Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

Skull_ ::
čeprov v bistvu bodo res dost dobil verjetno, sej sam tle nas je že ene 6 k čakamo sonyja al pa toshibo=)
ja kr nej pregledajo, jst sam upam da bo s prenosnikom vse vredu, k če ne, bodo spet komplikacije in čakanja...
ja kr nej pregledajo, jst sam upam da bo s prenosnikom vse vredu, k če ne, bodo spet komplikacije in čakanja...

samix ::
nekdo je sprašvou, kako naložit na hp nx6310 winse, k piše d kao nimaš diska.
treba je jit v operacijski sistem Free dos(maš naloženga k ga majo usi hp.ji brez winsev)
in morš tm naštimat d se ti zažene s cd-jem.
in pol inštalacija pomoje bi mogla stečt, če pa ne bo formateri disk pa še enkrat probi.
OFFTOPIC:a esvet res tok nateguje ker mam namen jst tut kupt še en prenosnik, pa bi tm uzeu enga hp-ja..a se bl splača v tujino?
Hwala!!
treba je jit v operacijski sistem Free dos(maš naloženga k ga majo usi hp.ji brez winsev)
in morš tm naštimat d se ti zažene s cd-jem.
in pol inštalacija pomoje bi mogla stečt, če pa ne bo formateri disk pa še enkrat probi.

OFFTOPIC:a esvet res tok nateguje ker mam namen jst tut kupt še en prenosnik, pa bi tm uzeu enga hp-ja..a se bl splača v tujino?
Hwala!!

Zheegec ::
Samix: Problem je, ker je disk SATA in Windowsi želijo driverje na floppyju. Rešitev poglej sem že napisal zgoraj.
Simplem: No, potem pa spljoh ni problema če je vse jasno
Simplem: No, potem pa spljoh ni problema če je vse jasno

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

AlexUS ::
Kaj tega od Comtron se še sploh da dobiti?
- 15.4" TFT LCD WXGA (1280x800) CrystalBrite
- AMD Turion64 MK36 2.0 GHz
- Chipset ATI Radeon Xpress 1100
- VGA ATI Mobility Radeon X1100 do 128MB shared
- 1024MB DDR2 RAM (2x 512MB)
- 60GB HDD
- DVD+/-RW zapisovalnik Dual Layer
- zvočna kartica z 2 zvočnikoma in mikrofonom
- modem 56k v.92, LAN 10/100 Mbps
- Wireless 802.11 a/b/g
- SLO tipkovnica
- 6 celična Li-ion baterija
- operacijski sistem: Linux
- Teža: 2.75 kg
- dimenzije: 358 (Š) x 269 (G) x 33.8 (V) mm
- I/O priključki:
3 x USB 2.1
1 x external display (VGA) port
1 x PC Card slot (Type II)
1 x 5-in-1 čitalec spominskih kartic (SD/MS/MS-Pro/MMC/xD-Picture card)
1 x Modem (RJ-11) port
1 x Ethernet (RJ-45) port
1 x speaker/ headphone/ line-out jack
1 x microphone/ line-in jack
1 x DC-in jack for AC adapter
Garancija: 12 mesecev (24 mesecev za fizične osebe)
V košarico:
Cena 169k - tam okol se mi zdi da je blo
Sem preveril njihovo stran pa ga sploh ni več gor
Se še da kje dobiti kakšen dober prenosnik po takšni nizki ceni?
- 15.4" TFT LCD WXGA (1280x800) CrystalBrite
- AMD Turion64 MK36 2.0 GHz
- Chipset ATI Radeon Xpress 1100
- VGA ATI Mobility Radeon X1100 do 128MB shared
- 1024MB DDR2 RAM (2x 512MB)
- 60GB HDD
- DVD+/-RW zapisovalnik Dual Layer
- zvočna kartica z 2 zvočnikoma in mikrofonom
- modem 56k v.92, LAN 10/100 Mbps
- Wireless 802.11 a/b/g
- SLO tipkovnica
- 6 celična Li-ion baterija
- operacijski sistem: Linux
- Teža: 2.75 kg
- dimenzije: 358 (Š) x 269 (G) x 33.8 (V) mm
- I/O priključki:
3 x USB 2.1
1 x external display (VGA) port
1 x PC Card slot (Type II)
1 x 5-in-1 čitalec spominskih kartic (SD/MS/MS-Pro/MMC/xD-Picture card)
1 x Modem (RJ-11) port
1 x Ethernet (RJ-45) port
1 x speaker/ headphone/ line-out jack
1 x microphone/ line-in jack
1 x DC-in jack for AC adapter
Garancija: 12 mesecev (24 mesecev za fizične osebe)
V košarico:
Cena 169k - tam okol se mi zdi da je blo
Sem preveril njihovo stran pa ga sploh ni več gor

