Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
billy ::
Za sony FW
www.vshop.si
www.mimovrste.com
Mimovrste so jih meli en čas razstavljene v Jesenicah, a to ti je verjetno predaleč. vshop imaš dosti bližje, glede na to da si že v sonycentru bil.
Monitor je imel na testu FW31ZJ, samo nimam več revije, pa se ne spomnim najbolj več kaj je bilo rečenega, bo pa verjetno ne internetu počasi.
www.vshop.si
www.mimovrste.com
Mimovrste so jih meli en čas razstavljene v Jesenicah, a to ti je verjetno predaleč. vshop imaš dosti bližje, glede na to da si že v sonycentru bil.
Monitor je imel na testu FW31ZJ, samo nimam več revije, pa se ne spomnim najbolj več kaj je bilo rečenega, bo pa verjetno ne internetu počasi.
Leks ::
Glorfindel ::
Kateri prenosnik za 500-600€?
Po možnosti čimboljše konfiguracije za igre (pa ne nwm kakih najnovejših sam stare npr. the sims2, ker bo računalnik za sestrično)
Čakam :)
Po možnosti čimboljše konfiguracije za igre (pa ne nwm kakih najnovejših sam stare npr. the sims2, ker bo računalnik za sestrično)
Čakam :)
Zheegec ::
Asus X50SL?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
mikko ::
V sony centru v cityparku nimajo fw serije...Moti me to, da nima osvetljene tipkovnice, morda kdo ve, kdaj pride kakšen nov FW model, pa če razmišljajo kaj v tej smeri, da bi ponudili osvetljene tipkovnice ?
Ne. Novi FW modeli bodo nekje junija/julija, a bistvene razlike ne bo, le kakšen manjši hardware upgrade.
Glorfindel ::
Ok... Sprememba načrta :)
Za ralunalnik bi odštel tja do 800€, vendar bi bilo ql, če bi imel grafo 512mb... če je to možno o prenosnikih nimam pojma :(
Za ralunalnik bi odštel tja do 800€, vendar bi bilo ql, če bi imel grafo 512mb... če je to možno o prenosnikih nimam pojma :(
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi malce preletel literaturo, za kaj se bolj potrebuje ram na grafičnih karticah in kaj je tisto, kar naredi izvajanje iger hitro.
Misliš uporabljati externi monitor, ali samo to, kar ima prenosnik? Koliko " zaslon in s kakšno resolucijo?
Misliš uporabljati externi monitor, ali samo to, kar ima prenosnik? Koliko " zaslon in s kakšno resolucijo?
trdoreh ::
Že nekaj dni imam nov prenosnik in sem več kot zadovoljen!
Bi pa prosil še za en nasvet. Rabim še en prenosnik za delo. Čisto osnovno internet in word, to je vse. Prenosnik naj bi stal max. 350€!
Za ta denar sem na bolhi našel prenosnik HP 550 nov seveda. Se dobi še kaj pametnega za ta denar, mogoče kak nasvet?
Bi pa prosil še za en nasvet. Rabim še en prenosnik za delo. Čisto osnovno internet in word, to je vse. Prenosnik naj bi stal max. 350€!
Za ta denar sem na bolhi našel prenosnik HP 550 nov seveda. Se dobi še kaj pametnega za ta denar, mogoče kak nasvet?
mtosev ::
nov Fujitsu Siemens http://www.swedata.info/trg/detajl.php?... 310e
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Super ta cena mi še bolj ustreza! Za manj denarja pa vrjetno ni več nič pametnega?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
mamomu ::
Sam sem pred 1 tednom v comshopu nabavil tega asusa X71VN : http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
Sam sem menjal res že kar nekaj notebookov, ampak tale jih prekaša za svetlobna leta!!
- zvočniki Altec Lansing
- vga gforce 9650M GT
- 4GB Ram
- 320GB disk
- 17"
- bluetooth
- Core 2 duo
- ...
Na Windows7 zadeva res deluje ok!
Sam sem menjal res že kar nekaj notebookov, ampak tale jih prekaša za svetlobna leta!!
- zvočniki Altec Lansing
- vga gforce 9650M GT
- 4GB Ram
- 320GB disk
- 17"
- bluetooth
- Core 2 duo
- ...
