» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
434 / 670
»»

Shadow666 ::

Ne sprašujem za šalo, sprašujem za dejansko zakonsko definiran proces. Če ti nakup opraviš, ga plačaš in dobiš potrdilo o nakupu. Ti si stvar plačal glede na ceno, ki so jo navedli.
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

genesiss ::

Na mimovrste ročno potrjujejo naročila, dokler ne dobiš tega potrdila ti niso dolžni prodati po tej ceni.

BorutK-73 ::

Ne boš dobil. Je bilo podobno kakšno leto nazaj in nismo dobili nič (razen 5€ bonusa)

Anketiranec1 ::

Gregor5816 ::

Kolega kupuje laptop, na katerem bo igral fifo, nba, cs. GTX 940m ali 950m bo dovolj? Budget ima okol 1000€.

Tralala999 ::

genesiss je izjavil:

Na mimovrste ročno potrjujejo naročila, dokler ne dobiš tega potrdila ti niso dolžni prodati po tej ceni.

obveščamo vas, da smo v lastnostih artikla HP Pavilion 15-ak053nm (15.6") vašega oddanega naročila opazili očitno napako v ceni, zaradi katere smo morali vaše naročilo številka 90900218 preklicati.
Obligacijski zakonik nam v 46. členu omogoča, da v primerih, ko opazimo očitno napako v lastnostih artikla, prekinemo pogodbo. Ta primer je naveden tudi v poglavju Omejitev odgovornosti pod točko 29 v naših Pogojih poslovanja.
Očitna napaka so vse napake v bistvenih lastnostih artikla in zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih mimovrste=) v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. Sem sodijo tudi očitne napake v ceni, ki so posledica tipkarske napake kot se je pripetilo v vašem primeru.

Za nastalo situacijo in posledične nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo ter vas prosimo za razumevanje.

Prijazen pozdrav,

i33a ::

Kupujem laptop, ki ga bom uporabljal za brskanje po spletu, office programi, kak film, pregledovanje družinskih slik..
Budget ni točno določen. Rad bi, da prenosnik deluje kolikor toliko tekoče, ter seveda da je čim cenejši glede na to.
Kaj priporočate?

tiran2000 ::

i3 + ssd + 4gb rama, to naj ima laptop. SSD lahko vgradiš sam, če ga ne bi imel.

Fajn je še, da ima full hd (ips)

Zgodovina sprememb…

AndrejaGJM ::

Hejla!

Kupujem nov prenosnik. Zagledala sem se v tegale:
http://anni.si/prenosni-racunalniki/pre...

Pomembno mi je, da je 15", FHD, da ima SSD, pa da se ne pregreva preveč. Zgornja cena do 900 EUR.

Katere firme so trenutno solidne?

Kakšen predlog? Nakup iz tujine mi nekako ne gre. :-)
Hvala.

LP_Andreja

cena dotičnega modela je celo cenejša kot v tujini (čudeži se dogajajo), tudi garancija je boljše (2 leti, v tujini samo 1 leto). ne vem pa če je ta računalnik vreden toliko denarja, magari ni slab.
so pa te i7 u serija, kar zelo okleščen procesor, da manj elektrike pokuri (poor mans i7, ni to prava i7 - je pa za navadnega uporabnika dovolj). drugače pa je odvisno za kaj rabiš laptop torej. vredu znamke so asus, lenovo, dell, pa tudi kakšen od drugih. naj... lahko pa pri vseh, čisto odvisno od modela.

AndrejaGJM ::

http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

Ali je potem bolje, da gledam za I5? Kot tole zgoraj? Katera serija?

ragezor ::

Prosim za mnenja glede naslendjih laptopov:

elite book 14"
+ moznost nadgradnje rame, IPS
- cudna velikost 14"?
http://anni.si/preno...av96938765.html

asus zenbook, (v enaa se ga dobi za 999)
+ mocnejsi proc
- zaslon ni IPS?
http://anni.si/preno...hd-uma-w10.html

pa ena moznost je se tale sony vaio. nima plusov pa se drazji je. ma mogoce kaj kar ga naredi zanimivega?
http://acssony.si/notesniki/serija-pro/...