Se še da kje dobiti kakšen dober prenosnik po takšni nizki ceni?
Modrost ni debelost, debela je norost.

stillborn ::
Vaša mnenja?
300k
Acer Aspire 5112WLMi
AMD Turion 64 X2-Mobiltechnologie TL-50 / 1.6 GHz ( Dual-Core ) 512 KB - L2
1 GB DDR II SDRAM - 533 MHz
120 GB - Serial ATA-150
15.4" TFT-Aktivmatrix 1280 x 800 ( WXGA )
ATI MOBILITY RADEON X1600 do 512 MB HyperMemory
2.9 kg
baterija - 3 ure
300k
Acer Aspire 5112WLMi
AMD Turion 64 X2-Mobiltechnologie TL-50 / 1.6 GHz ( Dual-Core ) 512 KB - L2
1 GB DDR II SDRAM - 533 MHz
120 GB - Serial ATA-150
15.4" TFT-Aktivmatrix 1280 x 800 ( WXGA )
ATI MOBILITY RADEON X1600 do 512 MB HyperMemory
2.9 kg
baterija - 3 ure

Meni se zdi precej drag, če ga primerjam z onim gor za 169k(drugače sta precej podobna prenosnika).

Po grafični gledano je precej slabši; ima pa winXp in je cenejši.

crimson ::
Kater izmed spodnjih je najkvalitetneje vkup vpravljen, se najmanj pregreva in je najbolši nakup??
Hp: http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-pavilion-ze2145-ed704ea-pentium-m-16-512mb-dvd-rw-60gb-15
http://www.bolha.com/oglas1949982
Acer: http://www.ceneje.si/acer-aspire-5101anwlmi-amd-turion-64-20-512mb-60gb-dvd-dl-154-linux
NEC: http://www.ceneje.si/nec-prenosnik-versa-m5410-pentium-m-17-512mb-dvd-rw-dl-40gb-15
Dell: http://www.bolha.com/oglas1934717
Hp: http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-pavilion-ze2145-ed704ea-pentium-m-16-512mb-dvd-rw-60gb-15
http://www.bolha.com/oglas1949982
Acer: http://www.ceneje.si/acer-aspire-5101anwlmi-amd-turion-64-20-512mb-60gb-dvd-dl-154-linux
NEC: http://www.ceneje.si/nec-prenosnik-versa-m5410-pentium-m-17-512mb-dvd-rw-dl-40gb-15
Dell: http://www.bolha.com/oglas1934717

bigbug ::
Kaj priporocate za recimo cca. 220.000? Obicajne stvari+preprosta video obdelava+sem ter tja kaksen spil.

kok ::
odvisno kateremu.. nekaterim se da nadgradit, nekaterim pa ne..
A si lohk mal bol specifičen. V kerem primeru se grafično da vgradit v kerem pa ne. V Big Bangu katalogu sem vidu laptop HP nx7400, k za solidno ceno ponuja vse kr rabm, edin z Intelovo integrirano grafično se ne morm sprjaznt.

Kok - če je grafična integrirana bo taka tudi ostala, načeloma se pa grafika na PCI-Express reži da menjati.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

tomaz- ::
malo off topic, pa vseeno:
ALIEn: na podlagi tvojih testov prenosnikov, mislim , da na strani okol 43, sem se odločil za HP nx 6325 z 2.0 ghz x2 procem, 1 giga rama in grafo x1150.
Kaj naj rečem, hvala za teste, so mi pomagali, da sem se ok odločil ! Svaka čast tebi in seveda vsem ostalim, ki se trudite za nas, malce bolj "levo" usmerjene :))
ALIEn: na podlagi tvojih testov prenosnikov, mislim , da na strani okol 43, sem se odločil za HP nx 6325 z 2.0 ghz x2 procem, 1 giga rama in grafo x1150.
Kaj naj rečem, hvala za teste, so mi pomagali, da sem se ok odločil ! Svaka čast tebi in seveda vsem ostalim, ki se trudite za nas, malce bolj "levo" usmerjene :))

