» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
56 / 670
»»

CWIZO ::

m1ha: poglej si tegale, za mal več keša ti tut mal več ponuja :)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

m1ha ::

Hvala za pomoč.
Ne vem, kaj mi več ponuja, razen zmogljivejši procesor?
Pa tut cenovno pride okol 330k, Dell me pride pa 300k.

Kaj meniš?
Zakaj priporočaš HP in ta model?
Si ga že uporabljal?

Vsaka pomoč bo dobrodošla, saj sem v svetu prenosnikov že skoraj zgubljen. :D

Kako 330k? Cena je 304k? In kot je rekel ALIEn3001, pride kmalu isti model z 120gb diska za 270k. To je pa kupčija.

Nisem pa ga uporabljal. Bom pa, upam da kmalu, ga :)
hancic.info

Ja, če računaš še garancijo 3 leta... kar se men osebno zdi nuja, potem pride še več kot 330k...
Zakaj mi priporočaš tega? Saj tisti Dell ma skoraj vse našteto kot ta.. Ali pač ne?

Iz kakšnega materiala je HP ohišje? Je kaj težav s škripanjem, odzivanjem tipkovnice? Predvsem me pa zanima, kako je z zapiranjem tistega zatiče po enem letu (moj trenutni Dell pa sam tko da klipsneš, tle je trepa pa prav v luknjici zakačit) :D

Lethal-Angel ::

macho_man: meni so rekli da 312 sploh ne bojo dobili, zato so mi pa potem ponudili 313.
Aja, na Jokerjevem forumu se je oglasil nekdo ki je včeraj dobil Toshibo 313.

HP je core 2 duo, dell pa core duo.
hancic.info

Razlika med omenjenima se pa utegne pokazati kje?
Hvala!

CyberAD ::

glede na to, kako se pri esvetu zraven spravljajo, bom začel kar predčasno iskat alternative...
pa me zanima če kdo ve, ali te HPje (ki si jih lahko do neke mere poljubno preoblikuješ) dostavljajo v Slovenijo in če ja, za kako ceno?

edit // aja pa še kako je potem kaj z garancijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CyberAD ()

mathew82 ::

Dv serije HP so pavilion.. Tukaj v SLo neboš dobil v kakšni trgovine takega računalnika in tudi garancije nimaš pri nam...
KUpiš ga lahko v nemčijio ali pa avstriji in imaš potem tam garancijo... JZ sm kupil paviliona dv serijav Nemčiji, no naročil sm ga in mi ga pošljejo po pošti.Poštnina znaša 35 EUr in plačaš preko IBAN in BiC ali SWIFT..

aha, že vidim da je to sranje samo za USA, torej pri nemških (ali ostalih evropskih) ne gre kostumizirat laptopa?

In kot je rekel ALIEn3001, pride kmalu isti model z 120gb diska za 270k....
Kdaj pa pride omenjeni laptop? Kaj znano?

Ja lahko kupiš oz naročaš računalnik v Nemčiji ali Avstriji in seveda garancija je mednarodna , in jo lahko uveljevljaš kjerkoli kjer njihova poslovalnica HP podpira hp-e tipa dv pavilion.. V SLO tega tipa ne podpirajoi in tudi pressaria tipa ne.. LAhko pa npr v nemčiji naročaš laptopa in uveljevljaš garancijo v avstriji , GRaz ; Celovc..

LP

Kje se pa splača naročat laptope v nemčiji/avstriji (po možnosti tako, da jih lahko sam sestaviš)? Se jih sploh res splača (cenovno)?