AndrejaGJM je izjavil:

http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

Ali je potem bolje, da gledam za I5? Kot tole zgoraj? Katera serija?

narobe si me razumela. vsi procesorji kot s kratico U so undervoltage (tudi ta Core i5-5200U). "Tapravi" imajo kratice kot tale:

i7-6700HQ (HQ)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Zato je I7 u > i5u.

Pa ne rabis se s tem obremenjevat, če ne boš počela nekih ful intenzivnih stvari. Za vsakdanjo so tudi ti procesorji več kot dovolj.

razera ::

Mene pa zanima, kaj mislite o tem gaming prenosniku? sicer pri nas ga še ni. Cena bo pa vrjetno precej visoka..
http://www.asus.com/Notebooks/ROG-G752V...

je dovolj močna zadeva, ki bi prišla v poštev zame kot nadomestek desktopa. Res je da je display 17inch in da ni tko portable kot običajni 15inch prenosniki, ampak je še zmerej bolj praktično od desktopa. Od dodatne 'opreme' za gaming rabiš priklopiti samo zunanjo tipkovnico in miško.
Gledal sem tudi močne modele od gigabyta, ki bi bila edina konkurenca temu asusu, ampak jih ne uvazajo k nam. Nakup v tujini odpade zaradi garancije in tipkovnice. LP

paraboŁa ::

Kupujem laptop za službo. Moj budget znaša do 1000€, mi lahko kdo priporoči kaj pametnega za ta denar. Uporabljal se bo za programiranje, office in te zadeve. Pomemben mi je zaslon in hardware, periferija bo zunanja.

Hvala.

krneki0001 ::

Lenovo T540p.

Hvala za predlog, a gledam konfiguracijo in ima probook, ki sem ga kupil nekaj let nazaj za manjši denar, boljše specifikacije. Imaš kakšen poseben razlog za ta laptop?

Kakšne specifikacije pa gledaš? Tanajcenejša konfiguracija al kaj boljšega?

recimo kaj takega
oIntel(R) Core™ i7-4800MQ (4jedra/8niti do 3,70 GHz, 6 MB, L3 1600 MHz FSB)
o16 GB ram
o15,5-palčni zaslon 3K IPS (2880 x 1620)
oSSD: 512GB SSD SATA3
oIntel(R) Centrino(R) 6235 (Jackson Peak 2 AC) 2 x 2 ABGN + BT 4.0

Imam fiksen budget, gledam najboljšo konfiguracijo v cenovnem rangu. Če bi za tak denar dobil tak config, kot si ga spisal z dobrim zaslonom, bi bilo top!

technolog ::

Odloči se, kaj bi sploh rad.

Toshiba je 13 inčni ultrabook, ki ima slabši procesor 5. generacije. Asus je pa delovna postaja, z zelo zmogljivim HQ procesorjem in 15 inčnim zaslonom in tako grafično, da bo poganjala tud najnovejše igre. Tud razlika v teži je za faktor 2.

Namig: Lenovo je sranje, ne kupovat.

Zgodovina sprememb…

technolog je izjavil:

:)) Ti pa res nimaš pojma, kaj je dober in kvaliteten prenosnik. Poslovni prenosnik (ne delovna postaja) za službo je samo en in to je T model Lenovo prenosnikov, vse ostalo je zanič. To ti bo povedal vsak dober poslovnež, ki mu je prenosnik orodje in tudi vsak povzpetnež, ki hodi na poslovne sestanke da se pokaže (ker če tja prideš z asusom ali toshibo, se ti bodo vsi smejali).

Mislim, da se MacBooku in Dellu XPS 15 (infinity) ne bi nihče smejal.

To, da je dober samo en model prenosnika (in ga hoče vsak "povzpetnež"), je dejansko slabo, ker po zakonu ponudbe in povpraševanja bo tak laptop predrag v smislu P/P.

Zgodovina sprememb…

parabola, poglej tistva dva modela v mojem prejsnjem postu. definitivno boljsa kot pa toshiba z shitty ekranom

technolog je izjavil:

Mislim, da se MacBooku in Dellu XPS 15 (infinity) ne bi nihče smejal.

To, da je dober samo en model prenosnika (in ga hoče vsak "povzpetnež"), je dejansko slabo, ker po zakonu ponudbe in povpraševanja bo tak laptop predrag v smislu P/P.