kirc ::
Spremljam debato in se odločujem za prenosnika.
V ožji izbor so prišli naslednji trije prenosniki:
- HP NX7400 RH638es
(Intel Core 2 Duo T5600, 1Gb RAM, 120Gb HDD, LCD 15.4'' 1280x800)
- Lenovo 3000 N100 TY059VK
Procesor Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
2 MB L2, 1 GB DDR2, trdi disk 100 GB,
DL DVD±RW zapisovalnik, LCD 15,4’’
1680x1050, gr. kartica GF7300 128 MB
tv-out, Wlan54, Bluetooth, čitalec prstnih
odtisov, čitalec kartic, firewire, spletna kamera.
Windows XP Home. Garancija 2 leti.
- Toshiba A100-312
Zaslon 15.4” WXGA TruBrite, max. 1280x800
Čipset Intel 945
Procesor Intel Core 2 Duo Procesor T5500 (1.66GHz/2MB/667FSB)
Delovni spomin 2 x 512MB DDR2-RAM (533FSB)
Grafična kartica 128 MB nVidia GeForce 7600
Zvočna kartica 16-bit 3D-Stereo-Audio
Trdi disk 120 GB SATA 5400rpm
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 5x DVD-RAM, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM Double Layer
Brezžična mreža/povezljivost Wireless LAN 54Mbit (802.11a/b/g)
Žična mreža/povezljivost 10/100 Mbit Ethernet, interni V.92 56 K Modem
Dodatni priključki TV-OUT (SVHS), 4 x USB 2.0, Fire-Wire (IEEE 1394), IrDa, Line-Out, Mic-In, VGA (15 pin D-SUB), 5-in-1 Card Reader (MS,SD,MMC,MS Pro,xD-P), Type-I-PC-Card ali Type-II-PC-Card
Vgrajeni dodatki ExpressCard slot
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 2.5ur
Dodatno Instant DVD funkcija
Vključen Operacijski sistem Microsoft XP Home
Vem da je Toshiba najbolje opremljena od vseh. Je kdo že srečen uporabnik, ali vsi čakate na ensvet, da jo dobite? Ali je sploh še dobavljiva?
Lenovo je solidno opremljen in ima tudi ločeno grafično kartico, kar je dobro, ima pa Core Duo, ne Core 2 Duo, kar po moje ne predstavlja kakšne res hude pomanjkljivosti. Ima pa precej veliko resolucijo za takšno velikost zaslona, zato me malo skrbi. Manjše resolucije so na teh ekranih ponavadi zelo zmazane, se motim? HP - ni state of the earth kar se tiče opremljenosti, komponente so solidne ima vse kar rabim (kamera in čitalec prstnih odtisov sta pač bonus pri Lenovu), le grafična ni ravno ne vem kaj. Sicer iger ravno ne igram, na prenosniku jih bom pa še manj. Nekaj se bral, da GMA950 ne podpira Aero vmesnika, ampak Vista pa vseeno lepo dela na njej. Potrebujem predvsem za programiranje (za nekaj let) C#, C, C++, RTOS-e, glih kakšne hude 3D grafike ne mislim razvijat.
Ker potrebujem "prenosnost" se mi HP najbolj dopade, ker ima dobro in lahko ohišje.
Kako je pa z trajanjem baterije pri Lenovu in Toshibi?
Kaj bi mi kdo priporočil.
V ožji izbor so prišli naslednji trije prenosniki:
- HP NX7400 RH638es
(Intel Core 2 Duo T5600, 1Gb RAM, 120Gb HDD, LCD 15.4'' 1280x800)
- Lenovo 3000 N100 TY059VK
Procesor Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
2 MB L2, 1 GB DDR2, trdi disk 100 GB,
DL DVD±RW zapisovalnik, LCD 15,4’’
1680x1050, gr. kartica GF7300 128 MB
tv-out, Wlan54, Bluetooth, čitalec prstnih
odtisov, čitalec kartic, firewire, spletna kamera.
Windows XP Home. Garancija 2 leti.
- Toshiba A100-312
Zaslon 15.4” WXGA TruBrite, max. 1280x800
Čipset Intel 945
Procesor Intel Core 2 Duo Procesor T5500 (1.66GHz/2MB/667FSB)
Delovni spomin 2 x 512MB DDR2-RAM (533FSB)
Grafična kartica 128 MB nVidia GeForce 7600
Zvočna kartica 16-bit 3D-Stereo-Audio
Trdi disk 120 GB SATA 5400rpm
Optična enota 8x DVD+-R, 4x DVD+-RW, 5x DVD-RAM, 16x CD-R, 10x CD-RW, 12x DVD, 24x CD-ROM Double Layer
Brezžična mreža/povezljivost Wireless LAN 54Mbit (802.11a/b/g)
Žična mreža/povezljivost 10/100 Mbit Ethernet, interni V.92 56 K Modem
Dodatni priključki TV-OUT (SVHS), 4 x USB 2.0, Fire-Wire (IEEE 1394), IrDa, Line-Out, Mic-In, VGA (15 pin D-SUB), 5-in-1 Card Reader (MS,SD,MMC,MS Pro,xD-P), Type-I-PC-Card ali Type-II-PC-Card
Vgrajeni dodatki ExpressCard slot
Podatki o bateriji Li-Ion, cca 2.5ur
Dodatno Instant DVD funkcija
Vključen Operacijski sistem Microsoft XP Home
Vem da je Toshiba najbolje opremljena od vseh. Je kdo že srečen uporabnik, ali vsi čakate na ensvet, da jo dobite? Ali je sploh še dobavljiva?
Lenovo je solidno opremljen in ima tudi ločeno grafično kartico, kar je dobro, ima pa Core Duo, ne Core 2 Duo, kar po moje ne predstavlja kakšne res hude pomanjkljivosti. Ima pa precej veliko resolucijo za takšno velikost zaslona, zato me malo skrbi. Manjše resolucije so na teh ekranih ponavadi zelo zmazane, se motim? HP - ni state of the earth kar se tiče opremljenosti, komponente so solidne ima vse kar rabim (kamera in čitalec prstnih odtisov sta pač bonus pri Lenovu), le grafična ni ravno ne vem kaj. Sicer iger ravno ne igram, na prenosniku jih bom pa še manj. Nekaj se bral, da GMA950 ne podpira Aero vmesnika, ampak Vista pa vseeno lepo dela na njej. Potrebujem predvsem za programiranje (za nekaj let) C#, C, C++, RTOS-e, glih kakšne hude 3D grafike ne mislim razvijat.
Ker potrebujem "prenosnost" se mi HP najbolj dopade, ker ima dobro in lahko ohišje.
Kako je pa z trajanjem baterije pri Lenovu in Toshibi?
Kaj bi mi kdo priporočil.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

