Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

klemen22 ::
Mah ne vem a gledate pri prenosniku samo zaslon al kako? Ker kvaliteta izdelave tistga Sonya za 340k sit ko sem šel gledat v Bof je bila pod ravnijo HPja NX8220. Kakor sem že rekel. Na desni strani, pod nalepko (zanimivo) če si mal bolj pritisnil se je precej ugreznilo. Ne bom rekel da Sony za 500k sit nima kvalitetne izdelave samo za tak keš potem dobite tudi odlično izdelano Toshibo, IBMa,Appla itd.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Jackass ::
klemen22: Kje praviš da se je upogibalo? Namreč prijateljica ga ima in bom šou prou pregledat vse. Bom poroču!
jAcKaSS

mcrastur ::
Naročit mislim tega FS AMILO 1667G .. kdo ze naročau s te strani ?
Kako je glede tega ce pišem račun na firmo ...nemški DDV z našim, kako se bo to pokrilo
plavko61 ... kje si ga ti kupu ?
Kako je glede tega ce pišem račun na firmo ...nemški DDV z našim, kako se bo to pokrilo

plavko61 ... kje si ga ti kupu ?

Če je mednarodna garancija, mora servis ne glede na to kje je, zadevo poštimat, saj to je bistvo mednarodne garancije. Sicer pa, kaj pa če se kaj zgodi na potovanju? Prenosniki so le namenjeni temu, da so "prenosni".
jAcKaSS

gljivec ::
Mislm, da lahko garancijo pri nas uveljavljas le v primeru, da prenosnik prodajajo tudi pri nas.

plavko61 ::
Jaz sem kupil v www.mindfactory.de , ker so mi delovali najbolj zanesljivo.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

plavko61: Pol te bom pa mal povprašal glede tega. Sam imam namreč namen kupiti prenosnik v nemčiji prek spletne strani. Zanima me, koliko te je na koncu prišla poštnina, kako si plačal (s kartico, nakazilo...), si moral še kaj dodatno plačati itd. Ubistvu me zanima, koliko si imel še stroškov, da si dobil prenosnik, poleg same cene prenosnika seveda.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

McHregec ::
Najboljši nakup je Acer 5024 za 335k s konfiguracijo:
15.4" 1280x800 WXGA CrystalBrite
AMD Turion 1.8GHz
100GB diska in 1GB pomnilnika
DVD+RW enota s podporo za dual layer
ATI Mobility Radeon X700 128MB lastnega pomnilnika
brezžična in gigabit mrežna
4x usb 2.0, 1x firewire, čitalec kartic 6v1
garancija 2 leti za fizične osebe
priloženi windowsi
ok edino kar mu manjka je bluetooth ampak ostalo za tako ceno v Sloveniji ne dobite
15.4" 1280x800 WXGA CrystalBrite
AMD Turion 1.8GHz
100GB diska in 1GB pomnilnika
DVD+RW enota s podporo za dual layer
ATI Mobility Radeon X700 128MB lastnega pomnilnika
brezžična in gigabit mrežna
4x usb 2.0, 1x firewire, čitalec kartic 6v1
garancija 2 leti za fizične osebe
priloženi windowsi
ok edino kar mu manjka je bluetooth ampak ostalo za tako ceno v Sloveniji ne dobite
Destroyer Of The Worlds.

