Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
Neumnost ::
Laptop za 700€ ni za igrice (je če si zadovoljen z nižjimi nastavitvami al pa z čiči miči firmo laptopa)... Oz. če tko gledamo je laptop za 500€ tudi za igrice.. :) Kak tetris pa pacman :) (malo pretiravam..) :)
Še nekaj časa bo minilo preden bomo lahko igrali kak Crysis udobno na kakih "bombončkastih" nastavitvah za 700€ na mobile.. :) Še posebej zdej ko vsi proizvajalci laptopov počasi in vstrajno rinejo na to Visto ka ti dobesedno žre resorse..
Še nekaj časa bo minilo preden bomo lahko igrali kak Crysis udobno na kakih "bombončkastih" nastavitvah za 700€ na mobile.. :) Še posebej zdej ko vsi proizvajalci laptopov počasi in vstrajno rinejo na to Visto ka ti dobesedno žre resorse..
tt2 ::
V bisvtu iščem nekaj do 900€ in vsekakor hočem da bodo igre delovale čim boljše, hočem pa tudi da je trdi disk malo večji, vsaj 250 GB in še to da je ekran 15,4"
in ne večji ter da je čim lažji, pa ne vem kateri prenosnik bi bil najboljši za ta denar?
in ne večji ter da je čim lažji, pa ne vem kateri prenosnik bi bil najboljši za ta denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tt2 ()
S prej omenjenim Dellom ne boš faliu.. ti bo še tok ostalo da si boš en zunanji disk kupu pa je :) .. Asus ma 3470-tko notri načeloma bi mogle igre laufat ok gor pa novejši model in bla bla... sam je 8600GT še zmer daleč boljša in odtehta nakup vsaj po moje...
namko ::
@ALIEn3001: Bofov je T8100 model (2,1 Ghz) s 3 GB rama, linkani pa je T8300 z 2,4 Ghz in 4 GB rama.
@Neumnost: Dell 1520 je ql, ima pa 2 GB manj rama in manj zajaten disk. Če nam izdaš, kje si ga našel za 816 €, bi ti bili kljub temu zelo hvaležni.
Kje se ga da dboit za tako ceno?
@Neumnost: Dell 1520 je ql, ima pa 2 GB manj rama in manj zajaten disk. Če nam izdaš, kje si ga našel za 816 €, bi ti bili kljub temu zelo hvaležni.
MedoPu: če hočeš laptop samo za igrice. Imaš laptop z 8600gt za pod 700€
Kje se ga da dboit za tako ceno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: namko ()
Na strani 115 sem jo omenil in je ne bom več, da ne bo kdo reku da reklamiram lol :) ...
V glavnem omenjen Dell se tam prodaja za 816€ konkurenčni Asus M51SE-AP077 pa za 820 €.
Res je da je pri Dellu "samo" 2gb rama... itak se ga da dokupit pa še pocen je lol, povrh vsega pa mi pokaži eno igro ki ti bo dala 1 FPS več na ATI 3470 --> ki smo ugotovili da je zamenjava za HD2400, kot pa na 8600GT?? mislim da je ne boš našel..
Definitivno je Asus hud.. sam bo na Dellu igrovje bolš laufalo kot na tistemu Asusu... Če se gre pa za kake druge računske zadeve pa verjamem da ima Asus tukaj par procentov prednosti in seveda večji disk...
Sam FPS še zmer šteje če misliš igrat igre gor.. kompromisi kompromisi... :)
V glavnem omenjen Dell se tam prodaja za 816€ konkurenčni Asus M51SE-AP077 pa za 820 €.
Res je da je pri Dellu "samo" 2gb rama... itak se ga da dokupit pa še pocen je lol, povrh vsega pa mi pokaži eno igro ki ti bo dala 1 FPS več na ATI 3470 --> ki smo ugotovili da je zamenjava za HD2400, kot pa na 8600GT?? mislim da je ne boš našel..
Definitivno je Asus hud.. sam bo na Dellu igrovje bolš laufalo kot na tistemu Asusu... Če se gre pa za kake druge računske zadeve pa verjamem da ima Asus tukaj par procentov prednosti in seveda večji disk...