Lethal-Angel ::
Glede na zadnje informacije od eSvet Toshibe A100-312 NE bo v slovenijo. Oba modela 312 in 313 sta bila omejena serija, s tem da se 312 sploh ne da več dobiti pri nas, 313 pa je eSvet dobil par škatel vendar so vse prodane (tistim ki so plačali po predračunu). Ta teden se bo pojavila bojda še ena podobna Toshiba.

Tisti ko ste naročili prenosnike pri eSvet, a ste jih že dobili?

Kobajagi ::
Dons klicu eSvet. Koncno se je nekdo oglasil. Rekli so mi, da jih dobijo ta teden. Nič tork al pa sreda ampak "ta teden". Ko sm vprašal za bolj natančno opredelitev "tedna", so mi rekli, da bo več znanega jutri.
Krneki v glavnem ampak ostajam optimist. :/ Bojim se, da bom kdaj moral uveljavljat garancijo pri njih in bom pol leta čakal.
Krneki v glavnem ampak ostajam optimist. :/ Bojim se, da bom kdaj moral uveljavljat garancijo pri njih in bom pol leta čakal.

CWIZO ::
Jest sem pa dons kupil nx7400 v bigbengu. Mi je ful všeč. Sicer, ga še nisem uporabljal prov dolg ampak mi je všeč :)
Tnx ALIEN
--edit: na C disku imam i386 direktorij. Kokr vem je to od XPjev za inštalacijo. Jutr si nameravam namestit Professional XPje gor pa me zanima, če si lahko tale folder skoperam kam, da bi si lahko z njega potem kdaj inštaleral tele windowse k sem jih zraven dobu?
Tnx ALIEN
--edit: na C disku imam i386 direktorij. Kokr vem je to od XPjev za inštalacijo. Jutr si nameravam namestit Professional XPje gor pa me zanima, če si lahko tale folder skoperam kam, da bi si lahko z njega potem kdaj inštaleral tele windowse k sem jih zraven dobu?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CWIZO ()

nikonezna ::
na temo esvet..prenosnik plačan po predračunu nekaj manj kot mesec od tega. čakam na toshibo 312, meni so prejšnji teden rekli da ga dobim v sredo, v kolikor ne bo, če mene vprašate nas nategujejo po dolgem in širokem in če ne prejmemo jih prijavimo na zavod za pravice potrošnikou in tržnemu inšpektorju. To ni fer odnos do kupcev še posebej ne do takih ki jim zaupajo in nakažejo denar pred dobavo.
brez podpisa

danes sm vidu na esvet.com da so sonyu FE31B za katerega je bila prej cena 283k zvišali ceno za 26k, na 309k
in tud druge so zvišal ful..
meni je reku prejšnji teden po telefonu da ga lahko pridem iskat v ponedeljek na ptuj, tko da nej grejo v kurac če ga slučajno niso dns že po pošti men domov poslali...

meni je reku prejšnji teden po telefonu da ga lahko pridem iskat v ponedeljek na ptuj, tko da nej grejo v kurac če ga slučajno niso dns že po pošti men domov poslali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skull_ ()

Kobajagi ::
No, upam, da si ne bojo kej zmisll, da bo treba razliko plačat al pa kej. Če smo plačali predračun v celoti, morajo za nas veljati tiste stare cene.
Jao js res nimam sreče s temi spletnimi prodajalnami. Že na www.nakupovanje.net so me hotl zajebat.

