Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

cojss ::
HP nx8220 naj bi bil težek 2.58 kg, če mu odstraniš optično enoto. Piše da z baterijo in vseem. Ga grem kar zvagat, da vidim če to drži.
edit: nameril 2.55 kg +/- 0.01 kg, brez optične enote. Pa še vseeno je težak za prenašat okrog.
edit: nameril 2.55 kg +/- 0.01 kg, brez optične enote. Pa še vseeno je težak za prenašat okrog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cojss ()

billy ::
LG tehta 2.3 kile, pa je 15", pravtako samsung. Za ostale pa ne vem, oz so nekje 2.6 kilaže do 3 kile, odvisno od materiala ohišja.

TribesMan ::
Kir LG in kir Samsung to? Sem neki iskal na notebookreview.com pa ne najdem nic ustreznega...
Caligula sej tistle je ql po zmogljivosti... sam sem imel enkrat priloznost s seboj tovoriti 4kg laptop in ti zagotavljam da tisto _NI_ prenosnik. Vsaj ne tak kot ga jaz hocem.
Pa ves kaj je se problem pri takem laptopu... baterija in dimenzije napajalnika. Ta dell ki ga ti kazes tle ima napajalnik tezek malo manj kot 1kg, T42 recimo ima napajalnik tezek dobrih 200g... In ker je baterija pri 17" laptopu presvoh za resno delo brez štrika moras tisto sranje vedno s seboj tovoriti... res ne ql.
cojss: ja zdej bomo pa opticne enote ven pulil da bo lazji al kaj? (T42 brez opticne ima 2.05kg z opticno pa 2.23kg) sam ne bi pustil opticne enote doma zaradi tisti 100g.
Sicer pa vsakemu svoje... se dobro da imamo veliko izbiro da so vse zelje zadovoljene :P
LP
TribesMan
Caligula sej tistle je ql po zmogljivosti... sam sem imel enkrat priloznost s seboj tovoriti 4kg laptop in ti zagotavljam da tisto _NI_ prenosnik. Vsaj ne tak kot ga jaz hocem.
Pa ves kaj je se problem pri takem laptopu... baterija in dimenzije napajalnika. Ta dell ki ga ti kazes tle ima napajalnik tezek malo manj kot 1kg, T42 recimo ima napajalnik tezek dobrih 200g... In ker je baterija pri 17" laptopu presvoh za resno delo brez štrika moras tisto sranje vedno s seboj tovoriti... res ne ql.
cojss: ja zdej bomo pa opticne enote ven pulil da bo lazji al kaj? (T42 brez opticne ima 2.05kg z opticno pa 2.23kg) sam ne bi pustil opticne enote doma zaradi tisti 100g.
Sicer pa vsakemu svoje... se dobro da imamo veliko izbiro da so vse zelje zadovoljene :P
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zanimivo, ravno na tisti strani sem jaz našel review. LM70 model.
http://www.bolha.com/oglas1488416 -> 15" z 2.3 kile
http://www.bolha.com/oglas1488466 - 14.1 z 1.7 kile ;)
Tole so napisalo o LG ju:
Nima pa tako izpopoljenje zaščite kot recimo IBM pa Toshiba (HDD impact procetion, ali pa tipkovnica z zaščito pred razlitjem).
http://www.bolha.com/oglas1488416 -> 15" z 2.3 kile
http://www.bolha.com/oglas1488466 - 14.1 z 1.7 kile ;)
Tole so napisalo o LG ju:
In fact, I will go on record and say the the LM70 is the best made PC notebook that I have ever used. It feels more solid than my IBM T40, and any of the Dells and Toshibas that I have owned and tested. In fact I would rate it equal to the solid feel of the aluminum Apple PowerBooks - high praise.
Nima pa tako izpopoljenje zaščite kot recimo IBM pa Toshiba (HDD impact procetion, ali pa tipkovnica z zaščito pred razlitjem).

