» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
171 / 667
»»

nosecnica ::

Če komu link iz Big Banga ne zapali klikni tole.

Sem malo gledal tudi Medione pa me zanima, če so res vredni zaupanja, kot piše tukaj. Zanima me vaše mnenje glede Mediona in zanima me katerega Mediona se najbolj splača kupiti. 8-)

rdecaluc ::

Glede acerja.. ni slab sploh, ima zelo dobro konfiguracijo, plus hdmi in esata :D

Medione vem da bolj kot ne v hoferju prodajajo.. nej bi bli tud kvalitetni, pa z garancijo ni frk.

Drugače pa me zanima nekaj... kakšno mnenje imate o HP Pavilion seriji?

LP
Est modus in rebus. ,typos

NazgulRR ::

Jaz mam HP Paviliona DV4-1225 že dober mesec in dela brez problemov. Kupil sem ga pa za skoraj zastonj pri SO DOO.

crayz43 ::

Kaj menite o prenosnikih SOLOnote serija FL 91 ?

BlingART ::

Sam sem imel priložnost si ogledati te razne različice note prenosnikov in moram reči, da meni osebno niso ne vem kaj kvalitetni bili.
Ker take računalnike sestavljata dve podjetji v Sloveniji (mogoče še kakšen). Glede na to kar ponudijo....se vseeno da dobiti celo malo bolše prenosnike za isto ali pa celo boljšo ceno.

LP
Marko

odločil sem se za nakup prenosnika SOLOnote S96S, proc. : Intel Core 2 Duo T7250, ram: 2GB, graf. kartica: Nvidia Geforce 8600GS 256MB, trdi disk: 320GB, zaslon: 15.4 GLARE. Cena: 475€

Dobim ga najverjetneje v torek naprej bo potrebno nakazat € :) .

več info na linku: http://www.laptop-shop.si/prenosniki-so...
lp!

rdecaluc ::

Teb HDMI ni pomemben?
Est modus in rebus. ,typos

meni niti ni pomemben sem zadovoljen z vga in s-video priklopom

SOLOnote firma je propadla sicer to ni presenečenje saj vsaka slovenska firma enkrat propade :(. Tako da prenosnika ne bom nabavil ker ka ni več :( škoooooooooooooda

mtosev ::

hehe ce je bil slovenski predosnik je bila verjetno kvaliteta izdelave nizja kot je na Kitajskem. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

sem si ze opomogel z HP pavilion dv5-1119em :)
Intel Core 2 Duo 8400
ram. 3GB
grafična: Nvidia Geforce 9200 GS
disk: 250GB
zaslon: 15.4

nekaj priključkov da naštejem: esata, hdmi, vga, firewire, daljinski upravljalnik, usb, rj45, mikrofon, 2 izhoda za slušalke

SG_101 ::

pozdrav

v kratkem imam namen kupiti prenosni računalnik in me zanima kateri bi bil prava izbira. cena bi bila do največ 650€. Uporabljal bi ga predvsem za igre, filme in seveda šolo.
hvala

HP Pavilion serija

Klopzhizh ::

Tale: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

ali tale: http://www.vshop.si/200/podrobnosti/Son...

Ma kdo kakšne izkušnje s kakšnim od njiju? Morda kakšna podobna konfiguracija za manjši denar (grafika ni tako zelo pomembna)?

edit: še tale se mi zdi zanimiv, kakšen je primerjavi z prejšnjima?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Klopzhizh ()

Leks ::

@sg_101
Oglej si tegale Lenovo N500, naj bi bil sposoben poganjati tudi COD4, na slabših nastavitvah.