Jao js res nimam sreče s temi spletnimi prodajalnami. Že na www.nakupovanje.net so me hotl zajebat.

trdoreh ::
CWIZO dej povej kaj več o prenosniku...Kolko zdrži baterija, je ohišje vredu?
Tudi sam bi ga vzel, pa me zanima, če je vreden nakupa?
Lp
Tudi sam bi ga vzel, pa me zanima, če je vreden nakupa?
Lp

Kaj če se res spustijo inšpektorji na eSvet, pa da pol dobijo kazni takšne da jim ne preustane drugega kot da zaprejo podjetje.
Kako je potem z upniki?
Kolikor mi je znano so poavadi(vsaj pri nas) ostali upniki brez vsega; po domače povedano ostanejo "nategnjeni".
Tako da če bi bil na vašem mestu bi pri priči šel v Ptuj in zahteval prenosnik ali denar.
Mislim da če se bo kakšen inšpektor spušal v vaše probleme boste zelo dolgo še čakali na te prenosnike. Včasih je treba vzeti usodo v svoje roke; pa še hitreje in bolje lahko dosežeš željeno.
lp
Kako je potem z upniki?
Kolikor mi je znano so poavadi(vsaj pri nas) ostali upniki brez vsega; po domače povedano ostanejo "nategnjeni".
Tako da če bi bil na vašem mestu bi pri priči šel v Ptuj in zahteval prenosnik ali denar.
Mislim da če se bo kakšen inšpektor spušal v vaše probleme boste zelo dolgo še čakali na te prenosnike. Včasih je treba vzeti usodo v svoje roke; pa še hitreje in bolje lahko dosežeš željeno.
lp

Ja težko sodim po enodnevni uporabi. Ohišje se mi zdi dovolj trdno in kvalitetno. Tipkovnica deluje bp, vse tipke primejo in se lepo tipka nanjo. Mousepad dela super. Ekran je kvaliteten in se dobro vidi, le vidni kot je malo mejhen, vendar mene to ne moti.
Edino bluetootha mi še ni uspelo ukrotiti. Skratka jest sem zaenkrat zelo zadovoljen. Če boš pa kupu pa vzemi še 3 letno garancijo. Drugače pa kokr sem gledu je to za to ceno največ kar dobiš. Dobiš clo več kot v kakšnem dražjem prenosniku.
Edino bluetootha mi še ni uspelo ukrotiti. Skratka jest sem zaenkrat zelo zadovoljen. Če boš pa kupu pa vzemi še 3 letno garancijo. Drugače pa kokr sem gledu je to za to ceno največ kar dobiš. Dobiš clo več kot v kakšnem dražjem prenosniku.
hancic.info

Glede na izkušnje, ki jih imate z dobavo Toshibe, sem jo že odpisal. Tako so v igri samo še Lenovo 3000 N100 in pa dva HP-ja NX7400 in sicer (eden z 100Gb diska in XP Professional, drugi pa z 120Gb diska in XP Home).
Sam se bolj nagibam k HP-ju, kot Lenovu, vendar ima Lenovo eno prednost in eno slabost:
- ima boljšo grafično kartico (GF7300/128Mb - ki mislim da lahko poganja Windows Vista Aero vmesnik)
- a ima tudi nekoliko slabši procesor (Core Duo in ne Core 2 Duo).
- ima pa še spletno kamero in čitalec prstnih odtisov.
- ima večjo resolucijo 1680x1050 namesto 1280x800.
Ali NX7400 res nima TV-OUT konektorja na ohišju? (Baje da ja potreben port replikator)?
Sam se bolj nagibam k HP-ju, kot Lenovu, vendar ima Lenovo eno prednost in eno slabost:
- ima boljšo grafično kartico (GF7300/128Mb - ki mislim da lahko poganja Windows Vista Aero vmesnik)
- a ima tudi nekoliko slabši procesor (Core Duo in ne Core 2 Duo).
- ima pa še spletno kamero in čitalec prstnih odtisov.
- ima večjo resolucijo 1680x1050 namesto 1280x800.
Ali NX7400 res nima TV-OUT konektorja na ohišju? (Baje da ja potreben port replikator)?