Sam FPS še zmer šteje če misliš igrat igre gor.. kompromisi kompromisi... :)
Kaj pa TOSHIBA SATELLITE serija A300 -15, a morda kdo ve če bo to kdaj v sloveniji na voljo, ker to je ravno tisto kar iščem ;)
sem ravnokar našel tukaj http://www.teal.si/si/notebook-toshiba-... in me zanima, če se to za ta denar splača?
PS: sem zamenjal link, ker sem prvič postal napačnega
PS: sem zamenjal link, ker sem prvič postal napačnega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tt2 ()
Kolkor sm jst gledal naokoli tega modela Toshibe ni še pri nas.. povsod je neki rok dobave ali pa ne piše.. najbolje da pišeš mail na teal in povprašaš če ti bodo sploh odgovorili..
Je pa lepa konfiguracija.. Grafika je konkurenca 8600gt, dober procesor.. pa še tale serija Toshib je vsaj men full všeč.. mam zgleda fetiš na to piano črno :)
Dost dobra konkurenca Asusu... me prov zanima kake cene bodo mel novi modeli..
Je pa lepa konfiguracija.. Grafika je konkurenca 8600gt, dober procesor.. pa še tale serija Toshib je vsaj men full všeč.. mam zgleda fetiš na to piano črno :)
Dost dobra konkurenca Asusu... me prov zanima kake cene bodo mel novi modeli..
keba ::
ta model majo v big-bangu na zalogi če se ne motm, pa men je tud zelo ušeč, sam jst bi rajš dau še 100eur več pa bi uzeu A300-133
Leks ::
Najbolje da res vprašaš trgovce, ki imajo Toshibe kako je s tem modelom.
Drugače sem pa našel tale model, ki je naprodaj.
Toshiba Satellite A300-15A PSAJ4E-00S00FG3
Cena: cca 1050 €
Drugače sem pa našel tale model, ki je naprodaj.
Toshiba Satellite A300-15A PSAJ4E-00S00FG3
Cena: cca 1050 €
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leks ()
dzosua ::
Zdravo!
Tako, sedaj imam doma Dell 1525 Inspirion. Prav čudi me, da sem potrpežljiv in ga ne odpiram iz vseh strani;) No, da dam evforijo na stran: kot sem napisal že v enem od prejšnjih postov, sem z instalacijo ipd. precej "švoh". Razumem osnovne pojme (Bios itd.), ampak rad bi vse naredil tako, da ne bo jeba. Zato bi rad vprašal naslednje, za kar upam, da boste lahko odgovorili:
- dokončno: kateri OS dam gor? Nazadnje mi je nekdo na enem drugem forumu priporočal Visto (32-bit). Spomina je 2 gB, je to dovolj za Visto ali je bolje, da dam gor XP?
- office 2007 ali 2003? Nagibam se k 2007...
- kako naj sploh začnem: je treba prenosnik najprej polniti ali ne? Ker sem že malo pozabil: kako je z instalacijo windowsov? Je treba takoj v Bios ali dam noter samo DVD?
- kaj je še takega kar moram nujno vedeti, preden začnem z instalacijo vsega možnega?
Hvala!
Tako, sedaj imam doma Dell 1525 Inspirion. Prav čudi me, da sem potrpežljiv in ga ne odpiram iz vseh strani;) No, da dam evforijo na stran: kot sem napisal že v enem od prejšnjih postov, sem z instalacijo ipd. precej "švoh". Razumem osnovne pojme (Bios itd.), ampak rad bi vse naredil tako, da ne bo jeba. Zato bi rad vprašal naslednje, za kar upam, da boste lahko odgovorili:
- dokončno: kateri OS dam gor? Nazadnje mi je nekdo na enem drugem forumu priporočal Visto (32-bit). Spomina je 2 gB, je to dovolj za Visto ali je bolje, da dam gor XP?
- office 2007 ali 2003? Nagibam se k 2007...