@Klopzhizh
primerljiv bi bil ASUS N50VN

Anze92 ::

Nameravam kupiti prenosnik, pa se odločam med dvema, in sicer:

HP ProBook 4710s 2GHz (NX631EA) klik

ali

Toshiba Satellite A350-216 klik

pri hp mi je všeč samo večji ekran in kompletna tikovnica, v obeh primerih pa razmišljam o sistemu win XP

kaj predlagate?

hvala, lp anzee

parasit ::

Jaz bi vzel tega Probook 4710 (NX438ES) pa še kodo uveljavi 4% do 31.7.2009 se splača, pa še OS imaš GOR. Drugače pa koda velja tudi za NX631 kot ga hočeš

LP
To je to!

mandlc12 ::

Pozdravljeni,
v kratkem nameravam kupiti prenosnik, odločam se pa med slednjimi:
Lenovo G530 plusi: ugodna cena, OS (upam da je mogoča nadgradnja na 64bit win7)
Lenovo N500 plus: hdmi
Asus K50AB-1ASX kateremu procesorju bi dali prednost (turion x2 2,3 ghz ali core2duo 2 ghz)? plus: 800 mhz ram
Asus K50IN-SX025L kakšna je grafična v primerjavi z ostalimi? plusi: 800 mhz ram, procesor

za katerega bi se odločili? je še kakšen, ki bi sodil po kvaliteti v ta izbor (kakšen HP mogoče do max. 650 €)?

ripzor ::

Hej,
že nekaj časa si iščem prenosnik, v vrednosti do 1000€. Uporabljal bi ga za šolo in podobno, predvsem pa za igranje raznih iger.
V oko mi je padel acer , sicer ima kar prevelik zaslon, a vseeno.
Prosil bi vas če mi svetujete če je ta prava izbira ali pa če svetujete kakšnega boljšega.
Hvala

@mandlc12
Če ti dizajn Lenova ni grd potem se vsekakor odloči za N500. Dobiš ga že pod 600€, le za popust vprašaj.

@ripzor
če bi imel rad 15,4" potem je tale ASUS N50VN prava izbira.

@nny ::

Živ!
Kupujem majhen prenosnik 300 +/- € (do 400). Pomembno je, da je čim lažji, ker ga veliko prenašam. Odločam se med temile:

Asus EeeBox B202 XP
MSI Windbox 1,6Ghz
Acer Aspire One 1,68 Ghz

Ne igram iger (grafa in zvočna nista tako pomembni), potrebujem pa dobro tipkovnico in sledilno ploščico, ker veliko tipkam, in dober zaslon. Ne potrebujem veliko prostora na disku. Včasih uporabljam tudi kakšen bolj "požrešen" program, vendar v tej kategoriji ne najdem prenosnika z 2 GB pomnilnika. Če kdo ve za boljšo varianto, naj jo prosim prilepi. Hvala!

jk ::

Mogoče bi lahko še meni kdo pomagal. Iščem prenosnik v enovnem razredu 900-1000€. Lahko, če je res toliko boljši tudi +100-200€.

Zaslon 17"+. Potreboval bi ga za vsakdanje delo + 3D modeliranje. Igre ne pridejo v poštev.

Hvala za nasvete.

GoldRakun ::

Zanima me, kakšen se vam zdi TA prenosnik:
zaslon: 15.6'' LED 16:9 (HD 1366x768) Bright View
cpu: AMD Turion X2 Mobile RM74 2.2 GHz; 1 MB L2
pomnilnik: 2 GB DDR2 800 MHz; 1x prosta reža
trdi disk: 320 GB SMART SATA2 5400 obrt/min
DVD+/- RW DL super multi, light scribe

int.grafična: ATI Radeon HD3200 do 896MB
WLAN 802.11 b/g do 54Mbit; Bluetooth 2.0
ostali podatki:
nabor vezja: AMD RS780MN
integrirana 2MP spletna kamera, stereo mikrofon
mrežna kartica: 10/100 Mbit; modem v92
čitalec kartic SD/MMC; HD Audio podpora
priložena HP torbica AH078AA
vmesniki:
1x VGA, 3x USB 2.0
1x ExpressCard/34 reža, 1x RJ-11, 1x RJ-45
baterija: Li-Ion 6-cell 47 WHr (do 4h)
dimenzije: 3.2 (spredaj) x25.43 x37.18cm–2.49 kg
garancija 1 leto (1/1/0)

Uporabljal bi ga v glavnem doma (osebnega ne kupim, ne maram kablov, ga ne potrebujem)

Stane 469,00 €, kar je tudi največ kaj dam za prenosnik, ki ga bom itak mel verjetno 2 leti.
Zanima me če bo kos programom za urejanje podatkov (Photoshop ipd,) ter kakšnim novejšim igram?