Zanimivo je to, da DELL XPS ni prvotno namenjen biznismenom, ampak navadnim uporabnikom. Maca pa ne bom komentiral.

No, pri ceni dveh jurjev plus je težko namenjen zgolj "navadnim" uporabnikom.

ragezor je izjavil:

parabola, poglej tistva dva modela v mojem prejsnjem postu. definitivno boljsa kot pa toshiba z shitty ekranom

Urlja ne delata.

Najbolj se nekako nagibam k asusu iz mojega zadnjega posta. Specs+hdd/ssd+full hd zaslon.

technolog je izjavil:

Reklamo si poglej za XPS. Medtem ko Lenovo za svoje T modele v reklamah govori o poslovnežih in biznisu, je reklama za XPS v smislu: "uživajte v muziki in veliki resoluciji ekrana" ki vam jo sproducira dell XPS 15.

Recimo Lenovo T450 (14") je v sloveniji tudi 2300 evrov (ena izmed dražjih verzij), čez lužo dobiš pa enak model vsaj 600€ ceneje.

Ne vem kje si ti videl tako reklamo, ampak ponavadi so nekako takole:

Mogoče si zamešal s Hofer Medion laptopi, namreč te besede so me spomnile nanje.

Zgodovina sprememb…

paraboŁa je izjavil:

ragezor je izjavil:

Urlja ne delata.

Najbolj se nekako nagibam k asusu iz mojega zadnjega posta. Specs+hdd/ssd+full hd zaslon.

evo popravljam:

mogoce bo se kdo kaj komentiral

sta pa to ultrabooka

technolog je izjavil:

Ne vem kje si ti videl tako reklamo, ampak ponavadi so nekako takole:

Mogoče si zamešal s Hofer Medion laptopi, namreč te besede so me spomnile nanje.

DELL XPS 15:
Create and enjoy music and movies on this premium-crafted, thin and powerful 15" laptop with a Full HD display and performance graphics.

ragezor je izjavil:

paraboŁa je izjavil:

ragezor je izjavil:

Urlja ne delata.

evo popravljam:

mogoce bo se kdo kaj komentiral

sta pa to ultrabooka

Od teh dveh raje asusa.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::

So what, kaj pravi reklama ?

A ti kupiš tehniško robo na podlagi tega, kaj ti prodajo v reklami ?

Sn mislu, da je to forum na večjem nivoju

Ne, jaz ne kupujem tehnike na podlagi reklame. Večina navadnih uporabnikov pa jo. Samo ti kot tehnik in kot računalničar tega zelo očitno nočeš dojeti. In takih "tehnikov" je na tem forumu še veliko. Poanta je v tem, da največ ljudi kupi mašino glede na reklamo ali pa dobro ceno. In njim ni važno ali je to "žnj" tip prenosnikov, ki so resnično zadnje kvalitete ali pa so to najboljši modeli prenosnikov, z najboljšimi komponentami vgrajenimi.

Verjemi, da imajo slabi (Y, Z) modeli Lenovo prenosnikov vgrajene nekatere komponente, ki se jih celo kitajci sramujejo.

dvihtelic ::

In kaj je narobe z Lenovo Z51?

fujtajksel ::

krneki0001 je izjavil:

technolog je izjavil:

:)) Ti pa res nimaš pojma, kaj je dober in kvaliteten prenosnik. Poslovni prenosnik (ne delovna postaja) za službo je samo en in to je T model Lenovo prenosnikov, vse ostalo je zanič. To ti bo povedal vsak dober poslovnež, ki mu je prenosnik orodje in tudi vsak povzpetnež, ki hodi na poslovne sestanke da se pokaže (ker če tja prideš z asusom ali toshibo, se ti bodo vsi smejali).

To se bere predvsem kakor da te je IBM/Lenovo propaganda dobro preparirala.
Imam Lenovo T, ne rečem da je slab, ampak marsikej me je pri njem tudi ujezilo, imeli so par grdih flopov v polpretekli zgodovini, pa evolucija modela ne gre vedno tja kamor bi mi bilo všeč. Ogledujem počasi za novim in sploh nisem prepričan da bo spet Lenovo T.