billy c c c... sam lepe stvari poves pa reklamo svoji firmi delas?
Na isti strani s katere si ti skopiral tist quote so povedal tudi...
Torej nic posebnega od laptopa... ubistvu bolj crap kot kaj drugega... Vsak lahko nabuta super hardware v majhno ohisje, sam je treba tud poskrbet da se zadeva dovolj dobro hladi... Pač so pozabili na zelo pomembne malenkosti. Pa tud battery life je zlo svoh za 6 celicno baterijo... moj IBM prezivi skoraj 4 ure pri surfanju z tako baterjo in okoli 130 minut pri gledanju DVDja...
Samsung X1 je pa tud ena čudna spaka...
Tale pozicija tipkovnice in DVD enote mi ni prav nic usec, zadeva je po mojem skromnen mnenju obupna za tipkanje, saj nimas naslona za roke... pa recimo DVD enota ni izmenljiva z drugo baterijo ali diskom...
IBM Z60t je težek 1.8kg in ima "normalno" postavitev tipkovnice in DVD enote, poleg tega pa ne uporablja Pentium M ULV procesorja (ki gre samo do 1.2GHz) ampak cistokrvnega Pentiuma M...
Samsung je sicer tanjši... sam če je teža enaka tista debelina ne pomeni veliko.
Lahko pa se seveda tudi motim in sta oba notesnika vec kot odlicna :P Sam mocno dvomim...
LP
TribesMan
Na isti strani s katere si ti skopiral tist quote so povedal tudi...
Heat becomes an issue for the LM70 when playing demanding games - more so than with any other laptop that I have tested. While looping through HL2 time demos, the LM70 was hot enough to burn skin. This excess heat manifests itself during games. Frame rates drop into the slideshow range, and pixel shader effects like glass and water reflection/refraction display as purple blotches. Given enough time to cool down, both problems vanish. The results suggest some thermal down-clocking on the part of the X600. Benchmark scores get progressively lower as tests are looped.
Battery life was disappointing for a notebook in this class. In my DVD playback test I was only able to get 79 minutes through Lord of the Rings. This result was achieved using the default DVD setting. Normally surfing activities averaged 90 to 120 minutes.
The LM70 proves that making a really good professional notebook involves more than just assembling the fastest parts and placing them inside a generic shell. These days, a lot of computing can be had for very little money (Dell) or you can opt for innovative features and stylish designs (IBM, Apple, Toshiba). It is really hard for a unit like the LM70 to compete in this marketplace. There are some incredibly good laptops in the $3,000.00 to $4,000.00 range and I can't say that the LM70 would be my first choice.
Torej nic posebnega od laptopa... ubistvu bolj crap kot kaj drugega... Vsak lahko nabuta super hardware v majhno ohisje, sam je treba tud poskrbet da se zadeva dovolj dobro hladi... Pač so pozabili na zelo pomembne malenkosti. Pa tud battery life je zlo svoh za 6 celicno baterijo... moj IBM prezivi skoraj 4 ure pri surfanju z tako baterjo in okoli 130 minut pri gledanju DVDja...
Samsung X1 je pa tud ena čudna spaka...
Tale pozicija tipkovnice in DVD enote mi ni prav nic usec, zadeva je po mojem skromnen mnenju obupna za tipkanje, saj nimas naslona za roke... pa recimo DVD enota ni izmenljiva z drugo baterijo ali diskom...
IBM Z60t je težek 1.8kg in ima "normalno" postavitev tipkovnice in DVD enote, poleg tega pa ne uporablja Pentium M ULV procesorja (ki gre samo do 1.2GHz) ampak cistokrvnega Pentiuma M...
Samsung je sicer tanjši... sam če je teža enaka tista debelina ne pomeni veliko.
Lahko pa se seveda tudi motim in sta oba notesnika vec kot odlicna :P Sam mocno dvomim...
LP
TribesMan
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: TribesMan ()

:)
Vsega tudi ne rabim prebrati. No..sicer pa..kdo igra igre na takšne laptopu? Tak laptop bolj cilja na drugo populacijo kot pa igračkasto mladino :)
samsung je res spaka, ampak mogoče je komu kaj takšnega všeč, to sen na hitro poiskal kot repliko na tisto o teži, nič drugega :)
Vsega tudi ne rabim prebrati. No..sicer pa..kdo igra igre na takšne laptopu? Tak laptop bolj cilja na drugo populacijo kot pa igračkasto mladino :)
samsung je res spaka, ampak mogoče je komu kaj takšnega všeč, to sen na hitro poiskal kot repliko na tisto o teži, nič drugega :)

nurmaln ::
TribesMan - nice post
billy sicer zelo poredko ampak ko igram igre jih igram na laptopu ker drugega nimam (oziroma mi v kleti špila server).
Pomoje ne more met vsak dveh računalnikov, da bi mel enga dektopa za špile in en NB za ostalo, tako da bodo mogli bit laptopi tud za špile

billy sicer zelo poredko ampak ko igram igre jih igram na laptopu ker drugega nimam (oziroma mi v kleti špila server).
Pomoje ne more met vsak dveh računalnikov, da bi mel enga dektopa za špile in en NB za ostalo, tako da bodo mogli bit laptopi tud za špile