Na Windows7 zadeva res deluje ok!
mamomu j....!
Ne vidim smisla v 17" prenosnikih. Prevelik, pretežek, kot da bi s sabo nosil televizor. Smešna zadeva!
Če človku paše 17" potem jo naj ima in mu privoščimo dober nakup. Če pa normalen
človek ne more 4kg nest, potem je za moje pojme razvajenec .)
človek ne more 4kg nest, potem je za moje pojme razvajenec .)
Mamaplata ::
Prejšnji teden kupil ASUS X59SL v memvrste . Drugače prenosnik za moje potrebe seka , edino kar me moti pri njem (zaenkrat) je to , da nima firewire priklopa (bo treba PCMCIA nabavt ja )
in pa to da ventilator nonstop meša zrak :(
Zdej ne vem v čem je problem ker na otip sploh ni tako vroč , da bi moral neprestano vrtet . A mogoče kdo pozna kako rešitev . Sem ža vprašal strica pa ni nič pametnega izpljunil :(
in pa to da ventilator nonstop meša zrak :(
Zdej ne vem v čem je problem ker na otip sploh ni tako vroč , da bi moral neprestano vrtet . A mogoče kdo pozna kako rešitev . Sem ža vprašal strica pa ni nič pametnega izpljunil :(
jan01 ::
@Mamaplata
Kupil si prenosnik s zanič SIS naborom. POtem pa so problemi, predvsem s driverji... Baterija se hitro sprazne, kajne?!
Pogledal bi si raje lenovo n500, kakšno poceni acer, toshibo...
Kupil si prenosnik s zanič SIS naborom. POtem pa so problemi, predvsem s driverji... Baterija se hitro sprazne, kajne?!
Pogledal bi si raje lenovo n500, kakšno poceni acer, toshibo...
Kako misliš zanič SIS naborom ?
Baterija zdrži okoli 1,5h . Driverje za WinXP sem skor vse dobil na priloženem
CDju .
Sem naložil speedfan pa mi kaže sedaj ko tole tipkam CPU1 55 CPU 2 55 HD0 47
Se mi zdjo nekam visoke temperature glede na to da skor nič ni obremenjen proc.
A je kaka možnost menjave pri mimovrste da bi za Lenovota menjal ?
Kako ima pa Lenovo s tem ventom poštiman a se tudi tako greje ?
Baterija zdrži okoli 1,5h . Driverje za WinXP sem skor vse dobil na priloženem
CDju .
Sem naložil speedfan pa mi kaže sedaj ko tole tipkam CPU1 55 CPU 2 55 HD0 47
Se mi zdjo nekam visoke temperature glede na to da skor nič ni obremenjen proc.
A je kaka možnost menjave pri mimovrste da bi za Lenovota menjal ?
Kako ima pa Lenovo s tem ventom poštiman a se tudi tako greje ?
rdecaluc ::
45 dni imajo oni menjavo, v kolikor jz vem. Tako da po vsej logiki lahko vrneš.
Est modus in rebus. ,typos
Ted ::
Približno enake temperature so tudi na Lenovotu. Ni omembe vredne razlike, pomoje se ti ne splača menjavat če si sicer zadovoljen. Prenosniki se pač bolj grejejo...
Mah...
Res pa je da se prve dni ni tolko grelo no vsaj vent ni toliko ropotal sedaj se sploh ne ustavi več.
Sem imel HPja in preden je izdihnil je tudi nonstop vent ropotal .
Sem imel HPja in preden je izdihnil je tudi nonstop vent ropotal .
svizi ::
mene pa zanima kakšna je kaj razlika v mobilnih grafah ATI-Nvidia, podobno kot pri navadnih ali ima tukaj kdo veliko prednost(poraba,...)?
durrenmatt ::
mogoče boš s kakim updejtom softwera strojne opreme na njihovi servisni strani odpravil težave z gretjem in delovanjem ventilatorja. Če pa ustreznega updejta še ni, pa morda pride čez kake pol leta...
Zdej me pa res zanima ali komu vedno deluje ventilator k so prenosniki nasploh tko vroči :P
Sem mislil da sam HP suks pa zgleda da ASUS tud .