Nima.
hancic.info

Škoda - to zna prav priti, ni pa tako zelo nujno.
V oči mi je padel še en prenosnik in sicer
IBM ThinkPad R60
* Procesor Intel Core DUO T2400 1.8GHz
* Pomnilnik (std/max) 512 MB/2048 MB DDR2 667MHz
* Trdi disk 80GB SATA
* Zaslon: 15" 1400x1050 TFT
* Vgrajena CD-RW/DVD-RW enota
* Zvočna kartica Intel High Definition Audio
* ATI Mobility Radeon X1400 128MB
* Modem 56Kbps V.92,
* Mrežna kartica 10/100/1000
* Intel 802.11b/g Wireless
* Bluetooth, FireWire, Fingerprint reader
* TV-out, IR port, 3x USB 2.0
* Microsoft Windows XP Professional Slovenski
* Garancija 12 mesecev (za fizične osebe 24 mesecev)
* TORBICA ZASTONJ
cena 319.900,00 SIT ali 1.334,92 EUR
Dobro manjka mu še vsaj 512Mb RAM-a, to je pa tudi vse. Ima kdo izkušnje z tem modelom? Se splača?
V oči mi je padel še en prenosnik in sicer
IBM ThinkPad R60
* Procesor Intel Core DUO T2400 1.8GHz
* Pomnilnik (std/max) 512 MB/2048 MB DDR2 667MHz
* Trdi disk 80GB SATA
* Zaslon: 15" 1400x1050 TFT
* Vgrajena CD-RW/DVD-RW enota
* Zvočna kartica Intel High Definition Audio
* ATI Mobility Radeon X1400 128MB
* Modem 56Kbps V.92,
* Mrežna kartica 10/100/1000
* Intel 802.11b/g Wireless
* Bluetooth, FireWire, Fingerprint reader
* TV-out, IR port, 3x USB 2.0
* Microsoft Windows XP Professional Slovenski
* Garancija 12 mesecev (za fizične osebe 24 mesecev)
* TORBICA ZASTONJ
cena 319.900,00 SIT ali 1.334,92 EUR
Dobro manjka mu še vsaj 512Mb RAM-a, to je pa tudi vse. Ima kdo izkušnje z tem modelom? Se splača?

Bolj kvaliteten je kot Lenovo 3000 serije, bi pa osebno zaradi ekrana raje vzel N100 s 1680x1050 s svetlečim ekranom, ker se mi zdi res super. 1400x1050 je sicer tudi super za 15" ekran,...
AlexUS: Odvisno do koga vse ima podjetje dolgove
Kirc: Noben NX7400 nima tv-out. Če razmišljaš o Aero vmesniku definitivno pozabi na Intel grafične kartice.
AlexUS: Odvisno do koga vse ima podjetje dolgove

Kirc: Noben NX7400 nima tv-out. Če razmišljaš o Aero vmesniku definitivno pozabi na Intel grafične kartice.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

simplem ::
Zdravo!
OK mogoce malo "off topic", vendar se vseeno gre za nakup prenosnika. Ima kdo kake izkusnje s to spletno trgovino - E-TEC.at? Na Geizhals.at, tista trgovina ki ima manjso oceno je boljsa (1,30)? Kako bi precenil ce je neka spletna trgovina zanesljiva (OK sej vem da je to tezko...)?
Se kak uporabnik HP Pavilion dv9043ea? nds, mathew82 javita se...
OK mogoce malo "off topic", vendar se vseeno gre za nakup prenosnika. Ima kdo kake izkusnje s to spletno trgovino - E-TEC.at? Na Geizhals.at, tista trgovina ki ima manjso oceno je boljsa (1,30)? Kako bi precenil ce je neka spletna trgovina zanesljiva (OK sej vem da je to tezko...)?
Se kak uporabnik HP Pavilion dv9043ea? nds, mathew82 javita se...

mathew82 ::
SIMPLEM:
Nisem ga še dobu , so pa dobili keš ki sm jim ga poslal preo IBAN-a , samo traja 3-4 delovni dni da nakažeji v Nemčijo in sedaj so mi poslali mail da so ga poslali naprej.
Pa naroč ga tam ko sm ga jaz , je bolj pocen kot v avstriji in imaš garnacijo v Avstriji( graz,celovc) ,..
LP
Nisem ga še dobu , so pa dobili keš ki sm jim ga poslal preo IBAN-a , samo traja 3-4 delovni dni da nakažeji v Nemčijo in sedaj so mi poslali mail da so ga poslali naprej.
Pa naroč ga tam ko sm ga jaz , je bolj pocen kot v avstriji in imaš garnacijo v Avstriji( graz,celovc) ,..
LP

simplem ::
mathew82: Ma moti me samo to, da ce bi ga narocil v Nemciji bi imel samo eno leto garancije v Avstriji - ce sem jaz prav razumel, no moram se preverit to...

Pokazala se je priložnost, da se ozrem za dvema sicer nekoliko dražjima prenosnikoma in sicer HP NX9420 in pa HP NC8430. Ima kdo od vas kakšne izkušnje z katerim od teh dveh prenosnikov? HP NX9420 ima 17" zaslon, pa niti ni tako zelo težek (3.36kg). HP NC8430 je pa res nekoliko manjši in tudi lažji. Komponente so približno enake.

