Forum » Izdelava spletišč » [html] NE-wrapanje texta v tabeli (=NE-prelamlanje)
[html] NE-wrapanje texta v tabeli (=NE-prelamlanje)
a9753 ::
Oj!
mam aplikacijo ki mi generira html kodo. koda vsebuje tabelo s podatki. širino celic mam fixirano width="200" a v nekaterih primerih je podatek daljši in potem se vrstica razširi ker se text wrap-a (prelomi) v dve vrstice. jaz bi pa rad da prikaže kolikor lahko (drugo pa naj ne oz naj izgine pod naslednjo celico) in naj ne prelomi texta.
hvala in lp
mam aplikacijo ki mi generira html kodo. koda vsebuje tabelo s podatki. širino celic mam fixirano width="200" a v nekaterih primerih je podatek daljši in potem se vrstica razširi ker se text wrap-a (prelomi) v dve vrstice. jaz bi pa rad da prikaže kolikor lahko (drugo pa naj ne oz naj izgine pod naslednjo celico) in naj ne prelomi texta.
hvala in lp
AndrejS ::
Na tabeli nastavi stil : TABLE-LAYOUT:fixed
Na celici pa nastavi stil : white-space :nowrap;
Na celici pa nastavi stil : white-space :nowrap;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
R33D3M33R ::
Ali pa enostavno dodaš
<td nowrap>
<td nowrap>
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
AndrejS ::
@|GeNeRaToR| Preberi prvo kaj potrebuje. nowrap samo poskrbi da ne gre tekst v novo vrstico in zaradi tega se celica razširi. Problem pa je z vgnezdenimi tabelami, kjer potem nowrap ne deluje več pravilno - vsaj v IE
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako gnezditi besedilo v DIV-u...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2499 (2193) | Matek |
» | meni razporejen po celotni dolžiniOddelek: Izdelava spletišč | 2228 (2096) | XzupanX |
» | HTML tabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1226 (1102) | HardFu |
» | Kako "prisiliti" stolpec v tabeli, da ohrani širino?Oddelek: Izdelava spletišč | 1680 (1559) | jeti51 |
» | Neubogljiv Dreamweaver MXOddelek: Izdelava spletišč | 2053 (1812) | Crimson_Shadow |