» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
156 / 662
»»

TheEdge ::

Mja meni govori bratranec pravkar po msnju, da mi iz lastnih izkušenj in izkušenj njegovih frendov ne priporoča tanovih hpjev ker se baje grozno kvarijo. Sam pa ne vem ker nimam dosti izkušenj z laptopi. Je res to al so prazne marnje?

Torej Macbooka črtam. Čeprav so mi odbiti totalno. Bom pač raje razmislil o kakšni Toshibi, Dellu, HPju (če je res kar pravi bratranec pač ne)... itd.

Kakšne ideje?

Glede HP-ja sem tudi sam slišal in celo doživel, da se kar pogosto kvarijo. Prijatelj ga je imel v enem letu 3x na servisu. enkrat mu je odpovedala plata, drugič se se bios skrešal, trtjič pa ne vem kaj je bilo.. pa to je bil neki busines comp.. ne vem oznake.

Jaz sem slišal veliko dobrega za Dell računalnike zato sem se odločil za nakup stuido 1537. Če se boš odločil za nakup Dell ti priporočam,da pogledaš malo v tujino/VB, ker je funt še dokaj nizko in se splača nakup (25% ali več ceneje)

Drugače so pa Toshibe tudi zelo vredu. Mislim da pri seriji L300 nimaš kaj zgrešiti ;)

lp
kr neki

potepuhec ::

Leks, ce se pokvarljivost meri na 1000 prodanih prenosnikov je lep ku***, ce je prodanih samo 1000 ali pa 1000000. Razlika je samo v skupni kolicini pokvarjenih prenosnikov.

My 2c

Zheegec ::

v procentih se gleda, jasno. Samo tvoj in sosedoc prenosnik pa še en od kolega tudi približno niso dovolj velik vzorec.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Meizu ::

http://www.fmc.si/categories.cp2?guid=7...

Našu sm akcijo za macbooka. Dokupu bi na 4gb rama, ostalo mislim da je kul. Za glasbeno produkcijo in amatersko slikovno obdelavo mislite da bo zadosti? Laufa Adobe Audition gor?

MAT1C ::

Poglej na uradno spletno stran od programa, če podpira mac OS. Sicer se pa da tudi Windows naložit gor na Macbooka.
Drugače pa jaz iščem nekaj podobnega kot ti (razen zvočna mi ni ravno pomembna), pa se bolj nagibam h kakemu Dellu ali pa Toshibi. Tudi Sonyji so mi sicer zelo padli v oči, ampak če pravijo da so padli na kvaliteti, potem to odpade...

edit: pa 13" ekran ti ni nič premajhen? Jaz osebno se odločam za nekaj med 15 in 17. Še najraje 16", ampak je teh bol malo na izbiro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MAT1C ()

Meizu ::

Ma osebno se mi zdi nad 15'' overkill ker to potem ni več prenosnik, ampak en pladenj... 13'' je 33 cm diagonale približno. Zadosti če mene vprašaš...

Za adoba sm že nekaj gledal, sam sm očitno slep, ker nikjer ne najdem podatkov o podpori OS-ov...

Leks ::

znanec ima tole 13,3 toshibo, ki jo ima za sklepanje zavarovan na terenu, izkušnje so zelo dobre.

fr34kec ::

Kupujem nov prenosnik v rangu nekje okrog 800€.
Sam sem imel v mislih naslednje modele pa me malo zanima vaše mnenje..

HP Pavilion dv6860ep [FG763EA]
HP Pavilion dv5-1199el [FW713EA]
HP Compaq 6730s T3400
HP Compaq 6730s T5870
ASUS X59SL-AP320 T3200
Sony VAIO VGN-NS20Z/S

Če mi pa svetujete še kakšne druge modele, pa kar na dan s predlogi.

Hvala!

BuzzFuzz ::

Jaz sem za Vaio. Pa še design je lep. Poglej še po kakšni Toshibi.
Kakorkoli, izbira ne bo lahko ;)

Če praviš da kupuješ novega, potem mislim da prva dva ne spadata v to kategorijo.
Saj si že link dal na stran, ki prodaja rabljene. To sta verjetno obnovljena prenosnika.

Iščeš jih za okoli 800€, gledaš pa ASUSa za 550? Če ti ta po performasah zadostuje, ga vzemi in
si prihrani 300€, drugače ti pa svetujem, da izbiraš med prenosniki v istem rangu. Izmed naštetih je jasno,
da SONY prekaša vse naštete skupaj!