- kako naj sploh začnem: je treba prenosnik najprej polniti ali ne? Ker sem že malo pozabil: kako je z instalacijo windowsov? Je treba takoj v Bios ali dam noter samo DVD?
- kaj je še takega kar moram nujno vedeti, preden začnem z instalacijo vsega možnega?
Hvala!
DonMatejo ::
za začetek pusti baterijo pri miru.. dobi Visto 32bit, bo super pomojm delalo, brez komlikacij pa še kkšne driverje si dobi ... nato zabriši DVD v laptop in naj se instalacija prične... če se napiše kaj v stilu OS not found, resetiraj računalo, vstopi v bios in pod BOOT SEQUENCE nastavi DVD enoto na primary, prvo.... ponovi vajo z restartom, prej pa notri pusti še DVD z Visto.... voila, naj bi šlo skozi... :) ko uspešno inštaliraš Visto in vse gonilnike, SP ipd., takrat pa daj polniti baterijo v prenosnik in jo polni dalj časa, vsaj kake 8h, pri ugasnjenem laptopu, nato ga izšštekaj iz 220, ponovno vklopi ter ponovi vajo... :) parkrat, potem pa sledi laufanje na full performance na baterijo, da jo parkrat skuriš, takrat preveriš, če ti peče dvdje ipd....
tako bi jst naredu...
srečno, f.
tako bi jst naredu...
srečno, f.
Use naredi kot je DonMatejo napisal sam Vista SUCKS! :)
Z xp-ji ti bo zadeva lepš delala.. mogoče baterija mn zdrži sam Vista sux.. Jst sm meu na svojmu Asusu Visto gor prednaloženo.. Parkrat "blue" screen fasu igral Battlefield 2142 na njemu čekiral z Frapsom zadeva je bila obupna, potem sem dobil ošpice in jo nadomestil z XP-ji .. Zadeva deluje lepše kot na Visti garantirano .. Pač dejstva so tu.. Vista sux.. mogoče po naslednjem service packu :) ..
Z xp-ji ti bo zadeva lepš delala.. mogoče baterija mn zdrži sam Vista sux.. Jst sm meu na svojmu Asusu Visto gor prednaloženo.. Parkrat "blue" screen fasu igral Battlefield 2142 na njemu čekiral z Frapsom zadeva je bila obupna, potem sem dobil ošpice in jo nadomestil z XP-ji .. Zadeva deluje lepše kot na Visti garantirano .. Pač dejstva so tu.. Vista sux.. mogoče po naslednjem service packu :) ..
nurmaln ::
@archi
razlika je 0,04064 m
razlika je 0,04064 m
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
@DonMatejo: hvala.
@Neumnost: prenosnika ne potrebujem za igranje igric, temveč za delo, kvečjemu za filme.
@Neumnost: prenosnika ne potrebujem za igranje igric, temveč za delo, kvečjemu za filme.
tommy boy ::
Use naredi kot je DonMatejo napisal sam Vista SUCKS! :)
Za moje pojme je Vista zakon. Na njej dela čisto vse in sploh ni nobenih problemov, oziroma jaz jih do sedaj še nisem imel pa jo uporabljam že kar lep čas. Poleg tega ima veliko lepši izgled kot XPji in veliko drugih funkcij katere bodisi rabiš ali pač ne.
Moj glas gre, da gor naložiš Visto, verjemi mi ne bo ti žal.
lp
JamesQ ::
Živjo!
@dzosua... razlika je velika pri gledanju filmov. Lahko ti rečem, da cimrov 15.4" laptop deluje izredno majhno. Samo ti pa priporočam, da si greš pogledati kakšna je slika na 17" laptopih pri različnih resolucijah. Uporabljam HP 8710p, ki ima zaslon z resolucijo 1680*1050 in lahko rečem, da je resolucija ravnopravšnja in ti odsvetujem večje, manjša pa je že vprašljiva. Malo se sprehodi po trgovinah in si poglej aktualne modele.