Elemen_T ::
Acerji so meni osebno grdi, pa še baterija je švoh!
Kaj pravite na tole?
Procesor: Intel Celeron M 370 1.5GHz 1MB 400MHz
Zaslon: 15.4" WXGA TFT LCD 1280x800
Pomnilnik: 512MB DDR2 (1x512MB - 1 prosta reža) razširljiv do 2GB
Trdi disk: 80GB Serial ATA 5400RPM
Optična enota: DVD-Recordable 8x
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 64MB
Zvočna kartica: SoundMAX
Zvočniki: da
Mrežna kartica: integrirana 10/100/1000Mbit
Brezžična kartica: Intel PRO/Wireless 2915ABG
Modem: integriran 56k V.92
Bluetooth: da
Čitalec prstnih odtisov: da
Kazalna naprava: UltraNav
Vmesniki: 3x USB 2.0, 1x FireWire, 1x VGA, 1x S-Video, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x 3v1 čitalec kartic (SD,MMC,MS)
Dimenzije (ŠxGxV): 357x262x37 mm
Teža: 2.8 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 3h
Operacijski sistem: Windows XP PRO ANG
Garancija: 2 leti za fizične, 1 leto za pravne osebe (možnost podaljšanja na 3 leta)
Za 300k se mi zdi tole ful ok! Pa tudi baterija očitno kar drži, kljub celeronu...
Kaj pravite na tole?
Procesor: Intel Celeron M 370 1.5GHz 1MB 400MHz
Zaslon: 15.4" WXGA TFT LCD 1280x800
Pomnilnik: 512MB DDR2 (1x512MB - 1 prosta reža) razširljiv do 2GB
Trdi disk: 80GB Serial ATA 5400RPM
Optična enota: DVD-Recordable 8x
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 64MB
Zvočna kartica: SoundMAX
Zvočniki: da
Mrežna kartica: integrirana 10/100/1000Mbit
Brezžična kartica: Intel PRO/Wireless 2915ABG
Modem: integriran 56k V.92
Bluetooth: da
Čitalec prstnih odtisov: da
Kazalna naprava: UltraNav
Vmesniki: 3x USB 2.0, 1x FireWire, 1x VGA, 1x S-Video, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x 3v1 čitalec kartic (SD,MMC,MS)
Dimenzije (ŠxGxV): 357x262x37 mm
Teža: 2.8 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 3h
Operacijski sistem: Windows XP PRO ANG
Garancija: 2 leti za fizične, 1 leto za pravne osebe (možnost podaljšanja na 3 leta)
Za 300k se mi zdi tole ful ok! Pa tudi baterija očitno kar drži, kljub celeronu...

McHregec ::
No ja glede ohišij se tudi jaz strinjam. Baterija pa napaja prenosnik do 3 ure. Glede te konfiguracije je pa kar visoka cena za prenosnik z Intel Celeron M procesorjem.
Destroyer Of The Worlds.

iggyman ::
Živjo, nisem hotu nove teme odpirat, zato bom kr tuki vprašu. Kako je kej z garancijo pri prenosnikih glede črnih pik (crknjenih pixlov) na monitorju. Sm kupu prenosnik 23.12.2005 in sem danes (8.2.2006) opazu eno črno piko na sred belga zaslona
. Prenosnik ma eno leto garancije. Če kdo ve, kako je kej ta garancija upoštevana, nej mi prosim sporoči, ker sem slišu in prebral, da je pr navadnih LCD monitorjih ta garancija nekaj drugačna glede na splošno garancijo.
Hvala in l.p.

Hvala in l.p.

TribesMan ::
ISO standard za uveljavljanje garancije pravi da lahko crknejo trije pixli na 1280*1024... (mislim da je dovoljena meja 2 crknjena pixla na 10^6 pixlov)... Zdej pa odvisno, ce mas resolucij 1024... pol dobis garancijo po dveh pixlih, ce mas pa 1680*1050 pol rabis pa vsaj 4...
V vsakem primeru pa ti za eno piko ne bo nihče zamenjal laptopa. Edina šansa bi bila da bi laptop nesel nazaj prej kot v osmih dneh in odstopil od nakupa... sam to si ze zdavnaj zamudil.
LP
TribesMan
V vsakem primeru pa ti za eno piko ne bo nihče zamenjal laptopa. Edina šansa bi bila da bi laptop nesel nazaj prej kot v osmih dneh in odstopil od nakupa... sam to si ze zdavnaj zamudil.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()

