» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
170 / 667
»»

rdecaluc ::

Ok gledal sem malo za prenosnikom. Nekako nameravam izbrat tegale acerja:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ampak sem v dvomih. Res da ne bom igral igric tako zelo veliko ...pa vendar sem zasledil po forumih, da se bi bilo bolje dobit intelov procesor notri (ker se manj grejejo, bolj zmogljivi, manj požrešni, intel 40nm>amd 65nm ). A pozna kdo še kak podoben prenosnik, ki bi bil intel, in imel neko tako "zmogljivo grafo" ? LP
Est modus in rebus. ,typos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

Leks ::

@lele
Predlagam da si ogledaš tudi Lenovo IdeaPad s10

musli ::

Živijo,

tudi jaz izbiram en prenosnik z lastnostmi:
1. lahek
2. zaradi 1. točke najbrž velikost 13'3 (večje ne gre, manjše nebi)
3. ima tako dobro grafično (in ostalo), da poganja tudi kakšno igro

Kar mi pride na pamet je Apple Air, vendar me moti, da ima samo en usb in nima optičnega pogona.
Denarja bi dal tam do 1500€.

Kakšna ideja?

lp,

musli

JayKay ::

Toshiba R500, Samsung q320, Sony SR, CS ali Z serija, Lenovo X serija

Oglej si TOSHIBA U400 serijo. Grafiak v teh pa je nekakšna srednja žalost.

nosecnica ::

Zanima me, če je kateri koli prenosnik do 1000€, po lastnostih boljši od teh dveh Asusov:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

ni boljši, je enak, a cenejši.

Pepc619 ::

Moja teta kupuje novi prenosnik. Cena je do 500€. Uporabljala bi ga predvsem za internet in Office. Občasno ampak res občasno tudi kakšno igro.

Torej max cena je 500€. Aja če je možno naj bi to bilo v trgovini kjer nebi bilo treba it do njihove prodajalne da bi kupil po obrokih.

Hej.

Jz sm velik gledu okol, pa sm nekak končn najdu. Skrtka gre za enga mal bolšga acerja.. Acer Aspire 6930G-..

Ima pa : Core 2 Duo T6400 2x 2.00GHz • 4096MB (2x 2048MB) • 500GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon HD 4650 1024MB • 4x USB 2.0/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abgn/eSATA • HDMI • ExpressCard/54 Slot • 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Webcam (1.3 Megapixel) • 16" WXGA glare TFT (1366x768) • Windows Vista Home Premium • Li-Ion-Baterija (6 celična) • 3.80kg • 24 Mesečna garancija

Skratka za 700€. A se mi splača?

Shegevara ::

Se. A prosim daš še link kje si tega dobil

Zheegec ::

Pepc619: Lenovo G530?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Linka ti lih ne morem dat.. ker mi ga ne odpre več. Drugače pa se je šlo za neko avstrijsko spletno trgovino. Sem jim poslal mail, pa upam da se odzovejo.

LP

nurmaln ::

@rdecaluc

za ta dena izgleda kar ok
dej samo točno preveri če res tehta 3,8kg, če ja, pol je to hudo težka zadeva
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Shegevara ::

Tu imaš zelo podobnega, (le da je lažji) in ~40-50€ cenejšega
http://geizhals.at/eu/a403028.html

Ja ampak glede na procesor pa je 3x slabši (ok mogoče pretiravam..), skratka gledu sm teste, pa sm nekak obupu nad amd :S, vsaj v prenosniku.

Lp

@Pepc619
Lenovo G530 ali HP 6730s.
Za obroke pa povprašaj, mi smo sedaj že iztržili odlok plačila 30 dni.

trdoreh ::

Zdravo!

Rabil bi prenosnik za 500-600€, za punco! Za srfanje po netu, pa kak filmček pogledat. Pomembno je to, da je prenosnik kolkr se da stilski.

LP!

stilsko in barvno bi ti predlagal DELL prenosnik, vendar ne najdem katerega v tvojem cenovnem razredu.
Poglej si HPja in Lenovo G530

trdoreh ::

hvala!