D3m ::

Kaj pravite o tem prenosniku?

http://www.mimovrste.com/artikel/275013...
|HP EliteBook|R5 6650U|

billy ::

Vaiotova prednost je lep dizajn, zelo dobra kvalitete izdelave in dobri zasloni. Prednost ostalih je pa nižja cena ;)

Vsekakor se prepričaj o kvaliteti prenosikov v živo, še posebaj zaradi tega, ker imaš "na očesu" kar nekaj modelov.

Morda si oglej model vaio NS11ZS, kateri ima blu-ray combo enoto (če boš kdaj potreboval) in je le malenkost dražji. Je pa na zalogi na tisti spletni trgovini in ga lahko tudi vidiš v živo.

fr34kec ::

Drugače sta Paviliona od HP-ja tudi nova...link sem dal samo simbolično, da se vidijo karakteristike.

Tega lahko dobim za 930€ z 3 letno garancijo in 4g rama.
HP Compaq 6730s T5870

vaiota pa za 860, 2 leti garancije...
Sony VAIO VGN-NS20Z/S

Ker je boljši?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fr34kec ()

RobynHood ::

tukaj http://www.aperio.si/prva-stran imajo zdaj vaiote v akciji, pa me zanima kaj je tako posebnega na Sony vaiotu. Saj tisti za 1000€ je dober, samo kaj pa ta za 1900€...kaj je tako posebnega na njih?

durrenmatt ::

za 1900 eur ima dobro konfiguracijo v zelo malem prenosniku (13,1)

Stark ::

če bi imel tako konfiguracijo tudi 15.4" ali pa 17" Sonyev prenosnik. sej je 13.3" bolj mobilen, samo jaz bi imel vsaj 15.4" ekran...

13.1" je pošast.

1600x900 resolucije. Izjemen zaslon.

Ima unikatno funkcijo, da s premikom gumba preklopimo med integrirano grafično ali nvidia grafično. Na tak način se lahko pivarčuje kakšna ura baterije, če ni potreba bo grafiki.

Ima pa tudi UMTS modem vgrajen in teže le 1.5 kile, kar je tudi zelo izjemno za takšno dimenzijo z optično enoto.

Stark, 15.4 in 17 je bye bye, vsaj pri sonyju, vse so usmerili na widescreen 16.4 in 18.4

res je. samo lahko bi naredili 16.4" s tako konfiguracijo. 18.4 mi je pa prevelik. sploh pogrešam LED ekran pri 16.4". za resno delo mi 13.1" ravno ni. no saj 15.4" tudi ne samo vseeno. je pa resolucija visoka.

to je verjetno eden izmed razlogov zakaj ne bi/bom kupil Vaiota. sem tudi slišal, da so popravila draga in, da niso več tako kvalitetni kot so bili včasih.

kdo ve, se v kratkem obeta posodobitev Lenovo Thinkpad serije?

S kakšno? FW31ZJ poglej. Full HD, 3650 ATI, P9550, 4G rama, vista 64 bit, bluray .. ka se ces vec.

Popravila so draga, če crkne plata..ampak na rečo so še vedno zelo kvalitetni in se malo kvarijo.

tale laptop je hud, samo rpm pri disku je samo 4200 :\

Nima veze, itak boš dal not SSD, glede na to, da so tako poceni.

Ne?

Steinkauz ::

Kaj mislte o temle?
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
Iščem neki za sestro, bolj nezahtevna uporabla, net, filmi, photoshop

JayKay ::

slabši procesor, zelo slaba baterija

Če je res tako, je skoraj boljše sony NS20E, v novem monitorju imate test. Edini "problem" je bluetooth, bateria pa drži 3 ure. Pa še vista je poleg, se ne rabi človek zajebavat z instalacijo...

Jazzie ::

Tudi sama iščem nov prenosnik in ker se sama na tehnične lastnosti računalnikov ne spoznam najbolje, bi prosila za mnenje/predloge. Računalnik uporabljam predvsem za gledanje serij&filmov (tudi v 720p kvaliteti), poslušanje glasbe, obdelavo fotografij, grafiko (Photoshop), brskanje po internetu (vedno imam odprtih veliko zavihkov v Firefoxu naenkrat) ter za šolsko delo (Word). Kakšen se vam zdi ASUS X59SL?
Že vnaprej hvala. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Jazzie ()

Edini "problem" je bluetooth

Kakšen problem je bluetooth? A ga sploh nima?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MAT1C ()

Ja. Zato pa je v narekovajih, nekomu je to pomembno, nekomu ne.