Pa malo sem razmišljal in sem ugotovil, da sem se sam mogoče malo prehitro zapodil v nakup. Glede na to, da se bliža x-mas bodo najbrž sledile razne akcije in ugodnosti. Se splača počakat?
hancic.info

Ajaxy ::

Pozdrav vsem!
Zelel sem kupiti Toshibo v Trstu, vendar jo je mogoce narociti samo online in se to velja samo za Italjane. Ker pa ne poznam nobenega Italjana sem zacel gledati za prenosnike se tukaj v Sloveniji. Sedaj pa kolebam med 2 HP-jema iz Harvey Normana in Big banga in sicer:
1) HP NX6325 YRH498ES
3400+/15/1024/100 GB/DVD-RW/Bluetooth
Cena:200.000 SIT

2) HP NX6310 rh597ES
Procesor Intel Celeron M, 173 GHz/15/1024/100 GB sata /DVD-RW/Bluetooth
Cena:204.000 SIT

Torej kaj mi priporocate. Razlika je samo v procesorju, ker pa se ne spoznam toliko na racunalnike, mi prosim povejte kateri je boljsi oz. ali je bolj ali manj vseeno. Ce pa ima kdo se kaj boljsega za ta denar pa naj napise kje.Drugo vprasanje pa je se glede wide screna. Vidim, da imajo ze skoraj vsi novi prenosniki ekran dimenzije 15,4, pa me zanima ali je torej boljse kupiti prenosnik s takim ekranom. Za tiste , ki ste kupili prenosnik v tujini, pa prosim, da nalepijo link od te trgovine. Hvala.

Za ekran, se moraš ti vprašati kaj rabiš. Če rabiš širšo delovno površino vzemi 15,4 drugače pa pač ne.
hancic.info

Ok. Kaj pa procesor? Kateri je boljsi?

ronaldo ::

Ajaxy: razlika v hitrosti procesorjev bo par %, vglavnem ne bos nic opazil.
Zakaj ne bi dal linke do teh dveh prenosnikov ?
Imata enako graficno ? Mislis tudi odigrati kaksno igro ?
Sempron podpira powernow za varcevanje energije, Celeron M tega ne podpira.

Ta je sigurno boljsi nakup od obeh: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Stane pa le 163.414,80 , ima manjsi disk in manj rama, to pa lahko dokupis.

Ce pa te manjsi disk in ram ne motita, potem imas se dve moznosti, Dual-core procesroja:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Oba sta okrog 210k in sta tudi do 2x hitrejsa v nekaterih opravilih kot tista dva prenosnika ki si ti nasel.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ronaldo ()

Ronaldo hvala! Linkov nimam, ker sem bil osebno v Harvey Normanu in Big Bangu. Rabil bi ga samo za Office in internet, ker grem za 2 meseca v tujino in glede na tvoj odgovor je verjetno vseeno kaj kupim.

ayaxy:

V metro trgovinia(celovec,graz) imaš dost bolši račuinalnik sedaj pridejo vn od 2.11 naprej..
Da ti ga mal opišem je Fujitsu&siemens , core duo procesor 1,6 ghz, 15,4 zaslon, 1024 rama (1G) 80 giga diska.. Ima pa integrirano grafično, samo to kar ti rabiš net,office je to zelo dober nakup.. Cena pa je 814EUR cca 190 jurjev in imaš 2 leti garancije..

Lep pozdrav

Kaj pa za Slovenijo? :D
No, dajte mal odgovorit na moja vprašanja... Hvala. :))

Hvala obema za zelo uporabne informacije. Bom se malo razmislil o teh ponudbah, ker se se ne morem odlociti kaj mi vec pomeni disk ali hitrost-se pa bolj nagibam, da bi imel vsaj 80 GB. Ravno sedaj sem nasel se eno http://shop.berl.at/detail.php?item=HPR... Cena z dostavo je 865 EUR, kar se mi zdi zelo ugodno za ta procesor, RAM in disk. Vem pa da za tale Pavilion garancija tukaj ne velja. Tisti, ki imate prenosnike ze nekaj casa pa lahko poveste, koliko se sploh kvarijo.
Lp

Skull_ ::

kakšne nove informacije o esvetu?

