» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 667
»»

DocFreud ::

Po tehtnem premisleku, sem se tudi jaz odločil za nakup novega prenosnika. Do sedaj sem prisegal na HP - dober servis, lep dizajn, tokrat pa sem se odlocil "skociti med volkove" in kupiti eno izmed t.i. drugorazrednih znamk. Ker predvidevam, da se bo stevilo 64 bitnih programov cez kaksno leto posteno povecalo, sem izbiral med racunalniki s Turion procesorji. Izbral in narocil sem tole zadevo:

Acer Aspire 5024Wlmi
AMD Turion ML34 1.8Ghz
HDD 100GB
Ram:512Mb (2x256)
Grafika: ATI Mobility Radeon X700 128MB
Zaslon: 15,4 WXGA Acer CrystalBrrite
DVD+/-RW Dual Layer
Mrežna:10/100/1000 Gigabit Ethernet
Wireless 802.11b/g
Win XP Home Edition
Podaljšanje Garancije ACER na 3 leta

CENA: 337000 SIT
KRAJ NAKUPA: EnaA

Bom javil, kako se obnese, ce pa se se kdo ogreva zanj, si lahko prebere ocene, vtise, tezave itd.:

http://forum.notebookreview.com/showthr...
Back to the kitchen... I smell something burning.

kody ::

glede na cena v avstriji si malo preplacal...ampak ok

cingis ::

čudno ampak jst ne najdem tega tipa prenosnika na enaA.com

lp

nurmaln ::

tud jest ne

sta pa tale dva pri bofu zlo podobna

cenejši

močnejši

se mi pa zdita oba kr bolj al manj best buy zdej ko se pri nas skor ne dobi več aspire 1692wlmi, pa še oba mata crystalbrite zaslon

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Dr Zoidberg ::

Da se bo kdo zasekirou k je kupu prenosnik za pol preveč $$ ... Mel sm HP-ja, pa morm rečt da me izdelava ni ravno prepričala, vseeno pa ni za pritožvat. Sem si pa nedavno kupu v nemčiji Acer Aspire 1694 WLMi, dal skupaj s poštnino 1530 EUR, pri nas pa taka mašina košta cca 450k+, najmanj. Edini minus so umlauti na tipkovnici, ki sem jih pač prelimal, inštalirane nemške winse pa zamenjou z angleškimi. Pomoje se bodo marsikomu zacedile sline ob teh karakteristikah. Na splošno so pri nas elektronske zadeve tolk precenjene da ne morš vrjet; prenosniki, plasme, etc. Dobu sm ga pa v 4 dneh od plačila preko banke, ki je trajalo dodatne 4 dni. Nobenih komplikacij. Pa nj proba kdo najdt tolk "nabildan" prenosnik za to ceno pri nas. Plačam mu pivo! Aja, s tole zverinco se zadevam ala Doom 3 pa HL2 smejem u glavo za šalo :>

Bite my shinny Acer ass!
.

Zgodovina sprememb…

Brilko ::

Dr Zoidberg: prestigio nobile 1590 se lahko kosa z njim :P, kupljen v slo

Nodj, statse prlimaj, alpa kak link providaj :> Pa jast ne bi dal roke v ogenj za prestigio, se mi zdi bolj low end roba kar se kvalitete tiče. Valda maš pa pr vsaki firmi jajčave in kvalitetne prenosnike, tkoda daj link or somethin :D
.

Klik Rami dodatni so isti kot vgrajeni. Ti prestigio novi modeli so preverjeno kvalitetni...