Jux ::
Tkole je z lahkimi prenosniki. Res je da se težko dobit 15" + težo manj kot 2kg.
Tako da sem se jst takrat odločil da si kupim 14" z 1400x1050 in edini ki je bil takrat primeren je bil Dell D600. Danes je izbira dosti boljša - recimo FSC Lifebook S7020, z težo 1.7kg (14" + 1400x1050), najdeš tudi kakšen prenosnik pri Sonyu, HPju in seveda pri IBM.
Če ti je pa prenosljivost še bolj pomembna (torej imaš doma kišto na kateri poganjaš nevemkakšne matematične simulacije itd....) in bi rad ubistvu lahko in zelo prenosljivo zadevo - se pa ozri po subnotesih, recimo Dell X1 tehta 1.2kg, ma 12" widescreen zaslon z 1280x700, pa 1.3ghz procesor.... Pa ubistvu je ful ponudbe, sam človek si mora vzet mal časa in si določit cilje, ker drugače je enostavno preveč prenosnikov zunaj.
Torej - nasvet ki ga dam vsakemu ki kupuje prenosnik. Določi za kaj boš uporabljal prenosnik, določi koliko ga boš nosil naokrog, določi koliko hočeš imet avtonomije. In zdej - če si tip, ki bi rad prenosnik nosil povsod (torej v šolo vsak dan, da ga nucaš pri predavanjih) oz. maš veliko sestankov, potem en subnotes - ponavadi se da dobiti tudi extra baterijo ki se priklopi zadaj za povečano avtonomijo. Če bi rad mel en miks med prenosljivostjo in zmogljivostjo se ozri po kvalitetnih 14" modelih, ki tehtajo pod 2kg, imajo cca. 1.7-2ghz procesorje, 1 GB rama in eno kartico ranga X600. To so pač prenosniki za resno delo in ne za igrice igrat - in jst osebno bi resno premislil o nakupu Lenovo T60 al X60 - tuki zmaga, intel duo, teža pod dve kg, avtonomija z dodatnimi baterijami 11 ur.
Pol maš pa še zadnjo kategorijo, ko bi ljudje radi igrali igrice, pa občasno nesli prenosnik do prijatelja. No tukaj se ti pomoje splača pogledat za prenosniki, ki so sub 300k sit, škoda veliko denarja zmetat da boš imel FUL zmogljiv prenosnik, ki ti bo hitro zastaral - še posebej ker je to ubistvu desktop replacement. Takim ljudem ponavadi priporočim enega manjšega shuttla, da je kompakten, poceni, zmogljiv in razširljiv. Pa zraven en dober 19" zaslon pa si zmagal.
Je pa res - če imaš preveč denarja, pol pa kar hop in po Acerja 8200, zgleda najboljše kar dobiš kot igračarskih desktop replacement. Jst svojega težko zasluženega denarja nebi dal zanj.
Tako da sem se jst takrat odločil da si kupim 14" z 1400x1050 in edini ki je bil takrat primeren je bil Dell D600. Danes je izbira dosti boljša - recimo FSC Lifebook S7020, z težo 1.7kg (14" + 1400x1050), najdeš tudi kakšen prenosnik pri Sonyu, HPju in seveda pri IBM.
Če ti je pa prenosljivost še bolj pomembna (torej imaš doma kišto na kateri poganjaš nevemkakšne matematične simulacije itd....) in bi rad ubistvu lahko in zelo prenosljivo zadevo - se pa ozri po subnotesih, recimo Dell X1 tehta 1.2kg, ma 12" widescreen zaslon z 1280x700, pa 1.3ghz procesor.... Pa ubistvu je ful ponudbe, sam človek si mora vzet mal časa in si določit cilje, ker drugače je enostavno preveč prenosnikov zunaj.
Torej - nasvet ki ga dam vsakemu ki kupuje prenosnik. Določi za kaj boš uporabljal prenosnik, določi koliko ga boš nosil naokrog, določi koliko hočeš imet avtonomije. In zdej - če si tip, ki bi rad prenosnik nosil povsod (torej v šolo vsak dan, da ga nucaš pri predavanjih) oz. maš veliko sestankov, potem en subnotes - ponavadi se da dobiti tudi extra baterijo ki se priklopi zadaj za povečano avtonomijo. Če bi rad mel en miks med prenosljivostjo in zmogljivostjo se ozri po kvalitetnih 14" modelih, ki tehtajo pod 2kg, imajo cca. 1.7-2ghz procesorje, 1 GB rama in eno kartico ranga X600. To so pač prenosniki za resno delo in ne za igrice igrat - in jst osebno bi resno premislil o nakupu Lenovo T60 al X60 - tuki zmaga, intel duo, teža pod dve kg, avtonomija z dodatnimi baterijami 11 ur.
Pol maš pa še zadnjo kategorijo, ko bi ljudje radi igrali igrice, pa občasno nesli prenosnik do prijatelja. No tukaj se ti pomoje splača pogledat za prenosniki, ki so sub 300k sit, škoda veliko denarja zmetat da boš imel FUL zmogljiv prenosnik, ki ti bo hitro zastaral - še posebej ker je to ubistvu desktop replacement. Takim ljudem ponavadi priporočim enega manjšega shuttla, da je kompakten, poceni, zmogljiv in razširljiv. Pa zraven en dober 19" zaslon pa si zmagal.
Je pa res - če imaš preveč denarja, pol pa kar hop in po Acerja 8200, zgleda najboljše kar dobiš kot igračarskih desktop replacement. Jst svojega težko zasluženega denarja nebi dal zanj.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Nja..drugače ima ibm Z60T 2 kile, tako kot večina 14" laptopov. Jaz sem samo izpostavil tistega ki je za 15% odstopal glede na težo. ¸
Neke reklame tudi nisem želelel delati ker si najmanj mislim da je tu nekdo ki bi ga lahko kupil, dal sem pač link da si lahko ogledate model :)
Jux, kateri model si tu imel v mislih? Kolikor so meni znani testi dual core procov držijo komaj bogi 2 uri, za 11 ur bi verjetno potrebovali 3 externe baterije ;)
Neke reklame tudi nisem želelel delati ker si najmanj mislim da je tu nekdo ki bi ga lahko kupil, dal sem pač link da si lahko ogledate model :)
Jux, kateri model si tu imel v mislih? Kolikor so meni znani testi dual core procov držijo komaj bogi 2 uri, za 11 ur bi verjetno potrebovali 3 externe baterije ;)