Pika_pija ::

Končno sem dobila težko pričakovani novi prenosnik, Dell Studio 1555. Dela super in se zadovoljna.

Bi pa imela eno vprašanje: prenosnik imam skoraj vedno priklopljen na električno omrežje, saj mi služi namesto stacionarnega računalnika. Je boljše, da odstranim baterijo in jo vstavim le, kladar ga imam namen napajati preko baterije?

Aja, pa še eno vprašanje za JayKay-a:

kolikor sem zasledila imaš tudi ti Dell Studio 1555. Zanima me samo ali se tebi tudi segreva ta Touchpad? Vse drugo je normalno, le Touchpad in okrog imam bolj vroče.. je to normalno?

Hvala!

bond007 ::

@Pika_pija: kje si ga kupila?

Preko Dell.at

bond007 ::

Pa pošiljajo v Slovenijo al si si kam v avstrijo naročila? Ker tam o naročaš pri dell.at ni nikjer možnosti izbrat Slovenije pri naslovu...

Ne vem če pošiljajo v Slovenijo. Jaz sem naročila na naslov kolegice v Grazu. Sem pa jim povedala, da ga bom uporabljala v Sloveniji, tako da smo morali urediti še eksport dokumentacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pika_pija ()

slomist ::

Sem malo brskal za prenosniki (cena do 500 evrov) in naletel na HP Compaq 615 za 450 evrov na http://www.odnesi.si/product_info.php?p...
Se splača?

parasit ::

Sem malo brskal za prenosniki (cena do 500 evrov) in naletel na HP Compaq 615 za 450 evrov na http://www.odnesi.si/product_info.php?p...
Se splača?

Definitivno dobiš največ za ta denar, sam bi raje vzel tega:

http://www.odnesi.si/product_info.php?p...

Ja če pa te ne moti da je 17",pa ti povem da je najboljši nakup ta:

http://www.odnesi.si/product_info.php?p... pa še ločena grafika je!
To je to!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: parasit ()

Aja, pa še eno vprašanje za JayKay-a:

kolikor sem zasledila imaš tudi ti Dell Studio 1555. Zanima me samo ali se tebi tudi segreva ta Touchpad? Vse drugo je normalno, le Touchpad in okrog imam bolj vroče.. je to normalno?

Hvala!

meni se touchpad ne greje preveč. se pa marsikomu ja
tu maš temo samo o tem prenosniku http://forum.notebookreview.com/showthr... :D

luky ::

Imam prenosnik LENOVO T500 in sem opazil na zaslonu ko se zaganja OS eno rdečo pikico. Sedaj pa ne vem ali je to napaka zaslona ali kaj drugega.
Prosim povejte....

lp.
luky!

@luky
verjetno imaš stuck pixel. pogooglaj kako se to odpravi. Ena možnost je masaža
s stylusom, druga pa s tole stranjo.

@luky
verjetno imaš stuck pixel. pogooglaj kako se to odpravi. Ena možnost je masaža
s stylusom, druga pa s tole stranjo.

Točno to imam oz. takšno rdečo pikico kot jo kaže na povezavi ki si mi jo dal. Samo ker sem pri eng.slab mi lahko še malo pomagaš kako jo odpravim....

Hvala lepa...
luky!

prvo nastavi an največjo možno resolucijo, ki ti jo prenosnik podpira.

na dnu strani imaš "Launch JScreenFix" to zaženi in prenesi
kvadratek na mesto kje imaš stuck pixel.

Kvadratek pusti na pixlu cca 5 min, potem preveri če je še rdeč. Drugače ponoviš postopek. Rdeča pika bi morala
izginiti v max 4 ponovitvah po 5 min, drugače lahko prenehaš s tem in se lotiš masaže :)

Lp

prvo nastavi an največjo možno resolucijo, ki ti jo prenosnik podpira.

na dnu strani imaš "Launch JScreenFix" to zaženi in prenesi
kvadratek na mesto kje imaš stuck pixel.