Z vsemi dodatki, pa še torbico in popustom ga jaz jutri plačam za 251k, disk je 7200rpm in 60gb. Zdaj se je mal podražal, meni še predračun velja. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brilko ()

Človk, zadeva ma 60gb diska prot mojih 100gb, zadeva ma 1.73 pentium M proti mojemu 2.0ghz pentium M, grafični sta enakovredni, najbrš je 6600ka malenkost bolša, stem da ma moja 256mb pomnilnika, tvoja 128. Moj Acer ma dual layer DVD RW, pri tvojem ne piše, sklepam da nima, saj dvomim da bi se hvalili da ni dual layer ;D aja in last but not least, moj ma 1024 MB rama proti tvojih 512. s tem da če bi dokupil, bi moral dokupiti 2*512 ker ima ta tvoj model trenutno v sebi 2*256, kar piše na uradni strani za ta model. Pa še to bi bil potem DDR!1! 333 mhz, proti mojemu DDR 2 400. Aja, ima pa tvoj višjo ločljivost ;)
.

Zgodovina sprememb…

sicr pa okey, razlike v ramih tudi niso tako hudo silne. Kar se pa tiče 6600-tke za ločljivost 1600*1050 je pa prešibka grafična, da bi lahko potem igre poganjal v tej native resoluciji, medtem ko z X700 256mb laufa na 1280*800 kolikor je moj native, vse glatko
.

Dr Zoidberg: ma sej sem ti reku vsi dodatki spodi, bodi pismen. Ima dual layer.

Pa model kaj si zmišljuješ, ima 1x512, kaki 2x256, potem dokupljeno na predračunu imam 2x512, 1.86 procesor, disk pač klinac če je 100gb, bi lahka za 13k ceneje vzeu 80gb, ampak moraš vedeti to je 7200rpm in ne počasni 5400rpm. Vse je tako kot piše tam razen da je dodatni ram enak vgrajenemu.

Procesor je tvoj tuk boljši kot na tem grafična boljša od tvoje.

Tak da se lahko mirne duše primerja.

Poleg tega ne vidim da bi imeu tvoj BT. Poleg tega nevem, ali omogoča multimedeijo pri ugasnjenem (tvoj).

Ne pametuj če ne veš!

Zgodovina sprememb…

dobr, pa povej da je 1*512, pismen sem, ampak misli pa predračunou na daljavo pa ne morm brat! Šou sm gledat na uradno stran, in naj bi mel ta model 2*256 in ne enkrat 512! Pa dobr ;D če hočeš pa daj kak benchmark score, me zanima kter je hitrejš :) In kolko si reku da te ta finalna konfiguracija z vsemi upgradi kot maš pač napisano stane?
.

Prenosnik Prestigio NOBILE 1590W
Dodatki:
Pentium M 1.86Ghz
Dodaten Ram 512Mb
80GB 5400 rpm disk
333.000SIT

Prenosnik Prestigio NOBILE 1590W
Dodatki:
Pentium M 1.86Ghz
Dodaten ram 512 MB
HDD 60 7200 rpm
346.000SIT

Zdej je vse dražje za 10k, so pač podražili, in pa uporabil sem 3% popust. Vbistvu ne mislim primerjati notebook s kakimi benchmarki, niti nimam časa, ampak sem ti odgovoriu, da dobiš zelo podoben comp za tak denar (nekaj +, nekaj -).

PS: acer ma pa res crystal brite.

Zgodovina sprememb…

Mikrohard ::

Dobiš pri nas popolnoma primerljiv prenosnik za primerljivo ceno:
KLIK
Sicer pa imam jaz acer 1692wlmi in sem z njim res zadovoljen..... pa tudi cena je bila dobra ;)

Jackass ::

Živjo!

Mene pa zanima v kakšen rank spadata grafični GeForce 6400 in 6200 (pri prenosnikih) če bi ju primerjali z navadnimi grafičnimi?
jAcKaSS

Geforce 6200 go in 6400 sta bolj jalovi rešitvi, saj imata bore malo dedicated VRAM-a ampak ga zgolj kradeta sistemu - turbocache. 6400-tka je baje malce overclockana 6200-tka... TUKAJ maš nekakšen guide po mobilnih grafičnih karitcah, kjer maš nekaj napisano tudi o teh dveh. Piše pa tako lepo po kmečko, katere igre "laufajo" na kateri grafični in kakšnih settingih, kar se mi zdi bolj koristno od enga kupa benchmark grafov iz 3dmarkov. Kot vidiš je vse, kar je listano pod high-end grafične prešibko za igranje najnovejših iger na spodobnih resolucijah.
.