Entity ::
Kaj pa tole:
velikost in ločljivost zaslona: 15.1'' ( SXGA+ 1400x1050 )
procesor: Intel Pentium M Centrino 1.5GHz 1MB
pomnilnik: 512MB SODIMM DDR PC2700 333Mhz
trdi disk: 60GB 4200 2,5"
optična enota: DVD-R/-RW
grafična kartica: ATI RADEON Mobile 9700 128MB
zvočna kartica: integrirana AC'97 (Realtek ALC655)
mrežna oprema: LAN 10/100, intel PRO/Wireless 2100/2100A
modem: modem V56k
priključki: 3xUSB 2.0, parallel, VGA-Out, S-Video (TV-Out), Firewire, Mic-in, SPDIF, Line-out, 1x PCMCIA (tip II-CardBus)
čitalec kartic: 4-v-1 (MS, MMC, SMC in SD)
baterija: 8-cell Li-ion (4400 mAh)
dodatno: 4 EASY Launch tipke (Internet, E-Mail, WLAN, osebne nastavitve)
tipkovnica: slovenska-potiskana
darilo: PCplus DVD: 5 licenčnih IGER, paket OpenOffice.org, operacijski sistem Linux, Pinnacle preizkusni programi ; Nero Burning ROM, PowerDVD
dimenzije: 330x280x33(DxŠxV) v mm
masa: 2,6kg
garancija: 24 mesecev
Cena: 267.000 SIT - Pc Plus
Vaše mnenje?
velikost in ločljivost zaslona: 15.1'' ( SXGA+ 1400x1050 )
procesor: Intel Pentium M Centrino 1.5GHz 1MB
pomnilnik: 512MB SODIMM DDR PC2700 333Mhz
trdi disk: 60GB 4200 2,5"
optična enota: DVD-R/-RW
grafična kartica: ATI RADEON Mobile 9700 128MB
zvočna kartica: integrirana AC'97 (Realtek ALC655)
mrežna oprema: LAN 10/100, intel PRO/Wireless 2100/2100A
modem: modem V56k
priključki: 3xUSB 2.0, parallel, VGA-Out, S-Video (TV-Out), Firewire, Mic-in, SPDIF, Line-out, 1x PCMCIA (tip II-CardBus)
čitalec kartic: 4-v-1 (MS, MMC, SMC in SD)
baterija: 8-cell Li-ion (4400 mAh)
dodatno: 4 EASY Launch tipke (Internet, E-Mail, WLAN, osebne nastavitve)
tipkovnica: slovenska-potiskana
darilo: PCplus DVD: 5 licenčnih IGER, paket OpenOffice.org, operacijski sistem Linux, Pinnacle preizkusni programi ; Nero Burning ROM, PowerDVD
dimenzije: 330x280x33(DxŠxV) v mm
masa: 2,6kg
garancija: 24 mesecev
Cena: 267.000 SIT - Pc Plus
Vaše mnenje?

Zheegec ::
Kje vsi dobivate takšne cene? Recimo Elemen_T; ta cena je blazno visoka za to konfiguracijo.
Če rabite dobro grafično dobite za 270K že X700 (Acer walda, neka solidna zadeva, pa dobra po price/performance), in to skupaj z 25W Sempron 3300+, 512MB RAM pa 8-cell baterijo.
Če rabite dobro grafično dobite za 270K že X700 (Acer walda, neka solidna zadeva, pa dobra po price/performance), in to skupaj z 25W Sempron 3300+, 512MB RAM pa 8-cell baterijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Alien, pa ta cena je celo precej znižana!
Meni je vseeno precejšen faktor firma!
Kaj pa jest rabim?
- 15.4 ; min 1280x900
- 512 ram
- centrino ali pa visokokakovostna baterija
- DVDRW
- wireless
- ločena grafika (naj bo tole opcijsko ...)
- kupljen v sloveniji, s slovensko tipkovnico
In predvsem ne dam niti tolarja več kot 300 jurjev - že to je čist too much.
Dej najdi neki zame :) (
Meni je vseeno precejšen faktor firma!
Kaj pa jest rabim?
- 15.4 ; min 1280x900
- 512 ram
- centrino ali pa visokokakovostna baterija
- DVDRW
- wireless
- ločena grafika (naj bo tole opcijsko ...)
- kupljen v sloveniji, s slovensko tipkovnico
In predvsem ne dam niti tolarja več kot 300 jurjev - že to je čist too much.
Dej najdi neki zame :) (

Elemen_T do 250K imaš kar nekaj modelov z tvojimi specifikacijami. Tudi jaz kupujem in imam enake zahteve kot ti. Meni je sicer vazna tudi teza, pod 3kg. Pa se tudi ne morem odlocit. PC Plus sem dobil info, da so dobri, samo nikjer ne najdem osebo, ki bi ga dejansko imela, da bi povedala svoje mnenje..