Zanimivo prej mi je delala vgrajena kamera sedaj mi je pa še v device managerju ne pokaže .Bo treba zamenjat to kanto .
A je to pojnt teh pocerni prenosnikov k se prodajajo brez OS da se pol kupci jebajo z driverji k jih samo flikajo pol ?
Sem mislil da sam HP suks pa zgleda da ASUS tud .
Zanimivo prej mi je delala vgrajena kamera sedaj mi je pa še v device managerju ne pokaže .Bo treba zamenjat to kanto .
A je to pojnt teh pocerni prenosnikov k se prodajajo brez OS da se pol kupci jebajo z driverji k jih samo flikajo pol ?
A imaš prenosnik postavljen na ravni podlagi? Poglej da reže za zrak niso blokirane.
Razmisli o nakupu hladilnega podstavka.
Razmisli o nakupu hladilnega podstavka.
Pri HPju sem spodaj nogice podložil z zamaški od mineralne vode , da je zrak lažje krožil .
Tega pa imam na plošči , ki je nekoč bila polička v omari sedaj pa mi služi kot podlaga za prenosnik ter miško.
Postavljen je tako , da so zadnje nogice čisto na robu police in piha zrak brez problema ven.
Ja pa ja še kak glasen ventilator bo sploh dobrodošel v sobi :P
Tega pa imam na plošči , ki je nekoč bila polička v omari sedaj pa mi služi kot podlaga za prenosnik ter miško.
Postavljen je tako , da so zadnje nogice čisto na robu police in piha zrak brez problema ven.
Ja pa ja še kak glasen ventilator bo sploh dobrodošel v sobi :P
@Mamaplata
Ne posplošuj. Problematični sem rekel so s sis naborom. Asus ima v splošnem dobre prenosnike, ta pač ni.
Kupil si prek interneta. 14dni imaš časa, da sploročiš, da ga vračaš, 1mesec pa, da ga vrneš(ne rabiš nobenih razlogov!). Drugič pa prej vprašaj kak kupit!
Ne posplošuj. Problematični sem rekel so s sis naborom. Asus ima v splošnem dobre prenosnike, ta pač ni.
Kupil si prek interneta. 14dni imaš časa, da sploročiš, da ga vračaš, 1mesec pa, da ga vrneš(ne rabiš nobenih razlogov!). Drugič pa prej vprašaj kak kupit!
A to moram sporočit osebno ali po mailu ali kako drugače .
No pa predlagaj kak dober prenosnik v tem rangu . Vidim recimo Lenovota N500 a je to za kej ?
No pa predlagaj kak dober prenosnik v tem rangu . Vidim recimo Lenovota N500 a je to za kej ?
rdecaluc ::
Lenovo n500 je boljši od tega, oziroma se mi zdi da je celo najboljša izbira za 500€. lp
Est modus in rebus. ,typos
Sem sedaj ponovno instaliral Win XP pa je isti šmorn , vent se še vedno nonstop vrti .
Kamero pa mi je le uspelo pripravit da dela . Problem je bil v driverju , ker sem jih moral dat d čisto drugega modela računalnika . Ne vem kako majo to pomešane driverje na svoji strani ali pa kar vtaknejo v računalnik kar majo pod prsti :P
Ja lahko da je Lenovo boljši ampak mi je to sedlo da ma ASUS 3470 grafo :)
Če mi uspe utišat vent bi ga kar obdržal .
Kamero pa mi je le uspelo pripravit da dela . Problem je bil v driverju , ker sem jih moral dat d čisto drugega modela računalnika . Ne vem kako majo to pomešane driverje na svoji strani ali pa kar vtaknejo v računalnik kar majo pod prsti :P
Ja lahko da je Lenovo boljši ampak mi je to sedlo da ma ASUS 3470 grafo :)
Če mi uspe utišat vent bi ga kar obdržal .
Pika_pija ::
Kako se vam zdi ta konfiguracija od Dell-a za okoli 1000€?