men dns poštar ni nč prnesu, status naročila je še vedno le na: 'predračun plačan' in maila nism nobenga dobil...

sm probu ene 3x poklicat dns, pa za eno številko mi reče da ni možno vzpostavit povezave al nek tazga, druga pa je nedosegljiva ;((

pizda, za znort..

aha ok, zdej sm enga dobil na telefon... mi je reku da so zdej lih začeli pot proti njim (nevem od kje jih dobijo) ti prenosniki.. kao da bom dobil drug teden, če hočem pridt iskat tud 'ze' v pondelk..

sm vprašu kako da so najprej napisali 20. oktobra in pol spreminjal to, pa je reku da so jih nek zajebali tm al kajstvem kaj..

upam da bo res drug teden, drgač bom šu tja in jim cel sedež firme razdejal:)

Ti samo pokliči zavod za varstvo potrošnikov. Bo večji učinek.
hancic.info

ja in kaj naj jim rečem? pa fora je da jst hočem prenosnik, keš nazaj bi komot dobil(odstop od pogodbe), samo ga nočem.. v kakšnih bigbangih ipd ponudba ni niti približno podobna.. to je problem.

Kobajagi ::

_Skull, to je dobra novica. :) Mi2 sva naročila enak prenosnik, če se ne motim, tako da upam, da vse napisano velja tudi zame.

Sem pa tudi sam klical. Dosegel pa podobno kot ti v svojem prvem današnjem postu. Ena cifra ne more vzpostaviti zveze, druga pa je nedosegljiva. Na kiro cifro si jih pa uspel dobiti?
Na mejl pa kr ne odgovorijo.

tole mi ni všeč - meni so namreč že v prejšnji petek dali odgovor, češ da bi čez kako uro morali že dobiti robo - zgleda je to ena največjih nateg v slovenskih e-shops

mislim, da bo res čas da pograbimo idejo od nekoga, ki je predlagal, da se tako firmo preko forumov uniči z negativnim propagiranjem ...

*bump*:
Kje se pa splača naročat laptope v Nemčiji/Avstriji (po možnosti tako, da jih lahko sam sestaviš, ker mi gre na živce da nikjer ne dobiš core 2 duo 2.0 GhZ, brez grafične ki ni integrirana)? Se jih sploh res splača (cenovno)?
hancic.info

flipflop ::

CWIZO, kako da ne dobiš. Jaz pravkar gledam tegale: Hewlett Packard. Samo ne vem kakšna je kaj štacuna, resno pa študiram da ga bom vzel pri njih. Ker tak notebook v sloveniji pride vsaj 70k več, če ni še večje razlike. Poleg tega da takih specifikacij sploh noben nima. Pa tud če kaj crkne in je treba gor nest/poslat, še vedno prideš ceneje skos kot če ga pri nas vzameš, in to veliko ceneje.

Kdo ve za kak dober review teh grafičnih iz notebookov? Razni geforci GO, itd?

No pa še eden podoben. http://www.notebooksbilliger.de/product...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

simplem ::

Kaj da ne odgovorijo na mail...sem jim jaz poslal vprasanje za enega Pavilion-a, sem takoj dobil nazaj mail ce mi sestavijo predracun za en drug model :D. flipflop pa saj ta serija ima garancijo tudi v Sloveniji, tako da ni panike. Pregled graficnih v prenosnikih...
Notebook Video Graphics Card Guide 2006

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

flipflop ::

Si prepričan simplem za garancijo? Kolega je hotel uveljavit garancijo za Acerja kupljnega v Avstriji v Sloveniji, pa so težili da ne gre, ker ni bil kupljen pri nas. No če velja tudi tukaj, pol pa sploh ni panike.:D Pa hvala za link.8-)

Jest sem napisal da nočem grafike ala radeon, ampak da je grafika integrirana.
hancic.info

Kobajagi: na prvo številko se mi je en javil potem..

pa glede na to da je reku da bi v ponedeljek lahko pršu prenosnik iskat k njim, pomoje ni ravno iz trte izvito (upam no).. če bi reku da naj drug teden še kej kličem, da verjetno pridejo, bi blo že drugač..