Zgodovina sprememb…

koto ::

Pozdravljeni,

tudi jaz bi kupil v slo. prenosnik do cca.350.000sit in se nikakor ne morem odločiti.

rad bi :
1024 ram
vsaj 60 G diska
intlov procesor, dobro ohišje......
uporabljal bi ga pa za obdelavo videa in zvoka

prosim za priporočila

lp

Za 350k bi jaz definitivno nabavil TOLE.
Vem, da je turion procesor, a so dokaj primerljivi s centrino tehnologijo. Kar se pa ohišja tiče, je pa najbolj, da greš pogledat v BOFa...

Race_84 ::

Pozdravljeni
Sem pred nakupom prenosnika, pa ne vem kaj naj kupim za 190K sit (pogojno tudi 200K)? Vem, da za ta denar ne bom dobil nevem kako zmogljiv prenosnik (če primerjam prej omenjene).
Zaenkrat imam ti dve varianti:
IBM R50e
http://www.e-misija.si/artikli.php?sifr...
HP
http://www.bof.si/product.cp2?guid=9A74...

Opazil sem, da noben od njiju nima S-video;( . Zanima me, keteri drugi prenosnik bi bil še dober (v mislih imam izdelavo) in bi imel S-video.

Kaj menite, katerega od zgoraj naštetih mi priporočate?

LP
LP

Race_84 ::

no, tukaj imam še eno varianto:

http://www.e-misija.si/artikli.php?sifr...

Kako je kaj s FUJITSU/SIEMENS za tako ceno?
LP

poglej še kaj takega, mislim da je to najcenejši prenosnik s crystalbrite zaslonom

vuki ::

Ker sem zasledil debato o Aceru Aspire 5024 lahko jst mal vec povem o njem. Za ta denar zelo zmogljiv notebook, igranje HL2, WOW ne dela nobenih problemov, tudi ce ga poganjam na 1650*1050 zunanjem LCD zaslonu. V 3dmarku 2005 doseže tam neki malga cez 2600 pikic. Rezultat pri superPI so: 1M = 47s, 2M = 1:49s, 4M = 3:58s. Drugih testov nisem delal. Menj je zelo vsec, monitor je zelo dober. Idin tipkovnica ni nevem kaj, se pa navadis :D . Itak pa mam nanj priklopljeno pravo tipkovnico :D! Ce koga zanima kej vec pa naj javi:D :D

NAIVEN ::

ne vem, morda sem v napačni temi, ampak notestnik povsem za začetek dela (zgolj office, internet in arc view), pri big bangu
IBM R 50 E UROBYVK
Pentium M 1.5
256
15 palcev
30 GB
cdrw,dvd-rom
xp homo, dve leti

za 175000

IČA ::

Kupujem za "drago" nekaj v tem smislu, pa me zanima vaše mnenje.
Nekih večjih obremenitev na njem ne pričakujem.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Težko boš našel koga na tem forumu, ki ti bo svetoval nakup Tronota, vsaj pomoje...

Verjamem.
Pa saj lahko tudi kaj drugega s podobno konfiguracijo.

Zheegec ::

Uh, 3.1Kg za 15" prenosnik. Svašta, pa sem prej imel slabo mnenje, sedaj pa še slabše.

Čisto tako, za to ceno boš bolj težko dobil kaj primerljivega, boš moral dati še kakšnih 30K zraven (poglej malo HP NX6110 pa NX6125 serijo s Turion64, ne Sempron, pa potem še raze Acerje, Asuse,...), Pentium M, 512MB RAM, 60GB HDD 5400Rpm je gotovo nad 200K v dobrem ohišju, je pa res da tukaj ni OS zraven...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kaj pa tale, ali se splača za cca. 300.000sit
Sony VAIO VGN-FS315-M 15.4 WIDESCREEN