Kvadratek pusti na pixlu cca 5 min, potem preveri če je še rdeč. Drugače ponoviš postopek. Rdeča pika bi morala
izginiti v max 4 ponovitvah po 5 min, drugače lahko prenehaš s tem in se lotiš masaže :)

Lp

Enkrat sem poskusil je še vedno rdeča pika. Boš še poskusil cca 3x. Če še vedno ostane, potem mi povej kako naredim še masažo prosim.....

Hvala in lep pozdrav!
luky!

link do masaže.
Najbolje je uporabiti stylus od dlančnika, ker s prstom zajameš več pixlov naenkrat.

Pazi, da ne boš ustvaril še več stuck ali celo mrtvih pixlov, ker ne more nihče prevzeti odgovornosti
za to dejanje!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

Urajmal ::

rdecaluc, zakaj pa ne kakšnega Samsunga R560?

Morda zato ker je 1k€.. 700-750 dam max., in za le to nekaj najboljšega.

letmein ::

Jaz pa iščem nekje prenosnik do 800€, zaželjeno 17 inčni,teža ni pomembna, grafika pa nekje v rangu ati 3650 ter procesor po moznosti intel.
Lp

Ej zopet jaz. Moja mošnja se je ''skrčila'' in sedaj imam za prenosnika na voljo samo še 800€. Za ta denar bi rad dobil najboljše kar gre ;). Imate kakšne predloge ???

crayz43 ::

no tudi jaz kupujem en prenosni računalnik in sicer:
- procesor naj bo intel Core 2 Duo 7370 ali močnejši
- ram: minimalno 3GB
- grafika: minimalno 256MB (ločena)
- trdi disk: minimalno 250GB
- zaslon: 16 ali več

Cena: do 800€

oba: Hp ProBook 4710s

crayz43 ::

oba: Hp ProBook 4710s

Ja samo a ni pri HP-jh problem z nalaganjem piratskega OS, ker so tako naredili da naj bi se OS aktiviral preko biosa oz. nekaj v tem smislu?

v takem primeru pa predlagam, da: bodisi kupiš posebej licenčen OS, ali pa prensonik s prednameščenim OS

Mene pa sedaj zanima kateri je nejboljši prenosni računalnik nasploh (po lastnostih). lp

BALAST ::

nokia man najbolši so Alienware, vendar so prekleto dragi.

Mene pa sedaj zanima kateri je nejboljši prenosni računalnik nasploh (po lastnostih). lp

Lenovo ......
luky!

Cebelcka ::

Jaz bi vas pa zelo lepo prosila, če mi loh mal pomagate... ker že eno tuki sedim in šezmer nevem ker prenosnik naj kupim. Imela bi ga za firmo, moral bi biti dovolj hiter in zmogljiv za več operacij naenkrat. Dala bi pa cca. 600eur. Prosim katerega mi priporočate? Še za link bi prosila, ker sem sama že vse prebrskala in bom vsak čas pop... :))hvala

@cebelcka
po lastnostih bi ti priporočil slednjega N500.
Če ga boš vzela na d.o.o. imaš samo 1 leto garancije, če kot fizična oseba pa 2 leti.

Sem zrealiziral, da ne potrebujem tako mečnih prenosnikov kot sta Asus N50VN ali Asus M50VN. Zato sem malo brskal pri prenosnikih do 700€ in našel tole. Se splača, ali predlagate kaj drugo ??

tale Toshiba je dobra, a če jo primerjaš z Lenovo N500 za 600€ je nekoliko slabša (proc, HDMI, ram,...), ima pa dodan licenčni OS.
Za ceno povprašaj še tukaj, zna biti kakšen eur ceneje.

Kaj pa pravite na tega Acerja. Zdi se mi kar v redu, ampak Linux ---- če ima kdo Linux - kako je Linux v primerjavi z Windowsi in Mac OS.
««
170 / 667
»»