Ja pc plus nimajo 15.4, sam okej če imajo 1400x1024 je tud vse ok, še bolje :)
Sam mene bolj zanima kaj so to zaeni notebooki; glede na to, da kupujem prenosnik za dlje časa res nimam namena kupovat mačka v žaklju...
Sam mene bolj zanima kaj so to zaeni notebooki; glede na to, da kupujem prenosnik za dlje časa res nimam namena kupovat mačka v žaklju...

Tudi to mene zanima. Od znanca, ki dela teste prenosnikov za slovensko revijo, sem izvedel, da naj bi bilo dobri, na AOpen barebone sistemu.. samo kakšnega lastnika pa še nisem našel.
Jaz trenutno gledam tegale: http://www.pcplus.si/racunalniki/prenos...
2.6 kg, 8 celicna baterija (baje do 3ure)..
Jaz trenutno gledam tegale: http://www.pcplus.si/racunalniki/prenos...
2.6 kg, 8 celicna baterija (baje do 3ure)..

bond007 ::
Element_t: Jst sm pred časom kupil podoben prenosnik in sicer rabljen pol leta - fujitsu siemens (model L1300) - :
15.4 ; min 1280x900 (ima - super zaslon)
- 512 ram (ima)
- centrino ali pa visokokakovostna baterija (ima celeron-m -dothan 1MB cache 1.4 Ghz - baterija - 4.5Ah (zdrži do 3 ure)
- DVDRW (ima)
- wireless (ima)
- ločena grafika (naj bo tole opcijsko ...) (sicer nima ločene grafe, ker mi čisto zadostuje integrirana - pa še kakšno igrco se da bp igrati)
- vkupljen v sloveniji, s slovensko tipkovnico (moj je bil kupljen v JAE, slo tipkovnica, original win xp home, z dvoletno garancijo - ostalo mi jo je še 1.5 leta)
Super ohranjen prenosnik, brez praske, celo ponekod je še imel folijo gor. Prejšnji lastnik je dal pol leta nazaj za njega 260k sit(vem, ker imam račun), prodal mi ga je za 125k ( KLIK
(zraven sem dobil še torbo in miško za prenosnika).
Ohišje je dobre (vsaj zame) kvalitete. Edino notri je bil disk 40GB, ki sem ga zamenjal za 80GB 5400 RPM. 40GB pa sedaj uporabljam kot prenosni disk. Zadeva laufa res super!!! Poleg tega se da preprosto naviti celerona na 1.8Ghz
(ampak to je preseravanje).
Uglavnem, če te ne moti, da je prenosnik malo rabljen, malo opazuj oglase tukaj ali pa na bolhi in sigurno boš našel kaj sprejemljivega zase, pa še dosti lahko prihraniš.
15.4 ; min 1280x900 (ima - super zaslon)
- 512 ram (ima)
- centrino ali pa visokokakovostna baterija (ima celeron-m -dothan 1MB cache 1.4 Ghz - baterija - 4.5Ah (zdrži do 3 ure)
- DVDRW (ima)
- wireless (ima)
- ločena grafika (naj bo tole opcijsko ...) (sicer nima ločene grafe, ker mi čisto zadostuje integrirana - pa še kakšno igrco se da bp igrati)
- vkupljen v sloveniji, s slovensko tipkovnico (moj je bil kupljen v JAE, slo tipkovnica, original win xp home, z dvoletno garancijo - ostalo mi jo je še 1.5 leta)
Super ohranjen prenosnik, brez praske, celo ponekod je še imel folijo gor. Prejšnji lastnik je dal pol leta nazaj za njega 260k sit(vem, ker imam račun), prodal mi ga je za 125k ( KLIK

Uglavnem, če te ne moti, da je prenosnik malo rabljen, malo opazuj oglase tukaj ali pa na bolhi in sigurno boš našel kaj sprejemljivega zase, pa še dosti lahko prihraniš.