LDŽ
@dzosua... razlika je velika pri gledanju filmov. Lahko ti rečem, da cimrov 15.4" laptop deluje izredno majhno. Samo ti pa priporočam, da si greš pogledati kakšna je slika na 17" laptopih pri različnih resolucijah. Uporabljam HP 8710p, ki ima zaslon z resolucijo 1680*1050 in lahko rečem, da je resolucija ravnopravšnja in ti odsvetujem večje, manjša pa je že vprašljiva. Malo se sprehodi po trgovinah in si poglej aktualne modele.
LDŽ
Za igre Vista enostavno suks..(dejstvo) Igre na žalost še zmer lepš laufajo na XP.. če FPS ni pomemben je Vista way to go za očesne bombončke..
Ne rabimo bit žaljivi lol... Dejstva so še zmeri tukaj.. Vista ni to kar bi morala biti vsaj za enkrat še ne.. Mislim da si je treba poguglat Xp vs. Vista pa bo..
Vista je sedaj to kar je bil XP ko je izšel ven.. mogoče še mal slabš.. pač moje mnenje.. če ne ga ne bi vsiljeval tko kokr ga zdele.. mislim da je to tema za kam drugam..
Dejstvo je da bo laptop na katerem bomo igrali igre lepše delal z xp-ji kot na Visti.
Kot sem omenil Mr. Element.. nič osebnega..
mogoče članek zate:http://www.pcworld.com/article/id,14341...
Vista je sedaj to kar je bil XP ko je izšel ven.. mogoče še mal slabš.. pač moje mnenje.. če ne ga ne bi vsiljeval tko kokr ga zdele.. mislim da je to tema za kam drugam..
Dejstvo je da bo laptop na katerem bomo igrali igre lepše delal z xp-ji kot na Visti.
Kot sem omenil Mr. Element.. nič osebnega..
mogoče članek zate:http://www.pcworld.com/article/id,14341...
Shegevara ::
neumnost, če ne greš ravno piratizirat DX10 dol za XP, je Vista še vseeno boljša kar se iger tiče ker lahko na visti uporabljaš dx10 legalno.
Malo FPS gor ali dol.. tudi XP ni božji dar
Malo FPS gor ali dol.. tudi XP ni božji dar
Tega tudi ne trdim...daleč od tega, hočem sam pokazat grm kjer zajec tiči.. Če nam par FPS ne pomeni tolko potem lahko rečemo 200€ gor ali dol za laptop.. in ne sprašujemo kir bi biu dober za igre kir ne.. pač ubodemo prvega ki ga zagledamo za jurčka pa bo mir.. :)
Navedel sem samo par dejstev in mogoče mojih 5 centov in to je vse :) Definitivno pa komi čakam da bo Vista boljša, pa da mi pri programiranju ne bo metalo raznih plavih ekrančkov, pa neki skoz se kompliciralo z kompatibilnostjo.. takrat prestopim na Visto.. Par FPS spet ni taka tragedija oz. dodat nekaj za nadgradnjo pa bo.. :)
Navedel sem samo par dejstev in mogoče mojih 5 centov in to je vse :) Definitivno pa komi čakam da bo Vista boljša, pa da mi pri programiranju ne bo metalo raznih plavih ekrančkov, pa neki skoz se kompliciralo z kompatibilnostjo.. takrat prestopim na Visto.. Par FPS spet ni taka tragedija oz. dodat nekaj za nadgradnjo pa bo.. :)
DonMatejo ::
hei hei.. :D počasi v klanc... nismo na Redmond vs. Redmond flamu... od leptijev se pogovarjamo... jst mam visto 2mesca pa sm kr "redn" uporabnik, pa še nism fasal blue screena, res ne... mi je parkrat zmrznu na začetku, ampak je pa kr uredu če pogledam za nazai... če bi dobu gor XPje bi pač mel XPje, tolk sm pustu visto pa se navadu še tega OSa... ni panike... zdj če kupiš 17ko kr kupi kkšno dobro ločljivost, ampak če jo maš za filme gledat, je treba tud to definirat... zdj če boš HI-Quality gledu, bo ločljivost 16xx*xxx glih prov, če boš pa fejkane Divx pa xvid, je pa tud 15ka dobra... čist odvisno... najlažji se prepričaš, če greš (tako kt jst) v štacuno pa primerjaš ISTI model (zarad plastike) v obeh velikostih... velikost JE opazna... ampak odvisno za kaj rabš... ne spemat prosim, drgač bo Alien brisu :d ;) hehe lol... vsak OS ma svoje prednosti... vrjemte pa d bojo XPji ostal tako zakoreninjeni kot Redmond 95/98, ki še kar tiktakajo na kakšnih računalih... recimo na svoja računalnika iz podpisa bom vedno installiral samo XPje, ker mi le tam dela skener (neki epson, ni driverjev za visto) ipd.... niti nista zmogljiva... in roko na srce, za po netu surfat sta OH in SPLOH zmogljiva... :D čist uberall mašina za youtube pa takle... ne rabš čist nč več, in tud povprečn !!! uporabnik ala moj oče je s tem več kot zadovoljen, ker ga itak izkoristi v 10%... in ne rabi več... :D
PEACE!