Ja, tudi mene je Tx40 razočaral glede tipkovnice, ampak pri Tx50 je spet stara tipkovnica nazaj. So pa zame to najbolj zanesljivi prenosniki. Niso pa najlepši in najlažji.

Invictus ::

technolog je izjavil:

Nekaj Lenovo zadev je definitivno sranje, sploh poceni. En zastonj namig zate ...

Pri Lenovu se kupuje Thinkpad serijo ...

technolog je izjavil:

Za službo je to normalna cena ... Če hočeš kvaliteto. Toliko stane vsak kvaliteten, nabildan laptop od HPja, Lenova ali Della.

fujtajksel je izjavil:

Več kot 10 let uporabe najbrž ni za stran metat. Da ne govorim še o izkušnjah drugih.

Kdor veliko potuje, rabi kvalitetno zadevo. kdor jo ima samo na mizi, je čisto vseeno kak shit kupi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Več kot 10 let uporabe najbrž ni za stran metat. Da ne govorim še o izkušnjah drugih.
Kdor veliko potuje, rabi kvalitetno zadevo. kdor jo ima samo na mizi, je čisto vseeno kak shit kupi.

Priznam da je večina mojih izkušenj na podlagi ca 7 let uporabe enega primerka. Spremljam pa dogajanje še na par primerkih od kolegov, pa malo sem pogledal po webu.
Trenutni seznam specifikacij ni kej posebej izstopajoč med ostalo resnejšo robo podobnega cenovnega ranga. Sej narejeni so pretežno še kar kvalitetno, ampak ne bi pa iz tega delal mita. Hujših incidentov nisem imel, razen zabasanega venta - žal je servisibilnemu slovesu serije navkljub treba celega razdret da prideš do venta, zato sem se zatekel k ginekološkim metodam. Lenovotov priloženi softver me ni prepričal, kup bugov, k sreči nič takega da ne bi bilo za preživet. Npr. oni driver ki skrbi za prikaz nastavljanja glasnosti zvočnikov ni nikoli delal čisto vredu. Ne vem mogoče se tepe s čim kar je NSA podtaknila :)

Moj prvi službeni IBM prenosnik T60 (pred IBM-i smo imeli compaqe), ki kljub starosti 11 let, še vedno kljubuje času. Procesor T2300 (1.66GHz iz leta 2005), 2GB rama DDR2 in SSD 120GB samsung 840 in na njem windows 10 deluje brez problemov. Celo originalna baterija zdrži več kot 30 minut (enako stara kot prenosnik). Ob tem da ga sedaj uporablja otrok za gledanje youtube filmčkov in risank, ter občasno kakšno igro odigra na njem (minioni, my little pony, soda crush candy, ice age,...). Pa otrok ni ravno nežen s prenosnikom, pa občasno tudi kaj polije po njem.

Ventilator pa komot spucaš če odstraniš samo tipkovnico, za zamenjavo venta pa rabiš odviti še plastiko nad tipkovnico, kar je dodatne 2 minuti dela za tiste 4 vijake.

flyby ::

Uporablja kdo Ultra HD (3840 x 2160) na 15'6 inch prenosniku (gledam npr. ASUS N550JK-DS544H)? Kako se obnese takšna ločljivost pri brskanju ali za Photoshop - je sploh smiselno?

Taka ločljivost pobere kar precej baterije, če ti je to pomembno ...

Drugače je pa super.

flyby je izjavil:

Uporablja kdo Ultra HD (3840 x 2160) na 15'6 inch prenosniku (gledam npr. ASUS N550JK-DS544H)? Kako se obnese takšna ločljivost pri brskanju ali za Photoshop - je sploh smiselno?

Je fajn za grafiko ker lahko nekaj pogledaš od blizu in dejansko vidiš bolje, ne pa da se zazreš v piksle in njihove robove. Pod pogojem da ti oči (še) dopuščajo.
Ni pa posebej cost-effective za moje pojme, za dodatno resolucijo precej zaračunajo in dejansko predstavlja obremenitev za hw. Poleg baterije se pri enih znamkah pozna tud pri kakih 200g dodatne teže, sicer ne vem če to ni povezano z dotičnostjo zaslona.
Je pa pogoj da sw to podpira. Če ne, ti ne preostane drugega kot skaliranje, in pri kakšnem bolj obskurnem OSu niti to ne dela. Win$ sami sicer načeloma podpirajo poljubno skaliranje že dolgo časa, ampak za to kar je v oknih pa so odgovorni posamezni programi in pri veliki večina starega softvera od dodatne resolucije ne bo nič.

