Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
Zheegec ::
angleška je angleška, slovenska je pa slovenska.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
trdoreh ::
Nevem, pomoje gb. Prenosnik bi kupil v Italiji, ker je tam ceneje, kot opcijo ponujajo italjansko oz. angleško tipkovnico. Ne vem pa, kakšne so razlika med ang in slo. tipkovnico, ker sem imel vedno slo verzijo. Sklepam, da manjkajo šumniki, kaj pa ostale tipke, je kaka bistvena razlika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
m_z ::
miha188 ::
Ja živjo, jaz pa kopujem prenosnik in bi zanj odštel največ 500 eurov. Sem študent in bi ga rabil predvsem za študij(FRI). Aja pa še to bi vprašal, a je res da se pri nekaterih prenosnikih zaslon ob dnevni svetlobi slabo vidi oz. da se svetloba odbija od njega ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha188 ()
kako "hud" je, to me zanima...ohišje,upogljiva tipkovnica(pri Dellu 1535 je zadeva smešno upogljiva), trpežnost materiala...izkušnje (zadovoljnih?) lastnikov?
@Leks: kaj pa 4GB rama in 8600 proc pri Toshibi, primerjalno z Asuson? Sicer ne vem, kako bi se obnesla tista shiny plastika, ima že kdo izkušnje?
Leks ::
Da, tudi toshiba je odlična (po specifikacijah), mene zelo motijo odtisi prstov, zato je nisem omenil,
ker sem napisal zgolj moje osebno mnenje. Nisem pa nikoli imel v lasti toshibe, kolikor sem tipkal po
njih v razstavnih salonih.
ker sem napisal zgolj moje osebno mnenje. Nisem pa nikoli imel v lasti toshibe, kolikor sem tipkal po
njih v razstavnih salonih.
Prenosnik, ki je po kakovosti ohišja primerljiv z Macbookom (unibody), obstaja? Lahko predlagate kaj podobnega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
HP Elitebook je prej boljši od Macbooka. Podobno ohišje, boljši ekran, več priključkov. Edino baterija zdrži kakšnih 10-20% manj.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Oba predloga sta vredu, samo želim nekaj manjšega recimo 13-14". Je še kaj omembe vrednega, al morem Macbooka kupit?
miha188 ::
Kateri je boljši in kaj je ta zaslon pri toshibi (WXGA)?
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
JayKay ::
Kateri je boljši in kaj je ta zaslon pri toshibi (WXGA)?
če rabiš HDMI in BT vzameš N500, ker lahko 1GB rama itaq dokupiš. Če pa hočeš met Visto še zraven pa te komplet pride ceneje. Odvisno kaj boš potreboval.
TheEdge ::
Pozdravljeni,
Pred časom nazaj sem pisal o tem, da bi naročil računalnik Dell studio 1537 iz UK .. in sedaj sem ga dobil. Danes je prispel paket po pošti. Računalnik je bil lepo zapakiran v majhni škatli, notri nekaj programske opreme -(nekaj DVD-jev), kabel za priklop in nič nepotrebnega materiala. Na računalniku je že bil inštaliran Windows Vista Home edition, kar bo zaenkrat zadostovalo, vsaj dolker ne izidejo novi windows 7. Najbolje me je presenetilo, da je bil računalnik ready to run, takoj ko ga prižgeš. Pogled na računalnik je zelo dober. Ravni predel okoli računalnika je dokaj velik in raven. nad tipkovnico so indukcijsko občutljiva stikala, katera ob dotiku zažarijo potem pa ugasnejo. Vmes se najde gumb za hiter dostop do multimedije in za imetovanje CD/DVD-ja, saj je optična enota podobna kot pri avtoradijih.
Zapiranje in odpiranje ekrana je zelo lahko opravilo. V primerjavi z ostalimi ekrani, pri katerih moraš paziti kako jih odpiraš in paziš, da se ne bi plastika v pantu/pregibu prelomila, se ti ne more to zgoditi. Pant je narejen na strani in pri odpiranju potisne ekran malo nazaj.