PEACE!
Leks ::
@dzosua
pa probaj se držati ciklov praznjenja in polnjenja, torej do konca sprazniti in do konca napolniti. Če se seveda le da tega držati. Bi pa prosil za povratno informacijo kako dolgo drži baterija ob normalni uporabi, torej recimo pisarniško delo.
Lp
pa probaj se držati ciklov praznjenja in polnjenja, torej do konca sprazniti in do konca napolniti. Če se seveda le da tega držati. Bi pa prosil za povratno informacijo kako dolgo drži baterija ob normalni uporabi, torej recimo pisarniško delo.
Lp
kranjskijože ::
Zanima me tisti ki imate prenosnike koliko točk dosežete pi 3DMarku??? (seveda povejte pri kakšni resoluciji in kakšnih nastavitvah in koliko je vaša velikost zaslona)
Jst sm delu bench na svojem starem Asusu F5SL in sicer 3dmark05 1024*768 je naneslo 1974 točk. :) LOL
1M super pi je zračunal v 40 s.
Ima procesor T2130 1,86GHz pa 2GB rama in Grafikuljo Ati mobility x2300...
Za BF2 je blo zadost ;)
1M super pi je zračunal v 40 s.
Ima procesor T2130 1,86GHz pa 2GB rama in Grafikuljo Ati mobility x2300...
Za BF2 je blo zadost ;)
pu7a ::
Zanima me kaj si mislite o tem laptopu Toshiba Satellite P300-133(jebemti vstavi povezavo)?
Zanima me če v bližnji prihosnosti lahko pričakujemo kakšne izboljšave ali posodobitve, ker prenosnika ne potrebujem še 3 mesece, ampak, če ne bo nič drugega bi vzel kar tega...
Kako je z mrežnimi pri prenosnikih, ker ma ta zgleda samo 10/100? A se da to zamenjat al pa kej?
Pa ločljivost 17'' displaya je 1440x900, grafična pa omogoča ogled filmov v full hd, kako je zdej s tem? A če zvišam resolucijo bo slabša slika al je ta display sploh sposoben predvajat full hd sliko?
Ostale komponente se mi zdijo super in tudi cena ni prevelika, sploh če odštejem DDV! Torej naj vzamem ta laptop ali počakam če se v bližnji prihodnosti pričakuje kakšne izboljšave al mi priporočate kaj drugega?
Od laptopa pričakujem kvalitetno izdelavo in da lepo igleda, predpostavke kot je baterija, teža in mobilnost pa mi niso pomembne, saj bo laptop večinoma na mizi ali v postelji in občasno ga bo čez vikend odnesel domov!
Za vse nasvete se vam že vnaprej zvaljujem!!!
Zanima me če v bližnji prihosnosti lahko pričakujemo kakšne izboljšave ali posodobitve, ker prenosnika ne potrebujem še 3 mesece, ampak, če ne bo nič drugega bi vzel kar tega...
Kako je z mrežnimi pri prenosnikih, ker ma ta zgleda samo 10/100? A se da to zamenjat al pa kej?