Z60t ima 2.1 kile z "extended" baterijo, če uporabiš manjšo baterijo ima 1.8kg... Torej zelo podobno kot Samsung, ki ima z extended baterijo prav tako 2kg...
Prenosniki z Core Duo procesorji imajo porabo elektrike, kadar niso 100% obremenjeni, manjso kot podobni Pentium M prenosniki. Predvsem zaradi 65nm tehnologije izdelave procesorja. IBM T60 recimo zdrzi na bateriji skoraj eno uro dlje kot podoben T43, na enaki bateriji.
Če pa uporabiš Extended baterijo in še dodatno baterijo namesto DVD pogona pa T60 zdrzi vec kot 10 ur...
LP
TribesMan
Prenosniki z Core Duo procesorji imajo porabo elektrike, kadar niso 100% obremenjeni, manjso kot podobni Pentium M prenosniki. Predvsem zaradi 65nm tehnologije izdelave procesorja. IBM T60 recimo zdrzi na bateriji skoraj eno uro dlje kot podoben T43, na enaki bateriji.
Če pa uporabiš Extended baterijo in še dodatno baterijo namesto DVD pogona pa T60 zdrzi vec kot 10 ur...
LP
TribesMan

Ja?
http://www.mobilityguru.com/2006/01/16/...
Tukaj jaz vidim čisto drugačno sliko glede porabe dual core.
Sicer pa dodatna baterija ni ravno merilo kako dolgo zdrži laptop...to lahko vsak potem drži toliko.
IBm pa bi lahko začel pisat podatke bolj pregleno, na njihovi strani piše za Z60T "starting from 4.5lb", kar je 2 kile ...
http://www.mobilityguru.com/2006/01/16/...
Tukaj jaz vidim čisto drugačno sliko glede porabe dual core.
Sicer pa dodatna baterija ni ravno merilo kako dolgo zdrži laptop...to lahko vsak potem drži toliko.
IBm pa bi lahko začel pisat podatke bolj pregleno, na njihovi strani piše za Z60T "starting from 4.5lb", kar je 2 kile ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

krho ::
Hm jaz imam Toshibo s 17" WS ekranom 3,55kg. Baterija tam 2-2,5h pri vkloplejnem WLANU
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

T60 se ne da kupit se nikjer... niti v USA... baje bodo na voljo nekje proti koncu februarja. Pri nas verjetno kak mesec kasneje.
LP
TribesMan
LP
TribesMan

Sebastian ::
Zdravo! Jaz bi pa nujno rabil pomoč glede HP prenosnikov oz. njihovih LCD-jev. Ima serija nx6125 iste zaslone v različnih cenovnih rangih? Imam nx6125 ki sem ga kupil v bofu za 250.000 pa ima nekoliko slabši zaslon. Se torej splača dat več za isto serijo in nekoliko dražji model ali je bolje pogledati za dražjo serijo nx8220 (ima kaj boljše displaye)?
Hočem čimboljši zaslon v prenosniku do 300 jurjev. Je v primerjavi z sonyjem ali toshibo velika razlika v zaslonih?
Hočem čimboljši zaslon v prenosniku do 300 jurjev. Je v primerjavi z sonyjem ali toshibo velika razlika v zaslonih?

Zheegec ::
Yap, pri 290K/300K imaš NX6125 s 1400x1050 ločljivostjo, definitivno je razlika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

No, da bo še kdo drug bolj pazil - pri nx6125 za 250k sit mi zaslon ni všeč zato, ker zaslon ni enakomerno osvetljen. Spodaj je ful preveč svetel, zgornji del je pa v redu, čeprav je pravzaprav že pretemen. Resolucija res ni božanska, ne moti pa toliko kot neenakomerna osvetljenost. Ne vem, bom moral res še nekaj našparat, nisem vedel, da pod 300k sit ne dobiš v redu zadeve...

Ljudje bodo počasi ugotovili da je 6 serija zelo slaba. Ni vse v imenu, četudi je "HP" je kvaliteta teh laptopov nižjega ranga slaba.

nurmaln ::
Pa sej je praktično pri vseh znamkah tako. Če začne en proizvajalec delati manj kvalitetne zadeve zato da so cenejše se mu morjo tud ostali prilagodit.