Hvala za nasvet ampak nekako sem se odločil kupit nov prenosnik; sprva sem imel namen kupit predstavitveni model ampak sem na koncu prišel do dejstva da je bolje dat par 10 jurjev več in dobiš nov, zapakiran ntebook s polno garancijo.
Okej če mi kdo ponudi enega hudega IBMa Z serije za 50% cene in s polno garancijo; vzamem takoj :)
Tistle Siemens pa sploh ni slab; koliko ti zares drži baterija in kako se obnese ohišje? Kako je z delom pri večji obremenitvi? (jest ponavadi laufam nekaj par programov hkrati in hočem da ŠIBA!)
hvala za nasvete!
Okej če mi kdo ponudi enega hudega IBMa Z serije za 50% cene in s polno garancijo; vzamem takoj :)
Tistle Siemens pa sploh ni slab; koliko ti zares drži baterija in kako se obnese ohišje? Kako je z delom pri večji obremenitvi? (jest ponavadi laufam nekaj par programov hkrati in hočem da ŠIBA!)
hvala za nasvete!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()

bond007 ::
Koliko baterija zdrži je odvisno predvsem od osvetlitve zaslona in seveda od obremenjenosti. Na polni osvetlitvi (kar je v 90% čisto preveč) zdrži baterija pri gledanju filma okoli 2 ure pa 10 minut. Če nastavim osvetlitev na predzadnjo stopnjo (da sveti čisto malo - a še vedno povsem zadovoljivo) in browsam po netu ali pa poslušam mp3je, mi malo manjka da dosežem 3 ure.. torej do 2ure 50 minut recimo.
Kar se tiče hitrosti - ko sem zamenjal disk, je stvar poletela. Res zadovoljivo hitro delovanje, res pa da ne uporabljam veliko zahtevnih programov, imam jih pa dosti naenkrat odprtih - bsplayer, winamp, firefox, visual studio, Utorrent, veliko uporabljam RAR, občasno photoshop, pečem DVDje...
Rezultat v SuperPi: 50s. Vsekakor za ta denar bolšega verjetno ne bi mogel dobiti.
Glede ohišja: verjetno ni nek biser vzdržljivosti, kot recimo IBM, ampak še vedno čisto OK. Padel mi je že iz rok - sicer v torbi (iz kakšne pol metra) - pač štor

Edina stvar, ki me malo moti je, da se stvar kar močno segreje, ampak za sedaj pozimi je to čisto kul

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()

carlito149 ::
Tisti ki kupujete prenosnik, bi morali več pozornosti posvetiti kvaliteti ohišja.Imam IBM r50e, ki se mi je zdel kar kakovosten za ta denar(bolje močan deluje kot kak acer, tronote ali hp).Ampak kolega je nabavil IBM t42, ki nima kakšnih hudih performanc ampak ohišje je pa najman 3x boljše od vseh prenosnikov.Moj mi sedaj deluje kot igračka
Čisto je trdi in lahko ga res bolj grobo prijemaš in res vidiš zakaj je tako drag.Tako da malo tud glejte na kvaliteto, ne pa sam da ma 100gb in 1g rama pa tko...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: carlito149 ()

Seveda ko imaš enkrat pri sebi doma IBMa T serije je vse drugo slabše.

nurmaln ::
Če bi imel preveč dnarja bi si ga verjetno res privoščil, dokler pa mam omejen budget pa mi nevemkakšno ohišje ni prioriteta. Seveda mora biti boljše od kakeih Tronote in podbnih ampak...

carpenter ::
Ohišje...ohišje..vse je odvisno od zahtev uporabnika. Za mene bi bilo verjetno lahko iz kartona ko notebook prenašam iz lj domov 2x na teden, notebook pa je vedno lepo na mizi. Nek zavarolalniški agent ki zaslon odpre 100x na dan pa najbrž rabi boljše ohišje. Jaz pa imam rajši najnovejši procesor in največ rama (čeprav nimam
)..pa malo slabše ohišje. Vsak naj se sam odloči.
Lp

Lp

billy ::
Jackass, plačaš preko nakazila ali kartice (če stran do podpira), poštnina je pa nekje 30E, odvisno tudi od strani, kjer boš kupil. Mednarodno garancijo ima, mislim da samo toshiba, drugo je vse bolj bogo...pa še to ne vem kako je v sloveniji.
Nasplošno je v slo zelo bogo z garancijami...
Nasplošno je v slo zelo bogo z garancijami...