• 15,4 " (1280*800, WXGA) TFT barvni zaslon x-black Widescreen (2te Gener.)
• Nvidida Geforce Go 6400 z 128 MB PCI EXPRESS
• Intel&reg; Pentium&reg; M 1.733 GHz 2mb CENTRINO 533 FSB
• 512 MB DDR spomina
• 80 GB HDD 2.5"
• DVD zapisovalec (+/-) dual layer
• 16 bit SB + zvočniki
• Intel PRO/ Wlan a/b/g

Cranchi ::

se.
Get a Macintosh!

ta-mau ::

a tega mislim mogoce kupit v tujini? majdic?

tej vaioti so kr ql edina slabost pa mislim da je grafična kartica saj vsebuje mislim da le 32 mb lastnega spomina ostalo pa je pac shared.. tko da jo uvrscajo v spodnji rang kartic za prenosnike.

A mogoce ve kolko je circa avtonomija baterije pri tej seriji/modelu?

vaio ima grafično z 128MB
( Nvidida Geforce Go 6400 z 128 MB PCI EXPRESS )

Dark Angel ::

Koto: Kje si najdu tega Soniya za 300k SIT ???

Dark Angel: dobil ga bom iz italije. Drugače pa je pri nas cca. 360.000sit.

ta-mau ::

koto ja sj ne rečem da je nima 128mb spomina, sam sm hotu omenit da je teh 128mb shared. V forumih sm zasledil da ma grafična le 32mb lastnega spomina ostalih 96 pa si jih deli z glavnim spominom..

citiram:
"
Grafica
Nome completo scheda graficaNVIDIA&reg; GeForce™ Go 6400 con TurboCache™ da 128 MB (*)ModelloGeForce™ Go 6400 con tecnologia TurboCache™

(*)ProduttoreNVIDIACommenti(*) La tecnologia NVIDIA&reg; TurboCache™ coniuga le dimensioni e la larghezza di banda della memoria video con quelle della memoria di sistema dinamica per prestazioni ottimali.

"

TribesMan ::

Danes sem zasledil tale oglas na bolhi IBM T43 2GHz, 1GB RAM, DVDRW, WiFi, BT, 1400*1050 za 390k... tole je hudo ugodno... ce koga zanima.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Malecky ::

512MB ram-a |O Je treba se doplacat da je prav.

Mogoce bom vzel enega...ampak sem se v dvomih ker je se vedno veliko denarja sploh ce ni misljen kot edini pc.

Ce staknem 1694 za dobri 1000e ta teden cene ma pa tip kupca. :\

NAIVEN ::

ne vem, ali delam, kaj narobe, vendar resnično želim kako mnenje o zgoraj opisanem r50

@NAIVEN

Ja mal smo te spregledal...

Ne poznam sicer arc view programa, ampak drugače pa je za osnovno delo (office, net...) za ta denar pomoje dober nakup. Eden poglavitnih razlogov, da ima zadeva tako nizko ceno je najbrž to da ima 30 GB disk. Ti diski so IBM-u verjetno obvisel nekje na zalogi in se jih ne more več znebit (danes je nekako minimum za prenosnike 40GB), zato jih daje lahko zastonj v prenosnike. Poleg rama bo verjetno ravno večji disk tisto kar boš najprej pogrešal. Verjemi da se razlika med 30 in 40 GB močno pozna.
Če boš malo bolj uporabljal prenosnik boš hitro pogrešal tudi DVD pekač, ki je bolj ali manj standard v vseh prenosnikih, pa tudi dejstvo da nima wireless je slabost.

Izdelava je dobra. Če ga boš imel vedno na mizi priključenega (s kablom) na net, in ga uporabljal za surfanje in office ga vzemi, če pa ga boš imel tudi za filme, muziko in podobne stvari si vzemi nekaj s 40 ali večjim diskom ter DVD pekačem. Meni osebno tudi brez wireless živeti ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Dark Angel ::

Koto: Imaš mogoče kakšn link do kakšne štacune kjer se dobi takega Sonya za 360k?
Bi ti bil zelo hvaležen...