Meni Vista Update Advisior pravi da kar se Aero-ta tiče ne bo problemov (nx7400).
hancic.info

Ker durgje ne dobim odgovora bom kar tukaj vprašal.
Kako usposobiti Linpus na prenosniku?
Karkoli naredim me vrže na root@localhost/.
Res ne vem kako naj nadaljujem.
Dobil sem sicer informacije od Linpusa da je potrebno neke kode vstavit vendar mi nikjer ne izpiše...
lp
Kako usposobiti Linpus na prenosniku?
Karkoli naredim me vrže na root@localhost/.
Res ne vem kako naj nadaljujem.
Dobil sem sicer informacije od Linpusa da je potrebno neke kode vstavit vendar mi nikjer ne izpiše...
lp

...nikjer odgovora...
OK, grem pa nazaj na WIN. ...format->Linux install->WinXp
lp
OK, grem pa nazaj na WIN. ...format->Linux install->WinXp
lp

ok, sm dobil mail od esveta.. se opravičujejo za čakanje in blabla.. prenosnik da bo jutr v njihovem skladišču in najkasneje do petka pr meni doma. če bo v petek bo torej točno en mesec od plačila predračuna.. sam upam da nebo kej z njim narobe...
sm pa mal pomirjen zdej..
sm pa mal pomirjen zdej..

Ja a vam ne govorijo že 2 tedna da bo čez par dni pri njih in čez par dni+X pri vas doma? Jest bi že zdavnej popizdil, šel tja v njihov HQ in se tok cajta drl da bi dobu al laptop al pa keš.
hancic.info

btree ::
kirc,
baterija pri LENOVO 3000 zdrzi precej dolgo, predlagam pa, da vzames R60, je malce kvalitetnejsi od serije 3000, pa tudi od HP. Ne bo ti žal.
baterija pri LENOVO 3000 zdrzi precej dolgo, predlagam pa, da vzames R60, je malce kvalitetnejsi od serije 3000, pa tudi od HP. Ne bo ti žal.

IgorM ::
kirc:
katero verzijo 9420 si gledal jaz mam še danes 2 različna 9420 na testu, pa ti lahko povem iz prve roke.
katero verzijo 9420 si gledal jaz mam še danes 2 različna 9420 na testu, pa ti lahko povem iz prve roke.

fusionSPY ::
Dobil sem Toshibo Satellite A100-313. Kaj naj rečem drugega kot to, da sem več kot zadovoljen. Sicer sem Windowse,ki so bili gor zamenjal, saj mi nemščina ne leži. Vglavnem jutri ali pojutrišnjem bom imel verjetno več časa in napiso kratki review :D

@IgorM
Zanima me varianta NX9420 RH446EA.
Danes sem bil v BigBangu in sem si šel pogledat NX7400 in pa Leonovo 3000 N100 z celeronom. V bistvu ne z enim, ne z drugim nisem bil kaj prida zadovoljen. NX7400 je kar soliden, le grafika mi ni všeč. Lenovo N100 je bil z slabšim ekranom, tako da ne vem koliko boljši je v dražji verziji. Vse bolj me mika kakšna bolj resna mašina. Npr. NX9420
Zanima me varianta NX9420 RH446EA.
Danes sem bil v BigBangu in sem si šel pogledat NX7400 in pa Leonovo 3000 N100 z celeronom. V bistvu ne z enim, ne z drugim nisem bil kaj prida zadovoljen. NX7400 je kar soliden, le grafika mi ni všeč. Lenovo N100 je bil z slabšim ekranom, tako da ne vem koliko boljši je v dražji verziji. Vse bolj me mika kakšna bolj resna mašina. Npr. NX9420

flukturr ::
@cvizo
Si morda opazil neko čudno piskanje medtem ko disk ne zapisuje?
Najprej sem slišal le ponoči, sedaj tudi podnevi.
Kadar disk dela, se ne čuje nič, samo prasketanje.
Zelo moteče!
LPF
Si morda opazil neko čudno piskanje medtem ko disk ne zapisuje?
Najprej sem slišal le ponoči, sedaj tudi podnevi.
Kadar disk dela, se ne čuje nič, samo prasketanje.
Zelo moteče!
LPF

s51as: O tem prenosniku se je že veliko govorilo (poglej malo nazaj, pa tudi posebej tema je bila), ker ima Big Bang podobni model, samo da z malo boljšim procesorjem (T2300) za 250.000SIT že dva meseca
Fina stvarca.
Dal bi ti nasvet - ista zadeva s Core 2 Duo T5600 procesorjem bi znala biti v Big Bangu kmalu spet v akciji za 260.000sit... Imam slutnjo
Pa TrueLife ekran bo.