HP ima mednarodno (1 ali 3 leta), Acer prvo leto ali pa če podaljšaš vsa 3 leta.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

xrado ::
a ma kdo Acer-ja TravelMate 4062? kaksen se ti zdi? saj ta nima crystalbrite lcd-ja? cena se mi zdi se kar ugodna. kej pravte...? link
live and die by the code | blog.xrado.si

mcrastur ::
Fujitsu Siemens ma mednarodno garancijo ...
Servis sem jih že vprašu če ima FS AMILO 1667G mednarodno in model je reku da sam prinesem original račun kje sm ga kupu in to je to ... vse zrihtajo
Servis sem jih že vprašu če ima FS AMILO 1667G mednarodno in model je reku da sam prinesem original račun kje sm ga kupu in to je to ... vse zrihtajo

bigbug ::
Potrebujem nasvet.......kaksen prenosnik naj kupim za video obdelavo,photoshop (oboje nic profesionalnega),sem ter tja kaksen spil (ne potrebujem super kvalitete v spilih samo da dela) in seveda standard kar se fax-a tice:)
Kaksen nasvet???
Kaksen nasvet???

Ohjej :) sem mislu predlagat kak dual core, ampak bo težka :)
Hja potem ni kaj velike izbrise, pentium in amd sta nekje isto zmogljiva, pa tudi velike izbire ravno nimaš s tem denarjem. Mogoče HP z bolj kvalitetnim zaslonom, mislim da je ravno nekje 300k. Drugače pa še imaš asusa za ta denar.
Hja potem ni kaj velike izbrise, pentium in amd sta nekje isto zmogljiva, pa tudi velike izbire ravno nimaš s tem denarjem. Mogoče HP z bolj kvalitetnim zaslonom, mislim da je ravno nekje 300k. Drugače pa še imaš asusa za ta denar.

Kje se da pa prevert kakšna garancija je? Na geizhals.at piše samo "Herstellergarantie" (garancija proizvajalca). Na domači strani pa tut piše samo "Garancija tolk pa tolk mescev" in to je to.
jAcKaSS

Niti ne. Celeroni M niso precej bolj drugačni od Pentiumov M. Se mi zdi da se loči le po količini predpomnilnika in pa tehnologiji speedstep.

Pomoje da pri isti frekvenci razlika med celeronom in pentiumom ni večja od 10% ov.

Celeron M je zelo zmogljiv procesor.
Posebaj pri vsakdanjem opravilu razlike ne bo opaziti.
"finta" je edino ta, da so pri nas najbolj razširjeni celeroni 1.4ghz, pentiumu pa se začnejo pri 1.73...tu je pa nekaj razlike.
Posebaj pri vsakdanjem opravilu razlike ne bo opaziti.
"finta" je edino ta, da so pri nas najbolj razširjeni celeroni 1.4ghz, pentiumu pa se začnejo pri 1.73...tu je pa nekaj razlike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

carpenter ::
Kakšne pa so izkušnje z AMD-jevimi mobile semproni..recimo od 3000 navzgor, menda naj bi se manj greli od celeronov...?