Glede naročila ne bom zgubljal besed, saj je bila pot kar dolga. Če bi koga zanimalo, me lahko kontaktira. Se je pa splačalo za 400€ razlike v ceni počakati 2 meseca. ;)
moja konfiguracija:
Studio 1537 Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache)
Item Description Quantity Total Price
Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache) 1
Genuine Windows Vista® Home Premium SP1 - English 1
Microsoft® Works 9.0 with Home and Student Trial - English 1
1 Year Limited Warranty - Collect & Return 1
Sea Sky 1
15.4" Widescreen WXGA+ WLED (1440x900) TFT Display with TrueLife 1
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera 1
3072MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048 + 1x1024] 1
320GB (5.400rpm) SATA Hard Drive 1
256MB ATI Mobility RADEON HD 3450 1
Fixed Internal DVD+/-RW Slot Load Drive including Software 1
Primary 6-cell 56 WHr Lithium Ion battery 1
Internal UK English Qwerty Keyboard 1
No security option selected 1
1 Meter Power Cord (3 Wire) - UK 1
English - Documentation Studio 1537 1
N0253504 1
1Yr Limited Warranty - Collect & Return 1
Studio 1537 Order - UK 1
Studio 1537 Resource DVD (Diagnostic & Drivers) 1
90W AC Adaptor 1
Wireless Label (Intel Wireless Cards) - Core 2 Duo 1
No Mobile Broadband Selected 1
No Carrying Case 1
No Bluetooth Upgrade 1
Intel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCard 1
No Security/Anti-Virus Protection - English 1
No Accidental Damage Support 1
DataSafe Online Backup 2GB 1 year 1
Pred časom nazaj sem pisal o tem, da bi naročil računalnik Dell studio 1537 iz UK .. in sedaj sem ga dobil. Danes je prispel paket po pošti. Računalnik je bil lepo zapakiran v majhni škatli, notri nekaj programske opreme -(nekaj DVD-jev), kabel za priklop in nič nepotrebnega materiala. Na računalniku je že bil inštaliran Windows Vista Home edition, kar bo zaenkrat zadostovalo, vsaj dolker ne izidejo novi windows 7. Najbolje me je presenetilo, da je bil računalnik ready to run, takoj ko ga prižgeš. Pogled na računalnik je zelo dober. Ravni predel okoli računalnika je dokaj velik in raven. nad tipkovnico so indukcijsko občutljiva stikala, katera ob dotiku zažarijo potem pa ugasnejo. Vmes se najde gumb za hiter dostop do multimedije in za imetovanje CD/DVD-ja, saj je optična enota podobna kot pri avtoradijih.
Zapiranje in odpiranje ekrana je zelo lahko opravilo. V primerjavi z ostalimi ekrani, pri katerih moraš paziti kako jih odpiraš in paziš, da se ne bi plastika v pantu/pregibu prelomila, se ti ne more to zgoditi. Pant je narejen na strani in pri odpiranju potisne ekran malo nazaj.