jurix ::

Pozdravljeni. Punca kupuje laptop za šolske in obšolske dejavnosti. Cena do 450eur. Uporabljal pa se bo za brskanje po internetu, office in podobne zadeve. OS ni pogoj, bom službenega naložil.
Hvala vam za pomoč.
Lp

Vesoljci ::

Pozdravljeni,

kupujem prenosnik do nekje 700€ pa me zanima kaj dobim za ta denar in da bo najboljši izkoristek glede na ceno in performance.Dimenzija zaslona 15 ali 17inch všeč so mi pa tudi preklopne varjante delno tablica delno prenosnik.Bom pa kupil na obroke mastercard.

Hvala
Lp

Kopovsky ::

Zdravo, punca kupuje laptop do 600 EUR in po primerjavi na mimovrste sem prišel do tega favorita:

Toshiba prenosnik Satellite L50-B-23W /i5/4GB/1TB/AMD/W8.1
Prenosnik Satellite L50 velikosti 39,6 cm (15,6'') poganja Intel Core i5-5200U procesor skupaj s 4 GB RAM pomnilnika. Za shranjevanje je na voljo trdi disk s kapaciteto 1 TB. Za odlično grafiko skrbi grafična kartica AMD Radeon™ R7 M260 (2 GB DDR3)

https://www.mimovrste.com/multimedijski...

Ima kdo od vas izkušnje s tem modelom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kopovsky ()

pecavar34 ::

razera je izjavil:

Mene pa zanima, kaj mislite o tem gaming prenosniku? sicer pri nas ga še ni. Cena bo pa vrjetno precej visoka..
http://www.asus.com/Notebooks/ROG-G752V...

je dovolj močna zadeva, ki bi prišla v poštev zame kot nadomestek desktopa. Res je da je display 17inch in da ni tko portable kot običajni 15inch prenosniki, ampak je še zmerej bolj praktično od desktopa. Od dodatne 'opreme' za gaming rabiš priklopiti samo zunanjo tipkovnico in miško.
Gledal sem tudi močne modele od gigabyta, ki bi bila edina konkurenca temu asusu, ampak jih ne uvazajo k nam. Nakup v tujini odpade zaradi garancije in tipkovnice. LP

Hey jest sm ravno kupil prejšno verzijo g751 z 24gb rama, i7-4710 pa gtx980m 4gb, pa lahko samo rečem top komp. Igram BF4 na high pa lahko rečem da brez zatikanja :) odvisno za kaj se ti gre če maš lahko desktop raje vzemi desktop ker ga dobiš takega za polovično ceno, razen če kot jaz ga ne moreš imeti zaradi prostorske stiske. jaz sem samo zaradi tega vzel tak prenosnik in mislim da bo sedaj vsaj 5let mir. edina slaba lastnost pri mojem prenosniku je ta da ne moreš odstranit baterijo in je pač skos na adapterju in polni se
Asus ROG G751JY

Map ::

Jaz pa iščem nekaj za ne preveč zahtevno uporabo in čim ceneje. Vseeno bi nekako rad, da je ohišje kvalitetno in ne kot iz gume. Prosil bi za pomoč pri izbiri, ker težko najdem nekaj, kar bi mi bilo všeč. Ali je procesor slab, ali je zaslon slab itd. Bilo bi pa lepo, da so cenovno razdeljeni do recimo 350€, 450€ in mogoče še 550€, pa da se potem lažje odločim. Hvala!

geizhals.eu

Malo pobrskaj, pa se odloči.

DrSergioDJ ::

Best buy 13,3-15,6" prenosnik pri nas at the moment? Nakup v tujini odpade, ker bo punca vzela na obroke..

Uporaba: word, internet browsing, kak muvi.

Max price nekje okoli 500eur.
...

Wazzock ::

@Map: Pokliči v Hofer. Za 600€ imajo baje še nekaj prenosnikov. Spec: 120 ssd + hdd, Full HD IPS matt zaslon, 6gb rama in pa neki i3 pete generacije.
««
434 / 670
»»