Dal bi ti nasvet - ista zadeva s Core 2 Duo T5600 procesorjem bi znala biti v Big Bangu kmalu spet v akciji za 260.000sit... Imam slutnjo

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

IgorM ::
kirc:
pri tem prenosniku me je motil samo zaslon, žal ne maram refleksij, mi preveč utruja oči, je pa velika delovna površina zaradi 1680 resolucije, vidni koti pa so dobri glede na npr. isti model s resolucijo 1440 nad katerim sem bil razočaran, vsaj zame slabi vidni koti in neenakomerna osvetlitev. Ohišje je kvalitetno narejeno, je malo težji od 15,4 ampak spet ni toliko, edino sem bil previden da nisem poškodoval tečajev, je zadeva velika tud v primerjavi s 15,4. Tipkovnica ima tud numpad imaš celo tipkovnico, same tipke pa so dobre, se da lepo hitro tipkat. Glede drobovja pa so se že razpisali v tej temi, vsaj zame zadovoljive lastnosti, edino mislim če bi na novo naložel windowse, pa kake druge driverje za grafo da bi se dalo še kaj pridobit, seveda če imaš namen igrat igre.
To je na kratko, če te še kaj druga zanima kr vprašaj.
Če si pripravljen odštet cekine za njega in te ne motijo refleksije na zaslonu si ga privošči, sem prepričal da boš zadovoljen uporabnik.
Sam sem se odločil da bom nabavil 8430, razliko pa raje zapravim na zunanjem monitorju.
pri tem prenosniku me je motil samo zaslon, žal ne maram refleksij, mi preveč utruja oči, je pa velika delovna površina zaradi 1680 resolucije, vidni koti pa so dobri glede na npr. isti model s resolucijo 1440 nad katerim sem bil razočaran, vsaj zame slabi vidni koti in neenakomerna osvetlitev. Ohišje je kvalitetno narejeno, je malo težji od 15,4 ampak spet ni toliko, edino sem bil previden da nisem poškodoval tečajev, je zadeva velika tud v primerjavi s 15,4. Tipkovnica ima tud numpad imaš celo tipkovnico, same tipke pa so dobre, se da lepo hitro tipkat. Glede drobovja pa so se že razpisali v tej temi, vsaj zame zadovoljive lastnosti, edino mislim če bi na novo naložel windowse, pa kake druge driverje za grafo da bi se dalo še kaj pridobit, seveda če imaš namen igrat igre.
To je na kratko, če te še kaj druga zanima kr vprašaj.
Če si pripravljen odštet cekine za njega in te ne motijo refleksije na zaslonu si ga privošči, sem prepričal da boš zadovoljen uporabnik.
Sam sem se odločil da bom nabavil 8430, razliko pa raje zapravim na zunanjem monitorju.

A je tale prenosnik v redu?
Turion 64 2.0 ghz, 512 kb L2 cache
60 giga
1024 DDR2
15,4 CrystalBritte
Ati X1100
DVD-RW
Slo tipkovnica
baterija 3 ure pa 30 minut
...vsa podpora(kartice, usb, bluetooth...)
Cena 170k
Naročil sem ga pa me zanima če je v redu.
Kolikor sem primerjal konkurenco enostavno podobnega prenosnika nisem zasledil nikjer - seveda mislim za podobno ceno.
Turion 64 2.0 ghz, 512 kb L2 cache
60 giga
1024 DDR2
15,4 CrystalBritte
Ati X1100
DVD-RW
Slo tipkovnica
baterija 3 ure pa 30 minut
...vsa podpora(kartice, usb, bluetooth...)
Cena 170k
Naročil sem ga pa me zanima če je v redu.
Kolikor sem primerjal konkurenco enostavno podobnega prenosnika nisem zasledil nikjer - seveda mislim za podobno ceno.

@IgorM
Hvala ti za poročilo. Ta zaslon se res po eni strani precej blešči. NX9420 je videt super (sem šel včeraj v BB) in sem ga videl. Morda je kar malo velik, čeprav za svojo velikost niti ni tako zelo težak. Osebno nisem prepričan, ali je tak notobook pravi zame, ker gre za čisti nadomestek domačega PC-ja in po mojem mnenju za prenosnik v pravem pomenu besede, čeprav niti ni tako zelo težak in večji od 15.4" bratov. Tudi sam imam v mislih NC8430 (RH471EA), kakšne izkušnje imaš z njim? Vse bolj me mika kakšen Z ali R serija od IBM-ja.
Hvala ti za poročilo. Ta zaslon se res po eni strani precej blešči. NX9420 je videt super (sem šel včeraj v BB) in sem ga videl. Morda je kar malo velik, čeprav za svojo velikost niti ni tako zelo težak. Osebno nisem prepričan, ali je tak notobook pravi zame, ker gre za čisti nadomestek domačega PC-ja in po mojem mnenju za prenosnik v pravem pomenu besede, čeprav niti ni tako zelo težak in večji od 15.4" bratov. Tudi sam imam v mislih NC8430 (RH471EA), kakšne izkušnje imaš z njim? Vse bolj me mika kakšen Z ali R serija od IBM-ja.