Od novih celernonov težko, porabijo pa nekje isto W. Če pa si imel stare celerone v mislih, torej tiste, ko se začnejo frekvence nekje pri 2.0ghz potem pa je semprom boljši.

orescek ::
Zanima me neki v zvezi z rami.
Najprej me zanima ali so ti katere sem podal spodaj tudi za HP nx8220. (prodajalec mi je zatrdil da os to standardni rami za vse prenosnike), kot drugo pa me zaniam to če kdo pozna te rame, preko enaa sem gledal pa so takšni rami skoraj 50.000sit(so od HP). V glavnem cena mi je sumljiva(čeprav drži) zato rabim vaš nasvet.
evo še link:
Link
Najprej me zanima ali so ti katere sem podal spodaj tudi za HP nx8220. (prodajalec mi je zatrdil da os to standardni rami za vse prenosnike), kot drugo pa me zaniam to če kdo pozna te rame, preko enaa sem gledal pa so takšni rami skoraj 50.000sit(so od HP). V glavnem cena mi je sumljiva(čeprav drži) zato rabim vaš nasvet.
evo še link:
Link

MercuryEye ::
Jest mam vprašanje, preden ga dam med male oglase bi prosu za kšno mnenje, na kok nej čimbolj realno cenm moj laptop Acer Aspire 1613LMi:
Motherboard ~ Intel 855PM
Processor ~ Intel Pentium 4 3.06GHz, Hyper-Threading, 512KB L2 Cache, 533MHz FSB
Memory ~ 1024 MB (2x 512MB) DDR-SDRAM (333 MHz), 2 soDIMM card locations, max. 2 GB
Graphics card ~ ATI Mobility Radeon 9700, DirectX 9.0, TV-out (S-VHS)
DVD-RW ~ Pioneer DVR-K12RA DVD+-R/+-RW Burner (DVD -R 2×, +R 2,4×, CD 16×), Special production for Acer
Hard disk ~ Seagate 80 GB, ATA/100, 5400RPM
Audio ~ Realtek AC'97 16 Bit Stereo Audio System with two integrated loudspeakers and Microphone Entrance, MS-Sound and Soundblaster Pro - compatible
Network ~ Realtek 8139/810x 10/100 MBit, onboard, Broadcom 54 MBit WLAN 802.11g, Agere Systems AC'97 Modem
Display ~ 15'' SXGA+ TFT LCD with 1400 x 1050 Pixel
Interfaces ~ 4x USB 2.0, IEEE 1394 Firewire, RJ-11 (Modem), RJ-45 (LAN/DSL), VGA-Out, PCMCIA 2x Typ II o. 1x Typ III, Infrared (FIR), Line-Out, Mic-In, 1x parallel
Battery ~ Lithium-Ionen-Akku 59 Wh, ca. 3,5 h Load time in the enterprise, max. 2 h Battery running time
Dimensions, weight ~ 326 × 275 × 39.9-49.95 mm (BxTxH), ca. 3,4 kg
Kupljen je bil v Nemčiji ~ marca 2004 (takrat sm dau zanjga 1500€). Pred kratkim sem upgradeu RAM na 1024MB (prodau bom tud tist brezhibn Infineon 512Mb (2X256) DDR333 RAM (200pin)), kupu dodatno original baterijo in disk 80GB (garancija do 29.7.2007 ~ prekleu original Toshibinga). Zraven priložim tud torbo
Po en stran vem, da je prodaja manjše preseravanje, ker dela vsetiptopinbrezhibno, sam bi res rd mau zmogljivejši desktop, ker se vseveč z grafiko ukvarjam, potrebno mobilnost sm pa v določenem obdobju izkoristu tko da..
Anyone
Motherboard ~ Intel 855PM
Processor ~ Intel Pentium 4 3.06GHz, Hyper-Threading, 512KB L2 Cache, 533MHz FSB
Memory ~ 1024 MB (2x 512MB) DDR-SDRAM (333 MHz), 2 soDIMM card locations, max. 2 GB
Graphics card ~ ATI Mobility Radeon 9700, DirectX 9.0, TV-out (S-VHS)
DVD-RW ~ Pioneer DVR-K12RA DVD+-R/+-RW Burner (DVD -R 2×, +R 2,4×, CD 16×), Special production for Acer
Hard disk ~ Seagate 80 GB, ATA/100, 5400RPM
Audio ~ Realtek AC'97 16 Bit Stereo Audio System with two integrated loudspeakers and Microphone Entrance, MS-Sound and Soundblaster Pro - compatible
Network ~ Realtek 8139/810x 10/100 MBit, onboard, Broadcom 54 MBit WLAN 802.11g, Agere Systems AC'97 Modem
Display ~ 15'' SXGA+ TFT LCD with 1400 x 1050 Pixel
Interfaces ~ 4x USB 2.0, IEEE 1394 Firewire, RJ-11 (Modem), RJ-45 (LAN/DSL), VGA-Out, PCMCIA 2x Typ II o. 1x Typ III, Infrared (FIR), Line-Out, Mic-In, 1x parallel
Battery ~ Lithium-Ionen-Akku 59 Wh, ca. 3,5 h Load time in the enterprise, max. 2 h Battery running time
Dimensions, weight ~ 326 × 275 × 39.9-49.95 mm (BxTxH), ca. 3,4 kg
Kupljen je bil v Nemčiji ~ marca 2004 (takrat sm dau zanjga 1500€). Pred kratkim sem upgradeu RAM na 1024MB (prodau bom tud tist brezhibn Infineon 512Mb (2X256) DDR333 RAM (200pin)), kupu dodatno original baterijo in disk 80GB (garancija do 29.7.2007 ~ prekleu original Toshibinga). Zraven priložim tud torbo