Intel® Core™ 2 Duo Processor P8600 (2.40Ghz, 3MB, 1066MHz)
Genuine Windows Vista® Home Premium SP1- English
Microsoft® Works 9.0 / English - (Does not include Microsoft® Word)
15.6in Widescreen High Definition (1366x768) WLED with TrueLife
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera
4096MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
500GB (5.400rpm) SATA Hard Drive
512MB ATI Mobility RADEON HD 4570
Fixed Internal Blu-ray Disc (DVD+/-RW + BD-ROM) Slot Drive including
6-cell 56 WHr Lithium Ion battery
Se splača vzet to? Ali se dobi za enak denar ali še majn kaj drugega na enaki ravni?
Hvala!
Se splača vzet to? Ali se dobi za enak denar ali še majn kaj drugega na enaki ravni?
Hvala!
@Pika_pija
Če lahko, počakaj s nakupom laptopa do julija(večina jih bo imelo od takrat free upgrade iz viste...)
Če lahko, počakaj s nakupom laptopa do julija(večina jih bo imelo od takrat free upgrade iz viste...)
mtosev ::
Kako se vam zdi ta konfiguracija od Dell-a za okoli 1000€?
Hvala!
to je ugodno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
JayKay ::
če gre za nakup v SLO je 1K € ugodno, ker v UK pride 829 funtov s 24 mesečno garancijo
za taki dnar v SLO dobiš še Sony-a FW model, a ni tak zmogljiv, ma pa definitivno boljši zaslon in lepše ohišje
za taki dnar v SLO dobiš še Sony-a FW model, a ni tak zmogljiv, ma pa definitivno boljši zaslon in lepše ohišje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
miqro ::
V ponedeljek si grem po prenosnik ki ga bom uporabljal za šolo,filme,igre(cod4,warrock)!
malo sem gledal med tema dvema vendar mi še vi povejte:http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Cena naj bo med 500 in 800€.Lahko date kaki ling iz BIGBANGA bi bilo najbolje:P
lp
malo sem gledal med tema dvema vendar mi še vi povejte:http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Cena naj bo med 500 in 800€.Lahko date kaki ling iz BIGBANGA bi bilo najbolje:P
lp
Ne kupovat hp-ja, ce se mas rad.
Zakaj pa ne? Jaz sem bil s svojim zelo zadovoljen! Sprasujem, ker bi si rad kupil netboka od HPja, pa se mi zdi, da so HPji zelo dobri.
Pika_pija ::
Imam še nekaj vprašanj:
1. Če kupim prenosnik v Avstriji, kjer je nemška tipkovnica in nemška Vista kako je v tem primeru s šumniki? Vem, da jih na tipkovnici ni (to me ne moti, ker imam zdaj tud nalepke), bodo pa delali, ko bom pisala npr. v Wordu?
2. Kako je s temi obrati pri trdem disku? Se mi splača iz 320-GB-SATA (5.400 1/min) za 50€ doplačila vzeti 320-GB-Serial AATA-Festplatte (7.200 1/min)? Kje se ti "obrati" poznajo pri uporabi?
3. Kako je s podporo Viste? Sem v drugih temah brala o 64 bitni podpori OS in 32 bitni? Kako naj vem kaj podpirajo naloženi windovsi? Da ne bom mela potem več težav kot veselja.. :)
To je zaenkrat vse. Zahvaljujem se že vnaprej, če bo kdo odgovoril na katero vprašanje.
1. Če kupim prenosnik v Avstriji, kjer je nemška tipkovnica in nemška Vista kako je v tem primeru s šumniki? Vem, da jih na tipkovnici ni (to me ne moti, ker imam zdaj tud nalepke), bodo pa delali, ko bom pisala npr. v Wordu?
2. Kako je s temi obrati pri trdem disku? Se mi splača iz 320-GB-SATA (5.400 1/min) za 50€ doplačila vzeti 320-GB-Serial AATA-Festplatte (7.200 1/min)? Kje se ti "obrati" poznajo pri uporabi?
3. Kako je s podporo Viste? Sem v drugih temah brala o 64 bitni podpori OS in 32 bitni? Kako naj vem kaj podpirajo naloženi windovsi? Da ne bom mela potem več težav kot veselja.. :)
To je zaenkrat vse. Zahvaljujem se že vnaprej, če bo kdo odgovoril na katero vprašanje.