Glede naročila ne bom zgubljal besed, saj je bila pot kar dolga. Če bi koga zanimalo, me lahko kontaktira. Se je pa splačalo za 400€ razlike v ceni počakati 2 meseca. ;)
moja konfiguracija:
Studio 1537 Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache)
Item Description Quantity Total Price
Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache) 1
Genuine Windows Vista® Home Premium SP1 - English 1
Microsoft® Works 9.0 with Home and Student Trial - English 1
1 Year Limited Warranty - Collect & Return 1
Sea Sky 1
15.4" Widescreen WXGA+ WLED (1440x900) TFT Display with TrueLife 1
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera 1
3072MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048 + 1x1024] 1
320GB (5.400rpm) SATA Hard Drive 1
256MB ATI Mobility RADEON HD 3450 1
Fixed Internal DVD+/-RW Slot Load Drive including Software 1
Primary 6-cell 56 WHr Lithium Ion battery 1
Internal UK English Qwerty Keyboard 1
No security option selected 1
1 Meter Power Cord (3 Wire) - UK 1
English - Documentation Studio 1537 1
N0253504 1
1Yr Limited Warranty - Collect & Return 1
Studio 1537 Order - UK 1
Studio 1537 Resource DVD (Diagnostic & Drivers) 1
90W AC Adaptor 1
Wireless Label (Intel Wireless Cards) - Core 2 Duo 1
No Mobile Broadband Selected 1
No Carrying Case 1
No Bluetooth Upgrade 1
Intel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCard 1
No Security/Anti-Virus Protection - English 1
No Accidental Damage Support 1
DataSafe Online Backup 2GB 1 year 1
kr neki
2 meseca niti ni tak dolgo. JAz sem ga tukaj v Uk naročil 19.3 prispel pa je 8.4 :) Je pa res ready tu run, ampak je tolko sranja zraven instaliranega, da sem samo brisal dol. :)
TheEdge ::
so ti ga poslali domov?
kako je pa z tipkovnico... zdej imaš angleško. Se da dobiti kje slovenko?
kako je pa z tipkovnico... zdej imaš angleško. Se da dobiti kje slovenko?
kr neki
ja poslali so domov. Živim v Cambridgu :) Tipkovnica je angleška. Ostanejo ti edino nalepke...
Skoraj sem že kupil Macbooka, ko sem v eni od trgovin naletel na ta prenosnik. Gre za Sony Vaiota serije Z. Zanima me direktna primerjava z Macbookom. Zanima me torek, kateri od dveh je boljša odločitev? Sony Z je imo vrhunski prenosnik. Ohišje iz karbonskih vlaken, lahek (1,5kg), možnost preklopa med grafičnimi karticami...se ne razumem veliko, ampak ta Sony se mi zdi resnično super izbira. Lahko nekdo, ki se malo bolj spozna pove še svoje mnenje? Model, ki stane 2000€ ima WWAN povezava (HSDPA 7.2Mbps z Rx) , kaj je to?
Jan999 - bi ga bilo potrebno prijeti v roke. Ohišje Macbook13 Alu je ful dobro, če je tole ohišje podobno seriji TZ, potem je super.
Grafični sta tam-tam, razlika je minimalna. Macbook ima rahlo boljšo (10% recimo) Vaio ima še HDMI (ne rabiš pretvornika nositi s seboj kot pri macbooku) in pa FireWire. Avtonomija bo najbrž podobna. Tisti 5ur kot jih obljubljajo je najbrž zelo "optimističnih". Če je ohišje na ravni Vaio TZ, potem je najbrž tudi lažji od Macbooka...
Predlagam, da ga greš pogledati, točno tega modela ne poznam... HSDPA pomeni, da ima režo za SIM kartico, preko katere dostopaš do neta. Hitrost je odvisna od ponudnika (HSDPA ima trenutno Mobitel) in lokacije... Cena pa od tvoje pogodbe
Grafični sta tam-tam, razlika je minimalna. Macbook ima rahlo boljšo (10% recimo) Vaio ima še HDMI (ne rabiš pretvornika nositi s seboj kot pri macbooku) in pa FireWire. Avtonomija bo najbrž podobna. Tisti 5ur kot jih obljubljajo je najbrž zelo "optimističnih". Če je ohišje na ravni Vaio TZ, potem je najbrž tudi lažji od Macbooka...