Kaj pa tale, je verjetno bolj priporočljiv od tronota ???

Malecky ::

:D :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malecky ()

Jackass ::

koto: Mene tut matrajo tile Sonyji, sam pismu tale grafa... A ve kdo približno kolk pik to (6200,6400) nabere v 3dMarku 03? Da bi vsaj vedu mal primerjat. Bemti....;(

EDIT:
Aja pa za vse, ki bi mogoče kupl kej v tujini: www.geizhals.at
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

geforce 6200 je po hitrosti nekje okoli r9600... problem je le pri TC izvedenkah, ki so nekoliko počasnejše....

b0y ::

Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa se zanimam za prenosnik in vsakič, ko se poglobim, se še težje odločim. Zato prosim, če mi lahko čimprej pomagate s čimbolj koristnimi nasveti. Do ponedeljka se moram namreč odločit.

Nekak imam v izboru 2 ponudbi, ki se mi zdita ok. Obe sta na 12 obrokov, 3 letna garancija in Dell deluxe torbico.

1. ponudba:
Dell Latitude 110L Pentium M 1.6 MHz, 512MB
( 3 leta garancije, torbica )
Dell Latitude 110L (276)
Tip procesorja : Intel Pentium M
Hitrost procesorja : 1.6 Ghz
Delovni takt procesorja (FSB) : 400 MHz
Procesorski L2 predpomnilnik : 1 MB
Matična plošča : Intel 910
Operacijski sistem : MS Windows XP Professional angleški
Velikost zaslona : 15 ''
Ločljivost zaslona : 1024*768 pik
Velikost pomnilnika : 2*256 MB
Hitrost pomnilnika : 333 Mhz
Tip pomnilnika : DDR
Velikost trdega diska : 60 GB
Hitrost trdega diska : 5400 obratov / minuto
Tip trdega diska : IDE
Tip optične enote : 8xDVD+/-RW
Tip grafične kartice : Integrirana Intel 910GML
Pomnilnik grafične kartice : Do 64 MB dodeljenega spomina
Zvočna kartica : Integriran AC97 kodek
Zvočniki : Stereo
Mrežna kartica : 10/100 Mb
Brezžična kartica : Intel PRO Wireless 2200 802.11b/g
Modem : Notrajni analogni 56K
Tip baterije : 8 celična Ni-Mh
Trajanje baterije : 2,5 - 3 ure
Tipkovnica : Angleška + nalepke z SLO znaki
Miška : Drsna ploščica
Mere : 330 x 268 x 37.2 mm (š/v/g)
Teža : 2.96 kg
Barva : Črna
Napajalnik : 60W (110V/220V) W
Priklop : 3x USB 2.0, 1x VGA, izhod za slušalke, izhod za mikrofon, 1x PC Card
Garancija : 36 mesecev
Torba za prenosnike Dell Deluxe

CENA: 244.905,60 SIT

2. ponudba:
Dell Latitude D510 Pentium M 1.73 MHz, 512 MB
( 3 leta garancije, torbica )
Dell Latitude D510 (382)
Tip procesorja : Intel Pentium M
Hitrost procesorja : 1.73 Ghz
Delovni takt procesorja (FSB) : 400 MHz
Procesorski L2 predpomnilnik : 2 MB
Matična plošča : Intel 915
Operacijski sistem : Free Dos
Velikost zaslona : 15 ''
Ločljivost zaslona : 1024*768 pik
Velikost pomnilnika : 2*256 MB
Hitrost pomnilnika : 400 Mhz
Tip pomnilnika : DDR2
Velikost trdega diska : 60 GB
Hitrost trdega diska : 5400 obratov / minuto
Tip trdega diska : IDE
Tip optične enote : Izmenljiva 8xDVD+/-RW
Tip grafične kartice : Integrirana Intel Media Accelerator 900
Pomnilnik grafične kartice : Do 128 MB dodeljenega spomina
Zvočna kartica : Integriran AC97 kodek
Zvočniki : Stereo
Mrežna kartica : 10/100 Mb
Brezžična kartica : Intel PRO Wireless 2200 802.11b/g
Modem : Notrajni analogni 56K
Tip baterije : 6 celična Li-Ion
Trajanje baterije : 3.5 - 4 ure
Tipkovnica : Slovenska
Miška : Drsna ploščica
Mere : 338.3 x 273 x 35.5 mm (š/v/g)
Teža : 2.36 kg
Barva : Srebrna
Napajalnik : 65W (110V/220V) W
Priklop : 4x USB 2.0, serijski in paralelni port, VGA, IR port, FireWire 1394, Bluetooth, TV-Out, izhod za slušalke, izhod za mikrofon, 1x PCMCIA Card
Garancija : 36 mesecev (doplačilo)
Torba za prenosnike Dell Deluxe