Pa ločljivost 17'' displaya je 1440x900, grafična pa omogoča ogled filmov v full hd, kako je zdej s tem? A če zvišam resolucijo bo slabša slika al je ta display sploh sposoben predvajat full hd sliko?
Ostale komponente se mi zdijo super in tudi cena ni prevelika, sploh če odštejem DDV! Torej naj vzamem ta laptop ali počakam če se v bližnji prihodnosti pričakuje kakšne izboljšave al mi priporočate kaj drugega?
Od laptopa pričakujem kvalitetno izdelavo in da lepo igleda, predpostavke kot je baterija, teža in mobilnost pa mi niso pomembne, saj bo laptop večinoma na mizi ali v postelji in občasno ga bo čez vikend odnesel domov!
Za vse nasvete se vam že vnaprej zvaljujem!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pu7a ()
Full-HD pomeni 1920x1080 pixlov torej za prikaz potrebuje računalniški monitor z ločljivostjo 1920x1200. Obstajajo sicer tudi računalniški monitorji s 1920x1080 ampak so bolj izjeme kot ne.
Na 1440x900 boš Full-HD videl ne. Obstaja sicer kar nekaj prenosnikov že ki imajo na 17'' zaslonu 1920x1200, daleč najboljši z svoj denar je tisti asus o katerem je v zadnjih postih kar nekaj govora (999EUR po novem).
Mrežno kartico na prenosniku boš menjal ne. Je del osnovne plošče. Glede na to da nas ima večina v domu že več kot en računalnik ali pa se pokaže potreba po mrežnem disku bi reku da prenosnika brez gigabit povezave ni dobro kupovat. Seveda če boš imel samo za povezavo v internet bo tudi 10/100 dovolj.
Na 1440x900 boš Full-HD videl ne. Obstaja sicer kar nekaj prenosnikov že ki imajo na 17'' zaslonu 1920x1200, daleč najboljši z svoj denar je tisti asus o katerem je v zadnjih postih kar nekaj govora (999EUR po novem).
Mrežno kartico na prenosniku boš menjal ne. Je del osnovne plošče. Glede na to da nas ima večina v domu že več kot en računalnik ali pa se pokaže potreba po mrežnem disku bi reku da prenosnika brez gigabit povezave ni dobro kupovat. Seveda če boš imel samo za povezavo v internet bo tudi 10/100 dovolj.
Ok, sem zrihtal vse... zdaj se pa zafrkavam z omrežjem (nisem s to visto še prav nič na "ti"). Nimam še wireless routerja, temveč samo modem. Jasno mi je, da morem v prenosnik dat internetni kabel. Kaj pa potem? Edino možnost, ki jo imam, je "dial up" connection... Internet povezavo imam na PC, gor pa XP-je. Lahko podatke, ki jih od mene zahteva vista na prenosniku, kakorkoli uporabim (najdem), da vzpostavim povezavo?
Pa še nekaj: glede nato, da sem doma v bloku oz. blokovskem naselju, zakaj mi potem ne najde nobenega wireless omrežja (vem, da so zaklenjena, to me ne skrbi, skrbi me, da wireless morda ne dela?)?
Pa še nekaj: glede nato, da sem doma v bloku oz. blokovskem naselju, zakaj mi potem ne najde nobenega wireless omrežja (vem, da so zaklenjena, to me ne skrbi, skrbi me, da wireless morda ne dela?)?
kakšno povwezavo pa imaš? kabelski internet, adsl?
Kabelski (Telemach). čudno, zakaj mi ne zazna nobenega wirelessa? Na Telemachu mi je tip rekel, da bo nekaj z gonilniki... pa sem dal cd not, ki sem ga dobil. mi lahko kdo pomaga: zakaj wireless ne dela?
glede brezžičnega
a si 100% prepričan da so v dometu brezžična omrežja?
glede kabla
telemach ima povezave zaklenjene na MAC naslov mrežne kartice, če imaš nov prenosnik ga priključi na kabel in pokliči na telemach da ti potrdijo nov MAC naslov (rabil boš ime lastnika priključka in MAC naslov modema, ki je na spodnji strani modema)
a si 100% prepričan da so v dometu brezžična omrežja?
glede kabla
telemach ima povezave zaklenjene na MAC naslov mrežne kartice, če imaš nov prenosnik ga priključi na kabel in pokliči na telemach da ti potrdijo nov MAC naslov (rabil boš ime lastnika priključka in MAC naslov modema, ki je na spodnji strani modema)
muzičar ::
Jao samo so naši uvozniki res počasni. Ma kdo kakšno idejo kdaj bomo ugledali Asus M50 in M70 pri nas?