Jackass ::
Za vse tiste, ki iščete odličen prenosnik, vam predlagam SONY VAIO VGN-FE11S. Za moje pojme je to daleč najboljši nakup trenutno. Ima namreč praktično vse adute, ki naj bi jih prenosnik imel. Je pa popolnoma nov model
Specifikacije:
15,4" WXGA (1280×800 X-Black LCD) - mislim da 2. generacija
Intel Dual Core 2400T 1,83MHz
1GB DDR2-533 (PC2-3200)
Trdi disk: 160GB
5400, S-ATA
Grafična: nVidia 7400 128MB
WLAN, modem, Bluetooth, MediaCard reader (vse Sonyjeve, MMC, SD Card, xD Card)
DVD-
Baterija naj bi zdržala 220min (pri modelih serije FS največ 150min).
Express card slot, 3×USB, S-video
Integrirana kamera in mikrofon
teža: 2,8kg
2 leti garancije
Da ne omenjam, Sonyjevega zaslona, tipkovnice in ohišja!
In vse to v Nemčiji za 1600€ ~ 384 kSIT.
Dobi se tudi cenejši model VGN-FE11M z 1,66Mhz procom (Dual Core) in samo 100GB 5400 diska, za malo manj kot 1400€.
Več o prenosnikih si poglejte na http://vaio.sony-europe.com.
Primerjava cen: http://www.geizhals.at/eu/.
Eden od teh dveh modelov bo verjetno moj!
Specifikacije:
15,4" WXGA (1280×800 X-Black LCD) - mislim da 2. generacija
Intel Dual Core 2400T 1,83MHz
1GB DDR2-533 (PC2-3200)
Trdi disk: 160GB

Grafična: nVidia 7400 128MB
WLAN, modem, Bluetooth, MediaCard reader (vse Sonyjeve, MMC, SD Card, xD Card)
DVD-
Baterija naj bi zdržala 220min (pri modelih serije FS največ 150min).
Express card slot, 3×USB, S-video
Integrirana kamera in mikrofon
teža: 2,8kg
2 leti garancije
Da ne omenjam, Sonyjevega zaslona, tipkovnice in ohišja!

In vse to v Nemčiji za 1600€ ~ 384 kSIT.
Dobi se tudi cenejši model VGN-FE11M z 1,66Mhz procom (Dual Core) in samo 100GB 5400 diska, za malo manj kot 1400€.
Več o prenosnikih si poglejte na http://vaio.sony-europe.com.
Primerjava cen: http://www.geizhals.at/eu/.
Eden od teh dveh modelov bo verjetno moj!

jAcKaSS

Res je, trenutno tudi pomoje "best buy".
Ampak dokler Microsoft ne reši problema z USB, je boljše da se počaka, ker bi ob uporabi dodatne miške preko USB, baterija hitro se izpraznila ;)
Edini problem je 15.4 kar pomeni "kar velik" in teža..."kar težak"...
Ampak dokler Microsoft ne reši problema z USB, je boljše da se počaka, ker bi ob uporabi dodatne miške preko USB, baterija hitro se izpraznila ;)
Edini problem je 15.4 kar pomeni "kar velik" in teža..."kar težak"...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

billy: Seveda je to že kar konkreten prenosnik, vendar v tem razredu, se mi zdi to absolutno najboljši možni nakup. Še posebej če pomisliš da ima 160GB diska pri tej teži, to ni veliko (res pa ne vem ali je to 2×80GB, ali so to kakšni novi 160GB diski).
Vsekakor pa je to odvisno od potreb posameznika, če nekdo potrebuje večjo mobilnost, bo hitro posegel po kakšnem prenosniku velikosti 13,3" ali manj, vendar jaz za svoje delo potrebujem velik zaslon, še ta bo nekoliko majhen. Sem razmišljal že o 17", vendar so zaenkrat še absolutno pretežki.
Jaz namreč iščem prenosnik, ki je še vedno prenosnik, torej je še v tistem maksimalnem ranku 3kg, po lastnostih pa je popolno nadomestilo namiznega računalnika, iger praktično ne igram, vedno pa poganjam 5-10 programov hkrati in namen se imam imeti VDSL (160GB diska, mislim da bo zadovoljilo moje cvetličarske potrebe), zelo pomembna se mi zdi povezljivost z drugimi napravami (Bluetooth, Bralnik kartic, S-video), najpomembnejša stvar zaradi katere sem se tudi odločil za Sony-ja, je pa zaslon.
Drugače pa billy mislim, da imava podoben okus, kar se tiče prenosnikov!
Vsekakor pa je to odvisno od potreb posameznika, če nekdo potrebuje večjo mobilnost, bo hitro posegel po kakšnem prenosniku velikosti 13,3" ali manj, vendar jaz za svoje delo potrebujem velik zaslon, še ta bo nekoliko majhen. Sem razmišljal že o 17", vendar so zaenkrat še absolutno pretežki.
Jaz namreč iščem prenosnik, ki je še vedno prenosnik, torej je še v tistem maksimalnem ranku 3kg, po lastnostih pa je popolno nadomestilo namiznega računalnika, iger praktično ne igram, vedno pa poganjam 5-10 programov hkrati in namen se imam imeti VDSL (160GB diska, mislim da bo zadovoljilo moje cvetličarske potrebe), zelo pomembna se mi zdi povezljivost z drugimi napravami (Bluetooth, Bralnik kartic, S-video), najpomembnejša stvar zaradi katere sem se tudi odločil za Sony-ja, je pa zaslon.
Drugače pa billy mislim, da imava podoben okus, kar se tiče prenosnikov!