Jazzie, verjetno se s fotografijami in grafiko baviš "amatersko" ? Potem bo ok.

TribesMan ::

Ima kdo kako mnenje o HPju 6735b? In kakšna je možnost da na tem prenosniku dobiš matte LCD? Ker kakor sem okoli spraševal se nobenenmu ne sanja kakšen naj bi ta zaslon bil.

Mogoče kdo ve kje bi se dalo to zadevo videti? Ker v vsej trgovinah razkazujejo samo tisti sekret od 6730s in 6735s, ki sta vsaj po slikah in reviewih ki sem jih uspel najti na internetu veliko bolj češka od "b" serije. Če ne drugega sem zasledil da je pri "b" možnost matte zaslona, medtem ko pri "s" te možnosti ni, hkrati pa je cel laptop narejen iz plastika ki je pravi magnet za prstne odtise. Nagravžno pač... :D

Zanima me tale konfiguracija:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

durrenmatt ::

matte = matt ?

matt = anti glare

Mnja, problem je ker ta "anti glare" piše zraven vseh HPjevih prenosnikov, tudi tistih za katere vem da imajo glossy. Tako da na to se ne gre zanašat.

Drugače pa tole je edini pametni review, samo da gre za Intel različico laptopa... Izgled pri AMD je isti... samo osnovna plošča je duga...

http://www.notebookreview.com/default.a...

@Jazzie
Če boš dosti gledala filme, jih boš morebiti tudi kdaj na TVju, zato glej da ima prenosnik HDMI. Tu ti priporočam kakšnega Lenovo N500.
Drugače pa tale ASUS tudi ni slab, mogoče se najde še kje ceneje.

@TribesMan
Moj prijatelj ima tegale, ga jutri pokličem in vprašam kakšen je zaslon. Sem mu ga pa jaz skupaj naredil, vendar
se resnično ne spomnim, kakšen je bil zaslon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

@TribesMan
Moj prijatelj ima tegale, ga jutri pokličem in vprašam kakšen je zaslon. Sem mu ga pa jaz skupaj naredil, vendar
se resnično ne spomnim, kakšen je bil zaslon.

Ej super, bom zlo hvaležen...

JayKay ::

Si kdo lasti kaj od sledečega, oz kaj bi bil ql nakup:

Dell Inspiron 1545: 489 funtov
Intel® Core™ 2 Duo Processor T6400 (2.0 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2 Cache)
Genuine Windows Vista® Home Premium SP1 - English
1 Year Limited Warranty - Collect & Return
1.3 Mega pixel Integrated Web Camera
Black Colour with Matte Finish
15.6" Widescreen WXGA CCFL (1366 x 768) TFT Display with TrueLife™
4096MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
320GB (5,400rpm) Serial ATA Hard Drive
Intel Integrated GMA 4500MHD
DVD +/- RW Drive (read/write CD & DVD)
6-cell battery
Intel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCard
1Yr Limited Warranty - Collect & Return

Dell Studio 1537: 579 funtov
Intel® Core™ 2 Duo Processor T6400 (2.0 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2 Cache)
Genuine Windows Vista® Home Premium SP1 - English
Microsoft® Works 9.0 with Home and Student Trial - English
1 Year Limited Warranty - Collect & Return
Lime Green Colour with Microsatin Finish
15.4" Wide Screen WXGA WLED (1280 x 800) Display with TrueLife™
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera
4096MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
320GB (5.400rpm) SATA Hard Drive
256MB ATI Mobility RADEON HD 3450
Fixed Internal DVD+/-RW Slot Load Drive including Software
Primary 6-cell 56 WHr Lithium Ion battery
Internal UK English Qwerty Keyboard
Intel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCard

Sony NS11J/S: 589 funtov

Intel® Centrino® processor technology with Intel® Core™2 Duo processor T5800 (2 GHz and 800 MHz FSB) and Intel® PRO/Wireless 802.11a/b/g/n
Genuine Windows Vista® Home Premium with Service Pack 1 (English version)
320 GB (Serial ATA 5400rpm) hard disk drive
4 GB DDR2-800 SDRAM (2 x 2048 MB - no free slots available), maximum 4 GB DDR2-800 SDRAM - in the case of 4GB, a portion of the system memory over 3 GB might not be available to the operating system
15.4" WXGA (1280 x 800) X-black LCD
Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD with Total Available Graphics Memory of approx. 1020 MB
DVD±RW/±R DL/RAM drive
Built-in 'Motion Eye' Digital Camera (max. 30 frames per second, 1.3 Mega Pixels) with Motion Picture Function (max. resolution (pixels) SXGA/1280 x 1024)
Wireless LAN IEEE 802.11a/b/g/n
4 Hi-Speed USB 2.0 ports
QWERTY keyboard
Exclusive VAIO software: VAIO Music Box, VAIO Movie Story, Click to Disc/Editor

Sony NS11J/S: 609 funtov
namesto 4500MHD je ATI 3430

Jazzie ::

@billy: Ja, s fotografijo in grafiko se ukvarjam le amatersko.

@Leks, najlepša hvala za predlog! Se mi zdi tisti model od Lenovo fajn, pa še predrag ni, tako da se sedaj odločam med Lenovo n500 t5800, Asus X59SL-AP373 2GHz in HP Compaq 6730s 2GHz (KV649AV4G) ... Se mi zdi, da bo kar Lenovo. :)

rdecaluc ::

lenovo n500 t5800 , gf 9300 majo pr enaa mal ceneje.
Est modus in rebus. ,typos

Ted ::

Poglej še Fujitsu Siemens Amilo 3540. Jaz bi ga raje vzel kot Lenovota (je pa res da sem Lenovota dobil v Mercatorju na obroke brez obresti na Pika kartico :D ).
Mah...

v katerem merkatorju pa imajo takega lenovota ?

V Mercatorjih Tehnika za cca. 630 evrov. Z zeleno pika kartico maš 3% popusta in obroke brez obresti po želji. Če bi kupoval s kešem pa bi kot rečeno kupil Fujitsu Siemensa.
Mah...

jz sm biu v črnučah merkator tehnika pa niso sploh imeli lenovo, a je še kje kakšen ? Ali oni to kaj naročijo? Piše kje na kakšni spletni strani ponudba?

LP

Preveri po telefonu še v drugih poslovalnicah.
Mah...

@TribesMan
Pravkar mi je kolega osebno dal na test tale prenosnik, zaslon je čisto MAT, tako da se nič odseva ne vidi.
Vzel je pa tale model 6735b KU220ES
Za običajno delo mu je več kot dovolj, v kratkem bo dodal še eno palčko RAMa.

Upam da sem pomagal kaj

Super, hvala. Bomo kar naročili ;)

pa vseeno si ga raje v živo oglej, saj veš, vsake oči imajo svojega malarja!

Mnja s tem je velik problem. Nikjer ga nimajo za videt. Sem prehodil celo ljubljano in maribor pa nimajo nič drugega kot "s" modele...

Ampak po slikah ki sem jih videl na netu si znam predstavljati kako zgleda...
Sicer pa važno je da ima mat zaslon :D

Ima kdo kakšno idejo kje bi lahko v živo videl Sony VAIO prenosnike? Zaenkrat jih v nobeni trgovini nisem zasledil...

Sej drugače sploh ni napačen prenosnik, je kompakten, prijeten na pogled in otip, edino baterija malo šepa, ne vzdrži tako
dolgo kot bi pričakoval. Za pisarniško delo več kot primeren. Pogrešam edino HDMI izhod.

Ima kdo kakšno idejo kje bi lahko v živo videl Sony VAIO prenosnike? Zaenkrat jih v nobeni trgovini nisem zasledil...

google/najdi.si ???

http://www.acssony.si/content/c_mapa.ht...
http://www.notesniki.si/index.php?actio...
http://www.vshop.si/
.....

Stark, bolj različnih modelov si ne bi mogel izbrati, a? ;)

FW 16,4 wide screen, BZ poslovni model in AR 17 zaslon.

Težka odločitev, katero pa moraš narediti na podlagi prioritet. Vsaj model ima svoje prednosti, če so le-te pomembne, se izbereš za tistega.

:)

ja zelo težka odločitev. :/

kaj pa bolj priporočate:?

Lenovo Thinkpad W500/T500? ali pa Dell Precision M4400 / Latitude E6500?

Ima kdo od vas katerega od teh prenosnikov?
««
156 / 662
»»