Pa če ima kdo inside info ali bojo v Big Bang dali na police Toshibo A300-15V in P300-133? Namreč mi je zelo všeč ampak nimam financ trenutno zanga kreditov pa ne maram ima pa Big Bang možnost na 12 obrokov brez obresti z Diners kartico (jo imam). Ve kdo mogoče, če ima še kera štacuna to možnost?
Hvala za odgovore :P
edit: typo
Pa če ima kdo inside info ali bojo v Big Bang dali na police Toshibo A300-15V in P300-133? Namreč mi je zelo všeč ampak nimam financ trenutno zanga kreditov pa ne maram ima pa Big Bang možnost na 12 obrokov brez obresti z Diners kartico (jo imam). Ve kdo mogoče, če ima še kera štacuna to možnost?
Hvala za odgovore :P
edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: muzičar ()
namko ::
Danes sem si ubodu ASUS M51SE-AP077. Najceneje (820 €) ga je mogoče dobiti pri Komportalu. Vsa čast za prijaznost, navkljub češkemu plačilu po predračunu. V kratkem se obeta plačilo po prevzemu.
Drugače je Dell Inspiron 1520 (6463) črn prav tako najcenejši pri omenjenem ponudniku. Sam sem kolebal med tema dvema izbirama, a sem se zaradi prisotnosti digitalnega izhoda odločil za Asusa. Opažam, da vas je še veliko v podobni dilemi - prenosnik za okoli 800-900 EUR.
Drugače je Dell Inspiron 1520 (6463) črn prav tako najcenejši pri omenjenem ponudniku. Sam sem kolebal med tema dvema izbirama, a sem se zaradi prisotnosti digitalnega izhoda odločil za Asusa. Opažam, da vas je še veliko v podobni dilemi - prenosnik za okoli 800-900 EUR.
Hvala kmetek. Me pa zdaj še zanima kakšna je kaj razlika med 8600GT 256 (predvidevam da ima svoj ram) in 3650, ki predvidevam da ima 512MB ram-a sposojenega od glavnega pomnilnika (torej pri P300-133).
Konkretno me zanima razlika med Dell Vostro 1710 in Toshiba P300-133
Konkretno me zanima razlika med Dell Vostro 1710 in Toshiba P300-133
Zgodovina sprememb…
fosil ::
Ta 3650 ima 512 lastnega rama.
Kje se najdejo primerjave mobilnih grafik je bilo pa že večkrat omenjeno. Mal pobrskaj nazaj po tej temi.
Kje se najdejo primerjave mobilnih grafik je bilo pa že večkrat omenjeno. Mal pobrskaj nazaj po tej temi.
Tako je!
Po nesreči sm uletu tja ko sem gledo Asusa in kokr kol neumno je narejeno.. je tuki primerjava grafikulj za laptope Primerjava. Seveda si morte izbrat pravega vodiča al kar kol že to je.. Čisto na koncu je "Izbira grafične kartice za prenosnike" ... Omenjena 3650 je na 2.gem mestu drugega razreda.. ni slabo.
Zanimivo.. da naletim v oscommercu še na ajax zadevšne zanimivo.. :)
Lp.
Zanimivo.. da naletim v oscommercu še na ajax zadevšne zanimivo.. :)
Lp.
Najlepša hvala. Torej glede na vse to sem se odločil za P300-133 in mislim da je za svoj denar res zmogljiva mašina (da ne omenjam izgleda :P). Najbrž ga grem iskat danes ali pa v ponedeljek pa poročam potem :P Če bo le na zalogi do ponedeljka...
