Forum » Operacijski sistemi » captive-ntfs
captive-ntfs
borchi ::
Captive NTFS
(read/write na ntfs particije v linuxu)
ma kdo z njim kakšne slabe izkušnje? sem sprobal, zadeva je bil presenteljivo enostavna za instalirat* (gentoo) in po kratkem testiranju (brisanje datotek, direktorijev, ustvarjanje in editiranje datotek) zadeva še ni usula filesistema. je počasen (predvsem pri pisanju) ampak za nujne stvari bo že.
če ma kdo kako horror story povezano s captive-ntfs, naj hitro pride z njo na dan, preden se še meni zgodi ;-)
* - paziti je treba, da ne uporabite SP2 fajlov (jaz sem SP1 fajle pobral kar iz c:\Windows\$NTServicePackUninstall\), sicer pa se installer ponudi, da bo downloadal SP1 in si tam pobral potrebne fajle.
(read/write na ntfs particije v linuxu)
ma kdo z njim kakšne slabe izkušnje? sem sprobal, zadeva je bil presenteljivo enostavna za instalirat* (gentoo) in po kratkem testiranju (brisanje datotek, direktorijev, ustvarjanje in editiranje datotek) zadeva še ni usula filesistema. je počasen (predvsem pri pisanju) ampak za nujne stvari bo že.
če ma kdo kako horror story povezano s captive-ntfs, naj hitro pride z njo na dan, preden se še meni zgodi ;-)
* - paziti je treba, da ne uporabite SP2 fajlov (jaz sem SP1 fajle pobral kar iz c:\Windows\$NTServicePackUninstall\), sicer pa se installer ponudi, da bo downloadal SP1 in si tam pobral potrebne fajle.
l'jga
- spremenil: borchi ()
Gandalfar ::
moti me le to, da je avtor ze pred vec kot enim letom rekel, da se mu programa ne da vec vzdrzevat
Matek ::
moti me le to, da je avtor ze pred vec kot enim letom rekel, da se mu programa ne da vec vzdrzevat
Pa ni koga, ki bi nadaljeval projekt? Podpora ntfsju se mi zdi ena zelo pomembnih zadev...
Pa ni koga, ki bi nadaljeval projekt? Podpora ntfsju se mi zdi ena zelo pomembnih zadev...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
borchi ::
jah .. komu bos tezil, ce ti kaj ne bo delalo? :)
reku sem, da če zadeva dela OK, me ne moti, če nimam komu težit. ker v tem primeru niti nimam motiva, da bi težil.
zato pa tut tu sprašujem, če ma kdo kako slabo izkušnjo. ker stvar je že neki cajta na voljo, linux userji pa ljudem še vedno govorimo, da ne morejo pisat na ntfs. pa tut me ma, da bi se končno znebil vfat particije, ki jo mam zaenkrat rezervirano za mojo "dvoživko".
l'jga
BigWhale ::
Moznost, da ti en filesystem driver ne dela tako kot mora, je precej velika.
Se reiser ima popravke ;>
Se reiser ima popravke ;>
SasoS ::
dejansko je to samo wrapper za ntfs.sys? Tako da gre lahko precej manj narobe kot če bi sam spisal ntfs drivers. Seveda pa ntfs ni šala mala...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Končno Linux podpora za pisanje na NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8740 (5744) | desperados |
» | FAT32 ali NTFS na prenosni disk?Oddelek: Operacijski sistemi | 1589 (1355) | zee |
» | knoppix - kako do documents and settingsOddelek: Operacijski sistemi | 1235 (1027) | ToniT |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1850 (1303) | moj_nick |
» | knoppixOddelek: Operacijski sistemi | 2323 (1689) | kockish |