Prvotno pa ga bom imel za brskanje, prebiranje, ter gledanje filmov

Kakšen se vam zdi ta prenosnik : Toshiba Satellite Pro A300-1NT
Če na mimovrstek kupim pri prenosniku v kompletu še dodaten ram, a ga že oni vgradijo ?
hvala

JayKay ::

@GoldRakun: S programi ne bo problem, novejše igrce pa lahko pozabiš na žalost.
@ripzor: Prenosnik ni nič kaj posebnega za tak denar, nizka resolucija za 15.4, bolj švoh baterija, plus je 3 letna mednarodna garancija.
kaj bi kupil dodaten ram? 4gb palčko? A si pogledal ceno? Ne, ne bi ti oni vgradili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

zila90 ::

Pozdravljeni!

V kratkem si bom kupil nov prenosnik za študij. Zanj sem pipravljen odšteti nekje do 500 €. Katerega mi najbolj priporočate za ta denar?

JayKay ::

Lenovo N500 ali pa Fujitsu Esprimo V6505

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Zheegec ::

ripzor: Dragoo, vsaj za 100€ je predrag na Mimovrste. BigBang ga ima za 900€ pa še to je rahlo preveč. Drugače je OK ohišje in ostalo, je bolj biznis serija. Samo mogoče je malo predrag.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hmm, sam 1 vprašanje, ta Asusowa garancija : ASUS GLOBAL Warranty , a to pomen de če ga kerkol nabavm(sploh v tujin), de ga loh dam popravlat z garancijo na pooblaščen servis v svoji državi ?

Ja za igre mam itak PS3 in za tistih 5 iger si že lahko na leto kupim.
Tak da bom kar kupil tega. Pa poknem Windows 7 gor, ker od XPjev dalje nisem še nič novejših OS sprobaval.

Zgodovina sprememb…

XImhotep ::

ripzor - Ja lahko: sem vprašal nekaj mesecev nazaj:

Servis Asus prenosnika kupljenega v Nemčiji‏

Pozdravljeni.

Mene zanima kako je glede uveljavitve garancije prenosnika, ki je bil kupljen v tujini. Čez nekaj dni dobim N50vn model Asusa, ki bo poslan iz Nemčije in me zanima, če lahko garancijo uveljavim pri vas?

Če pa ne, bi pa lepo prosil če mi lako poveste kje bi jo lahko. (Če sploh obstaja uveljavitev tuje garancije kje v SLO za ASUS)

Hvala,

Matej

O:
Pozdravljeni.

Asusovi prenosniki imajo globalno garancijo kar pomeni da ne glede kjer je bil kupljen je lahko servisiran kjerkoli , tudi pri nas.

lp

Servis računalniške opreme -
Privilege Servis:
Tel.: 01/511 47 50
Fax: 01/519 80 20
zeljkoc@acord-92.si

Acord-92 d.o.o. Ljubljana, Slovenia

Mogoče bi lahko še meni kdo pomagal. Iščem prenosnik v enovnem razredu 900-1000€. Lahko, če je res toliko boljši tudi +100-200€.

Zaslon 17"+. Potreboval bi ga za vsakdanje delo + 3D modeliranje. Igre ne pridejo v poštev.

Hvala za nasvete.

Kot je normalno v takih ogromnih temah se je moj post spet izgubil v poplavi ostalih. Zato pošiljam še enkrat svojo prošnjo.

Poglej Toshiba P300 serijo. P300-1GP je recimo bila nazadnje, malo poglej če se še dobi. Drugače ja pa P300D-20V. Edino ločljivost ekrana je malo švoh.

Aja, Asus M70 bi bila super zadeva, sem čisto pozabil :) Samo spet je težko dobiti...