Mene pa se nekaj zanima glede prenosnika HP Pavilion dv6133eu Pise, da ima One ExpressCard/54 slot, ki podpira tudi ExpressCard/34. Kaj to pomeni? A je to cardreader za SD, MMC, MS... ali ne? Potem me pa zanima se sledece. Navedeno je, da dobis Genuine Windows XP Media Center Edition 2005 with Update Rollup 2, ki omogoca nadgradnjo za naslednjo verzijo Windowsov. Kaksno prednost to priinasa. Ali na tiste racunalnike, ki ne podpirajo tega, ne bo mogoce naloziti novo verzijo Windowsov Vista? Pa se to. Koliko USB prikljuckov imajo obicajni prenosniki. Tale ima le 2. No ce se bo komu dal kaj komentirat bi se mul lepo zahvalil :)
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ajaxy ()

MasterSPi ::

Kje majo dobre nahrbtnike za prenosnike?
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

flipflop: Ja Acer je spet druga zgodba. Za HPje je pa se v tej temi, nekaj strani nazaj napisano, da serije nx,nc,... (ki se prodajajo tudi pri nas) imajo garancijo in servis tudi v Sloveniji - za HP Pavilion serijo pri nas ni garancije npr. in se tudi "ne" prodajajo pri nas...pa tudi tam na strani ti pise pod Garantie - international. No 100% potrdit ti jaz vseeno ne morem, niti nimam kakih izkusenj - mail pa jih vprasi ;).
ExpressCard NI citalec spominskih kartic - Wikipedia je tvoja prijateljica :D Express card.

IgorM ::

Na test mi je uspelo dobiti 2 hp-ja nx9420 en ima resolucijo 1440, drugi pa 1680+WVA BV.
Če koga karkoli zanima, naj pove pa stestiram, dobi info iz prvo roke.
Me je pa zadeva prijetno presenetila ko sem ga postavil zraven 19" monitorja, nekako ne vidim več potrebe po zunanjem monitorju, razen 21"+.

AlexUS ::

Ker nebi rad dobil mačka v žaklju me zanima naslednje:
Kakšen je zaslon WXGA CrystalBrite?
Kakšen je vidni kot... tisti ko ga imate mal povejte kako ste zadovolni z nim.

lp
Modrost ni debelost, debela je norost.

...en kolega je reku da so ti zasloni špica; se je motil?

IgorM ::

Ti zasloni so res špica, seveda če te ne motijo refleksije iz prostora oz bolje rečeno kr cel prostor za teboj, je pa idealen zaslon če delaš v temi, no vsaj zame. Konkretno sem pa mislim za nx9420 1680+BV.

jackorsen88 ::

jaz sem pa kupil hp nx6310 in ni bilo na compu naloženih windowsev, kar ni problem. Vstavim cd windows xp, bootam in mi cp javi , da ne zazna diska, ker so potrebni neki dodatni driverji al nek support..... Zaj pa me zanima 1. kje to dobim, ker priloženo ni bilo nič in 2. kako pol to naložim gor, ker prenosnik nima floppy diska.
Odgovor bi rabil čimprej

Hvala vsem

IgorM, hvala za odgovor!
Glavno da je slika lepa, da ni odsev odvisno od kota vidljivosti(en starejši primer sem videl pa si mal dvignil galvo pa je blo vse bolj svetlo, ko si pa dal nižji je blo pa temno-hja s strani si en kurc videl).

lp

Jackass ::

jackorsen88: V zadnjih 100 postih se je že nekaj pisalo o tem. Mislim pa, da je bilo rečeno, da je potrebno v BIOS-u disable-at SATA. Pol ga pa k se naloži vse skp spet enable-aš. Vsaj, če sm js prou razumel. No ja, sicer se bom pa s tem tut sam kmal sreču, k bo treba vso prednaloženo nesnago dol vržt.