Zgodovina sprememb…
Comshop... sam ga tut nimajo še - sm pa v knjigi rezervacij :P Majo pa poleg običnih kartic s katerimi lahko na obroke plačuješ tudi Bankredit, kjer plačaš okol 40€ zavarovanja in potem vzameš na 24 mesecev brez obresti (rabiš seveda odrezke 3 mesečnih plač itd.).
Očitno je tale Toshibica ful zaželjena, ker ko sm prašu po telefonu kdaj jih dobijo je reku da to tut njega zanima... sicer je Dell Vostro 1710 tut ful dobra zadevšna - isti proc, mn ram-a (dokupit pa res ni problem), res malenkost slabša grafikulja ma pa Vostro (tisti brez N) 2x160GB 7200rpm s Fall free tehnologijo, glede na moje pretekle izkušnje je razlika med 5400rpm in 7200rpm v prenosniku kar vidna. Ga je pa tut zelo težko dobit... pri D1 je dobavni rok 21 dni.
Očitno je tale Toshibica ful zaželjena, ker ko sm prašu po telefonu kdaj jih dobijo je reku da to tut njega zanima... sicer je Dell Vostro 1710 tut ful dobra zadevšna - isti proc, mn ram-a (dokupit pa res ni problem), res malenkost slabša grafikulja ma pa Vostro (tisti brez N) 2x160GB 7200rpm s Fall free tehnologijo, glede na moje pretekle izkušnje je razlika med 5400rpm in 7200rpm v prenosniku kar vidna. Ga je pa tut zelo težko dobit... pri D1 je dobavni rok 21 dni.
tattoo ::
Da nebom odpiral nove teme, bom kar tukaj vprašal, in sicer kopujem torbo za prenosnika 17, malo sem pobrskal po netu:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
in
Predvsem me zanima, če je torba za takšno ceno dovolj dobra ali mi priporočate kaj drugega?
in
Predvsem me zanima, če je torba za takšno ceno dovolj dobra ali mi priporočate kaj drugega?
kanzyani ::
no kr so mi 4 dni nazaj spizdili mojga acerja 5920g na ceskem. sm se pol na podlagi vasih priporocil odlocu za tega asusa f7s...
zaenkrat mi deluje super. ekran je zakon. moti me samo to da so vsi prikljucki desno ali zadaj. in da je dvd na levi. sm na to se kmalu navads.
pa tud nobenih hotkeyev nima. in nobenega mehanskega uravnavanja zvoka...
drugace pa gore ne dobis nic. trenutno to pisem z liveubuntu....
naprej pa se kaj porocam.
zaenkrat mi deluje super. ekran je zakon. moti me samo to da so vsi prikljucki desno ali zadaj. in da je dvd na levi. sm na to se kmalu navads.
pa tud nobenih hotkeyev nima. in nobenega mehanskega uravnavanja zvoka...
drugace pa gore ne dobis nic. trenutno to pisem z liveubuntu....
naprej pa se kaj porocam.
Je razlika med grafičnima karticama nVidia GeForce 8400M GS in nVidia GeForce 8600M GS obe 256MB, velika oz. če je zelo očitna ali gre le za manjše razlike? Hvala za hitre odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tattoo ()
Tole sem najdo podatke: prvo podatki za 8400GS nato 8600GS, samo se na žalost ne spoznam na te števlike, tako da si ne znam predstavljat kakšna je to razlika pri uporabi (igre, itd.).
Stream Processors 16 - 16
Core Clock (MHz) 400 - 600
Shader Clock (MHz) 800 - 1200
Memory Clock (MHz) 600 - 700
Maximum Memory 256MB - 512MB
Memory Interface 64-bit - 128-bit
Memory Bandwidth (GB/sec) 9.6 – ?
Texture Fill Rate (billion/sec) 3.2 - ?
Stream Processors 16 - 16
Core Clock (MHz) 400 - 600
Shader Clock (MHz) 800 - 1200
Memory Clock (MHz) 600 - 700