Pri 17" se mi zdi je trenutno zelo slaba izbira... Ne bi raje kakšnega 15" pa z višjo ločljivostjo?
Janez Janša, 29.04.2014

Kaj pa kakšen 16,4", npr. SONY FW41?
Drugače pa v lov za M70VN

Alien hvala.

Pogledal sem za Toshibo in tale mi je kar všeč ( v rangu Asusa). se strinjaš? Bo ok? :)

Toshiba Satelitte P300

Sem poiskal tudi TOSHIBA Satellite P300D-20V Razlika v ceni upravičena?

edit: Asusa pa mislim, da ne bom nikjer več našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

Tale Toshiba je rahlo draga. Od P300-1GP ima boljšo grafično ter večji disk, vse ostalo je enako, pa je 200€ več. P300D ima kar nekaj počasnejši procesor, mogoče trenutno ni najboljša izbira.

Vsekakor predlagam kaj z višjo ločljivostjo ekrana, samo ni pametne izbire trenutno med 17". Razen če daš okoli 1500€ :) Kaj pa vem...
Janez Janša, 29.04.2014

Ali veste za kakšno spletno trgovino iz austrije, ki ima prenosnike in jih pošilja tudi v Slovenijo ?

Hvala za nasvete.

Kot je normalno v takih ogromnih temah se je moj post spet izgubil v poplavi ostalih. Zato pošiljam še enkrat svojo prošnjo.

Pozdravljen priporočal bi ti HP Pavilion serijo ( ugodna cena- visoka zmogljivost)

nekaj takšnega: http://www.second-option.si/detail.php?...

dober procesor, odlična grafična kartica, 17 palčni zaslon,...

Predlagam da pa opis izdelka pogledaš na hp-jevi strani ker tale ni popoln.

Lp! Jurij

gpavlo ::

Kaj pa tale HP HDX 18? Je vreden tolko kot je cena?

http://www.bolha.com/oglas383157573/nov...
Real Madrid CF

Ja za igre mam itak PS3 in za tistih 5 iger si že lahko na leto kupim.
Tak da bom kar kupil tega. Pa poknem Windows 7 gor, ker od XPjev dalje nisem še nič novejših OS sprobaval.

Sem si pogledal teste in vidim da je grafična res za en K :S . Sem našel enega prenosnika z dosti boljšim P/P. Bom raje dodal tistih 130evrov pa kupim to(ter zraven počakam še 2 meseca):
ASUS K50AB-1ASX AMD ZM84

Zanima me kdaj prideta prenosnika ASUS in HP v Big Bang trgovine ? Če kdo ve.

@GoldRakun
Za ASUSa povprašaj tukaj glede cene in dobave.

kmetek ::

Prenosnik ASUS K50AB

kot, da so BIG BANG, MIMOVRSTE edini v SLO?

To sta pa res enaka modela Kmetek :)

Čeprav bi mogoče K50AB znal biti kar okej, če rabiš dobro grafično.
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Ma preveč je izbire, to je slabo za uporabnike, bog ne daj da ma na izbiro ne vem 20 modelov saj se ti zmeša.....do 5 modelov max pa mir.....pa preveč je firm že, še dobro, da v Sloveniji nimamo tok izbire, kot v EU......se ti zrola :)

Prenosnik HP Compaq 6830s T5870 (KU460TC) 17.0 3072/320
[KU460TC] = 599 EUR

Prenosnik HP ProBook 4710s (NX631EA) T5870 17.3 4GB/500 HDD = 677,90 EUR

na oba je tudi koda 4%, meni se zdi da neke bistvene razlike ni, samo NX631 je pač novejši

Kaj pravite? Se splača še KU460TC?
To je to!

nx631ea se dobi že pod 650, kar tudi z kodo ni nekaj zelo ugodnega, dajte raje 8% :)

Na odnesi.si ga imajo vsaj na zalogi, raje dam 5€ več, pa ga dobim takoj, so mi dejali, da gre cena tako gor
To je to!

slomist ::

Je tale Acer soliden nakup v cenovnem razredu do 500 evrov? http://www.in-sert.si/product_info.php?...

Oziroma ali so Acerji res bolj pokvarljiva roba?
««
171 / 667
»»