Glede esvet: Čeprou js ne vem, če si glih želim, da bi propadl, ker pol ne vem kje bodo serviseral mojga Sony-ja.

Aja BTW: Js k sm kupu Sony-jev prenosnik, sm zravn dubu sam pč slovensko garancijo. Nobenga lista pa ni blo za kšno sony-europe garancijo - torej tisto, ki jo da proizvajalec. Zdej pa ne vem, a manjka kšn list, al je dost sam če js registreram proizvod na Sony-jevi uradni strani?
jAcKaSS

Zheegec ::

@simplem: Že 100x je bilo povedano, Pavillion serija v Sloveniji nima pooblaščenega serviserja, razen če kakšna garažna ferma sama obljublja garancijo če ravno pri njih kupiš.

@jackorsen88: Če si prenosnik kupil v BigBang imaš na zunanji strani embalaže (tiste rjave HP škatle) detaljna navodila, kako gor naložiti WindowsXP... Malo poglej v BIOS, treba je onemogočiti neko opcijo, da SATA disk zazna kot navaden. Pač WindowsXP ;(( Sm že pozabil.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

tlozej ::

Danes sem dobil reklamo od Big Bang-a, sicer sem nekaj o tem prenosniku bral že v prejšnjih postih, a me vseeno zanima, kaj mislite o njem:

HP nx7400 rh638es
Procesor Intel Core 2 Duo T5600 1.83 GHz,
pomnilnik 1GB DDR2 667MHz, trdi disk 120
GB sata, DL DVD+-RW zapisovalnik, Bright
View LCD zaslon 15,4", ločljivost 1280x800,
int. gr. kartica Intel 950 do 224 MB tv-out,
Wlan 54 Mbit, Bluetooth, Fireware,
reža za port replikator.
Windows XP Home. Garancija 1 leto.

269.990,- sit

Predvsem me zanima, kako se obnese integrirana grafična; ne rabim za igranje igric, mora pa AutoCad in kakšen podoben program lepo delati...

Hvala za komentarje!

LP

myself ::

kaj pa tega bi se splačalo vzet:
http://www.rolan.si/index.php?str=artik...

Zheegec ::

AutoCad je primarno 2D, tisti 3D ki ga omogoča ni nič posebnega in zahtevnega. Kako se obnese grafična v 3DMark lahko pogledaš kakšno stran ali malo več nazaj, kjer sem delal 3DMark teste na raznih prenosnikih. Je nekje 50% počasnejša od ATI X1150 integrirane grafične, ki je trenutno najboljša. Pač ni ravno za igre in 3D aplikacije dobra, Intel dobrih grafičnih še nikoli ni delal, čeprav so njihovi proci trenutno super.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ja ALIEn3001 razumem to - sej to sem jaz tudi napisal :\...napisal sem da serije nx, nc,...imajo (to si tudi ti sam izjavil), Pavilion serija pac nima ("ne" prodajajo - pa pomeni to, da se tudi prodajajo pri nas - kot si rekel garazne firme)...

jglavac ::

zdravo...za vse sotrpine k ste narocil sony vaio fe31b pr esvetu: klical sem jih nekaj minut nazaj in so mi rekli, da je roba na poti ter da bo prenosnik zagotovo pri meni doma v torek ali sredo ( ker je prislo veliko robe in jo morajo pregledat ipd)...upam da bo res tako, ker imam dovolj cakanja;(( (cakam ze en mesec, izgovore za zamudo pa itak poznate...:\)

lawbreaker, sporoče če boš res dobil.
Da so dobili nevem koliko robe... po mojem je to le slab izgovor(glede na to da nekateri že čakajo več kot 10 dni - oz. esvet zamuja več kot 10 dni od dogovorjenega datuma).
««
56 / 670
»»