

Hm, ja samo transport iz Kitajske v Evropo (kjerkoli) naj bi bil namenjen za prevoz računalnikov. Če se motim mi povejte.
Tu pa če gre po navadni pošti, saj poštni delavci ne vejo kaj je v eni škatli.

Previdnost, b0žja m0dr0st.

Navsezadnje ga greš lahko ke iskat, za bencin daš pod 100EUR.
Quack !

cosmicsuper ::

LP, prijatelj kupuje 17" prwnosnik. Služil mu bo za gledanje filmov, muziko... ni preveč zahteven uporabnik. Kaj predlagate? Znamke naj bi bile Acer, Asus, Lenovo ali HP - prijatelj od prijatelja pozna nekoga, ki te znamke lahko dobi ugodneje. Za notebook je pripravljen odšteti max. 700€ raje manj. Torej bi prišle v poštev cene nekje do 750€.
Hvala za vaše odgovore.

clix ::

V oktoberski štvilki monitorja je test poceni laptopov do 600EUR. Sicer so vsi 15", a se morda vseeno splača test preletet.

@zivalca
Toshiba L300-2CE, ali Lenovo G550, G530.

4evernikon ::

zivjo,
mene pa zanima če si je že kdo hp-ja iz nemčije prpelu?kupujem namreč hp 4710s nx427ea(če kdo ve za kaj bolšega od 17" za ta dnar naj pove:))...pa me zanima če se da tud na teh nastavt tipkovnico,kako je z garancijo,itd...hvala

samek ::

Dosti vas hvali tale Lenovo Value Line N500 NS76QZY, pa me zanima kje v Ljubljani oz. bližnji okolici bi se dalo videti tale prenosnik? A je katera trgovina v Lj, ki bi imela tudi kakšen drug model od ferme Lenovo razstavljen?

Zanima me tudi, kakšna je razlika med Pentium Dual-Core in Core 2 Duo procesorji? Tko po občutku se mi zdi, da je tale Pentium Dual-core mal zastarel. Linki na to temo so zelo dobrodošli. A je Pentium Dual-core zadost zmogljiv, da bo tekoče lavfal Windows 7?
/dev/null

Zheegec ::

Dosti vas hvali tale Lenovo Value Line N500 NS76QZY, pa me zanima kje v Ljubljani oz. bližnji okolici bi se dalo videti tale prenosnik? A je katera trgovina v Lj, ki bi imela tudi kakšen drug model od ferme Lenovo razstavljen?

Zanima me tudi, kakšna je razlika med Pentium Dual-Core in Core 2 Duo procesorji? Tko po občutku se mi zdi, da je tale Pentium Dual-core mal zastarel. Linki na to temo so zelo dobrodošli. A je Pentium Dual-core zadost zmogljiv, da bo tekoče lavfal Windows 7?

N500 najbrž ni nikjer več, G550L je njegov naslednik.

Pentium Dual-core je Core2 Duo procesor z manj predpomnilnika in brez podpore za virtualizacijo. Kakšnih drugih posebnih razlik ni. Je pa veliko različnih modelov enega in drugega, recimo Pentium Dual-core T3200 je 65nm (kot stari Core2Duo modeli), T4200 je pa 45nm (kot novi Core2Duo modeli).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sem se odločil za N500 podatki za procesor so pa naslednji:
Status Launched
Launch Date Q1'09
Processor Number T6400
# of Cores 2
Clock Speed 2 GHz
FSB Speed 800 MHz
Instruction Set 64-bit
Embedded No
Supplemental SKU Yes
Lithography 45 nm
Max TDP 35 W
VID Voltage Range 1.000V-1.250V

Katero torbo in miško (žično) za prenosnik kupit?

janwoolf ::

Pozdravljeni!!

Rad bi kupil prenosnik 13.3" ali 15.6", rabil bi za šolo (pohotshop, indesign,dreamweaver...)... in igranje iger cod2,cod4, css, gird.
http://gcomputers.net/product_info.php?... -->15.6" cena 598.00EUR
http://gcomputers.net/product_info.php?... -->13.3" cena 593.00EUR

cena sta podobna. Sam je hp bols... kaj vi mislite...
samo ta Hp ima procesor T4200 2gh L2-1MB je dobr??
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janwoolf ()

kokpa ::

Pozdravljeni :)

sem še eden od tistih ki kpuje prenosnika, ki ga bi uporabljal predvsem za šolo, net, kopiranje,pisanje seminarskih nalolg, programiranje v pythonu, mogoče c, c++, java ali mogoče še za kreiranje spletnih strani, zdaj me pa zanima kakšen prenosnik naj bi vzel, naj pa bo prenosljiv oz pod 15' ne bi šov tam nad 17 tut ne ker se po moje ne splača. Se bi splačalo potem dat noter še ssd namesto primarnega diska? Uporablju bi pa win 7.

hvala za odgovore:)

markic2 ::

janwoolf
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Če hočeš igrat igre si raje nabavi tega asusa, ker vse naštete igre delajo na high-medium tekoče in nič se ne pregreva...(iz osebnih izkušenj) sicer je malo dražji od tvojih naštetih sm vrjemi da se splača.

Lp.