jAcKaSS

Hehe, itak...kdor je videl sonijev zaslon ne pogleda več drugega ;)
AFAIK je disk 1x160...sam višek tehnologije je v tem soniju, pa hudo poceni je glede na to kaj ponuja.
AFAIK je disk 1x160...sam višek tehnologije je v tem soniju, pa hudo poceni je glede na to kaj ponuja.

Sem zamenjal hp nx6125 prenosnik (amd turion proc) z njegovim bratom iz iste serije, le da ima višjo resolucijo in zgleda, da tudi boljši zaslon, poleg bluetootha itd... Sicer sem plačal 50.000 SIT več, torej 300.000 SIT ampak mi ni žal, razlika je kar velika. Resolucija mora biti res vsaj 1280x800 za normalno sliko.
Glede x-blacka: saj slika je res lepa ampak velik minus je bleščanje - pri temnih slikah se vidiš na zaslonu, luč se odseva... Not good, Razen če si narcis. :)
Glede x-blacka: saj slika je res lepa ampak velik minus je bleščanje - pri temnih slikah se vidiš na zaslonu, luč se odseva... Not good, Razen če si narcis. :)

Ja, tega.
http://www.bof.si/product.cp2?guid=B966...
Odločil sem se tudi zato, ker ima 15'' zaslon ne pa tisti 15.4'' wide kot večina, kjer se slike prav grdo raztegnejo. Ohišje je zelo kvalitetno, prav tako tipkovnica. Pa še bi lahko našteval (dokler mi traja grancija, hehe). Če te karkoli zanima, samo vprašaj.
http://www.bof.si/product.cp2?guid=B966...
Odločil sem se tudi zato, ker ima 15'' zaslon ne pa tisti 15.4'' wide kot večina, kjer se slike prav grdo raztegnejo. Ohišje je zelo kvalitetno, prav tako tipkovnica. Pa še bi lahko našteval (dokler mi traja grancija, hehe). Če te karkoli zanima, samo vprašaj.

Še to bi rad pripomnil - morda je to en minus, ne vem kako je pri drugih prenosnikih in konfiguracijah - slika je najlepša, ko imam nastavljeno na 1400x 1050, črke so bolj majhne a sem se že privadil. Gre pa toliko več na zaslon.
Vsem, ki kupujejo prenosnik svetujem, da obletite čimveč trgovin in prenosnike dejansko preizkusite, tako da vam ga priključijo, pa čeprav se bo treba pregovarjat zaradi tega. Jaz sem pred mojim trenutnim računalom nazaj nesel dva prenosnika in sem hvaležen za prijaznost trgovcev v boflnu. To se ne bi zgodilo, če bi jih v trgovini temeljito preizkusil. Pa veliko sprašujte, naredite se nekoliko neumne.
Vsem, ki kupujejo prenosnik svetujem, da obletite čimveč trgovin in prenosnike dejansko preizkusite, tako da vam ga priključijo, pa čeprav se bo treba pregovarjat zaradi tega. Jaz sem pred mojim trenutnim računalom nazaj nesel dva prenosnika in sem hvaležen za prijaznost trgovcev v boflnu. To se ne bi zgodilo, če bi jih v trgovini temeljito preizkusil. Pa veliko sprašujte, naredite se nekoliko neumne.

McHregec ::
Koliko časa ti traja baterija? Ti prenosnik spušča frekvenco procesorja, če ne počne kaj zahtevnega?
Destroyer Of The Worlds.

klemen22 ::
Hehe, itak...kdor je videl sonijev zaslon ne pogleda več drugega ;)
Sej je že res -> dokler ni močne osvetlitve iz sprednje strani -> takrat je ekran slabši od enega HPja za 150k sit.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

wishmaster ::
Zupančič, ali imaš na tem modelu tudi Broadcom 802.11b/g? Na bof-ovi strani piše da ima sam Bluetooth. Bom jaz tud po vsej verjetnosti vzel tega HPja.