Po en stran vem, da je prodaja manjše preseravanje, ker dela vsetiptopinbrezhibno, sam bi res rd mau zmogljivejši desktop, ker se vseveč z grafiko ukvarjam, potrebno mobilnost sm pa v določenem obdobju izkoristu tko da..
Anyone

@lazardo: Link si dal na neko drugo zadevo. RAM za HP NX8220 je SODIMM DDR2 533MHz (ali PC4200), pa ni nujno vzeti tistega dragega od HP, raje kakšnega Kingstona, 512MB stane cca 13-14K.
Nekdo je vprašal glede novih Sempronov - da, vsekakor se grejejo manj od Celeron M, vsaj tisti Semproni ki so 25W (vprašaj prodajalca če je ali ni 25W Sempron).
Nekdo je vprašal glede novih Sempronov - da, vsekakor se grejejo manj od Celeron M, vsaj tisti Semproni ki so 25W (vprašaj prodajalca če je ali ni 25W Sempron).
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

MercuryEye: Hja... po specifikacijah tole niti ne zdi slb prenosnik. Edin namizn proc mal mot. Torej zdej je to str praktično 2 leti... Ja max ene 150k SIT, glede na to, da je že kr str. Čeprou js ne vem najbolš kolk hitr pr prenosnikih cena pada.
jAcKaSS

orescek ::
Se oproščam: link
http://www.techtradecenter.si
Če pa nebo delalo to piše na strani:
Vse hitrejši DDR2 SDRAM pomnilnik počasi nadomeščajo počasnejše spominske module, ki preprosto ne morejo več slediti zahtevam pretoka podatkov sodobnega prenosnika.
DDR2 SDRAM 1024 MB 533MHz ustreza za prenosne računalnike.
Primeren je za vse, ki potrebujejo ali želijo hitrejše delovanje prenosnika, ki omogoča hitro delo z multimedijo in seveda gladko igranje iger.
Tehnične podrobnosti:
# tip pomnilnika: DDR2 SDRAM 1024MB memory za prenosnike
# hitrost: 533MHZ
# količina pomnilnika: 1024 MB
http://www.techtradecenter.si
Če pa nebo delalo to piše na strani:
Vse hitrejši DDR2 SDRAM pomnilnik počasi nadomeščajo počasnejše spominske module, ki preprosto ne morejo več slediti zahtevam pretoka podatkov sodobnega prenosnika.
DDR2 SDRAM 1024 MB 533MHz ustreza za prenosne računalnike.
Primeren je za vse, ki potrebujejo ali želijo hitrejše delovanje prenosnika, ki omogoča hitro delo z multimedijo in seveda gladko igranje iger.
Tehnične podrobnosti:
# tip pomnilnika: DDR2 SDRAM 1024MB memory za prenosnike
# hitrost: 533MHZ
# količina pomnilnika: 1024 MB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: orescek ()