če si rekel ta asus.. sam grafa 120m gt je slabša od hd4650.

ampk tale je bolsi
http://gcomputers.net/product_info.php?...

zato ne vem.. mislm da bi uzel tale HP..

Ja tale tvoj asus je bolši (grafična kartica ima za 700 pik več v 3dmark06), drgač pa na tistem hp-ju, ki ga misliš kupiti ne boš mogel normalno igrat igre, ker preprosto nima dovolj zmogljiv procesor in ti nič ne pomaga da imaš tak dobro grafično če ti bo procesor zaustavljal delovanja, zapomni si da je računalnik tok dobr, kakor je dober najslabši del računalnika, na hp-ju pa je procesor zelo slab (Microprocessor 2 GHz Intel Pentium processor T4200) že meni zaustavlja procesor moč grafike (Intel core2 duo p8700 2,53 GHz) kaj bo šele pri tebi če vzameš hp-ja... :S dobro premisli, raje si vzami asusa katerega si dal tudi link...

Upam da sem ti kaj pomagal.

Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: markic2 ()

@janwoolf
Za Paviliona verjetno veš, da ni garancije v SLO, razen pri tej trgovini, ki je očitno dokaj nova in ne vem, če ji je še zaupat, vsaj kar se glede obstoja tiče.

@mailer
oglej si tegale N500 NS76QZY, kolikor sem povpraševal so zaloge zelo omejene, ker so odzuni novi modeli g550, a z dosti slabšimi komponentami.

Ta se pa niti najmanj ne more primerjati z zgoraj naštetimi prenosniki, če bo hotel gladko igrati naštete igre tale definitivno ne pride v poštev za ugodno igranje.

Tole je bil odgovr mailer-ju, ki kupuje svoj prvi laptop za vsesplošno uporabo. Vsekakor to ni gamer laptop, poganjal bi še zgolj COD5 na low nastavitvah.

Za gamerje so Toshiba Qosmio, ASUSi,..

@markic2
tole pa ima amd turion x2 2.2Ghz

je dober?

Glede na osebne izkušnje ti povem da pri prenosniku išči intelove procesorje ker tekom dela ostanejo bolj hladni... če hočeš igrat igre ti predlagam da gledaš prenosnike z procesorjem intel core 2 duo p8700/p8600/p8400, ali kaj podobnega. Ker dosti hodim tudi drugim odpravljati kakšne lažje težave z računalniki in imam dosti izkušenj tako z amd ter z intelom, ti res predlagam intel, sicer je malo dražji ampak se v praksi pozna ta cena. Koliko pa si pripravljen odšteti za prenosnika?

Leks, hvala, N500 sem dobil danes...

Kje ga pa še imajo, za Technomarket vem, da še ima nekaj kosov, menda tudi insert.
Sem pa opazil tudi povišanje objavljene cene ?!

markic dam najvec 650EUR

janwoolf:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Za ta denar ti najbol predlagam ta računalnik, mogoče grafična ne bo popolnoma izkoriščena, vendar je bolje vzeti z procosorjem t6500 kot z t4300 kakor si mislil na začetku z unim hp-jem. Isti model asusa kot sem dal link uporabljam jaz (le da ima procesor p8700) in ti lahko povem da računalnik ne bo v nobenem primeru ratal vroč, naloženo pa mam windows 7 ultimate 64bit in dela brez težav (sprobal veliko iger: crysis, farcry2, prototype, bournout paradise...) in vse dela brez zatikanj in brez pregrevanja. Celo pri testih se ni nič segrel, tak da ti bo tako ena skrb manj:D. Računalnik je tudi v živo lepši kot na sliki...

markk1 ::

kateri prenosnik priporočate za osnovno rabo, za okrog 500EUR?

@markk1
Za osnovno rabo do 500e bi ti rekel, da si oglej tole Toshibo L300-2CE
Res ni v špici v primerjavi z istim cenovnim razredomo drugih znamk, a pridobiš
2 leti garancije, med tem ko pri konkurenci dobiš zgolj 1 leto. Imam pa občutek, da ti je zanesljivost delovanja bolj pomembna od le nekoliko boljših komponent pri preostalih izdelovalcih.

Živjo.
Nameravam kupiti prenosnik v okviru 1000EUR (+ - 100)
Pomembno mi je predvsem, da ima dobro grafično, seveda tudi spodoben procesor in HDMI izhod (da bi na tv gledal filme). Vprašal bi tudi kakšna je razlika med navadim hmdi izhodom in hdmi cec izhodom, kot sem opazil ponekod.
Za ta denar sem našel nekaj Tosibinih prenosnikov, HP pa je bolj tako, tako.

LP

nekaj o CEC.
Od Toshibe bi ti priporočal kaj takšnega L500-126

matejcek88 ::

Janwolf@

Jst bi ti kr tega priporocal... novejsi, mocnejsi procesor in se cenejsi..

matejcek88 ::

@matejcek88

Oba dva računalnika sta res vredu.
Ampak pri nakupu prenosnika se bom držal nenapisanega pravila, da kupuj priznane znamke, z dobro tehnično podporo v Sloveniji.
Zame sta to HP pa Toshiba, Dell??
««
179 / 662
»»