Ja, imam točno tega - Broadcom 802.11 b/g WLAN. Na bofovi strani bolj švoh piše, probaj raje pogooglat...

klemen22:
Hm... temu se nekolko čudim, glede na to, da sem primerjal več prenosnikov v MediaMarkt-u v Celovcu, kamor sem prišel gledat Asus-a in se domov vrnil z mislijo, da hočem Sony-ja. Namreč trgovina je več kot presvetljena od neonk in vsi ostali NOVI zasloni so postali zrcala, le v Sony-ju sem videl nemoteč rahel odsev obraza (pri ostalih, sem si lahko frizuro uredil
). Tko da, js dam obe roki, ker sm Sony-ja vidu tako tm v štacuni, kot tudi v BOF-u (sam da je v MediMarkt-u veliko bolj osvetljeno vse skp - nižji strop), in Sony-jev zaslon je edini od vseh zaslonov s premazom, ki praktično nima odbleska. Nekoliko ga seveda ima pri močno osvetljitvo odspredaj, samo še vedno je to popolnoma nemoteče (odboj pri Acerju... do TOshibe je moteč). Ima pa zato tako sliko in barve, ki jih HP niti podrazno ni zmožen prikazat. Da o odzivnosti ne govorimo. Pa četudi samo scrolamo tekst.
Aja še en pomemben dodatek. Sony-jeva FE serija ima ohišje iz magnezija!!
Sej je že res -> dokler ni močne osvetlitve iz sprednje strani -> takrat je ekran slabši od enega HPja za 150k sit.
Hm... temu se nekolko čudim, glede na to, da sem primerjal več prenosnikov v MediaMarkt-u v Celovcu, kamor sem prišel gledat Asus-a in se domov vrnil z mislijo, da hočem Sony-ja. Namreč trgovina je več kot presvetljena od neonk in vsi ostali NOVI zasloni so postali zrcala, le v Sony-ju sem videl nemoteč rahel odsev obraza (pri ostalih, sem si lahko frizuro uredil

Aja še en pomemben dodatek. Sony-jeva FE serija ima ohišje iz magnezija!!
jAcKaSS

pshemee ::
Mislim da sem nekje v tej temi zasledil test grafičnih kartic za prenosnike. Preiskal sem že cel google in celotno zgodovino za cel mesec nazaj, a nikjer nisem našel tega izredno uporabnega link.
Na strani so opisane grafične, napisano je tudi s koliko FPS tečejo igre...skratka zelo uporabno.
Mislim da so opisani tudi prenosniki po cenovnih razredih. Npr. kaj dobiš za 1000$...
Če mi nekdo najde ta link bom ZELO hvaležen!
Na strani so opisane grafične, napisano je tudi s koliko FPS tečejo igre...skratka zelo uporabno.
Mislim da so opisani tudi prenosniki po cenovnih razredih. Npr. kaj dobiš za 1000$...
Če mi nekdo najde ta link bom ZELO hvaležen!

krho ::
@Zupančič: O kakšnem razegovanju slike pri WS zaslonih to govoriš?
Jaz WS ja ne zamenjam za navadnega za noben denar...
Jaz WS ja ne zamenjam za navadnega za noben denar...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si

pshemee ::

Govorim o raztegovanju raznih slik... Drugače se mi pa sploh ne dopade WS, tudi glede programov in vsega, to je samo moje mnenje. Zato pa pravim, da naj kupec preizkusi čimveč različnih variant in se potem odloči, naj se ne zanaša preveč na razna mnenja. Vsak ima pač svoj okus, nobena stvar ni univerzalna. LP

Drejcula ::
Se strinjam glede prenosnikov SONY kar se tiče kvalitete in slike ekrana 1A. Tud sam sem bil v mediamarktu z namenom da si pogledam malo ACERjeve prenosnike in druge, a ko sem šel mimo sony-evega sem si reko opa ta je tapravi.
Kaj se tiče glede bleščanja ( haha ), tega nobeden nebo opazo ko ga bo uporabljal, imam sicer 19colsji X-black monitor za katerega sem odstel masne pare samo mi ni niti malo žav.Ko se ga navadis da teško zamenjaš.
Kaj se tiče glede bleščanja ( haha ), tega nobeden nebo opazo ko ga bo uporabljal, imam sicer 19colsji X-black monitor za katerega sem odstel masne pare samo mi ni niti malo žav.Ko se ga navadis da teško zamenjaš.

Ok za sony-ja ne bom trdil in njegovega x-blacka. Sem pa malo bolj preizkušal Crystal view od fujitsuja in nekaj podobnega od acerja (govorim o prenosnikih) in me je odsev zelo motil (videl sem se notri).