Predlagam, da ga greš pogledati, točno tega modela ne poznam... HSDPA pomeni, da ima režo za SIM kartico, preko katere dostopaš do neta. Hitrost je odvisna od ponudnika (HSDPA ima trenutno Mobitel) in lokacije... Cena pa od tvoje pogodbe
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Hvala ALIEn za hiter odgovor. Po tvoji razlagi sem ugotovil, da HSDPA ne potrebujem, zato bom mirne duše ostal pri modelu za 1500€. Imel sem ga v roki in prenosnik je res hud. Všeč mi je, ker je lahek, Macbook je precej težji. Ima HDMI, kar mi zelo ustreza in ima odličen zaslon. To so tri lastnosti, zaradi katerih bi ga vzel. Po drugi strani me mika Macbook, ker je hiter in ker vsak, ki ga prosim za nasvet, mi priporoča Macbooka prav zaradi hitrosti in sistema. Na Sonyu me moti Vista, ker zelo upočasni prenosnik. Macbook ima isti procesor, manj rama pa dela kot urca. Sony je potreboval kar nekaj časa, da se je zagnal. Res pa je, da sem vedno delal na windowsih in vsi moj znanci in sodelavci delajo na tem sistemu. Torej zadnja dilema je sistem in prilagodljivost.
Hvala ALIEn za hiter odgovor. Po tvoji razlagi sem ugotovil, da HSDPA ne potrebujem, zato bom mirne duše ostal pri modelu za 1500€. Imel sem ga v roki in prenosnik je res hud. Všeč mi je, ker je lahek, Macbook je precej težji. Ima HDMI, kar mi zelo ustreza in ima odličen zaslon. To so tri lastnosti, zaradi katerih bi ga vzel. Po drugi strani me mika Macbook, ker je hiter in ker vsak, ki ga prosim za nasvet, mi priporoča Macbooka prav zaradi hitrosti in sistema. Na Sonyu me moti Vista, ker zelo upočasni prenosnik. Macbook ima isti procesor, manj rama pa dela kot urca. Sony je potreboval kar nekaj časa, da se je zagnal. Res pa je, da sem vedno delal na windowsih in vsi moj znanci in sodelavci delajo na tem sistemu. Torej zadnja dilema je sistem in prilagodljivost.
Mah Vista dela super. Problem so tone in tone nepotrebnega bloatweara, katerega namesti gor Sony. Žal je pri teh OEM prenosnikih potrebno namestiti Visto in najnovejše gonilnike na novo če želiš odlično delovanje. Če se Vista lepo prilagodi po želji in skonfigurira se lahko avtonomijo baterije blazno izboljša. Tukaj je pač OS X boljši od enega PCja s police - obstaja pač samo par konfiguracij in 1 sistem. Vse optimizirano.
Ekrani so res dobri, če te ne moti glossy. Pač nabit kontrast, ampak za navadno uporabo je dober. Za profi so pa nebleščeči (katere je zelo težko dobiti). HSDPA res ne rabiš, itaq konektaš gor telefon preko Bluetooth če res nujno rabiš. Kje pa imajo tega Vaiota za pogledati?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ravno sem gledal te cene Macov v sloveniji. pa to moraš res met rad mac-a da ga kupiš.
Ja, Oem nameščena vista ma polno sranja gor, treba dol zmetat ali ponovno namestit OS. Pri Dellu je bilo vsega boga gor :( Je pa Dell Inspiron 1545 zdražal 3 ure high performace na frišni bateriji, dlje kot xp
Ja, Oem nameščena vista ma polno sranja gor, treba dol zmetat ali ponovno namestit OS. Pri Dellu je bilo vsega boga gor :( Je pa Dell Inspiron 1545 zdražal 3 ure high performace na frišni bateriji, dlje kot xp
gwertix ::
da ne odpiram nove teme ... bi samo vprašal kaj se vam zdi ta prenosnik:
http://www.mimovrste.com/artikel/275014...
je dovolj zmogljiv za video montažo, photoshop, igranje iger ... ostalo?? kaj pa grafika je uredu? Kakšne izkušnje pa imate s hp prenosniki??? priporočate kakšen drug prenosnik (za ceno do 850€)???
http://www.mimovrste.com/artikel/275014...
je dovolj zmogljiv za video montažo, photoshop, igranje iger ... ostalo?? kaj pa grafika je uredu? Kakšne izkušnje pa imate s hp prenosniki??? priporočate kakšen drug prenosnik (za ceno do 850€)???