CENA: 291.825,60 SIT

Najbolj se navdušujem nad 2. ponudbo - računalnik pa rabim predvsem za prenos, študentske zadeve, povezljivost,.. skratka nobenih iger in podobno.
Lepo prosim, če lahko čimprej pokomentirate in date vaše morebitne izkušnje, prenosti, slabosti, morebitne vaše ponudbe...

Hvala vsem, ki boste pomagali!

Mislim tvoj primer je bedn. To je tak kot da bi reku al nej kupim BMW3 al BMW5. Če maš seveda denar za drugega kupi drugega, čene prvega.

Če je problem v financah, in le tako je lahko vprašanje smiselno, potem se to omeni.

Očitno nisem bil dovolj jasen. Za enkratni nakup bi bile finance omejitev, ker pa kupujem to zadevo izključno na obroke, niso tako zelo pomembno. Hočem pa kupit karseda dobro zadevo za ta denar.
Moj post je bil namenjen, da bi pokomentirali ali je 1. računalnik za moje potrebe dovolj (predvsem me zanima če je CENTRINO tehnologija?) ali mi priporočate 2. nakup (ker me pride samo 3.500sit več na mesec)?
Zanima me tudi, če ima že kdo omenjena računalnika? če so kakšne moteče slabosti? Ali bi mi predlagali kaj tretjega?
Naj še poudarim, da računalnik kupujem za karseda dolgo življenjsko dobo - zato tudi garancija 3 leta.
Pa hvala vsem, ki boste pomagali.

Če ti finance niso problem, vsekakor vzami drugega, ker je pač novejši model... novejša tehnologija (novejši procesor (enkrat več L2 predpomnilnika, novejši (varčnejši) ram, ...). Vse to pripomore tako k hitrosti kot tudi k avtonomiji.
Sicer je tudi prvi prenosnik centrino, a je eno generacijo starejši ;)

Za potrebe, ki si jih naštel med prenosnikoma ne boš opazil razlike. Po drugi strani če kupuješ za dlje časa se bodo čez določen čas pojavile še druge potrebe.
Če si prepričan da drugih potreb ne bo vzemi prvega.
Če meniš da se lahko pojavijo, poglej še za kakšne druge, ker se za ceno drugega na trgu dobi tudi kaj boljšega.

Hvala za pomoč!
Zanima me še, če kdo pozna kakšne slabosti omenjenih modelov?
Kako se pri (1. ponudbi) obnesejo slovenske nalepke za tipkovnico (šumnike)?
Bi kdo predlagal čisto nekaj tretjega?
Ima Dell kvalitetno ohišje, anti-shock zadevo,...?
Lepo prosim za čimveč koristnih informacij.

VASkO ::

prvi ima 910GML cipset in ne 915GM, ta cipset pa ne podpira (koliko sem se seznanil s tem, ko sem sam kupoval sonoma platformo) speedstep tehnologije v procesoru, tak da ti to nic ne koristi.
zdaj tocno katere funkcije speedstepa ne podpira, ne vem. mogoce samo deep sleep ali pa tudi znizevanja takta. ce te zanima, si poglej na intelovi strani.
««
7 / 667
»»