Zupančič:
Saj mislim, da se glede tega vsi strinjamo. Vsi prenosniki s premazom imajo odboj. Vendar pri vseh, razen pri Sony-ju, je ta odboj zelo opazen pri močni svetlobi od spredaj.
Mene sicer nihče od Sony-ja ne plačuje (čeprou bi me lahko, ker sm jim kr dost promocije naredu
), ampak razlika je res ogromna. Sam sem bil že 2× z denarjem v štacuni, da bi kupu prenosnik (enkrat Asus-a, drugič Toshibo in to nista ravno slabi firmi) in sem se obakrat premislil, ko sem zraven videl Sony-ja. Ampak do teh novih modelov FE11, je Sony poleg zaslonov in kvalitetnega ohišja ponujal bolj malo bonbončkov. Nekoliko slabšo baterijo, brez Bluetootha, bralnik kartic samo za MemoryStick, bolj slaba grafična (ta meni sicer ni tako pomembna)... In zato sem sem odločoil, da bom še nekoliko počakal.
Serija FE ima pa resnično vse, kar ti srce (no vsaj meni) lahko poželi.
Drugače je pa tko: barve, kontrast, sama slika je pri vseh zaslonih s premazom bistveno boljša kot pri zaslonih brez premaza, seveda za ceno odbleska (z izjemo Sony-ja). Pol je pa od posameznika odvisn kaj mu več pomen, oz. kaj ga bolj moti.
Bo pa verjetno tudi HP v svojo profesionalno serijo nekoč začel vgrajevati zaslone s premazom. Serija Pavillion jih že ima.
Saj mislim, da se glede tega vsi strinjamo. Vsi prenosniki s premazom imajo odboj. Vendar pri vseh, razen pri Sony-ju, je ta odboj zelo opazen pri močni svetlobi od spredaj.
Mene sicer nihče od Sony-ja ne plačuje (čeprou bi me lahko, ker sm jim kr dost promocije naredu

Serija FE ima pa resnično vse, kar ti srce (no vsaj meni) lahko poželi.
Drugače je pa tko: barve, kontrast, sama slika je pri vseh zaslonih s premazom bistveno boljša kot pri zaslonih brez premaza, seveda za ceno odbleska (z izjemo Sony-ja). Pol je pa od posameznika odvisn kaj mu več pomen, oz. kaj ga bolj moti.
Bo pa verjetno tudi HP v svojo profesionalno serijo nekoč začel vgrajevati zaslone s premazom. Serija Pavillion jih že ima.
jAcKaSS

wishmaster ::
Spet eno "butasto" vprašanje od mojega kolega. Tudi moj kolega se zanima za nakup prenosnika iz tujine. Kateri proizvajalci imajo garancijo ki velja tudi pri nas. Za IBM-a vem, sam ta ne pride v poštev. Kolega bi potreboval kaj za igre.

plavko61 ::
Sam imam Fujitsu-Siemensa A 1667G zadeva ima res precejšen odsev, ampak povem vam da je display tako dober da seka. Slike iz digitalca, DVD filmi itd. so tako dobre da kak Acer sploh ni v isti ligi. Za Sony pa bi rekel tak, res drži da ima manjši odsev ampak meni osebno so barve na Siemensu boljše. :)
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Ja, Sony ma zlo naravne barve. Trava je skor taka kt v resnic. Niso tako močno barvite kot pri konkurenci. Meni osebno je prav to všeč, sicer imajo pa vsake oči sojega malarja!
wishmaster:
Asus vsekakor ponuja največ za svojo ceno. Kvaliteto, odlične komponente, dobro ohišje, tipkovnico. Zaslon je tak kot pri Acerju in FujitsuSiemens. Kakšna Toshiba je tudi vredna ogleda. Vendar mogoče ponuja nekoliko manj za več denarja (morda je nekoliko bolj kvalitetna od Asus-a, predvsem pa bolj znana).
Ta dva imata oba mednarodno garancijo. Pazljiv naj bo pri Acer-jih, namreč veliko jih ima samo garancijo za Nemčijo in Avstrijo.
Drugače naj pa pregleda dobro koliko ga pride poštnina. Jaz, ko sedaj gledam tudi zase, sem opazil, da marsikatera spletna trgovina ne pošilja v tujino, pri nekaterih je SLO v istem rangu kot Albanija, kar pomeni, da pride poštnina kar precej. Poleg tega pa naj še dobro pregleda, kajti ponekod je potrebno plačati še zavarovanje za pošiljko nad 500€, kar pride še nekaj €.

wishmaster:
Asus vsekakor ponuja največ za svojo ceno. Kvaliteto, odlične komponente, dobro ohišje, tipkovnico. Zaslon je tak kot pri Acerju in FujitsuSiemens. Kakšna Toshiba je tudi vredna ogleda. Vendar mogoče ponuja nekoliko manj za več denarja (morda je nekoliko bolj kvalitetna od Asus-a, predvsem pa bolj znana).
Ta dva imata oba mednarodno garancijo. Pazljiv naj bo pri Acer-jih, namreč veliko jih ima samo garancijo za Nemčijo in Avstrijo.
Drugače naj pa pregleda dobro koliko ga pride poštnina. Jaz, ko sedaj gledam tudi zase, sem opazil, da marsikatera spletna trgovina ne pošilja v tujino, pri nekaterih je SLO v istem rangu kot Albanija, kar pomeni, da pride poštnina kar precej. Poleg tega pa naj še dobro pregleda, kajti ponekod je potrebno plačati še zavarovanje za pošiljko nad 500€, kar pride še nekaj €.
jAcKaSS