V Trstu sem ga videl (Mediaworld) Ohišje je odlično, skoraj tako dobro, če ne boljše (ker je tudi dosti lažje) od Macbooka. Oba prenosnika se pri nas dobita za isto ceno 1500€. Malo sem v dilemi!
Kje pa imajo tega Vaiota za pogledati?
billy ::
Vaio Z primerjati z applom je žalitev. To se lahko edino primerja s kakšnim IBM, pa še to vprašanje, trenutno top roba, kaj se dobi na področju računalništva.
Z21MN ima sicer manjšo resolucijo, tako da je boljše izbir kakšen drug model, razen če kdo hoče le 1366x786
Apple je narejen iz aluminija, Z pa iz karbona + aluminija, odločite tu je jasna. Edina prednost appla je OS, če je komu všeč MacOS.
Z21MN ima sicer manjšo resolucijo, tako da je boljše izbir kakšen drug model, razen če kdo hoče le 1366x786
Apple je narejen iz aluminija, Z pa iz karbona + aluminija, odločite tu je jasna. Edina prednost appla je OS, če je komu všeč MacOS.
kaj pole predlagaš ... se bi dalo dobit podobno zmogljiv prenosnik za podobno ceno pr kiri drugi znamko???
ja cena je skorej malo previsoka, pa tud zaslon bi meu 17" če se le da ... še kej podobnega nekje do 850€?
Kateri sony pa ni v redu? ;)
Pojdi si ga ogledat pred nakupom!
To bi v bistvu bil nasvet vsem, ki kupujete prenosnike..prvo pogledat, potem pa spraševat tu ;)
Pojdi si ga ogledat pred nakupom!
To bi v bistvu bil nasvet vsem, ki kupujete prenosnike..prvo pogledat, potem pa spraševat tu ;)
mikko ::
gledal sem cs serijo ampak na netu je lepo zgledal, v živo pa polom...v živo zaenkrat samo MBP da mi je bil cool...moram it FW pogledat, grem pol v citypark tja v sony štacuno...Se mi pa zdi kar best buy tale fw po specifikacijah pa to..
Ne vem, če imajo FW tam..nazadnje niso imeli.
Meni je CS kar fletna, ramo violčne in rjave nisem videl, ostale barve so pa kr na mestu, če človek to želi.
Meni je CS kar fletna, ramo violčne in rjave nisem videl, ostale barve so pa kr na mestu, če človek to želi.
amper ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima če obstaja kakšen prenosnik 17" z nesvetlečim monitorjem.
LP
Mene pa zanima če obstaja kakšen prenosnik 17" z nesvetlečim monitorjem.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!
Leks ::
Lenovo 17" so über dragi, zato raje gledaj HPja, kakšno 6820s znaš dobiti za solidno ceno.
Je pa odvisno za kaj prenosnik rabiš. Mogoče te reši 15.4" + navaden LCD 19", 20" ali 22".
Je pa odvisno za kaj prenosnik rabiš. Mogoče te reši 15.4" + navaden LCD 19", 20" ali 22".
svizi ::
Imel sem HP-ja 3 leta in pol pa je zdaj dokončno crknila matična, sej je dobro delal samo se mi pa je sesul parktrat windows. Zdaj pa kupujem novega pa sem gledal sem Toshibo Satellite P300-1GN, ta mi je dost všeč, pa tudi DELL studio XPS 16 mi je hud samo ne vem če se ga dobi v sloveniji, pa tale sony fw serija je tut kar ql gledal sem jih na mimovrste. Zanima me samo če kdo ve kje bi se ga dalo sprobat ker v sonycentru v cityparku nimajo te serije. Prav tako me zanima če kdo ve kako je kaj z ohišji, tipkovnicami in gretjem teh treh modelov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svizi ()